logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Κυριακή, 21η Οκτωβρίου 2018, 1:01 πμ
Χρύσα Σπαή

Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AgrinioBestOf.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 η Επιστημονική ημερίδα: "Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες ΙΙ Ρευματικά Νοσήματα και Εγκυμοσύνη" και η "Εκθεση Φωτογραφίας Α.Μ.Ε.Α ΙΙ". Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε με την κα Ελισσάβετ Κρητικού η οποία είναι πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ Αιτωλ/νιας "Αγιος Λουκάς" που συνδιοργάνωσε την εκδήλωση μαζί με τον σύλλογο "ΕΛΕΑΝΑ" η οποία μας δήλωσε τα παρακάτω.

amea image 01

Mιλήστε μας για την σημερινή εκδήλωση ποιοί ήταν οι πρωτεργάτες της διοργάνωσης;

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Π.Ε.Αιτ/νίας Απόστολος Λουκάς και η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ΕΛΕΑΝΑ τμήμα Πάτρας με πρόεδρο την κ.Μάχη Σαλαμαλίκη,συνδιοργανώσαμε την σημερινή Επιστημονική ενημερωτική ημερίδα μας για τις Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες ΙΙ και τα Ρευματικά Νοσήματα και την εγκυμοσύνη.

amea image 04

Ποιό ήταν το θέμα που συζητήθηκε και πως το ανέλυσαν οι καλεσμένοι ειδικοί με λίγα λόγια;

Καλεσμένοι εισηγητές μας ήταν οι "Ρώσσας Χαράλαμπος" Χειρ.Ορθοπεδικός, "Κουβέλη Χρυσούλα" Φυσικοθεραπεύτρια, "Ντελής Κων/νος" Ρευματολόγος, "Λιάβας Φώτης" Γενικός Ιατρός, "Βαρδουλάκη Μαρία" Νεφρολόγος,"Ζαρκαλής Δημήτριος" Ψυχίατρος, "Τερνιώτης Χρήστος" Παιδοψυχίατρος,"Παπαχρήστου Πηνελόπη" Νευρολόγος, που μας μιλήσανε για τα εξής θέματα 'Παραπληγία από τροχαία ατυχήματα','Αποκατάσταση των κινητικά αναπήρων','Ρευματικά νοσήματα και εγκυμοσύνη','Δυσενεξία στην γλουτένη-κοιλιοκάκη','Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια και αιμοκάθαρση','Διπολική Διαταραχή-Μανιοκατάθλιψη','Σύνδρομο Down και Αναπτυξιακές Διαταραχές-Αυτισμός','Επιληψία και Ημικρανίες ώς αίτιο Χρόνιου Αλγους'.

Πως μπορούν να βοηθήσουν το συλλογό σας οι διάφοροι τοπικοί φορείς ώστε να νοιώσετε μια ανακούφιση;

Εμείς σαν σύλλογος μικτών αναπηριών είμαστε καθαρά εθελοντικό κοινωνικοσυνδικαλιστικό σωματείο και είμαστε αυτοχρηματοδορούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρηματοδοτούμαστε από πουθενά παρά μόνο απ τα μέλη μας,τους εθελοντές και τους ελάχιστους χορηγούς των εκδηλώσεών μας. Ετσι επιδιώκουμε πάντα συνεργασίες με άλλα αναπηρικά σωματεία, γιατί δεν έχουμε διαφορές με κανέναν, είμαστε όλοι ανάπηροι και μας ενώνει η αναπηρία μας. Επίσης με φορείς ιδιωτικού και δημοσίου χαρακτήρα ώστε να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το οργανόγραμμά μας. Ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να εγγραφεί στον σύλλογό μας, ως ΑΜΕΑ αν έχει κάποια αναπηρία, ώς εθελοντής, ώς φίλος, ώς αρωγό μέλος. Βρισκόμαστε στο ΚΑΠΗ Αγ.Κων/νου ημέρες Τρίτη και Παρασκευή και ώρες 10-13.

Εσείς σαν ψυχολόγος που είστε πόσο δύσκολο είναι να στηρίξετε αυτά τα άτομα;

Σαν κλινική ψυχολόγος βλέπω κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ΑΜΕΑ και γονείς ΑΜΕΑ που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, στα γραφεία μας δωρεάν. Οι περισσότεροι ΑΜΕΑ, δεν αποδέχονται ότι χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη και αυτό δυσχερένει το έργο μας. Οταν έρχονται σε εμάς, ήδη έχει δημιουργηθεί ένα ψυχοπιεστικό περιβάλλον, μια δυσλειτουργική οικογενειακή ατμόσφαιρα που τους διαταράσει. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε.

amea image 27

Ενα μήνυμα απο εσάς για τη σημερινή εκδήλωση. θα συνεχίσετε την προσπάθεια ενημερώνοντας μέσα απο ημερίδες και διαλέξεις για τα ΑΜΕΑ;

Το μήνυμα μου είναι πως είμαστε όλοι άνθρωποι. Ανεξαρτήτως άν κάποιος έχει μιαν αναπηρία η δυσλειτουργία είναι ίσος με ίσα δικαιώματα στην ζωή, στην εργασία, στην οικογένεια, στην μάθηση, στην πρόσβαση, με όλους τους άλλους. Η σημερινή εκδήλωση "Ορατές και Αόρατες Αναπηρίες" αυτό υποδηλώνει, πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανάπηροι αλλά δεν είναι εμφανής η αναπηρία τους. Σαν σύλλογος συνεχίζουμε με ενημερωτικές ημερίδες για την αναπηρία, σε σχολεία Δ/θμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια Αιτ/νίας, με επιστημονικές ημερίδες και σε άλλες πόλεις της περιφέρειάς μας, εκεί θα χρειαστούμε χορηγούς για τα έξοδα μετακίνησης των εθελοντών μας. Επίσης θα χρειαστούμε την συνεργασία των εκάστοτε Δήμων, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες τους για θέματα αναπηρίας που αγγίζουν όλον τον κόσμο. Επίσης διοργανώνουμε εκθέσεις Φωτογραφίας ΑΜΕΑ με πανελλήνια συμμετοχή διαδικτυακά, κάθε έτος. Αλλες εκδηλώσεις μας είναι το 'Ζωγραφίζω για την Αναπηρία', δράση που απευθύνεται σε υγειή παιδιά Δημοτικής Εκπαίδευσης, ώστε να συμπεράνουμε την εντύπωση που έχουν οι μικροί μας φίλοι για τους ΑΜΕΑ. Επίσης λειτουργούμε το 'Therapy Dog', εκπαιδεύουμε σκύλους θεραπείας για παιδιά και ενήλικες με αναπτυξιακά προβλήματα όπως αυτισμός -ΔΕΠΥ- σύνδρομο Down, στα άμμεσα σχέδια μας είναι η δημιουργία Θεατρικής ομάδας ΑΜΕΑ, όπου εκεί θα χρειαστούμε την βοήθεια του Δήμου μας με χώρο και σκηνοθέτη.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ Αιτ/νίας Ελισάβετ Κρητικού-Καραμπούλη.

amea image 17

amea image 11

amea image 18

amea image 26

amea image 10

amea image 28

amea image 30

amea image 31

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Η Σίσσυ Γιγκλά κατάγεται απο το Αγρίνιο και πηγαίνει στην πέμπτη δημοτικού. Συμμετείχε στον 9o αγώνα κυπέλου WakeBoard που διεξήχθη το περασμένο Σ/Κ στην Τριχωνίδα παίρνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία της. Επίσης πήρε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε πριν μερικές μέρες στην Βουλιαγμένη. Η ίδια επιθυμεί να συμμετάσχει και σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και αφιερώνει το κύπελλο που κέρδισε στο σχολείο της το οποίο είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

sissy 03

sissy 01

Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και μίλησε με τον Διευθυντή κον Αθανάσιο Κατσιμάρδο ο οποίος μας δήλωσε: « Μας επισκέφθηκε η μητέρα της Σίσσυς Γιγκλά σήμερα το πρωί την ώρα της έναρξης του σχολείου μας και μας ανακοίνωσε ότι στους χθεσινούς αγώνες κυπέλου WakeBoard που έγιναν στην Τριχωνίδα η κόρη της κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και θα ήθελε να το αφιερώσει στο σχολείο μας. Το ανακοινώσαμε και εμείς με την σειρά μας την ώρα της προσευχής στα παιδιά. Οι συμμαθητές της την χειροκρότησαν και χάρηκαν με την επιτυχία της για την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο που κατέλαβε. Θέλουμε να της ευχηθούμε και πιο ψηλά ακόμη. Να σηκώσει την Ελληνική σημαία σε μια Ευρωπαϊκή η Παγκόσμια διοργάνωση. Σαν εκπαιδευτικός θέλω να επισημάνω ότι με την πράξη της αυτή που δείχνει αγάπη προς το σχολείο μας τους δασκάλους και τους συμμαθητές της, καλλιέργησε τα ιδεώδη του αθλητισμού όπως είναι η ευγενής άμιλλα η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια. Ολα αυτά είναι για εμάς μια ευγενική και συγκινητική χειρονομία που δείχνει πως τίμησε το σχολείο που φοιτά. Και το σχολείο μας από αυτού του είδους πράξεις σημείνει για εμάς τους εκπαιδευτικούς ότι εκτός από τα κλασσικά μαθήματα καλλιεργεί και άλλα ιδεώδη όπως είναι ο αθλητισμός, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια.»

sissy 17

Η απονομή

sissy 14

Με το Wakeboard της

sissy 16

Με τους γονείς της Φώτη και Βάσω

sissy 15

Με την Χρύσα Σπαή

Το AgrinioBestOf.gr εύχεται στην Σίσσυ καλή πρόοδο στα μαθηματά της και πάντα επιτυχίες στο όμορφο σπορ που διάλεξε να ασχοληθεί.

Διαβάσε ΕΔΩ και το άρθρο μας για το "9th Trichonian Wakeboard Cup 2018"

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Αν και ο καιρός της Κυριακής 14/10/2018 δεν επέτρεψε να ολοκληρωθούν όλα τα αγωνίσματα του 9ου Κυπέλλου Wakeboard, τα τελικά αποτελέσματα προέκυψαν από τους προκριματικούς που έγιναν το Σάββατο 13/10/2018 στην λίμνη Τριχωνίδα. Το AgrinioBestOf.gr βρέθηκε την Κυριακή πρωί στον χώρο του κτήματος «Πιθάρι» που γινόταν η διοργάνωση. Εκεί η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να μιλήσει με συμμετέχοντες αθλητές και τους διοργανωτές και να σας μεταφέρει τις εντυπώσεις τους

9 trichonian wakeboard 01

9 trichonian wakeboard 02

9 trichonian wakeboard 12

Η Σίσσυ Γιγκλά κατάγεται απο το Αγρίνιο και πηγαίνει στην πέμπτη δημοτικού. Συμμετείχε στον αγώνα κυπέλου στην Τριχωνίδα παίρνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία της. Επίσης πήρε την δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε πριν μερικές μέρες στην Βουλιαγμένη. Η ίδια επιθυμεί να συμμετάσχει και σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση και αφιερώνει το κύπελλο που κέρδισε στο σχολείο της το οποίο είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

9 trichonian wakeboard 18

Ο κος Ανδρέας Κοκκώνης κατάγεται από την Πάτμο και συμμετείχε με την ομάδα του νησιού στο Πανελλήνιο Κύπελο στην Τριχωνίδα για 8η φορά. Ο ίδιος μας δήλωσε ότι : « Ο καιρός δεν βοήθησε σήμερα στην ολοκλήρωση των αγωνισμάτων δυστυχώς, αλλά κάναμε χθες τουλάχιστον τα προκριματικά. Η περιοχή σας εδώ είναι πανέμορφη, με φυσική ομορφιά και η λίμνη σας είναι ότι καλύτερο για το Wakeboard. Μπορούν να γίνουν εδώ πολλές και μεγάλες διοργανώσεις και είναι στο χέρι σας να τις κυνηγήσετε. Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή, τα παιδιά του «Τρίτωνα» είναι πολύ θετικά και συνεργάσιμα, η φιλοξενία πολύ καλή, υπήρξε ευγενής άμιλλα και οι διοργανωτές προσπάθησαν πολύ ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Έχω πάρει πολλές διακρίσεις καθότι ασχολούμαι και πολλά χρόνια αλλά αυτή την στιγμή αυτό που ενδιαφέρει είναι να προσελκύσουμε στο άθλημα τα νέα παιδιά. Το μυνημά μου είναι να υποστηρίξετε το άθλημα και να παροτρύνετε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με αυτό. Είναι ένα πανέμορφο άθλημα που όταν κάποιος το κάνει τότε καταλαβαίνει την ομορφιά του και οι στιγμές που ζεί σε αυτό μένουν πάντα χαραγμένες στην μνήμη του.»

9 trichonian wakeboard 20

Ο κος Πατσής Δημήτρης από την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Γαλατσίου-Βάρκιζας μας δήλωσε: «Συμμετείχαμε στον 9ο Αγώνα Κυπέλου Wakeboard που γίνεται στην λίμνη Τριχωνίδα. Μας τα χάλασε λίγο ο καιρός σήμερα αλλά περάσαμε όλοι μας πολύ καλά. Η διοργάνωση ήταν «σούπερ», η λίμνη φοβερή και πολύ κατάλληλη για το άθλημα αυτό. Καλούμε τον κόσμο να ασχοληθεί για να έρθει σε επαφή με το νερό και την φύση γενικότερα.»

9 trichonian wakeboard 22

Ο κος Χανιώτης Νικόλαος από τον Σύλλογο Wakeboard της Πάρου μας δήλωσε: «Η διοργάνωση είναι πολύ καλή. Η λίμνη υπέροχη. Ο καιρός μας τα χάλασε φέτος λίγο, καθότι τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ καλύτερος. Καλούμε τους αναγνώστες σας να έρθουν στην λίμνη να κάνουν το άθλημα το οποίο είναι και για τα μικρά παιδιά και για τους μεγάλους. Είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και αφού στην χώρα μας έχουμε πολλές λίμνες, ποτάμια και θάλασσες καλό είναι να το δοκιμάσουμε.»

9 trichonian wakeboard 28

Η κα Αλεξάνδρου Ζάννα είναι Ειδική Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλλασίου Σκί και WakeBoard. Η ίδια μας δήλωσε: « Ερχόμαστε εδώ και πέντε χρόνια στην διοργάνωση του «Τρίτωνα» Αγρινίου. Μια καταπληκτική και πολύ ωραία διοργάνωση. Έχετε ένα πολύ ωραίο χώρο, την λίμνη που χρειαζόμαστε για τους αγώνες Wakeboard. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον διοργανωτή, περάσαμε για μια ακόμη χρονιά πάρα πολύ ωραία. Έχουμε μαζί μας και την αθλήτρια του Αθλητικού Ομίλου Χαλκίδας που είναι μέλος στην Εθνική Ομάδα και φέτος έκανε το απίστευτο να φέρει το 1ο μετάλιο Wakeborad στην χώρας μας, καθότι μέχρι στιγμής δεν είχαμε πάρει κανένα. Το γεγονός ότι είναι κόρη μου με κάνει διπλά χαρούμενη αφού σηκώθηκε η Ελληνική σημαία σε μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση πρωταθλήματος και γιατί αυτό το κατάφερε η κόρη μου. Όσον αφορά την εδώ διαμονή μας έχω να πώ ότι τόσο η διοργάνωση όσο και η φιλοξενία ήταν πάρα πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Το γεγονός ότι ξαναρχόμαστε κάθε χρόνο και μάλιστα περισσότεροι κάθε φορά τα λέει όλα. Του χρόνου θα είμαστε πάλι εδώ. Φέτος οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από τις αναμενόμενες. Συνήθως ο αγώνας κυπέλου προηγείται του πρωταθλήματος καθότι παίζει ρόλο προετοιμασίας για το πρωτάθλημα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την δημιουργία της Εθνικής μας ομάδας. Φέτος έγινε ανάποδα και φοβηθήκαμε ότι δεν θα υπήρχαν συμμετοχές. Όμως τελικά οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από πέρυσι κάτι που δείχνει ότι έχει γίνει θεσμός η λίμνη Τριχωνίδα στο Wakeboard και όλοι οι αθλητές περιμένουν κάθε χρόνο να έρθουν να διαγωνισθούν και να περάσουν πολύ όμορφα»

9 trichonian wakeboard 32

Η Ελένη – Πελαγία Αλεξάνδρου απο τον Αθλητικό Ομιλο Χαλκίδας συμμετείχε και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Wakebord που έγινε στην Ιταλία και κατέκτησε το τρίτο μετάλιο. Η ίδια μας δήλωσε: «Εδώ στην λίμνη Τριχωνίδα είναι ένας απίστευτος αγώνας και το «θεϊκο» εδώ πέρα είναι ότι οι αγώνες γίνονται σε λίμνη κάτι που βοηθά και στους διεθνείς αγώνες που και αυτοί γίνονται σε λίμνες. Αυτό που έχω να πω στους αναγνώστες είναι να δοκιμάσουν το σπορ αυτό. Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και το έχω στην καρδιά μου. Η αίσθηση του να βρίσκεται κάποιος πάνω στο νερό είναι απίστευτη. Η περιοχή σας μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι «θεική» θα έλεγα, οι άνθρωποι πολύ φιλόξενοι, δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστήσω.»

9 trichonian wakeboard 34

9 trichonian wakeboard 89

Η Σοφία Zησοπούλου από την ομάδα της Βουλιαγμένης μας δήλωσε: « Aσχολούμαι με το άθλημα αυτό εδώ και τρία χρόνια, είναι πολύ ενδιαφέρων άθλημα., έρχομαι για τρίτη χρονιά εδώ. Η περιοχή σας είναι υπέροχη. Αυτό που θέλω να πω στα νέα παιδιά είναι να το δοκιμάσουν αν θέλουν κάτι καινούργιο και πρωτότυπο, αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ελλάδα ακόμη. Έχω λάβει 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό που έγινε στην Ιταλία και είναι κάτι που μου αρέσει πολύ.»

9 trichonian wakeboard 98

Ο κος Κώστας Πιστιόλας πρόεδρος του «Τρίτωνα» μας δήλωσε: «παρόλο που μετά από 9η συνεχή χρονιά παρουσίας σε αγώνες ο θεός δεν μας έκανε το χατήρι ολόκληρο (καθότι δεν έγινε ο αγώνας της Κυριακής) εν τούτοις μείνανε όλοι ευχαριστημένοι. Με τα χθεσινά αποτελέσματα ολοκληρώσαμε τον αγώνα (σύμφωνα με τους κανονισμούς) με τις περισσότερες συμμετοχές που είχαμε ποτέ. Θεωρώ ότι αυτό που βλέπετε και από τα σχόλια όλων των ανθρώπων που μίλησαν είναι ενδεικτικό για την επιτυχία των αγώνων. Είναι σημείο αναφοράς πανελληνίως και όλοι δηλώνουν έτοιμοι αν κάνουμε και δυο και τρείς φορές αγώνες τον χρόνο στην Τριχωνίδα θα έρχονται ευχαρίστως. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς, τους εθελοντές και τα μέλη του Δ.Σ Τρίτωνα που μας βοήθησαν και τρέχουν πάντα προσφέροντας το καλύτερο τους εαυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ που μας στήριξαν και μας στηρίζουν συνέχεια, την Περιφέρεια και τους Δήμους, τον Δήμαρχο Αγρινίου και Δήμαρχο Θέρμου για την βοήθεια τους. Επίσης όλους αυτούς τους ανθρώπους , τους γονείς, που πήραν τα παιδιά τους από τα σχολεία και τα συνόδεψαν εδώ. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ένα ξηρό αθλητικό γεγονός ενός διημέρου αλλά οι ίδιοι άνθρωποι γνωρίζουν το τόπο και την φιλοξενία μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα»

Δείτε ΕΔΩ το άρθρο με την συνέντευξη τύπου για το "9th Trichonian Wakeboard Cup 2018"

9 trichonian wakeboard 38

9 trichonian wakeboard 40

 

 Ακολουθούν φωτογραφίες απο τις βραβεύσεις κλπ

 

9 trichonian wakeboard 35

9 trichonian wakeboard 37

9 trichonian wakeboard 44

9 trichonian wakeboard 50

9 trichonian wakeboard 56

9 trichonian wakeboard 59

9 trichonian wakeboard 60

9 trichonian wakeboard 64

9 trichonian wakeboard 67

9 trichonian wakeboard 70

9 trichonian wakeboard 73

9 trichonian wakeboard 74

9 trichonian wakeboard 76

9 trichonian wakeboard 79

9 trichonian wakeboard 80

9 trichonian wakeboard 81

9 trichonian wakeboard 84

9 trichonian wakeboard 87

9 trichonian wakeboard 92

9 trichonian wakeboard 96

9 trichonian wakeboard 103

9 trichonian wakeboard 104

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε και τα επίσημα αποτελέσματα του "9th Trichoninan Wakeboard cup 2018" όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Εθνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και Wakeboard.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Η εταιρεία «Μυργιάννης» πασίγνωση για τα γευστικά και ποϊοτικά της προϊόντα στον χώρο της αρτοποιείας - ζαχαροπλαστικής, συνεχίζει εδώ και 40 χρόνια να εξελίσσεται και να μας εκπλήσσει ευχάριστα εμπλουτίζοντας την γκάμα των προϊόντων της με καινούργια και γευστικά εδέσματα. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή θέλησε να μάθει το μυστικό της επιτυχίας μιλώντας με δύο βασικούς συντελεστές της εταιρείας την κα Αννα Μυργιάννη και τον κο Λευτέρη Μπαρλίκα, στο νέο κατάστημα της εταιρείας στην γέφυρα της Ερμίτσας.

myrgiannis article 13

Κυρία Μυργιάνννη πόσα χρόνια είναι η επιχειρησή σας στον χώρο;

Αυτή την στιγμή μετράμε 40 χρόνια. Είναι μια παράδοση που ακολουθείται από την οικογένεια του συζύγου και ακολουθούμε εμείς η διάδοχη γενιά.

Πόσα καταστήματα έχετε στην περιοχή;

Αυτή την στιγμή διαθέτουμε τρία. Ένα είναι η αρτοποιεία στο Καινούργιο, έχουμε ένα εργαστήριο που παρασκευάζουμε προϊόντα διάφορων ειδών αρτοποιείας και το τρίτο μας κατάστημα βρίσκετε εδώ στην Εθνική Οδό στην γέφυρα της Ερμίτσας.

myrgiannis article 03

Τι προιόντα κατασκευάζει στον χώρο της αρτοποιείας και στα γλυκίσματα η εταιρεία σας;

Κατασκευάζουμε διάφορους κωδικούς αρτοποιείας. Στον χώρο του φούρνου έχουμε τα δικά μας πεϊνιρλί με μοναδικές γεύσεις, χειροποίητα, χειροποίητες φλογέρες, το ψωμί μας, τον καφέ μας, αρτοποιήματα, κεϊκ, διάφορων τύπων κουλούρια, μουστουκούλουρα με βάση την ποιότητα.

Πως ήταν η μετάβαση από την προηγούμενη γενιά στην τωρινή;

Υπήρχαν τα βασικά προϊόντα όπως ακολουθούν την παράδοση και προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πάντρεμα του μοντέρνου με την παράδοση και να εξελίξουμε λίγο τα προϊόντα ώστε να ανοίξουμε την αγορά περισσότερο.

myrgiannis foto 28

Ποιό είναι το ξεχωριστό προιόν της εταιρείας «Μυργιάννη» που πρέπει να το δοκιμάσουμε όλοι;

Μέχρι στιγμής είναι το σταφιδοκείκ μας το οποίο είναι μια μοναδική συνταγή η οποία παντρεύει ποιότητα και το μοντέρνο ώστε να το αγαπήσει και ο νεος κόσμος και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία αλλά αυτή την στιγμή ετοιμάζουμε ένα καινούργιο προιόν οικογενειακής παράδοσης που του δώσαμε το όνομα της κόρης μου.

Μιλήστε μας λίγο για το ιστορικό της εταιρείας ;

Η εταιρεία «Μυργιάννης» ιδρύθηκε πρίν από 40 χρόνια στο Καινούργιο Αγρινίου από τον πεθερό μου κον Ιωάννη Μυργιάννη και την πεθερά μου κα Μαρία Μυργιάννη και με πολύ αγάπη την μεταλαμπάδευσαν στα παιδιά τους. Τα παιδιά τους που θέλησαν να ακολουθήσουν αυτό τον κλάδο και τώρα τον συνεχίζουμε εμείς. Η εταιρεία αρχικά προμήθευε κάποια πρατήρια στην περιοχή αλλά εμείς στην συνέχεια προσθέσαμε πολλά καινούργια προϊόντα και προσπαθήσαμε να το εξελίουμε με τον καλύτερο τρόπο κατακτώντας νεες αγορές.

myrgiannis foto 17

Πόσο δύσκολο είναι μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης να κρατήσεις και να εξελίξεις μια επιχείρηση;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και θέλεις να το προσφέρεις, θεωρώ ότι προχωράς. Υπάρχει κόσμος που γνωρίζει το όνομα της εταιρείας μας και την ποιότητα των προιόντων μας και μας υποστηρίζει.

myrgiannis foto 13

Μιλήστε μας και για την χονδρική πώληση, πηγαίνεται και σε άλλες περιοχές;

Ναί βεβαίως πηγάινουμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Γιάννενα, Λαμία, Βολο, Λάρισα, ολη την Πελοπόνησσο, όλα τα νησιά του Ιονίου, και προσπαθούμε να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο.

Πόσα άτομα απασχολείτε στην επιχειρησή σας;

Απασχολούνται περισσότερα από δέκα άτομα, κάποια ως πωλητές, κάποιοι οδηγοί και κάποιο στα εργαστήρια παρασκευής.

Πέστε μας το μυστικό της γεύσης για το καλό ψωμί. Ποιό είναι;

Είναι καθαρά το σωστό προιόν. Ποιοτικά υλικά. Το προζύμι να είναι σωστά σηντηρημένο.

Μιλήστε μας λίγο και για την γκάμα των προιόντων που παράγεται;

Παράγουμε στον χώρο των σφολιατοειδών τα πεϊνιρλί μας, που είναι σε διάφορες γεύσεις. Υπάρχουν με λουκάνικο, με μπιφτέκι, με γύρο χοιρινό, γύρο κοτόπουλο, το κλασσικό, μεσογειακό, πάρα πολλέ γεύσεις. Με ιδέες δικές μας. Εχουμε διάφορα σφολιατοειδή, πίτσες, φτιάχνουμε κουλούρια δικά μας με ελάχιστη ζάχαρη για ανθρώπους που έχουν πρόβλημα, φτιάχνουμε διάφορες μπακετούλες, γλυκά, σιροπιαστά, δικά μας, κρεμούλες, μπακέτες σάντουιτς, το ψωμί μας, έχουμε παγωτά στον χώρο μας, τα αναψυκτικά μας, διάφορα προιόντα. Υπάρχουν όλα οσα χρειάζεται μια οικογένεια για να φάει και να πιεί. Είμαστε στην Εθνική Οδό και σίγουρα κάποιος που ταξιδεύει θα βρεί ότιδήποτε χρειαστεί, το οποίο θα είναι ποιοτικό και υγιεινό.

myrgiannis foto 12

Δημιουργείται σχέσεις γνωριμίας με τους πελάτες;

Βεβαίως δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και συνέχειας με τους πελάτες καθότι μένουν ευχαριστημένοι από τα προϊόντα μας και ξανάρχονται. Φυσικά εννοείται ότι το πελατολόγιο εμπλουτίζεται συνεχώς.

Ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες καταναλωτές. που μπορούν να σας βρούν;

Βρισκόμαστε στο 5ο χλμ Αγρινίου – Αντιρρίου, στην γέφυρα της Ερμίτσας. Τους καλούμε να έρθουν να δοκιμάσουν τα προιόντα μας. Βρισκόμαστε και στο Καινούργιο πάνω στον κεντρικό δρόμο, στην στροφή προς τον Βλοχό. Μπορούν να έρθουν να δοκιμάσουν ποιοτικά προιόντα φτιαγμένα με πολύ αγάπη και να απολαύσουν μια σωστή εξυπηρέτηση. Πολλές πληροφορίες για τα προιόντα μας μπορούν να βρούν και στην ιστοσελίδα μας keik.shop  όπου μπορούν και να παραγγείλουν. Επίσης μπορούν να μας βρούν και στις ιστοσελίδες mbakery.gr καθώς και στο e-food.gr

myrgiannis article 19


Καφές με χαμόγελο !!!

myrgiannis article 18

Ο κος Λευτέρης Μπαρλίκας έχει αναλάβει στην επιχείρηση «Μυργιάννης» το κομμάτι του καφέ. Ο ίδιος ξεκίνησε σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από την ηλικία των 17 στον Παναιτωλικό και στην συνέχεια στον Αίαντα Σαλαμίνας. Όμως στην πορεία τον κέρδισαν άλλα πράγματα από επαγγελματικής απόψεως.

myrgiannis article 06

Πως ασχοληθήκατε με τον Καφέ;

Τελειώνοντας την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και επιστρέφοντας στην γενετειρά μου το Αγρίνιο, κάποιος φίλος πρότεινε να τον βοηθήσω στο ιστορικό μαγαζί την «Τρώγλη». Μιλάμε για το 2002. Το έκανα φυσικά και ανακάλυψα ότι αυτό μου πάει πάρα πολύ και θέλω να το κάνω και στην συνέχεια. Με κέρδισε και τώρα δεν μπορώ χωρίς αυτό.

Πόσα χρόνια είσαι στον χώρο;

Είμαι γύρω στα δεκαεπτά χρόνια. Εχω περάσει από όλα τα πόστα. Μπουφεντζής, Σερβιτόρος, πωλητής σε εταιρεία με καφέ και μπαρίστας όπως και τώρα.

myrgiannis article 16

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί την εταιρεία «Μυργιάννη» στον χώρο του καφέ;

Αυτό που προσφέρουμε στον κόσμο είναι ένα ξεχωριστό χαρμάνι που λέγεται Jacob's selezione. Είναι 100% arabica χωρίς ρομπούστα, πολύ ποιοτικός και πάρα πολύ καλός όσον αφορά στην γεύση και την επίγευση.

myrgiannis article 10

Προσφέρεται στους καταναλωτές εκτός από τον καφέ και ένα χαμόγελο;

Φυσικά. Είναι κάτι που φαίνεται και στα ποτήρια. Κάθε άνθρωπος ανεξάρτητα αν θα πάρει ένα καφέ έχει ανάγκη και από ένα χαμόγελο. Γιατί μέρα χωρίς χαμόγελο έιναι χαμένη μέρα. Επειδή είναι δύσκολες εποχές και ο καφές πλέον είναι η χαρά του φτωχού, προσπαθούμε και εμείς να είμαστε τόσο ποιοτικοί απέναντι στο πελάτη ώστε να πάρει ένα καφέ και να του φτιάξουμε την μέρα με ένα χαμόγελο που θα του δώσουμε και όχι να του την χαλάσουμε.

Αρα κάνετε και τον ψυχολόγο μερικές φορές.

Κατά κάποιο τρόπο. Πρέπει να είμαστε διαλεκτικοί με τον πελάτη να τον ακούμε και όπου μπορούμε να τον βηθήσουμε.

myrgiannis foto 05

Ερχονται άτομα εδώ που σας γνωρίζουν από προηγούμενες εργασίες σας ;

Ναι δεν έχω παράπονο, έρχεται αρκετός κόσμος και μας στηρίζει καθημερινά και προσπαθούμε και εμείς είμαστε όπως πρέπει σωστοί απεναντί τους.

Ποιό είναι το μυστικό του καλού καφέ που προσφέρεται;

Για να έχεις ένα καλό εποτέλεσμα σε ένα εσπρέσσο, πρώτα από όλα έχει να κάνει με την πρώτη ύλη. Από τι φάρμα είναι; αν είναι αράπικο ή ρομπούστα; και από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχουν καθαρά μηχανήματα, θα πρέπει να είναι σωστά γραμμάρια, σωστή εκχύλιση που θα βγεί το εσπρέσσο στο φλυντζάνι. Τα μηχανήματα του καφέ πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά με ειδικό φάρμακο. Επίσης ο μύλος άλεσης πρέπει να καθαρίζεται κάθε 10 μέρες. Αυτά χρειάζονται για να έχουμε ένα σωστό προϊόν. Πέρα από αυτό όμως χρειάζεται να έχουμε σωστά γρμμάρια, σωστή εκχύλιση, σωστό πάτημα στον καφέ πριν μπεί στην μηχανή και από εκεί και πέρα ένα σωστό παρασκευαστικό το κτύπημα και όλα αυτά συνθέτουν ένα καλό αποτέλεσμα.

myrgiannis article 21

Σαν εργαζόμενος στο συγκεκριμένο αντικείμενο έχεις επιμορφωθεί καθόλου και στις προηγούμενες εταιρείες και τώρα;

Πάρα πολύ. Εχω γίνει καλύτερος και σαν άνθρωπος. Δεν υπάρχει μέρα που να εχω πάει στην δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και να μην την αγαπάω. Εδώ στο μαγαζί που ειμαι τώρα έχω ξανανοιώσει γιατί έχω έρθει πάρα πολύ κοντά με αυτούς τους ανθρώπους. Ερχομαι ευτυχισμένος και κάθε μέρα μαθαίνω πράγματα.

Ένα γεγονός που σου έμεινε όλα αυτά τα χρόνια;

Ναί. Σε ένα μαγαζί που δούλευα μου ζήτησε μια κυρία ένα καπουτσίνο χωρίς γάλα. Βέβαια της εξήγησα ότι αυτό δεν υφίσταται και ρώτησα μήπως θέλει διπλό εσπρέσσο. Η κυρία επέμενε ότι ήθελε καπουτσίνο χωρίς γάλα και δεν ήξερα εγώ περί τίνος πρόκειται. Φυσικά τελικά δεν πήρε τίποτα. Το άλλο είναι ότι κάποιος μου ζήτησε ένα καφέ σκέτο με μαύρη ζάχαρη και μάλιστα επέμεινε.

Πόσο καιρό είσαι εδώ;

Εδώ βρίσκομαι έξη μήνες. Γνωρίστηκα με τα παιδιά εδώ μέσα από την προηγούμενη δουλειά μου που ερχόμουν σαν πωλητής. Κάποια στιγμή μου έγινε η πρόταση και δέχθηκα.

myrgiannis foto 02

Η εταιρεία σας κάνει και Delivery;

Βεβαίως. Κάνουμε και delivery. Δουλευουμε μέσω e-food. Καλύπτουμε όλη την περιοχή του Αγρινίου.

Συνήθως συνάδει η ποιότητα με την τιμή του καφέ; η το φθηνό προϊόν δεν είναι καλό πάντα;

Σίγουρα δεν μπορούμε να καλύψουμε όλο το κοινό γιατί υπάρχει ο οικονομικός παράγοντας στην μέση. Αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω εγω είναι ότι δεν πρέπει να κοιτάει ο κόσμος μόνο την τιμή αλλά θα πρέπει να εκτιμάει ένα καλό χαρμάνι, ένα σωστό παρασκευαστικό, ένα σωστό προιόν. Να το παίρνει και να μην εχει στομαχικα προβλήματα. Να το ευχαριστιέται όσο δεν πάει. Και πιστεύω ότι αξίζει έστω και λίγο πιο ακριβός από θέμα ποιότητας. Να μην είναι βασικό κριτήριο η τιμή αλλά και η ποιότητα.

Ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους αναγνώστες μας.

Εχουμε πρόσιτες τιμές σε όλα μας τα προϊόντα καθότι εχουμε πάρα πολλούς κωδικούς και σε αναλώσιμα και σε φαγητό – καφέ. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν και αυτό είναι το δικό μου το μέλημα, ότι κάθε άνθρωπος που θα έρθει να πάρει ένα προϊόν στο θέμα του καφέ δεν θέλω να φεύγει παραπονεμένος και κάνω τα αδύνατα δυνατά εγώ και η ομάδα εδώ για να πιούν ένα σωστό παρασκευαστικό για να τους φτιάξουμε την μέρα. Και το βασικό που έχουμε πετύχει εδώ είναι ότι ότι ώρα και να ερθει κάποιος πελάτης να πάρει καφέ είναι ο ίδιος όλη την μέρα. Δεν πάμε δηλαδή σύμφωνα με τον άνθρωπο που φτιάχνει τον καφέ αλλά με το μαγαζί.

myrgiannis foto 27


Ενα βίντεο που δείχνει τον τρόπο λειτουργίας του e-food.gr

 

Μερικές φωτογραφίες απο τα προϊόντα "ΜΥΡΓΙΑΝΝΗΣ"

myrgiannis foto 09

myrgiannis foto 01

myrgiannis foto 03

myrgiannis foto 04

myrgiannis foto 06

myrgiannis foto 08

myrgiannis foto 09

myrgiannis foto 11

myrgiannis foto 14

myrgiannis foto 16

Τμήμα Παραγωγής Eιδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Το "1ο ΑνΤάμωμα Απόδημου Ελληνισμού" διοργανώνεται από τον σύλλογο Ελληνοουκρανικής φιλίας «Φάρος» το Σάββατο 13 Οκτώβρη στο γήπεδο του Απόλλωνα στην περιβόλα Πάτρας και θέλει να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Από το Αγρίνιο θα συμμετάσχει ο σύλλογος «Το Χοροστάσι». Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τον κο Μήτσο Φώτιο Γραμματέα του συλλόγου για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

xorostasi 11

xorostasi 09

Κύριε Μήτσο μιλήστε μας λίγο για τον σύλλογο

Ονομάζομαι Μήτσος Φώτιος, είμαι γραμματέας του συλλόγου «Εργαστήρι Λαογραφίας Πολιτισμού και Παράδοσης» «το Χοροστάσι» που βρίσκεται στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου στον κυκλικό κόμβο της Αγίας Βαρβάρας. Ιδρύθηκε στα τέλη του 2012. Ο βασικός σκοπός του συλλόγου είναι το να μπορέσει την πολιτιστική μας κληρονομιά να την μεταλαμπαδεύσει στους νέους ώστε και αυτοί με την σειρά τους να την δώσουν στα δικά τους παιδιά.
 xorostasi 07

Πιο αντικείμενο εκτός του χορευτικού είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον σύλλογο;

Παίρνοντας μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν ορισμένες εθελοντικές ομάδες. Όπως και σε αυτή στην Πάτρα.

xorostasi 01

 

Γιατί ιδρύθηκε ο σύλλογος;

Ο σύλλογος ιδρύθηκε από το μεράκι μερικών παλιών χορευτών οι οποίοι ήθελαν να φτιάξουν έναν δικό τους χώρο, ούτως ώστε να μπορούν να χορεύουν και να δίνουν αυτά που ξέρουν στους επόμενους.

Μιλήστε μας για την εκδήλωση που θα συμμετάσχετε σε μερικές μέρες στην Πάτρα;

Η εκδήλωση αυτή όπως λέει και ο τίτλος της είναι το «1ο Αντάμωμα του Απόδημου Ελληνισμού» και πραγματοποιείται στην πόλη της Πάτρας και συγκεκριμένα στο γήπεδο του Απόλλωνα στην Περιβόλα. Γίνεται για πρώτη φορά φέτος και δηλώσαμε και εμείς συμμετοχή για να βοηθήσουμε αυτή την διοργάνωση. Θέλουμε να δείξουμε τον πολιτισμό μας, στους ανθρώπους που θα παρευρίσκονται εκεί και θα είναι από διάφορες χώρες. Εννοείται ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάμε και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

xorostasi 06

Άλλα συγκροτήματα θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση;

Από όλη την Ελλάδα θα είναι 14 χορευτικά συγκροτήματα. Η πρόσκληση μας έγινε από τον κο Γιώργο Μπατάλη μέλος του συλλόγου Ελληνοουκρανικής φιλίας «ο Φάρος» που διοργανώνει την εκδήλωση αυτή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 13 Οκτωβρίου από τις 18:30 εως τις 22:30 και μετά θα ακολουθήσει σχετικό γλέντι στον ίδιο χώρο. Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η προσέλκυση τουριστών και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το σύνθημα είναι «Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα….»

 xorostasi 15

Το μήνυμα σας προς τους αναγνώστες μας

Εμείς προσκαλούμε τα μέλη μας που δεν θα συμμετάσχουν στο χορευτικό καθώς και σε μέλη των υπολοίπων χορευτικών ομάδων της πόλης να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Θα περάσουμε όλοι μας πολύ ωραία. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα έσοδα από τη εκδήλωση θα διατεθούν στα ιδρύματα της πόλης.

xorostasi 08

xorostasi 05

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τα προηγούμενα άρθρα που αναφέρονται στην εκδήλωση "1ο ΑνΤάμωμα Απόδημου Ελληνισμού" και στο παρακάτω βίντεο αποσπάσματα απο την συνέντευξη τύπου που δόθηκε για τον ίδιο σκοπό.


Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Τον Γιώργο Γιγκλά τον θυμόμαστε από το γεγονός της επικοινωνίας του και της συναντησής του με την διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιό Τζένιφερ Χάντσον στο Λονδίνο πριν μερικούς μήνες (εδώ θα βρείτε το σχετικό άρθρο). Σε εκείνη την συνάντηση η Τζένιφερ τον προσκάλεσε στην Αμερική σε μια συναυλία που θα έδινε στο Λος Αντζελες. Ο Γιώργος κατάφερε και πήγε. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί του στον φιλόξενο χώρο του AquaTerra και μίλησαν για αυτή του την εμπειρία.

gikglas hatson2018 15

Γιώργο πότε πήγες Αμερική;

Πήγα στο Λος Αντζελες από 22 Ιουνίου εως 10 Ιουλίου. Παρευρέθηκα σε μια συναυλία της Τζένιφερ Χάντσον, στην οποία με είχε προσκαλέσει σε προηγούμενη συναντησή μας και πήγα επίσης και στο “The Voice“ της Αμερικής όπου την είδα από κοντά.

Πως αισθάνθηκε όταν την συνάντησες;

Στην αρχή παρακολούθησα την συναυλία και μετά το τέλος πήγα πίσω από την σκηνή όπου γινόταν ένα πάρτυ με τα άτομα που γνώριζε η ίδια. Εκεί την συνάντησα, με αναγνώρισε, μιλήσαμε και φωτογραφηθήκαμε. Επίσης μου είπε ότι θα ήθελε να έλθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα. Της είπα ότι χρειάζομαι δουλειά όταν θα πάω στην Αγγλία και αν ήθελε να την βοηθήσω όταν θα είναι στο «The Voice” εκεί. Μου είπε πολύ ευχαρίστως.

gikglas hatson2018 01

gikglas hatson2018 02

Οπότε επίκειται κάποια συνάντηση και στο Λονδίνο;

Ναι καθότι θα φύγω στις 12 Οκτωβρίου για Λονδίνο και θα την συναντήσω εκεί. Όπου με χρειαστεί στο «The Voice” θα την βοηθήσω.

gikglas hatson2018 04

gikglas hatson2018 05

gikglas hatson2018 06

Μίλησε μας λίγο για την Αμερική

Η Αμερική ήταν πάρα πολύ ωραία και πέρασα πολύ καλά. Υπήρχαν πάρα πολλά τουριστικά μέρη να επισκεφθείς και να δείς πράγματα. Επισκέφθηκα το Λος Αντζελες και το Λας Βέγκας. Στο Λας Βέγκας παρακολούθησα και μια συναυλία της Μαραια Καρει η οποία επίσης μου άρεσε πάρα πολύ. Στην Αμερική φιλοξενήθηκα από φίλους που γνώριζα εδώ και με περιποιήθηκαν πολύ καλά. Είδα πολλά νέα μέρη, παραλίες, συγκροτήματα κλπ

Εμείς οι Ευρωπαίοι διαφέρουμε από τους Αμερικάνους;

Ναι είμαστε διαφορετικοί. Και το κλίμα, και η κουλτούρα, και το φαγητό και ο χαρακτήρας του ανθρώπου είναι διαφορετικός. Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση βέβαια και πρέπει να το αναφέρουμε είναι η μεγάλες αντιθέσεις στις πόλεις που πήγα. Από την μια μεριά έβλεπες τους ανθρώπους που ζούσαν στην χλιδή και από την άλλη τους ανθρώπους που ζούσαν στις παράγκες. Τρομακτική κοινωνική αντίθεση τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Πολύ καλή και εντυπωσιακή η Αμερική αλλά σαν την Ελλάδα μας πουθενά. Φυσικά μιλάω για αυτά που είδα στα μέρη που επισκέφθηκα.

Πιστεύεις ότι τα TALENT SHOW βοηθάνε τους νέους καλλιτέχνες;

Πιστεύω ότι σε βοηθάνε αρκετά για να σε γνωρίσει ο κόσμος. Από εκεί και πέρα τι καριέρα θα κάνει κάποιος εξαρτάται από τον ίδιο. Αν το θέλει πάρα πολύ και αν παλέψει θα πετύχει.

gikglas hatson2018 03

Η γνωριμία με την Τζένιφερ Χάτσον σου άλλαξε την ζωή;

Ναι έχει με έχει αλλάξει πάρα πολύ. Δεν περίμενα να μου συμβούν αυτά τα πράγματα. Να την δω από κοντά δύο φορές και μάλιστα να μου προτείνει εργασία.

gikglas hatson2018 17

Θα ήθελες να ασχοληθείς με την φωνή σου να την καλλιεργήσεις;

Ναι έχω ήδη κάνει τρία χρόνια φωνητική στο Αγρίνιο με δασκάλα και έχω μιλήσει με τον Stevie Mackey ο οποίος είναι Vocal Coach φωνητικής της Τζένιφερ Λόπεζ. Οταν θα ξαναπάω στην Αμερική θα μπορέσω να κάνω μαθήματα μαζί του.

gikglas hatson2018 10

Ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις

gikglas hatson2018 09

gikglas hatson2018 07

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Το AgrinioBestOf.gr βρέθηκε για πρώτη φορά φέτος στην «Γιορτή Κάστανου» που γίνεται στο Ανω Κεράσοβο της Μακρυνείας. Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή 30/9/2018 από το μεσημέρι και πλήθος επισκεπτών είχε την ευκαιρία να γευθεί τα κάστανα και άλλα εδέσματα που προσέφερε ο σύλλογος του χωριού. Δεν έλειψε και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με πολύ κέφι και χορό. Η Χρύσα Σπαή μίλησε τόσο με μέλη του συλλόγου όσο και με καλλιτέχνες που συμμετείχαν και σας μεταφέρει τις δηλώσεις τους.

giorti kastanou 2018 04

giorti kastanou 2018 01

giorti kastanou 2018 17

giorti kastanou 2018 06

giorti kastanou 2018 14

giorti kastanou 2018 20

Ο προσωρινός πρόεδρος του Πολιτιστικού Περιβαλοντικού Συλλόγου του Ανω Κερασόβου «Παναγία Κερασοβίτισσα» κος Χρήστος Ζολώτας μας δήλωσε: « Σήμερα έχουμε εδώ την γιορτή κάστανου καθότι το Ανω Κεράσοβο έχει μπεί σε μια δυναμική παραγωγή καστάνου και σε μορφή εξαγωγής. Προσπαθούμε και μέσω του συλλόγου μας να οργανωθούμε καλύτερα και να προωθήσυμε το προϊον οσο γίνεται πιο ανταγωνιστικά στην αγορά και οργανώνουμε και αυτή την εκδήλωση. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη και την προβολή. Το κάστανο του Ανω Κερασόβου είναι μοναδικό, ευελπιστούμε να το βγάλουμε και σε άλλη μορφή σαν προϊον. Ο σύλλογος είναι καινούργιος, η εκδήλωση περιλαμβάνει χορό, κάστανο ψητό και βραστό, σουβλάκια, λουκάνικα κλπ. Οπως βλέπετε ο κόσμος διασκεδάζει και εμείς θέλουμε να περνάει καλά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποσχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον.»

giorti kastanou 2018 10

giorti kastanou 2018 21

Η ταμίας του συλλόγου κα Παππά Βασιλική μας δήλωσε: «Ο σύλλογος ονομάζεται «Παναγία Κερασοβίτισσα» και ιδρύθηκε το 2018. Το κάστανο είναι το βασικό προϊόν και ενασχόληση των κατοίκων του χωριού μας. Στην εκδήλωση υπάρχει άφθονο φαγητό και πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα. Θέλουμε να το πλαισώνει ο κόσμος και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι σε επόμενες εκδηλώσεις.»

Η κα Μαρία Πετροπούλου έιναι μέλος του συλλόγου «Παναγία Κερασοβίτισσα» και μας δήλωσε: «Το κάστανο είναι βασική ενασχόληση των κατοίκων του χωριού και μέσα από την εκδήλωση προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό το προϊόν αλλά και το χωριό μας παραπέρα και περιμένουμε από τον κόσμο να μας ξαναεπισκευθεί.»

giorti kastanou 2018 11

giorti kastanou 2018 15
giorti kastanou 2018 28

Η κα Σαλτογιάννη Βασιλική κατάγεται από τις Φυτείες Ξηρομέρου είναι τραγουδίστρια, συμμετείχε στην εκδήλωση και μας δήλωσε: «Σήμερα στο Ανω Κεράσοβο έχουμε την γιορτή του Κάστανου και έχει στηθεί μια ωραία γιορτή. Εχουμε ξανάρθει εδώ και περάσαμε πολύ ωραία. Ηρθαμε εδώ να τραγουδήσουμε, να διασκεδάσουμε τον κόσμο με δημοτικά και λαικά τραγούδια. Ο σύλλογος προσφέρει κάστανα και διάφορα εδέσματα καθώς και τσίπουρο στους επισκέπτες και ολοι περνάμε ευχάριστα. Ερχομαι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εδώ. Με αγαπάει ο κόσμος, είναι όλοι πολύ φιλόξενοι και τους αγαπώ και εγω βέβαια. Τα κάστανα μου αρέσουν πολύ και πιστεύω ότι συμβολίζουν τον ερχομό του χειμώνα, το τζάκι και όλα τα σχετικά. Συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αισθανόμαστε πολύ όμορφα που μας επιλέγει ο κόσμος, που στηρίζουμε την παράδοση και συμμετέχει ο κόσμος και μάλιστα και ο νέος κόσμος. Προσπαθούμε μέσα από το προγραμμά μας που περιέχει από όλες τις κατηγορίες τραγουδιών να περνάνε ολοι καλά.»

giorti kastanou 2018 31

Ο κος Σπύρος Κουτρουμάνος κατάγεται από το Ματσούκι Αγρινίου, είναι τραγουδιστής συμεμτείχε στο πρόγραμμα και μας δήλωσε: «Ερχομαι για τέταρτη φορά στην συγκεκριμένη γιορτή, με αγαπάνε και τους αγαπάω. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημοτικό και λαϊκό τραγούδι. Επικροτούμε αυτές τις εκδηλώσεις καθότι όλοι πρέπει να στηρίζουμε και να συνεχίσουμε την παράδοση. Φέτος ο κόσμος ζήτησε να ξεκινήσει η εκδήλωση από το μεσημέρι. Τα κάστανα συμβολίζουν τον χειμώνα. Είναι γνωστό ότι το κάστανο του Ανω Κερασόβου είναι το πιο νόστιμο στην γή. Εχει μεγάλη ζήτηση και στο εξωτερικό. Ευχομαι σε όλο τον κόσμο καλό χειμώνα. Ευχαριστώ όλους όσους με στηρίζουν και εύχομαι υγεία σε όλους.»

giorti kastanou 2018 38

Ο κος Σωτήρης Γαλανός κατάγεται από την Λεπενού Βάλτου, είναι δεξιοτέχνης του κλαρίνου, παίζει δεκαπέντε χρόνια επαγγελματικά και μας δήλωσε: «Η εκδήλωση εδώ είναι πάρα πολύ ωραία, έχω ξανάρθει και στηρίζω αυτές τις εκδηλώσεις καθότι μέσα από αυτές συνεχίζεται η παράδοση και μαθαίνουν και οι νέοι τα δημοτικά τραγούδια. Το κάστανο είναι σήμα κατατεθέν για την περιοχή εδώ και είναι γνωστό σε ολη την Ελλάδα και όχι μόνο. Εύχομαι καλή διασκέδαση στον κόσμο και να έχουμε καλό χειμώνα.»

giorti kastanou 2018 13

giorti kastanou 2018 42

Η δεσποινίς Μάγδα Λιάπη κατάγεται από το Αγρίνιο, ασχολείται γύρω επτά χρόνια με το λαϊκό τραγούδι και μας δήλωσε: «Έρχομαι για δεύτερη χρονιά εδώ. Η σημερινή εκδήλωση είναι πάρα πολύ ωραία περιλαμβάνει μουσική για όλα τα γούστα και για όλες τις ηλικίες με δημοτικά και λαικά τραγούδια. Το κάστανο του Αρακύνθου είναι πολύ ωραίο και γνωστό στον κόσμο. Εύχομαι υγεία σε όλους. Ευχαριστώ όλους όσους μας στηρίζουν και μας ακολουθούν. Εγω φέτος μετά από τις 13 Οκτώβρη θα εμφανίζομαι με τον Αιμίλιο Αυφαντόπουλο, την Αλεξάνδρα Τσούμη και την Βασιλική Ηλιάδη, στο PAN-CAFE στο γήπεδο του Παναιτωλικού.»

giorti kastanou 2018 25

giorti kastanou 2018 45

Ο κος Αιμίλιος Αυφαντόπουλος κατάγεται από το Αγρίνιο είναι τραγουδιστής και μας δήλωσε: «Ευχαριστώ το AgrinioBestOf.gr για την προβολή καθότι είναι η δεύτερη φορά που μου παίρνετε συνέντευξη. Στην γιορτή καστάνου έρχομαι για δευτερη φορά φέτος. Είναι μια πάρα πολύ ωραία γιορτή. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι καλό να γίνονται. Φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά. Σήμερα το προγραμμά μας εχει και λαϊκό και δημοτικό τραγούδι. Φέτος θα εμφανίζομαι στο PAN-CAFÉ παρέα με την Μάγδα Λιάπη και άλλες πολύ καλές φωνές. Θα είναι η τέταρτη χρονιά που θα είμαι εκεί και πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ καλό χειμώνα όπως έχουμε πάντα. Το κάστανο είναι παραδοσιακό προϊόν της περιοχής και οι γιορτές αυτές είναι πολύ καλό να γίνονται. Ευχαριστούμε το AgrinioBestOf.gr και ολο τον κόσμο για την στήριξη. Εύχομαι υγεία σε ολο τον κόσμο και καλό χειμώνα."

giorti kastanou 2018 46

giorti kastanou 2018 47

giorti kastanou 2018 48

giorti kastanou 2018 49

giorti kastanou 2018 50

giorti kastanou 2018 51

giorti kastanou 2018 52

giorti kastanou 2018 53

giorti kastanou 2018 54

giorti kastanou 2018 55

.

 Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Ο Γιώργος Βλαχοδήμος είναι δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, όμως τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο τραγούδι, κατάγεται από την Λεπενού από πλευράς του πατέρα του και το Ματσούκι από πλευράς της μητέρας του. Το Ματσούκι ήταν και ο τόπος διαμονής της οικογένειας κάποια χρόνια αλλά μετά μετακόμισαν στο Αγρίνιο. Σε μια συνάντηση με την Χρύσα Σπαή στον φιλόξενο χώρο του CAFE-VRECOS στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου μίλησε για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

IMG 3006


Απο ποια ηλικία άρχισες να παίζεις μπουζούκι; Γιατί το διάλεξες;

Αρχίσα από την ηλικία των έξη ετών. Μου άρεσε πάρα πολύ σαν όργανο και κάθε φορά που έβλεπα στην τηλεόραση μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμά τα παρακολουθούσα με αφοσίωση και μεγάλη προσοχή. Οι γονείς μου είδαν το ενδιαφέρον μου αυτό και μου αγόρασαν ένα μπουζούκι από όπου ξεκίνησα το υπέροχο αυτό μουσικό ταξίδι.

Ποιά τα ακουσματά σου από παιδί όσον αφορά παλιούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες;

Τα ακουσματά μου από μικρό παιδί επειδή οι γονείς μου με έπαιρναν στα πανηγύρια από μικρό, ήταν κυρίως δημοτικά τραγούδια. Μετά ήρθαν τα ρεμπέτικα και τα λαικά. Από καλλιτέχνες του λαικού τραγουδιού θαύμαζα πολλούς όπως τον Σ. Καζαντζίδη, τον Σ. Διονυσίου, τον Π. Γαβαλά, τον Μ. Αγγελόπουλο, όλα αυτά τα ιερά τέρατα.

george vlaxodimos 14

george vlaxodimos 25

πρώτες εμφανίσεις


Γιατί το κλασσικό και ποϊοτικό λαικό τραγούδι μας ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια και περνάει και στην επόμενη γενιά;

Γιατί απλά είναι διαχρονικό. Μένει, είναι ο στίχος που σε αφήνει να το ζήσεις το τραγούδι. Αν και σήμερα τα παλιά τα τραγούδια δεν ακούγονται και τόσο πολύ εγώ σαν μπουζουκσής και τραγουδιστής προσπαθώ στους χώρους που εμφανίζομαι να παρουσιάσω στον κόσμο το καλό ποϊοτικό λαικό ρεμπέτικο ακόμα και έντεχνο τραγούδι.

Πότε ξεκίνησε να τραγουδάς επαγγελματικά;

Επαγγελματικά ξεκίνησα το 1992. Με το συγκρότημα «Λαικά Μητρώα» τον Σπύρο Νικολάου, τον Μιχάλη Φρίντζο και άλλους. Εμφανιζόμασταν στο κέντρο «Τα άγρια πουλιά»

george vlaxodimos 06
με την φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Ένα παιδί σήμερα γιατί αναζητά την αναγνώριση μέσα από τα TALENT SHOW, δεν του δίνονται οι άλλες ευκαιρίες;
 
Ο καθένας θέλει να προβληθεί. Παλιότερα πήγαιναν οι εταιρείες και έψαχναν τους τραγουδιστές τώρα γίνεται το αντίθετο. Πολλές φορές πληρώνουν οι τραγουδιστές για να κάνουν ένα CD. Παλιά όταν ήσουν καλός και είχες φωνή σε πλήρωναν. Τώρα πληρώνεις για να δείξεις το ταλέντο σου. Η προβολή σε κάθε μέσον είναι καλή, το αν το κάνεις λάθος η σωστά αυτό θα κριθεί από τον κόσμο πιστεύω.
 

Φέτος τον χειμώνα που θα σε δούμε στο Αγρίνιο;

Φέτος κάθε παρασκευή θα εμφανίζομαι στο μεζεδοπωλείο «Ο Πρόσφυγας» στο Αγιο Κων/νο και κάθε σάββατο στην ταβέρνα «Το Κιούπι» στο Γιαννούζι.

george vlaxodimos 08

Ενας καλλιτέχνης που πατάει γερά στα πόδια του χρειάζεται να έχει καλές δημόσιες σχέσεις ή αυτές κτίζονται με τον καιρό;

Πιστεύω ότι τον κόσμο τον κερδίζεις και αφού κερδίσεις τον κόσμο, κερδίζεις και στις δημόσιες σχέσεις. Πάνω από όλα ο κόσμος είναι αυτός που σε ανεβάζει και σε κατεβάζει. Πρέπει να τα έχεις καλά με τον κόσμο. Πρέπει να είσαι ευχάριστος και επικοινωνιακός.

Ο κόσμος αναγνωρίζει την αυθεντικοτητά σου και την αξία σου;

Πιστεύω ότι στα 28 χρόνια που δουλεύω το έχω αποδείξει αυτό. Ο κόσμος έχει δεί ποιός είμαι, τι κάνω, πως συμπεριφέρομαι. Τον κέρδισα επάξια.

Ενα υπέροχο τραγούδι το "Αγάπη μου" σε στίχους-μουσική: Θεοδώρου Βίλμα. Ερμηνεύει και παίζει μπουζούκι ο Γιώργος Βλαχοδήμος
 

Είχες κάποιον στην οικογένεια που ασχολούνταν επαγγελματικά με την μουσική;

Στην οικογενειά μου δηλ. πατέρα, μητέρα, αδέλφια όχι. Όμως έχω την θεία μου την Μαρίτσα Βλαχοδήμου η οποία είναι στον δημοτικό χώρο, έχουμε συνεργστεί κατά καιρούς, τον Νίκο Βλαχοδήμο επίσης. Εχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς. Δεκατριών ετών ήμουν στο ίδιο πατάρι με τον Τάκη Καρναβά, με τον Γιάννη Βασιλόπουλο. Αυτό που έχω να πώ για αυτούς είναι ότι ήταν κύριοι στην δουλειά τους, σεβότανε όλους, ακόμα και μένα που ήμουνα πιτσιρικάς. Μου έχει μείνει ένα περιστατικό από ένα πανηγύρι στο Ξηρόμερο. Ημουν με τον Τάκη Καρναβά, τον Νίκο Παπαγεωργίου, τον Πάνο Πλαστήρα κλαρίνο, τον Νίκο Μακρυγεώργο κλπ. Τις εποχές εκείνες δουλεύαμε με χαρτούρα. Οταν κάποια στιγμή είχαμε διακοπή ρεύματος, μετρήσαμε τα χρήματα και βρήκαμε ότι ήταν 2,5 εκατομύρια δραχμές. Απευθυνόμενος στον τότε δασκαλό μου τον Νίκο Μακρυγεώργο του είπα ότι δεν θέλω τίποτα άλλο παρά ένα μεροκάματο. Αυτός κτύπησε το χέρι στο τραπέζι και μου είπε «η χαρτούρα είναι ιερό πράγμα» και πήρα και εγώ τότε το μεγαλύτερο μεροκάματο, έπαθα πλάκα.
Θέλω να καταλήξω λοιπόν ότι και ο Τάκης Καρναβάς που ήταν ένα ιερό τέρας της μουσικής δεν μίλησε καθόλου. Με ευχαρίστησε και μου είπε «ευχαριστώ πολύ που ήσουνα κοντά μας» τώρα δεν σέβονται ούτε οι νέοι ούτε οι παλιοί καλλιτέχνες.

george vlaxodimos 12

Σήμερα διασκεδάζει ο κόσμος ; έχει κέφι; χορεύει; η είναι κουμπωμένος λόγω κρίσης και οικονομικών δυσχερειών;

Ο κόσμος είναι λίγο κουμπωμένος. Εμείς προσπαθούμε να τον κάνουμε να βγάλει αυτό από μέσα του. Να τον κάνουμε να χορέψει, να διασκεδάσει, να ξεχάσει τα προβλήματά του. Εμείς βλέπουμε τον κόσμο και από την εμπειρία μας εκτιμούμε τι θέλει ανα πάσα στιγμή και διαμορφώνουμε το πρόγραμμα μας ανάλογα.

Με μια ματιά ήθελα να μας γυρίζεις το χρόνο πίσω και να μας πείς πως ήταν παλιότερα στο Αγρίνιο;

Εχω δουλέψει σε πολλούς χώρους όλα αυτά τα χρόνια και σε πολλά μαγαζιά. Εχω δουλέψει σε μπουζουκσίδικα, σε ταβέρνες, σε πιάνο μπαρ. «Αγρια πουλιά», «Ανδρομέδα», «Κέντια», «Βραχώρι», «Vivere», «Γαρδένια», «Galaxy», «Κοράλι». Τοτε ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα από σήμερα. Ηταν πιο καλά οικονομικά ο κόσμος, έβγαινε έξω και διασκέδαζε πιο πολύ.

Όλα αυτά τα χρόνια είδες πολλά πράγματα την νύκτα. Υπάρχει κάτι που σου έκανε εντύπωση και θέλεις να το μοιραστείς μαζί μας;

Αυτό που θυμάμαι είναι ότι ο κόσμος με αγκάλιαζε, με φιλούσε μου έστελνε λουλούδια. Υπήρχε μια συμμετοχικότητα και υπήρχαν ευγενικές κινήσεις προς το μέρος μου από τον κόσμο.

IMG 3009

Εκτός Ελλάδος και εκτός Αγρινίου έχεις παίξει ή τραγουδήσει αλλού;

Εχω πάει πολλές φορές στο Ισραήλ. Τους αρέσει πάρα πολύ το Ελληνικό τραγούδι. Μπορούν να σου ζητήσουν από Θεοδωράκι, Καζαντζίδη μέχρι Θεοδωρίδου. Είναι πολύ ενημερωμένοι για την Ελληνική μουσική σκηνή. Στην Κύπρο επίσης έχω δουλέψει ένα χρόνο. Στην Ελλάδα εχω παίξει σε Αθήνα, Γιάννενα, Ναυπάκτο, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πρέβεζα.
Μαζί μου με συνοδεύει πάντα τα τελευταία δέκα χρόνια ο μαέστρος ο Θοδωρής Τσούμας και με πλαισιώνει επίσης τον καιρό αυτό μια πολύ καλή γυναικεία φωνή η Λαμπρινή Πολιτοπούλου.

george vlaxodimos 23

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας

Εύχομαι φέτος να έχουμε μια καλή χρονιά, ο κόσμος να βγεί να διασκεδάσει. Εμείς σαν καλλιτέχνες κάνουμε ότι μπορούμε να ανεβάσουμε το κοινό, να περάσει καλά , να ξεχάσει τα προβλήματα. Να έχουμε υγεία πρώτα από όλα και όλα τα άλλα θα γίνουν.
 
george vlaxodimos 22
με τον Γιώργο Παπαδόπουλο

george vlaxodimos 03

george vlaxodimos 04
με την Ευα Κανέλη
 
george vlaxodimos 15
με τον Γιώργο Σαμπάνη
 
george vlaxodimos 19
με την Ευδοκία
 
george vlaxodimos 27
με τον Γιώργο Μαργαρίτη

george vlaxodimos 09

george vlaxodimos 26

george vlaxodimos 02

george vlaxodimos 16

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Το AgrinioBestOf.gr επισκεύθηκε ένα εκπληκτικό κτίριο, το «Μουσείο Ιστορίας Δημοτικής Εκπαίδευσης» της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που στεγάζεται στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον υπεύθυνο του μουσείου κον Τσιλίκα Θεόδωρο, ο οποίος είναι Δάσκαλος και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαιδευση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ως υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων. Στην συζήτηση που είχε με την Χρύσα Σπαή μας έδωσε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τον σκοπό του μουσείου αυτού.

aggelokastro mouseio 36

Κύριε Τσιλίκα πείτε μας πως ιδρύθηκε το μουσείο αυτό;

Με την ιδιότητα του υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε δημιουργήσει με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση το «Μουσείο Ιστορίας Δημοτικής Εκπαίδευσης» που στεγάζεται στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο του Αγγελοκάστρου. Επιλέξαμε το Αγγελόκαστρο γιατί είναι στο κέντρο του νομού οπότε υπάρχει ευκολία πρόσβασης από όλες σχεδόν τις σχολικές μονάδες. Η Ιόνια οδός είναι ενας σημαντικός κόμβος που ενισχύει την μετακίνηση των παιδιών με άνεση και οικονομία.

Ποιός αποφάσισε να το δημιουργήσει αυτό;

Η απόφαση αυτή ελήφθη πριν πέντε χρονια σε συνεργασία εμού και του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ήταν ο Συμεών Γκοργκόλης. Με την δική του παρότρυνση απευθυνθήκαμε στον Δήμο Αγρινίου, να μας παραχωρήσει μέρος του κτιρίου αυτού και να δημιουργήσουμε το μουσείο της εκπαίδευσης. Σήμερα με τον νέο Διευθυντή κον Χρήστο Κολοβό συνεχίζουμε την προσπάθεια και βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Δήμο Αγρινίου να το εντάξει στις δικές του δράσεις καθότι τα σχολικά κτίρια ανήκουν στους Δήμους.

Με ποιούς τρόπους προβάλλετε εσείς τον χώρο προς τα έξω;

Οι επικοινωνίες γίνονται μέσω email προς τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Υπάρχει και ιστοσελίδα στο facebook όπου εκεί ανακοινώνουμε διάφορες δράσεις η και προγράμματα που υλοποιούμε στον χώρο του μουσείου. Τα προγράμματα αυτά είναι το «Το σχολικό κτίριο διαχρονικά» και το δεύτερο που λειτουργεί φέτος έχοντας ξεκινήσει τον προηγούμενο χρόνο είναι «Από τα σχολικά συσσίτια στα σχολικά γεύματα».

aggelokastro mouseio 67

Τα επισκέπτονται τα σχολεία γενικότερα; Είναι ανοικτό για το κοινό;

Είναι ανοικτό και για τους πολίτες και για τα σχολεία εννοείται και θα ήθελα επι τη ευκαιρία να πω ότι : όποιος έχει σχολικό υλικό στο σπίτι του, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, τετράδια, βιβλία, σχολικές ποδιές ή οτιδήποτε άλλο αντικείμενο, θα του είμαστε ευγνώμονες αν μας τα παραχωρούσε στο μουσείο.

Άλλες δωρεές εκτός από αυτές δεχόσαστε;

Βεβαίως και δεχόμαστε. Αρκετοί ιδιώτες μας εχουν χορηγήσει βιβλία και άλλα αντικείμενα, καθώς και διαφορες εταιρείες που μας έχουν δωρίσει και Βιβλιοθήκες, Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, FAX. Θα αναφέρω μερικές όπως την Alphabank, την Cosmote, την ΕΥΚ, πολλούς ιδιώτες κλπ

Ξέρουμε πόσα σχολεία έχουν επισκεφθεί το μουσείο αυτά τα χρόνια;

Περίπου πενήντα σχολεία Δημοτικά και Γυμνάσια από τον νομό μας έχουν επισκεφθεί τον χώρο.

aggelokastro mouseio 65

Πείτε μας λίγο για τα εκθέματα. Τι περιλαμβάνει το μουσείο;

Το μουσείο περιλαμβάνει: Παλιά θρανία, Βιβλιοθήκες, τετράδια από την δεκαετία του 60’ που μας έχουν παραχωρηθεί από τον κο Χολή από το Μεσολόγγι. Το πιο παλιό βιβλίο είναι η «Χριστομάθεια» που είναι από το 1869. Δωρεά της Ελένης Πριοβόλου που κατάγεται από το χωριό μας. Επίσης έχουμε βιβλία από την δεκαετία του 10’ και του 20’, εγκυκλοπαίδειες, έντυπα πάρα πολλά, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, όπως κινηματογραφικές μηχανές, προβολείς σλάιτς και διαφανειών, πικάπ, ραδιόφωνα. Βέβαια πολλά από αυτά δεν λειτουργούν αλλά όπως καί να έχει τα βλέπουμε ότι υπάρχουνε και είναι ένα σημαντικό στοιχείο για να γνωρίζουν και οι επόμενοι μαθητές πως γινόταν το μάθημα παλιότερα.

Βλέπω και πολλούς χάρτες να εκτίθενται

Οί χάρτες ήταν η αρχή της εποπείας εκείνη την εποχή, οπότε ήταν σημαντική η εικόνα. Να το πούμε διαφορετικά η εικόνα μας έμεινε στο μυαλό. Όπως ένας σημαντικός χάρτης που υπάρχει στην μνήμη των παλαιοτέρων και είναι οι τέσσερις εποχές.

aggelokastro mouseio 64

Και η μεγάλη σημαία μου έκανε εντύπωση.

Δυστυχώς πολλά από τα αντικείμενα αυτά τα έχουμε βρει σε χείριστη κατάσταση. Πολλά από αυτά τα έχουμε βρεί κλειδωμένα σε υπόγεια σχολείων και τα συλλέξαμε με πολλή μεγάλη δυσκολία.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά πρέπει να ακολουθεί τις επόμενες γενιές και γιατί;

Γνωρίζοντας την ιστορία μας, μπορούμε εύκολα να διορθώσουμε λάθη που μπορεί να κάνουμε στην πορεία και στο μέλλον. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν θεωρώ ότι γνωρίζοντας και την ιστορία της εκπαίδευσης διαχρονικά, βλέπουμε και εμείς την σημερινή πρόοδο στον πολιτισμό και στην παιδεία.

Δηλαδή εσείς οι δάσκαλοι είστε και πρεσβευτές της γνώσης;

Όχι μόνο της γνώσης αλλά και της διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών. Να την εμπνεύσουμε, να την ερμηνεύσουμε και να την εξυψώσουμε στο βαθμό που μπορούμε βέβαια.

Σε ποιούς θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα ή μια πρόσκληση από τους αναγνώστες μας

Σε όλους και όχι μόνο τους Αιτωλοακαρνάνες αλλά και πέρα από το νομό. Θα ήθελα να τους προσκαλέσω όποτε μπορέσουν να έρθουν να επισκεφθούν τον χώρο μας. Τα σχολεία μπορούν κάθε Πέμπτη. Οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει οποιαδήποτε μέρα αρκεί να επικοινωνήσει μαζί μου και θα τον ξεναγήσω στον χώρο αυτό.

aggelokastro mouseio 76
Ο χώρος είναι σε μια έκταση 10 στρεμμάτων δωρεά της μονής Παντοκράτορος Αγγελοκάστρου. Το κτίριο που στεγάζετε κτίσθηκε το 1830-32. Για πάρα πολλά χρόνια λειτουργούσε σαν Δημοτικό Σχολείο. Το 1985 απο κάποιο σεισμό εγκαταλέιφθηκε και χτίσθηκε το νέο δημοτικό σχολείο. Το παρών οίκημα με πρωτοβουλίες του τότε Δήμου Αγγελοκάστρου, αναπαλαιώθηκε, αναστηλώθηκε και είμαστε ευτυχείς που σήμερα στεγάζεται το «Μουσείο Ιστορίας της Εκπαίδευσης» και υπάρχει μια προοπτική να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο το «Λαογραφικό Μουσείο Αγγελοκάστρου». Ο Χώρος είναι λειτουργικός έχει και γήπεδο όπου μπορούν να παίζουν τα παιδιά και είναι σε ένα ειδυλιακό τοπίο μέσα στα δένδρα και σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

aggelokastro mouseio 77

Στοιχεία Επικοινωνίας
Υπεύθυνος επικοινωνίας: κ. Τσιλίκας Θεόδωρος, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, 30400 Αιτωλικό.
Ιστοσελίδα: http://dipe.ait.sch.gr/educationmuseum/joomla/index.php
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2631050280
Φαξ: 2631027315
Κινητό: 6974385680

aggelokastro mouseio 83

aggelokastro mouseio 80

aggelokastro mouseio 83

aggelokastro mouseio 85

aggelokastro mouseio 87

Κατά την επισκεψή μας στο μουσείο βρέθηκε εκεί και η κα Αγγελική Ζανιά ή οποία χάρισε σε αυτό μια σχολική ποδιά και μια στολή. Η ίδια μίλησε με την Χρύσα Σπαή και εξήγησε αυτή της την κίνηση.

aggelokastro mouseio 05

Ποιός ο λόγος που επισκεφθήκατε σήμερα το μουσείο Αγγελοκάστρου;

Σκέφθηκα να χαρίσω στο μουσείο μια σχολική ποδιά και μια στολή παρέλασης που ανήκε σε μια συγγενή μου και την είχα στην κατοχή μου. Ηταν πιο χρήσιμη σαν έκθεμα στο μουσείο.

Τι συμβολίζει η σχολική ποδιά για σένα

Τα παιδικά μου χρόνια στο σχολείο και πολλές αναμνήσεις.

aggelokastro mouseio 56

Πιστεύεις ότι η σχολική ποδιά καλώς καταργήθηκε από τα σχολεία

Όχι. Γιατί έπρεπε να αναγνωρίζετε η μαθήτρια. Το ντύσιμο πρέπει να συνάδει και με την ιδιότητα.

Ποιά η γνώμη σας για το μουσείο;

Το επισκέφθηκα και στο παρελθόν με το 8ο Δημοτικό σχολείο και μου άρεσε πάρα πολύ. Ετσι σκέφθηκα ότι θα ήταν χρήσιμη σαν έκθεμα στον χώρο του μουσείου η σχολική ποδιά.

Τα παιδιά μας πρέπει να επισκέφτονται τέτοια μουσεία ;

Βεβαίως και ναι. Καθότι και εγω την πρώτη φορά όπως είπαμε ήρθα με το σχολείο των παιδιών μου ως μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πορεία της εκπαίδευσης μέσα στον χρόνο.

aggelokastro mouseio 60

Το μήνυμά σας σε γονείς και μαθητές

Οποιος έχει κάποιο αντικείμενο στην κατοχή του που παραπέμπει σε παλιές σχολικές εποχές καλό είναι να το χαρίσει στο Μουσείο ώστε αυτό να αποκτήσει περισσότερα εκθέματα και να γίνει πιο γνωστό και πιο πλήρες.

Μερικές φωτογραφίες απο τα εκθέματα

aggelokastro mouseio 09

aggelokastro mouseio 10

aggelokastro mouseio 11

aggelokastro mouseio 12

aggelokastro mouseio 13

aggelokastro mouseio 14

aggelokastro mouseio 15

aggelokastro mouseio 16

aggelokastro mouseio 17

aggelokastro mouseio 18

aggelokastro mouseio 19

aggelokastro mouseio 20

aggelokastro mouseio 21

aggelokastro mouseio 22

aggelokastro mouseio 23

aggelokastro mouseio 24

aggelokastro mouseio 25

aggelokastro mouseio 26

aggelokastro mouseio 28

aggelokastro mouseio 29

aggelokastro mouseio 30

aggelokastro mouseio 39

aggelokastro mouseio 40

aggelokastro mouseio 41

aggelokastro mouseio 42

aggelokastro mouseio 43

aggelokastro mouseio 44

aggelokastro mouseio 45

aggelokastro mouseio 70

aggelokastro mouseio 46

aggelokastro mouseio 47

aggelokastro mouseio 48

aggelokastro mouseio 49

aggelokastro mouseio 50

aggelokastro mouseio 51

aggelokastro mouseio 52

aggelokastro mouseio 53

aggelokastro mouseio 59

aggelokastro mouseio 62

aggelokastro mouseio 75

aggelokastro mouseio 82


Τμήμα Παραγωγήςειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το 1ο Ευρωπαικό Τουρνουά Footvolley που διοργανώθηκε από την Π.Δ.Ε. και τον Παναιτωλικό στον πολύχώρο EMILEON στο Αγρίνιο.

image 01

image 02

Ο τελικός διεξήχθη το απόγευμα της Κυριακής και μετά ακολούθησε το μουσικοχορευτικό show με την Κατερίνα Στικούδη και οι απονομές. Νικήτρια του 1ου Ευρωπαικού Τουρνουά Footvolley που διεξήχθη στην Ελλάδα ήταν η Ιταλία αφού επικράτησε στον τελικό του Ισραήλ. δεύτερο το Ισραήλ και τρίτη η Ολλανδία.

image 03

Οι συμμέχοντες αθλητές και λοιποί παράγοντες έμειναν ευχαριστημένοι από την φιλοξενία, τον χώρο του EMILEON και την όλη διοργάνωση και αφησαν την εντύπωση ότι θα ήθελαν να ξαναρθούν. Από ότι φαίνεται η διοργάνωση αυτή μάλλον τείνει να γίνει θεσμός για την πόλη μας.

image 04

image 41
Ο Στέλιος Κρητικός που έκανε την παρουσίαση των αγώνων και η Χρύσα Σπαή
 

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Δ.Ε. κα Χριστίνα Σταρακά βρέθηκε στο EMILEON όπου παρακολούθησε τις τελικές αναμετρήσεις και συμμετείχε στις απονομές των βραβείων. Η Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr την συνάντησε και μίλησε μαζί της για αυτή την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Αγρινίου αθλητική διοργάνωση.

image 44

«Κατ’αρχήν να σας πω πως ξεκίνησε η ιδέα. Όπως έχουμε ξαναπεί η ιδέα ξεκίνησε ένα απόγευμα όπου καθόμασταν για καφέ με τον πρόεδρο του Παναιτωλικού τον κο Μάκη Μπελεβώνη και μού είπε «ότι παρακολούθησε έναν αγώνα Footvolley». Τον ρώτησα «τι είναι αυτό;» Μου είπε ότι «είναι ένα εντελώς καινούργιο άθλημα» και μου έδειξε ένα βίντεο. Ενθουσιαστήκαμε. Πήγαμε και συναντηθήκαμε με τον κον Μαρτσέλο ο οποίος είναι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας του Ελληνικού FootVolley και απο το πουθενά κανονίσαμε να κάνουμε το 1ο Πανευρωπαικό στην χώρα. Δεν εχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Ο Μαρτσέλο με είπε ότι απαραίτητη προυπόθεση είναι να υπάρχει θάλασσα. Φυσικά του απαντήσαμε «στο Αγρίνιο». Αστείο όπως καταλαβαίνεται αλλά όμως ο πολυχώρος EMILEON αντικαθιστά και την καλύτερη παραλία και προσφέρεται για αυτό που έγινε αυτό το διήμερο. Ηταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός για την πόλη μας, συμμετείχαν 12 ομάδες, 8 Ευρωπαικές, 4 Ελληνικές. Ηταν μια τέλεια διοργάνωση από τον Παναιτωλικό. Η Π.Δ.Ε. συνδιοργάνωσε σε αυτό και το κάναμε γιατί πιστεύουμε στην προβολή του τοπικού αθλητισμού, πιστεύουμε στην καλλιέργεια και στο αθλητικό ιδεώδες.

image 05

Ο Περιφερειάρχης μας ο αποστόλης Κατσιφάρας από την αρχή έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά τον αθλητισμό. Το να πιστεύουμε στον τοπικό αθλητισμό αλλά και να συνδιοργανώνουμε με όποιες δυνάμεις μας μπορούμε και να προάγουμε τέτοια γεγονότα. Θέλω να συγχαρώ τον Παναιτωλικό που έδειξε για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι στα στενά κλισέ του ποδοσφαίρου, έδειξε τον φιλοεκπαιδευτικό του χαρακτήρα, τόλμησε και έβαλε ένα νέο εντελώς άθλημα το footvolley στο καταστατικό του. Αυτό σημαίνει ότι καθιερώνεται πλέον. Και χαίρομαι πραγματικά που είμαι στην ευχάριστη θέση σαν αιρετή της Π.Δ.Ε. που τολμήσαμε και συνδιοργανώσαμε αυτό το 1ο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα Footvolley στην χώρα μας και μάλιστα εδώ στο Αγρίνιο στο EMILEON.

image 13

Να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που πρόσφεραν τεράστια βοήθεια για να βγεί τέλεια αυτή η διοργάνωση. Να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές και όλες τις ομάδες που συμμετείχαν. Να συγχαρώ την Ιταλία που ήταν η νικήτρια του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος και να ευχηθώ να είναι μόνο η αρχή. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Θα ακολουθήσουν και άλλα τουρνουά είτε σε πανελλαδικό είτε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαι σίγουρη ότι και σε αυτές τις συνδιοργανώσεις θα είμαστε πάντα δίπλα στον Παναιτωλικό, πάντα δίπλα στις ομάδες μας, πάντα δίπλα στον αθλητισμό.»

image 06

image 09

image 12

image 13

image 14

image 24

image 25

image 29

image 30

image 31

image 32

image 42

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Σελίδα 1 από 16

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

prosfigas

mirgiannis banner

6p banner

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

 liapis elastika
 
grivaswines

Εργασία στην Ελλάδα

Ροή Ειδήσεων

Οκτ 21, 2018

O «ξυπόλητος» ολυμπιονίκης!

in Αθλητισμός
Οκτ 20, 2018

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός: 0-2 (HL)

in Αθλητισμός
Οκτ 20, 2018

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός 0-2

in Αθλητισμός
Οκτ 20, 2018

H British Airways στο Άκτιο από τον Μάιο

in Επικαιρότητα
Οκτ 20, 2018

Η τραγωδία του «Λένιν»!

in Αθλητισμός
Οκτ 20, 2018

Παιδί & Social Media

in Απόψεις, Θέσεις, Προτάσεις

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Αιτωλοακαρνανία. Ένας τόπος φιλημένος απ'τον Θεό. Ας τον γνωρίσουμε !!!
  • 1