Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:43 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 17:23

Συνεδρίασε στο Μεσολόγγι το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτο συντονιστικό όργανο στην Περιφερειακή ενότητα Αιτωλ/νιας με τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων του Νομού καθώς και των αρμόδιων φορέων.

Σκοπός ήταν ο συντονισμός όλων για φαινόμενα που μπορεί να εκδηλωθούν μετά τις εντελώς ασυνήθιστες για την εποχή βροχοπτώσεις, του μεγάλου όγκου νερού που έχει πέσει και  των φαινομένων που μπορεί να εκδηλωθούν (κατολισθήσεις, πλημμύρες κτλ) λόγω της συνέχισης των βροχοπτώσεων. Ενδεικτικά η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι όγκοι νερού αναμένονται ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο.

Οι φορείς όλοι συμφώνησαν ότι οι δυνάμεις τους παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι την άμβλυνση των φαινομένων αυτών ώστε να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων του νομού μας.

Με την ευκαιρία του έκτακτου συντονιστικού επικαιροποιήθηκαν και τα μνημόνια περί προστασίας από σεισμικά φαινόμενα, όπου όλοι οι φορείς επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους, ενώ ζητήθηκε από την προεδρεύουσα να μη χαλαρώσει η ετοιμότητα αυτή, αφού η σεισμική δραστηριότητα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο είναι ακόμη νωπή και μέχρι τη διαβεβαίωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας περί οριστικής απομάκρυνσης του κινδύνου.   

Καλούνται οι δημότες να επισκέπτονται το χώρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στα παρακάτω σύνδεσμο, ώστε να ενημερώνονται για τους τρόπους προστασίας από την εκδήλωση πλημμυρικών και σεισμικών φαινομένων ακολουθώντας όλες τις σχετικές οδηγίες που αναγράφονται.

https://www.civilprotection.gr/el/disasters

 

Διαβάστηκε 762 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.