Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:20 πμ
 
wm small
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 18:18

Ο Δήμος Αγρινίου και σύλλογοι από την περιοχή μας στην έκθεση NOSTOS 2017

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η έκθεση NOSTOS γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ναύπακτο και αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Εναλλακτικού Τουρισμού (Ε.Τ.) στην Ελλάδα. Ο Δήμος Αγρινίου έχοντας καλέσει φορείς και συλλόγους Ε.Τ. της περιοχής μας, παρουσίασε ένα αρκετά μεγάλο και όμορφο περίπτερο το οποίο μάλιστα βρισκόταν στην είσοδο του χώρου και ομολογουμένως έκανε αίσθηση. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκε εκεί και μίλησε με αρκετούς από τους συμμετέχοντες στο περίπτερο του Δήμου Αγρινίου. Εκπροσωπόντας τον Δήμο Αγρινίου μίλησαν η Κα Ολγα Σαλακίδου, η Κα Φωτεινή Τσινιά και η Κα Χριστίνα Τσιχριντζή. Εκπροσωπόντας τους συμμετέχοντες συλλόγους μίλησαν οι Κος Αθανάσιος Σβόλης (Αερολέσχη Αγρινίου), ο Κος Ιωακείμ Σκόνδρας (Σχολή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς «No Borders»), ο Κος Νίκος Σκόνδρας (Α.Σ.Α. «Τρίτωνας»), η Κα Θεώνη Λειβαδίτη (Ορειβατικός Σύλλογος). Επίσης μίλησε και ο Κος Παναγιώτης Τσιχριντζής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

nostos 2017 28

Η Κα Ολγα Σαλακίδου Αντιδήμαρχος Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Αγρινίου δήλωσε: "Η έκθεση αυτή είναι ότι καλύτερο για τον νομό μας καθότι ο Εναλλακτικός Τουρισμός ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν. Διαθέτει μεγάλο φυσικό πλούτο που μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλες τις μορφές Ε.Τ. όπως Extreme Sports, Γαστρονομία, Θρησκευτικός, κλπ. Η καλή συνεργασία φορέων των Δήμων, της περιφέρειας και ιδιωτών μπορεί να φέρει μεγάλη ανάπτυξη. Επίσης ο νομός μας παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, μέλι κλπ) τα οποία έχουν πολλές φορές τιμηθεί με Διεθνή Βραβεία."

nostos 2017 20
Ολγα Σαλακίδου, Φωτεινή Τσινιά, Χρύσα Σπαή


Η Κα Φωτεινή Τσινιά προισταμένη στο τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αγρινίου δήλωσε: "Συμμετέχουμε για 2η συνεχή χρονιά στην έκθεση ΝOSTOS. Πέρυσι συμμετείχαμε περισσότερο αναγνωριστικά και φέτος όπως βλέπετε πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερο περίπτερο. Πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα όλων αυτών που ασχολούνται με εναλλακτικό τουρισμό και να τους βοηθήσει να βγούν παραέξω. Για αυτό έκλεισε μεγάλο σε έκταση περίπτερο στην έκθεση ώστε να δώσει χώρο σε όσο δυνατόν περισσότερους φορείς να εκθέσουν το προϊόν τους και να γίνουν γνωστοί παραπέρα. Σημαντικό επίσης είναι ότι βοηθά στο να λειτουργούν ομαδικά καθότι έτσι μπορούν να πετύχουν περισσότερα πράγματα από ότι μόνοι τους. Ο Δήμος κάλεσε πολύ περισσότερους φορείς για συμμετοχή αλλά όπως είναι φυσικό ανταποκρίθηκε ένα μέρος. Η προσπάθεια αυτή του δήμου προφανώς θα συνεχιστεί αλλά για να έχει επιτυχία επιβάλλεται να αγκαλιαστεί και από όλους όσους εμπλέκονται με το αντικείμενο του Ε.Τ. στην περιοχή μας. Επί της ουσίας όλων αυτών που θα έχουν σημαντικά οφέλη από την έκθεση αυτή. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την νέα τάση του τουρισμού που είναι το «ΑΝΑΛΥΠΤΩ» η περιοχή μας πιστεύω ότι έχει να δώσει πολλά πράγματα και να ωφεληθεί τα μέγιστα. "

Η Κα Τσιχριντζή Χριστίνα Διευθύντρια στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου δήλωσε: "Η δράση αυτή (NOSTOSEXPO) γίνεται με συνεργασία συλλόγων, παραγωγών και επιχειρηματιών και δίνει την δυνατότητα προβολής σε συλλόγους, παραγωγούς και προιόντα πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη βραβευθεί. Μέσα από αυτή την κίνηση φαίνεται η συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με φορείς, συλλόγους και πολίτες με σκοπό την ανάδειξη του Ε.Τ. Οι μορφές του Ε.Τ. είναι πολλές: Περιβαλοντολογικός, Θρησκευτικός, Γαστρονομικός κλπ. Η γη μας, έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους τομείς αυτούς. Σε επίπεδο προιόντων η ελιά και το λάδι καθώς και το μέλι έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία. Ο Δήμος Αγρινίου έχει κάνει μεγάλα βήματα σε συνεργασία με παραγωγούς και επιχειρηματίες και θα συνεχίσει τις προσπάθειες και στον τουριστικό τομέα δηλαδή στον Ε.Τ. με συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και την αρωγή της Περιφέρειας. Εκ μέρους του Δήμου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, τους εκθέτες και τους συλλόγους που συμμετείχαν στην έκθεση και αγκάλιασαν την προσπαθειά μας."

nostos 2017 06
Χριστίνα Τσιχριντζή & Χρύσα Σπαή


Ο Κος Αθανάσιος Σβόλης Πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου δήλωσε: "Η Αερολέσχη Αγρινίου συμμετέχει στην έκθεση καθότι οι αεραθλητικές δραστηριότητες είναι κομμάτι του Ε.Τ. ο οποίος έχει ραγδαία ανάπτυξη και ζήτηση σε όλα τα τουριστικά πακέτα τα τελευταία χρόνια. Ο τουρισμός τείνει να γίνει Εναλλακτικός Τουρισμός κατά την αποψή μου καθότι ο κλασσικός τουρισμός θεωρείται κορεσμένος και ο κόσμος με τα όποια χρήματα μπορεί να διαθέσει θέλει το καλύτερο αποτέλεσμα. Φυσικά οι μικρότερες ηλικίες που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα τετριμμένα τείνουν προς τον εναλλακτικό τουρισμό. Εμείς έχουμε έναν ευλογημένο τόπο που μπορεί να δώσει στο κομμάτι αυτό πάρα πολλά. Έχουμε μείνει πίσω αλλά αν κινηθούμε ομαδικά και μεθοδικά και με αλληλοϋποστήριξη μπορούμε πολύ σύντομα να πετύχουμε πράγματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Αν μείνουμε σε παλιές καταστάσεις και νοοτροπίες του χαζού ανταγωνισμού και της μεμψιμοιρίας και του τοπικιστικού αρνητισμού προς τον τουρίστα δεν θα πάμε πουθενά. Αυτά τα αφήνουμε πίσω και προχωράμε με άλλα δεδομένα. Όσο αφορά την περιοχή μας, έχουμε το προνόμιο να προσφέρουμε σε όλα τα είδη Ε.Τ. καθότι διαθέτουμε αρκετές λίμνες , ποτάμια, βουνά κλπ. Μπορούν να καλυφθούν όλες οι δραστηριότητες και με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ε.Τ. και ο Αεραθλητισμός ειδικότερα είναι και μια μορφή ψυχοθεραπείας που βοηθάει τον σύγχρονο άνθρωπο να φεύγει από τα καθημερινά προβλήματα της μεγαλοαστικής ζωής."

nostos 2017 18
Αθανάσιος Σβόλης, Χρύσα Σπαή και Ιωακείμ Σκόνδρας


Ο Κος Ιωακείμ Σκόνδρας ιδιοκτήτης της Σχολής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς «No Borders» δήλωσε: "Συμμετέχουμε με την σχολή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς NO BORDERS για πρώτη φορά καθότι πέρυσι τις ημέρες που γινόταν η έκθεση συμμετείχαμε στο παγκόσμιο κύπελλο που γινόταν στον Ινδικό Ωκεανό και δεν μπορούσαμε να είμαστε και εδώ. Ο Ε.Τ. είναι απόλυτα ταυτισμένος με την Αιτωλοακαρνανία καθότι έχουμε πολλά πράγματα να δείξουμε, άπειρες τοποθεσίες, πάρα πολλά σπορ και διαδρομές στην φύση που δεν έχουν τελειωμό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί ο Ε.Τ. είναι η πολιτεία να φτιάξει τις υποδομές που απαιτούνται. Πάνω στις υποδομές θα έρθουν οι ιδιώτες να επενδύσουν τα χρηματά τους και να απογειώσουν τις δυνατότητες είτε μέσω εκθέσεων, είτε μέσω κοινωνικών δικτύων και λοιπών δυνατοτήτων του Ιντερνετ. Η καλύτερη βέβαια διαφήμιση είναι η συνεχής δράση και επικοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίως στα κεντροευρωπαϊκές χώρες τις Αλπικές Χώρες είναι καθεστώς το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς για πάνω από 25 χρόνια και μεγάλα ποσά δαπανώνται για αυτό από τις κυβερνήσεις και τις αντίστοιχες ομοσπονδίες για την προώθηση του αθλήματος. Έχουν δημιουργήσει μια εκπληκτική ροή παγκοσμίου τουρισμού ώστε κάποιος να πάει εκεί για πολλές δράσεις και μέσα σε αυτές και το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Η Γαλλική ομοσπονδία πχ παρέχει μεγάλη βοήθεια σε όλα τα επίπεδα στην εθνική ομάδα (χρήματα, γιατρούς , διατροφολόγους, αυτοκίνητα, οδηγούς κλπ) για να κάνουν συμμετοχές όλο τον χρόνο. Η Αιτωλοακαρνανία όταν αρχίσει να υλοποιεί αυτά τα οποία συζητάμε σαφώς θα πάρει μια πολύ καλή θέση. Η πολιτεία να Δημιουργήσει υποδομές. Όλοι μας πρέπει να κινητοποιηθούμε παροτρύνοντας και παρακινώντας του εμπλεκόμενους σε δημοσίους φορείς και όχι μόνο να προχωρήσουν σε έργα. Η φύση είναι ο γιατρός μας, ειδικά στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς έχω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν να πετάξουν με Parapente και μετά από αυτό έλυσαν πολλά προβλήματα. Το άθλημα αυτό είναι ταυτόχρονα και ψυχοθεραπευτικό. Ο νομός μας είναι τεράστιος και παρέχει Γή, Αέρα και Νερό για ανάπτυξη όλων των μορφών Ε.Τ. Εκτός αυτών υπάρχουν πολλά αρχαία και θρησκευτικά μνημεία που μπορούν σε συνδυασμό να αποτελέσουν ένα πολύ ενδιαφέρων ελκυστικό προϊόν και ο νομός μας να αποτελέσει παγκόσμιο προορισμό E.T."

nostos 2017 11

Ο Κος Νίκος Σκόνδρας αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» δήλωσε: "Ο συλλογός μας συμμετέχει πρώτη φορά στην έκθεση αυτή και αξίζει να πούμε ότι η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά ο χώρος που δραστηριοποιούμαστε εμείς, κυρίως η λίμνη Τριχωνίδα είναι κατ’ εξοχήν προορισμός για Εναλλακτικό Τουρισμό. Προσφέρεται δηλαδή για πολλά πράγματα και δράσεις. Δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να την δεί από κοντά και να εκτιμήσει ποιά δράση του αρμόζει. Εχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε την μεγαλύτερη και ομορφότερη λίμνη στην χώρα μας και η συνήθης ατάκα που εισπράτουμε από τους εντυπωσιασμένους επισκέπτες είναι ότι «έχετε έναν παράδεισο στα πόδια σας». Εμείς πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θο το εκτιμήσουν όλοι και θα αξιοποιηθεί δεόντως. Ο νομός μας προσφέρεται κυρίως για Ε.Τ. καθότι έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν πόλοι έλξης. Εχουμε μείνει πίσω βέβαια καθότι δεν υπήρξαν μέχρι τώρα άνθρωποι με όραμα και διάθεση να προχωρήσουν την μορφή αυτή τουρισμού. Όμως ποτέ δεν είναι αργά και αφού η φύση μας έδωσε πλούσια την πρώτη ύλη, στο χέρι μας είναι να την αξιοποιήσουμε από εδώ και πέρα. Ο Ε.Τ. είναι το Νο1 για ψυχοθεραπεία. Η οποιαδήποτε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον σε χαλαρώνει. Εχω παρατηρήσει ότι όταν είσαι έξω στην φύση είσαι συνέχεια χαμογελαστός και αυτό λέει πολλά."

Η Κα Θεώνη Λειβαδίτη εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου δήλωσε: "Ο Ορειβατικός Σύλλογος ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το 1986. Είχε και έχει πολλές δραστηριότητες οι οποίες τώρα τελευταία έχουν εμπλουτισθεί. Ο Νομός μας έχει να δώσει πολλά στον Ε.Τ. καθότι εκτός από το οτι είναι μεγαλύτερος σε έκταση έχει και όλα τα άλλα. Δηλαδή Βουνά, Λίμνες, Ποτάμια, Θάλασσες κλπ τα συγκεντρώνει όλα σε μικρή απόσταση και μπορεί να υπάρχει δραστηριότητα Ε.Τ. όλες τις εποχές. Η ορειβασία όπως και όλες οι δράσεις στην φύση είναι ψυχοθεραπεία. Συστήνετε ιδιαίτερα στα νέα άτομα που είναι συνέχεια μπροστά σε μια οθόνη να ακολουθήσουν και να ανακαλύψουν την γοητεία και τις χαρές που έχει να προσφέρει."

nostos 2017 07

Ο Κος Παναγιώτης Τσιχριντζής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε: "Από την πρώτη διοργάνωση πέρισι υποστηρίξαμε την έκθεση η οποία είναι η μοναδική για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην Ελλάδα και η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να προσφέρει σε αυτή την μορφή τουρισμού, για αυτό προσπαθούμε να την βοηθήσουμε. Για αυτό τον λόγο έχουμε εδώ μαζί μας τον πρόεδρο και στελέχη της Ιταλικής ASSONAUTICA που είναι θυγατρικές εταιρείες των επιμελητηρίων και ασχολούντια με την οικονομία της θάλασσας και έχουν δημιουργήσει την Ευρωπαική Μεσογειακή ASSONAUTICA της οποίας είμαστε μέλη σαν Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας. Επίσης έχουμε εδώ τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Ο δρόμος του Αγίου Νικολάου των μύρων» προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το αφήγημα των μοναστηριών του Αγίου Νικολάου που έχουμε στην Αιτωλοακαρνανία και είναι μοναδικά δηλ. Ο Αγιος Νικόλαος της Βαράσοβας, ο Αγιος Νικόλαος ο Κρεμαστός στον Αράκυνθο και ο Αγιος Νικόλαος της Μόκιστας της Αγίας Σοφίας, που είναι ονομαστά και αναφέρονται στην αντίστοιχη βιβλιογραφία και είχαν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τα μοναστήρια τα Βυζαντινά και τα Ελληνορθόδοξα της Μάνια Βρέθια της κάτω Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδος δηλ) όπως είναι ο Αγιος Νικόλαος του Οτρέντο και βεβαίως στο Μπάρι που είναι το σκήνωμα του Αγίου Νικολάου. Δημιουργώντας αυτό το αφήγημα αναφερόμαστε σε περιπατητικό, ορειβατικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και γαστρονομικό τουρισμό. Η Αιτωλοακαρνανία εχει παραθεριστικό τουρισμό 2 με 2,5 μήνες, ενώ εχει τα προσόντα να έχει όλο τον χρόνο. Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδος, έχει τα πάντα εκτός από χιονοδρομικό κέντρο. Ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος και πρέπει και εμείς σαν νομός να ακολουθήσουμε ώστε να αναπτύξουμε και άλλους κλάδους της οικονομίας πέραν του αγροκτηνοτροφικού τομέα που είναι βασικός τομέας στο νομό μας."

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

nostos 2017 24

nostos 2017 26

nostos 2017 29

nostos 2017 23

Διαβάστηκε 11931 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017 21:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033