Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:50 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2023 21:27

«Χρώμα και νερό» είναι το αντικείμενο της εικαστικής έκθεσης του Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επισκεφθήκαμε την έκθεση ζωγραφικής «Χρώμα και Νερό» που πραγματοποιείται στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου αυτή την περίοδο (μέχρι 5/1/2024) και φιλοξενεί έργα του Χαράλαμπου Ζαχαρόπουλου. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Αγρίνιο, όπου κατοικεί και διατηρεί το καλλιτεχνικό του ατελιέ. Είναι μέλος τον Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος στο τμήμα της ζωγραφικής. Από το 1989 έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές και 38 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα του κοσμούν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δημόσιους χώρους, ιδιωτικές συλλογές και γκαλερί έργων τέχνης. 

Δημοσιογραφική Επιμέλεια: Χρύσα Σπαή

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 06

Πείτε μας πώς ξεκινήσατε την τέχνη της ζωγραφικής;

Απο μικρή ηλικία και την πρώτη μου ατομική έκθεση την έκανα το 1989, έκτοτε ασχολήθηκα πιο εντατικά και σοβαρά. Μελέτησα σε εργαστήρια δίπλα σε αξιόλογους Έλληνες ζωγράφους από τους οποίους πήρα πολλά στοιχεία ώσπου διαμόρφωσα το δικό μου χαρακτήρα στην ζωγραφική.

Στα θέματα από ότι είδα φαίνεται να σας αρέσει η Ελλάδα; Δείχνετε πράγματα, τοπία, Ελληνικό φως;

Ναι, μου αρέσει η φωτεινότητα των χρωμάτων, το Ελληνικό φως και η αισιοδοξία. Τα βλέπω όλα πολύ αισιόδοξα. Παρόλο που γίνονται τόσα πράγματα στον πλανήτη, πάντα έχω ελπίδα ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι θα πάμε προς τα χειρότερα. Μπορούμε να οδηγούμαστε, αλλά θα γυρίσει κάποια στιγμή ο τροχός.

Αυτές τις μέρες που είναι η έκθεση, την επισκέφθηκε κόσμος;

Ναί, Πέρασε πάρα πολύς κόσμος, αλλά με ευχαρίστησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ήρθαν σχολεία και παιδάκια, τα οποία είδαν την έκθεση με μεγάλο ενθουσιασμό. Από ότι φαίνεται και στο βιβλίο εντυπώσεων υπήρξε θετική εικόνα από το αντικείμενο και το περιεχόμενο της έκθεσης.

Ποια μηνύματα θέλετε να περάσετε μέσα από τα έργα της παρούσας έκθεσης «Χρώμα και νερό»;

Η φύση έχει όλα τα χρώματα που αντανακλούν στο μάτι του ζωγράφου, του καλλιτέχνη. Θέλω να περάσω το μήνυμα ότι το νερό μας τα δίνει όλα. Είναι πηγή ζωής και σήμερα το μολύνουμε, το σπαταλάμε άσκοπα. Όλα τα έργα μου έχουν μηνύματα, όπως π.χ. στον πίνακα με την κοπέλα που διαβάζει με το κερί το βιβλίο. Κάποτε διάβαζαν με ένα κερί και διέπρεπαν και στις επιστήμες και στη ζωή.

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 12

Επίσης είδα πολλά έργα σας που έχουν σαν θέμα την αγροτική ζωή και σχετικές δραστηριότητες.

Ναι, με ενδιαφέρουν αυτά τα θέματα, γιατί πρέπει να προβληματιστούμε λίγο. Κάποτε λέω το ψωμί το έβγαζαν με μόχθο και το τρώγανε και ήταν όλο γλύκα. Σήμερα δεν το τρώμε και το πετάμε γιατί λέμε ότι παχαίνει.  Καταλάβατε που φθάσαμε; Φθάσαμε στο άλλο άκρο.

Θέλω να μου πείτε ένα από τα έργα σας που το αγαπήσατε πάρα πολύ και το πουλήσατε. Και μετά στενοχωρηθήκατε που το αποχωριστήκατε.

Βασικά από τα έργα μου δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα. Τα αγαπάω όλα. Κάποια έργα, ιδίως οι θάλασσες και η φύση, μου αρέσουν πιό πολύ.

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ

Έχετε λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις;

Ναι από το 1989.  Έχω κάνει 13 ατομικές και συμμετείχα σε 38 ομαδικές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εν ολίγοις περιληπτικά, 2023:

  • Ομαδική έκθεση Διέξοδος - Έξοδος 1922 - 2022 Αθήνα. Διοργάνωση: Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
  • Ομαδική έκθεση (ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΕΧΝΗ 2023) Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, ΑΘήνα. Διοργάνωση: Ιερά Σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος
  • 2η Ομαδική έκθεση Αιτωλοακαρνάνων Εικαστικών Αγρίνιο.

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 19

Ποιο είναι το μότο που σας ακολουθεί;

Αισιοδοξία. Μόνο αισιοδοξία. Βλέπω το ποτήρι πάντα μισογεμάτο.

Μπορούμε να πετύχουμε πράγματα ακόμα και τα πιο δύσκολα με δουλειά. Πέρα από το ταλέντο πρέπει να υπάρχει πάθος, εργατικότητα και συνέπεια.

Ένα μήνυμα εν όψει Χριστουγέννων και νέου έτους. Μιας και είμαστε σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Εύχομαι υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο. Αλλά και οι «κατέχοντες εξουσία» εύχομαι να βάλουν μυαλό για να μπορέσουμε όλα αυτά τα αρνητικά που  βλέπουμε να συμβαίνουν, να γίνουν παρελθόν. Πιστεύω στην αισιοδοξία και στα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι η εξέλιξη του ανθρώπου θα φθάσει στο σημείο να ζούμε ειρηνικά όλοι και να δημιουργούμε. Δεν υπάρχει νικητής και νικημένος. Όταν ο άνθρωπος φοβηθεί τον άνθρωπο τότε θα δώσουν τα χέρια. Νομίζω ότι τα κάναμε όλα. Πρέπει να αρχίσουμε πάλι απο την αρχή.

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 18

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 01

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 11

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 14

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 16

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 17

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 20

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 22

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 25

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 27

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 28

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 29

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 40

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 44

Χ.ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΩΜΑ Κ ΝΕΡΟ 09

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

Διαβάστηκε 764 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 11:25
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033