Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:16 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 22:07

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 125η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Το 1968, οι ερευνητές Υ. Ντρυέ και Χ. Σαλφατί ανακοίνωσαν πως είχαν ανακαλύψει μεταλλικούς κούφιους κυλίνδρους διαφόρων μεγεθών, αλλά ίδιας διατομής που έμοιαζαν με σωλήνες, σε ενα λατομείο στην περιοχή του Σεν Ζαν Ντε Λιβετ της Γαλλίας μέσα σε πέτρωμα στεατίτη της Κρητιδικής περιόδου.

- Το γεωλογικό στρώμα μέσα στο οποίο εκτοπίστηκαν οι μεταλλικοί κύλινδροι ήταν ηλικίας τουλάχιστον 65 εκατομμυρίων ετών και η μορφή των κυλίνδρων αποδεικνύει ότι κατασκευάστηκαν από νοήμονα όντα και δεν οφείλονταν σε κάποια περίεργη φυσική διαμόρφωση. Θα μπορούσαμε λοιπόν, να υποθέσουμε ότι πριν απο 65 εκατομμύρια χρόνια ζούσαν στη Γαλλία άνθρωποι ικανοί να κατασκευάσουν και να χρησιμοποιήσουν μεταλλικούς σωλήνες; Κι αν ναί, ποιό ήταν το επίπεδο του πολιτισμού που είχαν αναπτύξει;

- Το έτος 1995 στην κινέζικη επαρχία του Σιχονάν, εντοπίστηκαν 120 άνθρωποι, που ανήκαν σε μιά μη καταχωρημένη εθνολογικά φυλή. Όλοι τους ήταν μικρόσωμοι εξαιρετικά και το ύψος τους κυμαίνονταν απο 65 εκατοστά εως 1 μέτρο.

- Ο χάρτης του Πίρι Ρέις είναι ένα αυθεντικό ντοκουμέντο που απεικονίζει τη δυτική ακτή της Αφρικής, την ανατολική ακτή της Νότιας Αμερικής και τη βορειότερη ακτή της Ανταρκτικής. Ο χάρτης αυτός χεδιάστηκε το 1513 και περιέχει μια ήπειρο (την Ανταρκτική ) που ανακαλύφτκε το 1818.

- Ο εκπληκτικής περιπλοκότητας μηχανισμός των Αντικυθήρων κατασκευάστηκε το 80 μ.χ. και αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα του τεχνολογικού επιπέδου της αρχαιότητας.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 432 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 22:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία