logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Δευτέρα, 18η Δεκεμβρίου 2017, 12:53 πμ
Χρύσα Σπαή

Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AgrinioBestOf.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία οργανωμένη από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου, την Φιλαρμονική Δήμου Αγρινίου, την Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου και τον Λαογραφικό της Όμιλο και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Αγρινίου. Επίσης παράλληλα στον ίδιο χώρο η Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου συγκέντρωσε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ο Σύλλογος Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα» πραγματοποίησε το Χριστουγεννιάτικο Bazaar του.Το AgrinioBestOf και η Χρύσα Σπαή βρέθηκε εκεί και μίλησε με την εκπρόσωπο της «Φλόγας» κα Ελένη Κωστοπούλου και την γραμματέα του «Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών» κα Ευγενία Βλάχου.

image 01

image 12


Η κα Ελένη Κωστοπούλου δήλωσε: «Το έργο της «Φλόγας» είναι σημαντικό, αναγκαίο και σε εξέλιξη. Εμείς σαν οικογένεια το γνωρίσαμε πο κοντά. Αυτό το οποίο προσφέρει η «Φλόγα» δεν μπορεί να προσφέρει η πολιτεία ολόκληρη. Βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες δίνοντας το μήνυμα ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί. Συνεχώς βελτιώνει τις συνθήκες νοσηλείας και ιατρικής φροντίδας στα Ογκολογικά τμήματα. Η «Φλόγα» πείθει ότι είναι ικανοί να αξιοποιήσουν την προσφορά του κάθε ανθρώπου με έργο από το 1990 έως σήμερα. Το 1990 αγοράστηκαν τα οικόπεδα το 2002 μπήκε για φιλοξενία το πρώτο παιδί με τους γονείς του. Αυξάνει τις δυνατότητες φιλοξενίας σήμερα σε 53 συνολικά οικογένειες παιδιών και εφήβων απ’ολη την Ελλάδα. Παρέχει κάλυψη ιατρικών εξετάσεων που δεν καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Η «Φλόγα» έχει στόχο την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των παιδιών και των οικογενειών κατά την διάρκεια της θεραπείας. Σε μία Ελλάδα που συνεχώς βυθίζεται από κρίση… Η «Φλόγα» συνεχίζει το έργο της… παράγει έργο για τον άνθρωπο με σκοπό μόνο τον άνθρωπο. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με ψυχική και σωματική υγεία. Το τηλέφωνο της "Φλόγας" στο Αγρίνιο είναι το 6972402374. Περισσότερες πληροφορίες στο site του συλλόγου www.floga.org.gr »

image 03

image 16

Η κα Ευγενία Βλάχου δήλωσε: «Ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών ιδρύθηκε το 1985. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να ενημερώσει τους πολίτες του Αγρινίου για τα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας, ότι είναι ακίνδυνο, ότι πρέπει να είμαστε τακτικοί εθελοντές αιμοδότες ώστε στο Νοσοκομείο να υπάρχει πάντα απόθεμα αίματος για όταν το χρειάζεται και να μην είναι ανάγκη την τελευταία στιγμή κάποιος να αναζητάει αίμα για κάποιον συγγενή ή φίλο του για οποιοδήποτε χειρουργείο. Το τελευταίο διάστημα ενημερώνουμε επίσης και για την δωρεά του μυελού των οστών κάτι που είναι σχετικά καινούργιο και ενώ ο κόσμος στην αρχή ήταν αρκετά δύσπιστος στο πώς μπορεί ανώδυνα και ακίνδυνα να δωρίσει, τώρα είναι πιο θετικός, έρχεται και ζητά πως μπορεί να γίνει εθελοντής δότης και έτσι έχουμε αυξημένο αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η οργάνωση της σημερινής εκδήλωσης αιμοδοσίας έγινε σε συνεργασία του «Συλλόγου Αιμοδοτών» με το «Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου» την «Φλόγα» και αρκετούς φορείς του Δήμου Αγρινίου όπως την «Γυμναστική Εταιρεία», την «Φιλαρμονική», τον «Χορευτικό όμιλο», την «Ακτίνα Εθελοντισμού». Και επειδή πάντα η Χριστουγιεννιάτικη εκδήλωση αιμοδοσίας αφιερώνεται κάπου, φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά με «Μεσογειακή Αναιμία». Γιατί το καλύτερο δώρο για αυτά τα άτομα είναι μια φιάλη αίματος. Το να δίνουμε αίμα είναι εντελώς ακίνδυνο και πάντα υπάρχει γιατρός σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που αν εκτιμήσει ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν μπορεί να δώσει αίμα τότε δεν θα δώσει, καθότι δεν θέλουμε κάποιος να πάθει κάτι προκειμένου να βοηθήσει κάποιον άλλο. Τα αποθέματα αίματος στην Ελλάδα δεν επαρκούν καθότι ναι μεν υπάρχουν πολλοί εθελοντές αιμοδότες αλλά δεν δίνουν τακτικά αίμα και ετσι παρατηρείται κάποιες εποχές έλλειψη. Για αυτό γίνεται εισαγωγή από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό. Το μηνυμά μας είναι ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι κάτι εύκολο. Είναι καλό για την υγεία μας και δίνοντας αίμα γίνεται ταυτόχρονα και ένα μικρό τσεκ-απ στον οργανισμό μας. Ευχομαι καλές γιορτές με υγεία και ευημερία.»

image 04

image 06

image 11

image 15

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (13/12/2017) με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία η ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Το μάθημα των Θρησκευτικών στα νέα προγράμματα του Δημοτικού Σχολείου» υπό την αιγίδα και την στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Οργανώθηκε από τους Σύλλογους Γονέων & Κηδεμόνων και συγκεκριμένα των Δημοτικών Σχολείων 1ου, 2ου, 4ου, 6ου, 7ου, 8ου, 9ου, 10ου, 11ου,12ου Αγρινίου, 1ου Αγ.Κων/νου, 2ου Παναιτωλίου, 2ου Καινουρίου, 3ου Νεάπολης, Στράτου και Καλυβίων.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Φώτης Μάλαινος ενώ σε αυτή παρευρίσκετο και ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ.Κοσμάς, πλήθος κληρικών και πολλοί πολίτες.

Βασικός ομιλητής της ενημερωτικής αυτής εκδήλωσης ήταν ο έγκριτος Διδάσκαλος-Θεολόγος και συγγραφέας κ. Δημήτριος Νατσιός ο οποίος αρχικά μίλησε για την παιδεία και στην συνέχεια ανέλυσε το θέμα σχετικά με το βιβλίο των Θρησκευτικών.

image 17 natsios

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον κ. Νίκο Ταφειάδη και έκλεισε με διάλογο μεταξύ κοινού και ομιλητών. Οριστικό τέλος στην εκδήλωση έδωσε η ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και μίλησε με τον κ. Μπάμπη Κολυδά πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου καθώς και με τον βασικό ομιλητή κ. Δημήτρη Νατσιό.

image 07 kolidas

Ο κύριος Μπάμπης Κολυδάς δήλωσε: Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από το Αγρίνιο διοργανώνουν σήμερα μια ενημερωτική εκδήλωση σχετική με το ζήτημα που έχει προκύψει στα σχολεία από την διανομή του φακέλου μαθητή για το μάθημα των θρησκευτικών. Οι σύλλογοι αλλά και οι γονείς γενικότερα αφουγκραζόμενοι αυτή την ανησυχία πολλών γονιών που είδαν ξαφνικά να αλλάζει το βιβλίο των θρσκευτικών έτσι όπως το είδαμε μέχρι σήμερα δραστηριοποιήθηκαν, οργανώθηκαν και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σημερινή ενημερωτική εκδήλωση. Τα θρησκευτικά ουσιαστικά έχουν μετατραπεί σε ένα μάθημα θρησκειολογίας. Δεν παρέχονται σήμερα στους μαθητές έτσι όπως ορίζει το σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις δηλαδή μάθημα κατηχητικό ομολογιακό σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω των γονέων. Αυτό έχει αλλάξει, υπάρχει μια πολυθρησκευτικότητα στο όλο αυτό εγχείρημα. Ο μαθητής από την Γ’ Δημοτικού μαθαίνει για τον χριστιανισμό αλλά ταυτόχρονα μαθαίνει για τον Ιουδαισμό, τον καθολικισμό και όλες τις άλλες θρησκείες με αποτέλεσμα να έχε επέλθει μια σύγχιση. Ειδικά σε αυτά τα παιδιά του Δημοτικού είναι σαν να παίρνεις ένα άνθρωπο στην βρεφική ηλικία και αντί να του δίνεις μια κρεμούλα να του δίνεις μια μπριζόλα και να του λές φάε. Δεν είναι δυνατό σε αυτή την ηλικία ούτε να το φάει ούτε να το πέψει. Αυτό το σκοπό έχει η σημερινή εκδήλωση και κρίνοντας από την προσέλευση μέχρι τώρα, θα έχουμε πρόβλημα χώρου στην αίθουσα. Αυτό από την άλλη μας ικανοποιεί καθότι υπάρχει ανταπόκριση. Αυτό δηλώνει και πόση ανυσηχία υπάρχει στους γονείς σχετικά με αυτό το ζήτημα. Η διοργάνωση αυτή γίνεται από μια πρωτοβουλία γονέων. Γνωρίζω ταυτόχρονα ότι και σε άλλες περιοχές της χώρας έχουν υπάρξει αντιδράσεις. Μάλιστα έχουν υπάρξει πιο έντονες αντιδράσεις όπως επιστροφή βιβλίων στο υπουργείο κλπ. Αυτά θα πρέπει να τα αποφασίσει ο κάθε γονιός προσωπικά, δεν μπορούμε να καθορίσουμε εμείς μια κοινή πλεύση. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε πιο είναι το πρόβλημα,να γίνει γνωστό και ο καθένας να πάρει τις αποφάσεις του. Από εκεί και μετά η πολιτεία θέλω να πιστεύω σεβόμενη και αφουγκραζόμενη και αυτή όλα αυτά θα δεί με άλλο μάτι το θέμα. Προσκελημένος σήμερα και βασικός ομιλητής στη εκδήλωση είναι ο κύριος Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος, Θεολόγος, έγκριτος ο οποίος έχει ένα σεβαστό συγγραφικό έργο και έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό πάρα πολύ και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις ενημέρωσης με ομιλίες διαλέξεις κλπ. Στο πάνελ θα υπάρχουν και άλλοι έγκριτοι άνθρωποι που θα έχουν ρόλο διευθέτησης της συζήτησης.

image 34 natsios
Ο κος Δημήτρης Νατσιός μετά το πέρας της ομιλίας του και της συζήτησης με το κοινό μας δήλωσε: Εχω πει ότι τα τελευταία χρόνια τρία μαθήματα έχουν συγκεντρώσει τα πυρά από το υπουργείο παιδείας που με μεγάλη δυσκολία το ονομάζω υπουργείο παιδείας, μάλλλον θε έπρεπε να λέγεται υπουργείο κακοπαιδείας ή υπνοπαιδείας. Τα τρία αυτά μαθήματα τα οποία μας προσφέρουν ιθαγένεια και συστηνόμαστε στον κόσμο είναι : α) Ιστορία, θυμόμαστε όλοι τι προηγήθηκε με την κα Ρεπούση. β) Το μάθημα της Γλώσσας, με τα κρεουργήματα, με τα περιοδικά ποικίλης ύλης, όπως απροκάλυπτα ονομάζω αυτά τα βιβλία, τα βιβλία γλώσσας δηλ τα παλιά αναγνωστικά και γ) βέβαια τώρα έχουμε κλείσιμο του φαύλου κύκλου της επίθεσης κατά της ιδιοπροσωπίας μας δηλ. του λαού μας, της εθνικής μου ταυτότητας, μέσω των φακέλων, όπως τα ονομάζουν, αλλά βιβλίων θρησκευτικών τα οποία στην ουσία προσπαθούν να αλλοιώσουν τα παιδιά μας ή όπως το λένε και οι αγιορείτες πατέρες να τα εξημερώσουν και να τα ξεβαπτίσουν. Είπα και στην ομιλία μου ότι τώρα πλέον ήρθε η ώρα της οικογένειας, της μεγάλης του γένους σχολής, όπως την ονομάζω αυτή την εποχή. Οι γονείς πρέπει να αντισταθούν δυναμικά, να επιστρέψουν τα βιβλία των θρησκευτικών (τους φακέλους) ως απαράδεκτα και να ζητήσουμε να επιστρέψουν τα παλιά, μέχρι να γραφούν βιβλία τα οποία θα καμαρώνουμε και θα ταιριάζουν στην ένδοξη ιστορία μας και κυρίως στην αμώμητο πίστη μας.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση :

Την Κυριακή 10/12 βρεθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, όπου πραγματοποιούσε την Χριστουγεννιάτικη γιορτή του το 23ο Νηπιαγωγείο. Η εκδήλωση περιελάμβανε και την θεατρική παράσταση «Η Aνάσσα των Χριστουγέννων» της Αριάδνης Δάντε. Ομολογουμένως ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία καθότι τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς κατέπληξαν τους παρευρισκόμενους. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με την Συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας Κα Αριάδνη Δάντε για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 28

Πως αισθάνεσαι με τα παιδιά όταν ανεβαίνετε μαζί στην σκηνή ;

Πάρα πολύ ωραία. Είτε είμαι στην σκηνή, είτε στην τάξη, μου αρέσει πολύ η παρέα των παιδιών. Ο χώρος δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο.

Στα όνειρα του κάθε παιδιού υπάρχει ο Άι-Βασίλης. Πρέπει εμείς οι γονείς να κρατάμε ζωντανό το έθιμο του παππού με την μακριά γενειάδα;

Βεβαίως. Καταρχάς, κι εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ο Άι-Βασίλης και θεωρώ ότι ως γονείς πρέπει να συντηρούμε αυτή την άποψη στα παιδιά. Γιατί να μην υπάρχει ο Άι-Βασίλης; Ο Άι-Βασίλης συμβολίζει ελπίδα, αγάπη και όλα αυτά τα θετικά μηνύματα. Περιμένουμε τα Χριστούγεννα και όλοι μας αλλάζουμε διάθεση. Νιώθουμε ευτυχισμένοι, πολύχρωμοι και καλό είναι να το κρατάμε όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Τι προσδοκεί το κάθε παιδί από τον Άι-Βασίλη;

Στην ουσία προσδοκεί ένα δώρο. Την εκπλήρωση κάποιας επιθυμίας. Το ίδιο ισχύει και για τους μεγάλους.

image 20

Το χαμόγελο και τα λαμπερά ματάκια των παιδιών σε συγκινούν μιας και εσύ η ίδια είσαι μητέρα ;

Πάντα με συγκινούν. Με συγκινούν ιδιαίτερα. Δεν σας κρύβω ότι και σήμερα, προς το τέλος της παράστασης δεν άντεξα και συγκινήθηκα έντονα. Όταν χαίρονται τα παιδιά, σου δίνουν την αγάπη τους και αυτό είναι πολύ δυνατό συναίσθημα. Δεν μπορείς να μείνεις ασυγκίνητος σε αυτή την αντίδραση.

Οι γιορτές τι μηνύματα και τι συναισθήματα φέρνουν όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους;

Πιστεύω, πως τα Χριστούγεννα σκορπίζουν παντού τη χαρμόσυνη είδηση της γέννησης του θείου βρέφους και σηματοδοτούν την ελπίδα και τη χαρά της ζωής. Πρόσθετα, η Πρωτοχρονιά μας φέρνει την αλλαγή του έτους και σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Εμείς οι μεγάλοι νιώθουμε πως αφήνουμε πίσω μας ότι έγινε και προχωράμε σε κάτι καινούριο. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που νιώθουν μελαγχολία. Είναι οι άνθρωποι που έχουν χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο και νοσταλγούν τις όμορφες χριστουγεννιάτικες στιγμές τους.

image 35

Τώρα θα μας πείς και λίγα πράγματα για τα καινούργια σου βιβλία.

Το καινούργιο μου βιβλίο είναι το θεατρικό παραμύθι «Η Ανάσσα των Χριστουγέννων». Στην ουσία, το έργο αυτό μας βοήθησε να οργανώσουμε τη σημερινή παράσταση. Σήμερα, σε συνεργασία με τις δασκάλες και νηπιαγωγούς από το 23ο Νηπιαγωγείο αποδώσαμε το παραμύθι «Η Ανάσσα του Πάγου» που κυκλοφόρησε πριν ένα χρόνο. Μέσα από την έμμετρη απόδοση του παραμυθιού, προσπαθούμε να νιώσουμε τη μαγεία των ξωτικών του Ροβανιέμι, που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες των παιδιών. Απόψε, καταφέραμε μέσα από την παράσταση να μοιράσουμε τα δώρα στον κόσμο και τα παιδιά -με την βοήθεια των δασκάλων τους- μας απέδειξαν ότι με την δύναμη της θέλησης, δεν σταματάς πουθενά. Ούτε στην αναποδιά της βασίλισσας Ανάσσας, ούτε στην αναποδιά από το καμίνι της βίδας. Είδαμε μαζί ότι με τη δύναμη της αγάπης και της θέλησης (και λίγης χρυσόσκονης) ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια.

Να μας ενημερώσετε λίγο αν πηγαίνετε και σε άλλες πόλεις στην Ελλαδα με το έργο σας.

Από πέρυσι ξεκίνησα μια μεγάλη καμπάνια για να βοηθήσω τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι πωλήσεις του βιβλίου «Η Ανάσσα του πάγου» στηρίζουν το έργου του Χαμόγελου του Παιδιού, καθώς, πριν τρία χρόνια έγραψα το συγκεκριμένο παραμύθι για τα παιδιά του σπιτιού της Τέμενης Αιγίου. Για μένα, η Ανάσσα του Πάγου σκεπάζει όλα τα παιδιά του Χαμόγελου. Η προώθηση του βιβλίου είναι ένας μεγάλος αγώνας, γιατί η εποχή μας είναι δύσκολη. Αντιλαμβάνεστε ότι μετά τις θεομηνίες και τις καιρικές καταστροφές, το βάρος έχει πέσει στο να βοηθάμε με άλλα μέσα τους συνανθρώπους μας και όχι τόσο το να αγκαλιάζουμε τα παραμύθια, κάτι το οποίο είναι και λογικό.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι δύσκολο, αλλά παρόλα αυτά το προσπαθώ. Υπάρχουν κάποια ταξίδια στο πλάνο, με επόμενο μεγάλο σταθμό στη Θεσσαλονίκη και ελπίζω να αγκαλιάσει ο κόσμος το παραμύθι μου. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο να ζει τα παραμύθια του και όλοι οι άνθρωποι να είναι γεροί και ευτυχισμένοι.

image 29

Οι συμμετέχοντες νηπιαγωγοί δήλωσαν:

Η Κα Χαρά Κανιούρη η οποία εργάζεται στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου δήλωσε ότι θέλει να ευχαριστήσει την Αριάδνη Δάντε για το θεατρικό της έργο, αλλά και για την συμμετοχή της στην παράσταση που παίξανε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου της, στην οποία επίσης συμμετείχε και η ίδια καθώς και η συναδελφός της Κα Αντωνία Στυλιανού. Το γεγονός της συμμετοχής και εκπαιδευτκών στην παράσταση προκάλεσε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. καθώς ήταν κάτι που δεν γινόταν μέχρι φέτος. Εύχεται Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο και καλά Χριστούγεννα.

Η Κα Αντωνία Στυλιανού είναι και αυτή εκπαιδευτικός στο 23ο Νηπιαγωγείο και δήλωσε ότι η φετεινή γιορτή ηταν κάτι το ιδιαίτερο για αυτήν, καθ’ότι πρώτη φορά συμμετείχε στο θεατρικό, έγινε παιδί, έπαιξε με τα παιδιά, το χάρηκε σαν παιδί και ένοιωσε ότι ξαναγεννήθηκε. Ιδιαίτερη χαρά λόγω του γεγονότος ότι στο θεατρικό έπαιξε και η κα Αριάδνη Δάντε, με την οποία έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν και έχουν κάνει πάρα πολλές εκπαιδευτικές δράσεις μαζί. Το φετεινό όμως ήταν το κάτι άλλο. Θέλησαν να περάσουν ένα μήνυμα αγάπης, χαράς και αρμονίας σε όλο τον κόσμο.

Η Κα Μπατζογιάννη Μαρία είναι αναπληρώτρια στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και δήλωσε ότι θέλει να εκφράσει την χαρά της που συμμετείχε σε μια τέτοια εκδήλωση και γνώρισε από κοντά την Κα Αριάδνη Δάντε και χάρηκε παρά πολύ με την χαρά των παιδιών και των συναδέλφων με την παράσταση, που πήγε πολύ καλά και εύχεται καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο.

Η Κα Πηνειώ Χριστοδούλου εργάζεται και αυτή στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου και δίνει συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συναδέλφους που συμμετείχαν στην παράσταση και έφεραν αυτό το καλό αποτέλεσμα. Επίσης ευχαριστεί την κα Αριάδνη Δάντε για την συμμετοχή της και εύχεται σε όλο τον κόσμο Καλά Χριστούγεννα με Υγεία.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την παράσταση :

Eκλογές τις επόμενες ημέρες στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και ο υποψήφιος πρόεδρος Γεώργιος  Σωτηρόπουλος επικεφαλής της παράταξης "ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ" μίλησε στη Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr για το πώς σχεδιάζει να λειτουργήσει το Επιμελητήριο ωστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απο τον Αιτωλοακαρνάνα επιχειρηματία.

sotiropoylos george 23

Κύριε Σωτηρόπουλε έχετε αφιερώσει μεγάλο μέρος της καμπάνιας σας στον νέο τρόπο διοίκησης που σχεδιάζετε στην περίπτωση που εκλεγείτε πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Περιγράψτε μας αυτό το νέο μοντέλο.

Κεντρικός μας στόχος είναι ένα νέο μοντέλο διοίκησης όπου το κύριο πνεύμα του θα είναι το άνοιγμα στον επιχειρηματικό κόσμο, στις προτάσεις και τις ιδέες τους. Για να γίνει ισχυρό το Επιμελητήριο, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλες οι επιχειρηματικές δυνάμεις του νομού κι αυτό προϋποθέτει ένα ισχυρό διοικητικό συμβούλιο, με ουσιαστικό ρόλο και ανοιχτό στη συμμετοχή με διαδικασίες που υπερβαίνουν τον κλασικό τρόπο σκέψης και λειτουργίας.
Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι και των δύο παρατάξεων, καθώς και τα μη εκλεγμένα μέλη, θα αποκτήσουν ενεργή συμμετοχή στις αποφάσεις μετά από άμεση και έγκυρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Επιμελητήριο με την συγκρότηση ομάδων εργασίας για ζητήματα που αφορούν τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική οικονομία.
Η επικοινωνία μας θα είναι διαδραστική για να αξιοποιηθεί κάθε θετική πρόταση ή σκέψη.

Κάνετε διαρκώς λόγο για διαφάνεια. Πως την εννοείτε και πείτε μας αν υπήρχε μέχρι τώρα.

Ο νόμος είναι σαφής: πρέπει να δημοσιεύονται τα οικονομικά στοιχεία στο Διαύγεια και στο portal του Επιμελητηρίου. Εμείς λοιπόν θα δημοσιεύουμε σε τακτά διαστήματα στη σελίδα του Επιμελητηρίου, με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους, βασικά οικονομικά μεγέθη, αλλά και τις δαπάνες της διοίκησης με τρόπο απλό και κατανοητό, για να μπορούν όλοι να ελέγχουν και να κρίνουν την οικονομική μας διαχείριση. Αν η ερώτηση είναι γιατί δεν γινόταν αυτό μέχρι σήμερα η απάντηση είναι γιατί δεν υπήρξε τέτοια πρόθεση από την ηγεσία του θεσμού. Κι αν τώρα με ρωτήσετε τι έκανα εγώ που ήμουν οικονομικός επόπτης θα σας απαντήσω ότι διαφωνούσα σε πολλά ζητήματα και έχω μειοψηφήσει αλλά αν θες να αλλάξεις το Επιμελητήριο πρέπει να μείνεις, να παλέψεις και να προσπαθήσει να αλλάξεις τα πράγματα. Αυτά στις δημοκρατίες γίνονται με εκλογές και με πολυφωνία στα συμβούλια, όχι με καθεστωτικές πρακτικές. Νομίζω ότι πρόλαβα την επόμενη ερώτησή σας, σε αυτό το σημείο. Αν και δεν θέλω να πολώσω κάποιες ώρες πριν τις εκλογές, νομίζω ότι αντιλαμβάνεται τι λέω τις τελευταίες μέρες ο κάθε επιχειρηματίας που έλαβε ένα τηλέφωνο για κάποιον υποψήφιο από έναν από τους δύο συνδυασμούς. Άκουσε ποια τηλέφωνα και ποια mail χρησιμοποιούνταν, ποιο κτήριο, ποια υποδομή. Όλα αυτά είναι θέματα ηγεσίας και νοοτροπίας. Το να γίνονται εκλογές και παράλληλα γιορτές και εκδηλώσεις ή κοινωνικές εμφανίσεις με αποσυνάγωγο τον ένα συνδυασμό είναι διχαστικό και περιφρονητικό για τις διαδικασίες και τους συναδέλφους. Στο σημείο αυτό να πω ότι ο Συνδυασμός μας περιβάλλει με αμέριστη στήριξη τους εργαζομένους του Επιμελητηρίου και υπόσχεται να τους αξιοποιήσει την επόμενη μέρα, χωρίς χειραγωγήσεις.

Μιλήστε μας για τις δαπάνες και τον περιορισμό τους.

Σκοπεύουμε να περιορίσουμε τις αχρείαστες δαπάνες οι οποίες είναι αρκετές και μάλιστα θα ξεκινήσουμε από τις δαπάνες του ίδιου του προέδρου.
Δεσμευτήκαμε λοιπόν ρητά ότι ο πρόεδρος δεν θα λαμβάνει μισθό, δεν θα λαμβάνει αποζημίωση και ότι θα περιοριστούν δραστικά, σε σχέση με σήμερα, τα οδοιπορικά του έξοδα. Ο πρόεδρος οφείλει και πρέπει να εντείνει τις επαφές και την δράση του για την ανάπτυξη του επιμελητηρίου χρεώνοντάς το με λιγότερα έξοδα.

Σε ότι αφορά τον περιορισμό των εισφορών που έχετε εξαγγείλει;

Δεσμευτήκαμε ρητά ότι θα περιορίσουμε τις συνδρομές στο κατώτατο όριο που προβλέπει η υπουργική απόφαση 78030/30.12.2014. Έτσι για παράδειγμα οι ατομικές επιχειρήσεις θα καταβάλλουν 10 ευρώ ανταποδοτική εισφορά σε σχέση με τα 20 ευρώ που πληρώνουν σήμερα. Επίσης σε σχέση με τις οφειλές, από την προαιρετική συνδρομή των μελών του επιμελητηρίου, -που δεσμευτήκαμε όπως είπα πριν, να είναι στην κατώτερη βάση- θα υπάρξει μέριμνα, να ρυθμιστούν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι επιχειρηματίες.
Αυτό άλλωστε προβλέπεται και από το άρθρο 75 παράγραφο 10 του ν. 4497/2017 (νέος νόμος). Επίσης θέλω να δεσμευτώ, ότι θα επανεξετάσουμε την έννοια της ανταποδοτικότητας στην προαιρετική εισφορά, καθώς σήμερα που μιλάμε, η εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης στην πράξη, έχει ταυτίσει την ανταποδοτικότητα με την υποχρεωτικότητα. Δεν μπορεί η έκδοση ενός πιστοποιητικού από το επιμελητήριο στα δύο χρόνια, να υποχρεώνει έναν επιχειρηματία να πληρώσει ανταποδοτική εισφορά και για τα δύο αυτά χρόνια και ενώ η μόνη παροχή που έλαβε να είναι ένα πιστοποιητικό εγγραφής.
Είμαστε το σπίτι του επιχειρηματία και όχι γραφειοκρατία είσπραξης τελών.

Ποίες δράσεις θα ενισχύσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον ;

Θα προχωρήσουμε σε Μελέτες και έρευνες τοπικού χαρακτήρα για την χαρτογράφηση, της τοπικής αγοράς σε ότι αφορά:

-τις καταναλωτικές τάσεις και δυνατότητες,

-την δυναμική των επιχειρηματικών κλάδων,

-των ικανοτήτων και προσόντων των στελεχών διοίκησης και του εργατικού δυναμικού,

-της ποιότητας των προϊόντων και των προσφερόμενων τιμών,

-της ποιότητας των υπηρεσιών της τοπικής δημόσιας διοίκησης,

-αλλά και άλλων στοιχείων, που θα δημιουργήσουν μια βάση οικονομικών δεδομένων και δεικτών που θα δίνουν κατεύθυνση και θα συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να μην λαμβάνονται επιχειρηματικές αποφάσεις στα τυφλά.

-Φυσικά θα υπάρξει ξεχωριστή μέριμνα για τις τοπικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό.

-Στενή συνεργασία με το καταναλωτικό κοινό και τους θεσμικούς του εκπροσώπους σε μια διαρκή προσπάθεια να ανακαλύπτουμε και να καλύπτουμε τις τοπικές καταναλωτικές ανάγκες, να αναβαθμίζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι τοπικές επιχειρήσεις, να προσαρμόζουμε τις τιμές και να ενισχύσουμε με τον τρόπο αυτό την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας.

-Θεσμική συνεργασία με την τοπική δημόσια διοίκηση, προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της κεντρικά θεσμοθετημένης γραφειοκρατίας, αναβαθμίζοντας την εμπιστοσύνη και την επικοινωνία μεταξύ επιχειρηματία και τοπικών δημοσίων υπηρεσιών.

-Οριοθέτηση των υποδομών που πρέπει να δημιουργηθούν ή να αναβαθμιστούν από την τοπική αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, κινητοποιώντας ταυτόχρονα και τους τοπικούς εκλεγμένους εκπροσώπους της κεντρικής εξουσίας, προκειμένου σε βάθος χρόνου να αξιοποιηθούν οι σημαντικές δυνατότητες στον τουρισμό, στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή και το εμπόριο, μετά την διασύνδεση με τις κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Αυτό είναι επιγραμματικά το σχέδιο μας για την επόμενη ημέρα της εκλογής μας.

Θα το υλοποιήσουμε στο ακέραιο

-Γιατί πιστεύουμε στις συνεργασίες.

-Γιατί δεν έχουμε φοβίες και κόμπλεξ.

-Γιατί πιστεύουμε σε μια ανοιχτή και δημοκρατική διοίκηση.

-Γιατί εμπιστευόμαστε τις ιδέες και τις ικανότητες όλων των συναδέλφων.

-Γιατί το πρωί πρώτοι ανοίγουμε την πόρτα της επιχείρησης μας και τελευταίοι την κλείνουμε.

Στις 11 Δεκεμβρίου το επιμελητήριο αλλάζει διοίκηση.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία !

sotiropoylos george 16

Τμήμα Παραγωγής ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Είναι αλήθεια ότι το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς η Parapente (όπως είναι η διεθνής ονομασία του) στο Αγρίνιο έχει την τιμητική του. Το πολύ δραστήριο τμήμα που έχει ή Αερολέσχη Αγρινίου, έχει αθλητές που εκπροσωπούν για πολλά χρόνια την Ελλάδα σε παγκόσμιες συναντήσεις, όπως επίσης πολλές φορές έχουν αποσπάσει μεγάλες διακρίσεις σε Πανελλήνια πρωταθλήματα. Εκτός αυτού άξίζει να σημειωθεί ότι διοργανώνει κάθε χρόνο Πανελλήνιους Αγώνες, συνήθως στην πίστα της Καλάνας Βάλτου στον Εμπεσσό καθώς επίσης έχει διοργανώσει και αγώνες προπαγκοσμίου κυπέλλου για δύο φορές (2010,2013). Στο παρών άρθρο όμως θα μας αποσχολήσει μια άλλη πρωτειά του τμήματος. Αφορά το γεγονός ότι έχει τον μεγαλύτερο σε ηλικία ενεργό Αθλητή με συμμετοχή στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς από το 1991. Μιλάμε για τον Κο Κώστα Γερνά ο οποίος σήμερα διανύει το 78 έτος της ηλικίας του, είναι συνταξιούχος τραπεζικός και πετάει πολύ τακτικά με το Αλεξίπτωτό του. Η Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr τον συνάντησε στην πίστα της Παναγίας Βλαχέρνας Αγρινίου, πριν από μια ακόμη πτήση και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σχετικά με αυτό το άθλημα.

kostas gernas 19

Απο που είστε ; τι έχετε σπουδάσει ; που εργαζόσασταν ;

Κατάγομαι από την Σαργιάδα Αγρινίου και εργαζόμουν στην Αγροτική Τράπεζα από όπου και συνταξιοδοτήθηκα. Εχω τελειώσει την Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα.

Ποιά ήταν η πρώτη επαφή σας με τον Αεραθλητισμό και πότε ;

Η πρώτη επαφή έγινε με την παρακολούθηση εκδήλωσης Αλεξιπτώτων Πλαγιάς στην Παλαιοκαρυά στην Λίμνη Τριχωνίδα το 1990. Το 1991 έκανα την πρώτη πτήση με τα τότε Αλεξίπτωτα Πλαγιάς. Αισθάνθηκα σαν πουλί όταν τα πόδια μου άφησαν το έδαφος.

Τι είναι αυτό που σας κάνει να ασχολείστε τόσα χρόνια με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς;

Η ευχαρίστηση να πετάς στον Αέρα χωρίς μηχανή και η επιβεβαίωση και η σιγουριά για τον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω. Επι 26 χρόνια κάνω πτήσεις, σχεδόν καθημερινά όταν ο καιρός το επιτρέπει. Επίσης ήμουν επι 10 χρόνια εκπαιδευτής πιλότων στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς.

kostas gernas 06

Ασχολείται κάποιο άλλο άτομο της οικογενειά σας με το σπορ ;

Ασχολούνται από το φιλικό μου περιβάλλον πολλά άτομα. Όπως και να έχει αισθάνομαι μέλος της μεγάλης οικογένειας των απανταχού Αλεξιπτωτιστών Πλαγιάς, που ομολογουμένως με όσους γνωρίζω έχω πολύ καλές φιλικές σχέσεις.

Ποιές πίστες απογείωσης έχουμε στην Αιτωλοακαρνανία και ποια σας αρέσει περισσότερο ;

Μερικές από τις πίστες απογείωσης στον νομό μας είναι : η Παναγία Βλαχέρνα (δίπλα στην πόλη του Αγρινίου), η Παλαιοκαρυά (στην Λίμνη Τριχωνίδα), ο Εμπεσσός Βάλτου (όπου και διεξάγονται συνέχεια Αγώνες), τα Ρέτσινα Μεσολογγίου (με την πολύ καλή θέα στο Αιτωλικό), η Βαράσοβα στο Κρυονέρι και πολλές άλλες. Η κάθε μια έχει τα δικά της χαρακτηριστικά, άλλη πλεονεκτεί σε ασφάλεια, άλλη σε επιδόσεις και άλλη σε κάλυψη αποστάσεων. Η κάθε μια έχει την δική της χάρη και προσφέρει διαφορετικές πτητικές δυνατότητες και συγκινήσεις. Συνήθως επιλέγουμε το που θα πετάξουμε με βάση την επικείμενη διεύθυνση των ανέμων.

Οταν αφήνετε την γή και αιωρείσθαι στον αέρα τι συναισθήματα σας γεννιώνται ;

Νοιώθω σαν πουλί. Αφήνω τα προβλήματα πίσω στο έδαφος. Εδώ αξίζει να θυμηθούμε ένα Γαλλικό ρητό που λέει «από τότε που ο άνθρωπος βλέπει όνειρα, ονειρεύεται ότι πετάει»

Πως φαίνεται η γή από ψηλά ; μοιάζει μαγική ;

«Μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά, σαν τον κοιτάς από ψηλά»

kostas gernas 24

Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς είναι επικίνδυνο άθλημα ;

Είναι επικίνδυνο άθλημα όταν δεν τηρείς τους κανονισμούς ασφαλείας. Πολλές φορές βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις αλλά με την γνώση και την εμπειρία μου, ξέφυγα από οποιονδήποτε πιθανό κίνδυνο. Ο αέρας και γενικότερα η φύση απαιτεί μεγάλο σεβασμό.

Μέχρι ποιά ηλικία θεωρείται ότι ο άνθρωπος πρέπει να αθλείται ;

Δεν υπάρχει περιορισμός στην ηλικία. Εγω πετάω και είμαι στα 78+

Ενώνει ο αθλητισμός τους ανθρώπους ; κάνετε καινούργιους φίλους ;

Όχι απλώς ενώνει αλλά σε δένει με τους άλλους πιλότους το άθλημα. Οι δυσκολίες και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις που αυτό έχει σε κάνει εξηρτημένο από αυτόν που πετάει δίπλα σου.

Είναι ψυχοθεραπεία ο Αεραθλητισμός ; ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη ;

Σίγουρα ναι. Δεν έχεις το περιθώριο να σκεφθείς κάτι άλλο παρά το πώς θα μείνεις περισσότερη ώρα στον αέρα και να φθάσεις με ασφάλεια στην προσγείωση. Όλα τα άλλα τα ξεχνάς.

kostas gernas 36

Το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς αποτελεί μορφή εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μας ; Τι υποδομές λείπουν για να αναπτυχθεί το άθλημα στην περιοχή μας ;

Οπωσδήποτε υπάρχουν πολλά περιθώρια λόγω των πολλών τοποθεσιών που έχουμε για αυτή την δραστηριότητα πέραν του Αγρινίου σε πολλές περιοχές σε όλο τον Nομό μας (θέρμο, Μενίδι, Τριχωνίδα, Πετροχώρι, Βαράσοβα, Στράνωμα, Ακαρνανικά κλπ). Γεωμορφικά ο Nομός είναι κατάλληλος για την ανάπτυξη του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και γενικότερα του Αεραθλητισμού. Απαιτείται η Πολιτεία και οι Δημοτικές Αρχές να μεριμνήσουν για την καλύτερη ποιότητα στους δρόμους πρόσβασης στις πίστες και στην διαμόρφωση αυτών και ακόμη να κατασκευάσουν κιόσκια για την διαμονή των αθλητών όσο είναι στο έδαφος. Η Αερολέσχη Αγρινίου έχει έντονη αεραθλητική δραστηριότητα και πολύ καλό όνομα και πέραν του νομού. Σίγουρα θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σε επικείμενες επενδύσεις και σκέψεις για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή μας.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλές πτήσεις και καλές προσγειώσεις.

kostas gernas 37

 kostas gernas 38

 kostas gernas 39

 kostas gernas 40

 kostas gernas 41

 kostas gernas 42

 kostas gernas 43

 kostas gernas 44

 kostas gernas 45

 kostas gernas 46

 kostas gernas 47

 kostas gernas 51

 kostas gernas 56

 kostas gernas 57

 kostas gernas 58

 kostas gernas 50

 kostas gernas 60

 kostas gernas 61

 kostas gernas 62

 kostas gernas 64

 kostas gernas 66

 kostas gernas 69

 

Τμήμα Είδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Αντιδράσεις προκαλεί το νέο βιβλίο θρησκευτικών «Φάκελος Μαθητή» όπου φωτογραφίες, εικόνες, τραγούδια, πρόσωπα και δοξασίες άλλων δογμάτων και θρησκειών μπερδεύονται με το ορθόδοξο υλικό, καθιστώντας έτσι τον μαθητή αδύναμο να συμπεράνει πως η Ορθόδοξη πίστη είναι η μόνη αλήθεια που σώζει τον άνθρωπο στην αιωνιότητα. Για τον λόγο αυτό ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου διοργάνωσε ομιλία από εκπαιδευτικούς του συλλόγου Θεολόγων την Τετάρτη 14/11/2017. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί.

thriskeytika 8o dimotiko noe 2017 a 08

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου Κος Κολυδάς Χαράλαμπος δήλωσε: Ανταποκριθήκαμε στις ανησυχίες και τις οχλήσεις γονέων σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών και το βιβλίο που χορηγήθηκε φέτος με τίτλο « Φάκελος Μαθητή».
Διοργανώσαμε μια ενημερωτική συζήτηση προσκαλώντας έγκριτους εκπαιδευτικούς θεολόγους οι οποίοι ως απόλυτοι γνώστες του θέματος θα μπορέσουν να μας διαφωτίσουν και να μας ενημερώσουν σχετικά με το περιεχόμενο του εν’λόγω βιβλίου.
Η ανησυχία μας επίσης ως σύλλογος γονέων έγκειται στο ότι τα παιδιά μας σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν να αντιληφθούν την διαφορά μεταξύ των θρησκειών. Την διδασκαλία την οποία, εντέχνως προωθεί το εν λόγω εγχειρίδιο με αποτέλεσμα να επέρχεται σύγχιση στον ψυχικό και συναισθηματικό τους κόσμο. Ετσι κάνει την αντίληψη και αποδοχή του παιδιού για την ορθόδοξη χριστιανική πίστη δυσκολότερη το εγχειρίδιο αυτό.

thriskeytika 8o dimotiko noe 2017 a 01

Ο Κος Μάλαινος Φώτιος Θεολόγος Φιλόλογος τέως Δ/ντης Λυκείου στην ομιλία του επεσήμανε : Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου ζήτησε από θεολόγους της πόλης ενημέρωση γύρω από τον νέο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών όπως αυτός διαμορφώθηκε με την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών. «Τα νέα θρησκευτικά» από φέτος παύουν να προσφέρουν ορθόδοξη αγωγή διότι κινούνται σε μια ουδετερόθρησκη διδακτική λογική. Σε πολλές ενότητες συμπαρατίθνται στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης με στοιχεία άλλων θρησκειών και χριστιανικών δογμάτων. Αποφεύγεται επιμελώς να παρουσιαστεί το πρόσωπο του χριστού όπως το διδαχθήκαμε, το γνωρίζουμε και το πιστεύουμε ως «το πρόσωπο του θεανθρώπου Κυρίου Σωτήρα μας» ενώ συμπαρουσιάζεται με πρόσωπα ιδρυτές διαφόρων θρησκειών. Αυτό προκαλεί θρησκευτική σύγχιση στους μαθητές και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά του δημοτικού σχολείου και τα οδηγεί στο συγκριτισμό την πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό. Ομως η ορθόδοξοι Ελληνες γονείς όπως έχουν δικαίωμα από το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους απαιτούν από την πολιτεία να προσφέρει στα παιδιά τους ορθόδοξη χριαστιανική αγωγή και όχι θρησκειολογική ενημέρωση. ‘Αλλωστε όπως είναι γνωστό όσοι μαθητές ανήκουν σε άλλα χριστιανικά δόγματα ή άλλες θρησκείες η οικογένειες που υοθετούν την αθεεία, έχουν το δικαίωμα να απαλάσσονται από το μάθημα των θρησκευτκών, στα πλαίσια της συνταγματικά κατοχυρωμένης θρησκείας μας.

thriskeytika 8o dimotiko noe 2017 a 03

thriskeytika 8o dimotiko noe 2017 a 04

thriskeytika 8o dimotiko noe 2017 a 12


Για την καλύτερη κατανόηση του θέματος από τους αναγνώστες, παραθέτουμε και το βίντεο παρουσίαση του Θεολόγου Καθηγητή Κου Θεόδωρου Κουτσιώρα το οποίο αναρτήσαμε σε προηγούμενο σχετικό άρθρο μας.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Αγρίνιο καθώς και σε άλλες πόλεις του νομού (Μεσολόγγι και Ναύπακτο) δημόσιος θηλασμός στα πλαίσια της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Στο Αγρίνιο η δράση έγινε σήμερα Κυριακή 5/11 σε δύο σημεία της πόλης, στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) και στον Πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό (Παλαιό Τρένο) στην οδό Μαβίλη. Διοργανωτές ήταν η "Ανεξάρτητη εθελοντική ομάδα Μητέρες – Γυναίκες του νομού Αιτωλοακαρνανίας" και η "Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αιτωλοακαρνανίας". Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκε στην Πλατεία Παναγοπούλου (συντριβάνι) και μίλησε με τις παρευρισκόμενες μητέρες.

dimosios thilasmos 5 11 17 05

Η Κα Βίβιαν Θωμάτου δήλωσε οτι : η ομάδα ανήκει στο Πανελλήνιο Κίνημα Μητρικού Θηλασμού. Η ίδια έχει δύο παιδιά και έχει θηλάσει το ένα εξ' αυτών και το μήνυμα που απευθύνει στις μαμάδες είναι ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ταμπού. Πρέπει να βγαίνουν έξω, να έχουν κοινωνική ζωή, να θηλάζουν τα μωράκια τους. Τα παιδιά πρεπει να έχουν εικόνες και βιώματα μητρικού θηλασμού που η δικιά της η γενιά δεν είχε και όσες μητέρες εργάζονται θα πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά τους χωρίς ο θηλασμός να είναι πρόβλημα.

dimosios thilasmos 5 11 17 13


Η Κα Τζένη Μαργέτου μας δήλωσε οτι: Θηλάζει είκοσι μήνες. Στην αρχή ταλαιπωρήθηκε αρκετά αλλά το πάλεψε πολύ. Για αυτήν που δουλεύει είναι πολύ κουραστικό αλλά το θέλει καθότι το παιδί είχε πρόβλημα με τα δοντάκια του και ο θηλασμός λειτουργούσε σαν φάρμακο. Δένεται πολύ η σχέση μητέρας και παιδιού πράγμα πολύ σημαντικό και είναι πολύ χαρούμενη που φέτος στο Αγρίνιο, μια μικρή πόλη, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ο κόσμος αρχίζει να το βλέπει θετικά, χωρίς το κόμπλεξ που υπήρχε παλιότερα και δεν το θεωρεί ταμπού. Η ομάδα μας έχει συχνή επικοινωνία μεταξύ των μελών της, τα οποία βρίσκονται μια-δυο φορές τον μήνα ανταλλάσοντας απόψεις και βοηθώντας η μια την άλλη.

dimosios thilasmos 5 11 17 07

Η Κα Καφεντζή Βασιλική θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα, υποστηρίζει τον θηλασμό και πρέπει όλοι να τον υποστηρίζουν γιατί το γάλα της μαμάς είναι ο λευκός χρυσός όπως αποκαλείται από τις μαμάδες και μεγαλώνει τα παιδιά της με φυσικό τρόπο. Ο θηλασμός δένει την σχέση μητέρας με το παιδί και συνίσταται ανεπιφύλακτα.

dimosios thilasmos 5 11 17 10

Η Κα Τριποτσέρη Λαμπρινή έχει δύο κόρες, τις έχει θηλάσει και τις δύο και δηλώνει ότι: ο μητρικός θηλασμός είναι πολύ απαραίτητος για τα παιδιά καθότι το μητρικό γάλα περιέχει βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία που είναι πολύ απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού καθώς επίσης περιέχει και πολλά αντισώματα. Ο θηλασμός δένει την σχέση μητέρας με το παιδί. Στην περίπτωσή της αντιμετωπίζοντας τις όποιες δυσκολίες θήλασε την μια κόρη δέκα μήνες και την άλλη τρείς. Η εργαζόμενη μητέρα μπορεί να θηλάσει το μωρό της καθότι όταν υπάρχει θέληση βρίσκονται τρόποι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.

dimosios thilasmos 5 11 17 04
Το AgrinioBestOf.gr εύχεται καλή συνέχεια στις δράσεις αυτές των ομάδων και ευελπιστεί ότι μέρα με την μέρα όλο και θα αυξάνονται τα μέλη τους και η κοινωνική τους προσφορά.

dimosios thilasmos 5 11 17 01
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατεία παναγοπούλου διοργανώθηκε παράλληλα και δράση με κλόουν για τα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία φαίνεται ότι το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

dimosios thilasmos 5 11 17 03

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

 

Η έκθεση NOSTOS γίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ναύπακτο και αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του Εναλλακτικού Τουρισμού (Ε.Τ.) στην Ελλάδα. Ο Δήμος Αγρινίου έχοντας καλέσει φορείς και συλλόγους Ε.Τ. της περιοχής μας, παρουσίασε ένα αρκετά μεγάλο και όμορφο περίπτερο το οποίο μάλιστα βρισκόταν στην είσοδο του χώρου και ομολογουμένως έκανε αίσθηση. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκε εκεί και μίλησε με αρκετούς από τους συμμετέχοντες στο περίπτερο του Δήμου Αγρινίου. Εκπροσωπόντας τον Δήμο Αγρινίου μίλησαν η Κα Ολγα Σαλακίδου, η Κα Φωτεινή Τσινιά και η Κα Χριστίνα Τσιχριντζή. Εκπροσωπόντας τους συμμετέχοντες συλλόγους μίλησαν οι Κος Αθανάσιος Σβόλης (Αερολέσχη Αγρινίου), ο Κος Ιωακείμ Σκόνδρας (Σχολή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς «No Borders»), ο Κος Νίκος Σκόνδρας (Α.Σ.Α. «Τρίτωνας»), η Κα Θεώνη Λειβαδίτη (Ορειβατικός Σύλλογος). Επίσης μίλησε και ο Κος Παναγιώτης Τσιχριντζής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

nostos 2017 28

Η Κα Ολγα Σαλακίδου Αντιδήμαρχος Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Αγρινίου δήλωσε: "Η έκθεση αυτή είναι ότι καλύτερο για τον νομό μας καθότι ο Εναλλακτικός Τουρισμός ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν. Διαθέτει μεγάλο φυσικό πλούτο που μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλες τις μορφές Ε.Τ. όπως Extreme Sports, Γαστρονομία, Θρησκευτικός, κλπ. Η καλή συνεργασία φορέων των Δήμων, της περιφέρειας και ιδιωτών μπορεί να φέρει μεγάλη ανάπτυξη. Επίσης ο νομός μας παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα (ελαιόλαδο, μέλι κλπ) τα οποία έχουν πολλές φορές τιμηθεί με Διεθνή Βραβεία."

nostos 2017 20
Ολγα Σαλακίδου, Φωτεινή Τσινιά, Χρύσα Σπαή


Η Κα Φωτεινή Τσινιά προισταμένη στο τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αγρινίου δήλωσε: "Συμμετέχουμε για 2η συνεχή χρονιά στην έκθεση ΝOSTOS. Πέρυσι συμμετείχαμε περισσότερο αναγνωριστικά και φέτος όπως βλέπετε πιο οργανωμένα και με μεγαλύτερο περίπτερο. Πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα όλων αυτών που ασχολούνται με εναλλακτικό τουρισμό και να τους βοηθήσει να βγούν παραέξω. Για αυτό έκλεισε μεγάλο σε έκταση περίπτερο στην έκθεση ώστε να δώσει χώρο σε όσο δυνατόν περισσότερους φορείς να εκθέσουν το προϊόν τους και να γίνουν γνωστοί παραπέρα. Σημαντικό επίσης είναι ότι βοηθά στο να λειτουργούν ομαδικά καθότι έτσι μπορούν να πετύχουν περισσότερα πράγματα από ότι μόνοι τους. Ο Δήμος κάλεσε πολύ περισσότερους φορείς για συμμετοχή αλλά όπως είναι φυσικό ανταποκρίθηκε ένα μέρος. Η προσπάθεια αυτή του δήμου προφανώς θα συνεχιστεί αλλά για να έχει επιτυχία επιβάλλεται να αγκαλιαστεί και από όλους όσους εμπλέκονται με το αντικείμενο του Ε.Τ. στην περιοχή μας. Επί της ουσίας όλων αυτών που θα έχουν σημαντικά οφέλη από την έκθεση αυτή. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την νέα τάση του τουρισμού που είναι το «ΑΝΑΛΥΠΤΩ» η περιοχή μας πιστεύω ότι έχει να δώσει πολλά πράγματα και να ωφεληθεί τα μέγιστα. "

Η Κα Τσιχριντζή Χριστίνα Διευθύντρια στην Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου δήλωσε: "Η δράση αυτή (NOSTOSEXPO) γίνεται με συνεργασία συλλόγων, παραγωγών και επιχειρηματιών και δίνει την δυνατότητα προβολής σε συλλόγους, παραγωγούς και προιόντα πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη βραβευθεί. Μέσα από αυτή την κίνηση φαίνεται η συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με φορείς, συλλόγους και πολίτες με σκοπό την ανάδειξη του Ε.Τ. Οι μορφές του Ε.Τ. είναι πολλές: Περιβαλοντολογικός, Θρησκευτικός, Γαστρονομικός κλπ. Η γη μας, έχει να προσφέρει πάρα πολλά στους τομείς αυτούς. Σε επίπεδο προιόντων η ελιά και το λάδι καθώς και το μέλι έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία. Ο Δήμος Αγρινίου έχει κάνει μεγάλα βήματα σε συνεργασία με παραγωγούς και επιχειρηματίες και θα συνεχίσει τις προσπάθειες και στον τουριστικό τομέα δηλαδή στον Ε.Τ. με συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και την αρωγή της Περιφέρειας. Εκ μέρους του Δήμου οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, τους εκθέτες και τους συλλόγους που συμμετείχαν στην έκθεση και αγκάλιασαν την προσπαθειά μας."

nostos 2017 06
Χριστίνα Τσιχριντζή & Χρύσα Σπαή


Ο Κος Αθανάσιος Σβόλης Πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου δήλωσε: "Η Αερολέσχη Αγρινίου συμμετέχει στην έκθεση καθότι οι αεραθλητικές δραστηριότητες είναι κομμάτι του Ε.Τ. ο οποίος έχει ραγδαία ανάπτυξη και ζήτηση σε όλα τα τουριστικά πακέτα τα τελευταία χρόνια. Ο τουρισμός τείνει να γίνει Εναλλακτικός Τουρισμός κατά την αποψή μου καθότι ο κλασσικός τουρισμός θεωρείται κορεσμένος και ο κόσμος με τα όποια χρήματα μπορεί να διαθέσει θέλει το καλύτερο αποτέλεσμα. Φυσικά οι μικρότερες ηλικίες που θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και τα τετριμμένα τείνουν προς τον εναλλακτικό τουρισμό. Εμείς έχουμε έναν ευλογημένο τόπο που μπορεί να δώσει στο κομμάτι αυτό πάρα πολλά. Έχουμε μείνει πίσω αλλά αν κινηθούμε ομαδικά και μεθοδικά και με αλληλοϋποστήριξη μπορούμε πολύ σύντομα να πετύχουμε πράγματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας. Αν μείνουμε σε παλιές καταστάσεις και νοοτροπίες του χαζού ανταγωνισμού και της μεμψιμοιρίας και του τοπικιστικού αρνητισμού προς τον τουρίστα δεν θα πάμε πουθενά. Αυτά τα αφήνουμε πίσω και προχωράμε με άλλα δεδομένα. Όσο αφορά την περιοχή μας, έχουμε το προνόμιο να προσφέρουμε σε όλα τα είδη Ε.Τ. καθότι διαθέτουμε αρκετές λίμνες , ποτάμια, βουνά κλπ. Μπορούν να καλυφθούν όλες οι δραστηριότητες και με τον καλύτερο τρόπο. Ο Ε.Τ. και ο Αεραθλητισμός ειδικότερα είναι και μια μορφή ψυχοθεραπείας που βοηθάει τον σύγχρονο άνθρωπο να φεύγει από τα καθημερινά προβλήματα της μεγαλοαστικής ζωής."

nostos 2017 18
Αθανάσιος Σβόλης, Χρύσα Σπαή και Ιωακείμ Σκόνδρας


Ο Κος Ιωακείμ Σκόνδρας ιδιοκτήτης της Σχολής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς «No Borders» δήλωσε: "Συμμετέχουμε με την σχολή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς NO BORDERS για πρώτη φορά καθότι πέρυσι τις ημέρες που γινόταν η έκθεση συμμετείχαμε στο παγκόσμιο κύπελλο που γινόταν στον Ινδικό Ωκεανό και δεν μπορούσαμε να είμαστε και εδώ. Ο Ε.Τ. είναι απόλυτα ταυτισμένος με την Αιτωλοακαρνανία καθότι έχουμε πολλά πράγματα να δείξουμε, άπειρες τοποθεσίες, πάρα πολλά σπορ και διαδρομές στην φύση που δεν έχουν τελειωμό. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να αναπτυχθεί ο Ε.Τ. είναι η πολιτεία να φτιάξει τις υποδομές που απαιτούνται. Πάνω στις υποδομές θα έρθουν οι ιδιώτες να επενδύσουν τα χρηματά τους και να απογειώσουν τις δυνατότητες είτε μέσω εκθέσεων, είτε μέσω κοινωνικών δικτύων και λοιπών δυνατοτήτων του Ιντερνετ. Η καλύτερη βέβαια διαφήμιση είναι η συνεχής δράση και επικοινωνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κυρίως στα κεντροευρωπαϊκές χώρες τις Αλπικές Χώρες είναι καθεστώς το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς για πάνω από 25 χρόνια και μεγάλα ποσά δαπανώνται για αυτό από τις κυβερνήσεις και τις αντίστοιχες ομοσπονδίες για την προώθηση του αθλήματος. Έχουν δημιουργήσει μια εκπληκτική ροή παγκοσμίου τουρισμού ώστε κάποιος να πάει εκεί για πολλές δράσεις και μέσα σε αυτές και το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Η Γαλλική ομοσπονδία πχ παρέχει μεγάλη βοήθεια σε όλα τα επίπεδα στην εθνική ομάδα (χρήματα, γιατρούς , διατροφολόγους, αυτοκίνητα, οδηγούς κλπ) για να κάνουν συμμετοχές όλο τον χρόνο. Η Αιτωλοακαρνανία όταν αρχίσει να υλοποιεί αυτά τα οποία συζητάμε σαφώς θα πάρει μια πολύ καλή θέση. Η πολιτεία να Δημιουργήσει υποδομές. Όλοι μας πρέπει να κινητοποιηθούμε παροτρύνοντας και παρακινώντας του εμπλεκόμενους σε δημοσίους φορείς και όχι μόνο να προχωρήσουν σε έργα. Η φύση είναι ο γιατρός μας, ειδικά στο Αλεξίπτωτο Πλαγιάς έχω πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ήρθαν να πετάξουν με Parapente και μετά από αυτό έλυσαν πολλά προβλήματα. Το άθλημα αυτό είναι ταυτόχρονα και ψυχοθεραπευτικό. Ο νομός μας είναι τεράστιος και παρέχει Γή, Αέρα και Νερό για ανάπτυξη όλων των μορφών Ε.Τ. Εκτός αυτών υπάρχουν πολλά αρχαία και θρησκευτικά μνημεία που μπορούν σε συνδυασμό να αποτελέσουν ένα πολύ ενδιαφέρων ελκυστικό προϊόν και ο νομός μας να αποτελέσει παγκόσμιο προορισμό E.T."

nostos 2017 11

Ο Κος Νίκος Σκόνδρας αντιπρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» δήλωσε: "Ο συλλογός μας συμμετέχει πρώτη φορά στην έκθεση αυτή και αξίζει να πούμε ότι η Αιτωλοακαρνανία και ειδικά ο χώρος που δραστηριοποιούμαστε εμείς, κυρίως η λίμνη Τριχωνίδα είναι κατ’ εξοχήν προορισμός για Εναλλακτικό Τουρισμό. Προσφέρεται δηλαδή για πολλά πράγματα και δράσεις. Δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να την δεί από κοντά και να εκτιμήσει ποιά δράση του αρμόζει. Εχουμε το προνόμιο να διαθέτουμε την μεγαλύτερη και ομορφότερη λίμνη στην χώρα μας και η συνήθης ατάκα που εισπράτουμε από τους εντυπωσιασμένους επισκέπτες είναι ότι «έχετε έναν παράδεισο στα πόδια σας». Εμείς πιστεύουμε ότι σιγά σιγά θο το εκτιμήσουν όλοι και θα αξιοποιηθεί δεόντως. Ο νομός μας προσφέρεται κυρίως για Ε.Τ. καθότι έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν πόλοι έλξης. Εχουμε μείνει πίσω βέβαια καθότι δεν υπήρξαν μέχρι τώρα άνθρωποι με όραμα και διάθεση να προχωρήσουν την μορφή αυτή τουρισμού. Όμως ποτέ δεν είναι αργά και αφού η φύση μας έδωσε πλούσια την πρώτη ύλη, στο χέρι μας είναι να την αξιοποιήσουμε από εδώ και πέρα. Ο Ε.Τ. είναι το Νο1 για ψυχοθεραπεία. Η οποιαδήποτε δραστηριότητα στο φυσικό περιβάλλον σε χαλαρώνει. Εχω παρατηρήσει ότι όταν είσαι έξω στην φύση είσαι συνέχεια χαμογελαστός και αυτό λέει πολλά."

Η Κα Θεώνη Λειβαδίτη εκ μέρους του Ορειβατικού Συλλόγου δήλωσε: "Ο Ορειβατικός Σύλλογος ιδρύθηκε στο Αγρίνιο το 1986. Είχε και έχει πολλές δραστηριότητες οι οποίες τώρα τελευταία έχουν εμπλουτισθεί. Ο Νομός μας έχει να δώσει πολλά στον Ε.Τ. καθότι εκτός από το οτι είναι μεγαλύτερος σε έκταση έχει και όλα τα άλλα. Δηλαδή Βουνά, Λίμνες, Ποτάμια, Θάλασσες κλπ τα συγκεντρώνει όλα σε μικρή απόσταση και μπορεί να υπάρχει δραστηριότητα Ε.Τ. όλες τις εποχές. Η ορειβασία όπως και όλες οι δράσεις στην φύση είναι ψυχοθεραπεία. Συστήνετε ιδιαίτερα στα νέα άτομα που είναι συνέχεια μπροστά σε μια οθόνη να ακολουθήσουν και να ανακαλύψουν την γοητεία και τις χαρές που έχει να προσφέρει."

nostos 2017 07

Ο Κος Παναγιώτης Τσιχριντζής πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε: "Από την πρώτη διοργάνωση πέρισι υποστηρίξαμε την έκθεση η οποία είναι η μοναδική για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην Ελλάδα και η Αιτωλοακαρνανία μπορεί να προσφέρει σε αυτή την μορφή τουρισμού, για αυτό προσπαθούμε να την βοηθήσουμε. Για αυτό τον λόγο έχουμε εδώ μαζί μας τον πρόεδρο και στελέχη της Ιταλικής ASSONAUTICA που είναι θυγατρικές εταιρείες των επιμελητηρίων και ασχολούντια με την οικονομία της θάλασσας και έχουν δημιουργήσει την Ευρωπαική Μεσογειακή ASSONAUTICA της οποίας είμαστε μέλη σαν Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας. Επίσης έχουμε εδώ τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό «Ο δρόμος του Αγίου Νικολάου των μύρων» προσπαθώντας να δημιουργήσουμε το αφήγημα των μοναστηριών του Αγίου Νικολάου που έχουμε στην Αιτωλοακαρνανία και είναι μοναδικά δηλ. Ο Αγιος Νικόλαος της Βαράσοβας, ο Αγιος Νικόλαος ο Κρεμαστός στον Αράκυνθο και ο Αγιος Νικόλαος της Μόκιστας της Αγίας Σοφίας, που είναι ονομαστά και αναφέρονται στην αντίστοιχη βιβλιογραφία και είχαν ιδιαίτερο σύνδεσμο με τα μοναστήρια τα Βυζαντινά και τα Ελληνορθόδοξα της Μάνια Βρέθια της κάτω Ιταλίας (Μεγάλης Ελλάδος δηλ) όπως είναι ο Αγιος Νικόλαος του Οτρέντο και βεβαίως στο Μπάρι που είναι το σκήνωμα του Αγίου Νικολάου. Δημιουργώντας αυτό το αφήγημα αναφερόμαστε σε περιπατητικό, ορειβατικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και γαστρονομικό τουρισμό. Η Αιτωλοακαρνανία εχει παραθεριστικό τουρισμό 2 με 2,5 μήνες, ενώ εχει τα προσόντα να έχει όλο τον χρόνο. Η Αιτωλοακαρνανία είναι μια μικρογραφία της Ελλάδος, έχει τα πάντα εκτός από χιονοδρομικό κέντρο. Ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδος και πρέπει και εμείς σαν νομός να ακολουθήσουμε ώστε να αναπτύξουμε και άλλους κλάδους της οικονομίας πέραν του αγροκτηνοτροφικού τομέα που είναι βασικός τομέας στο νομό μας."

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

nostos 2017 24

nostos 2017 26

nostos 2017 29

nostos 2017 23

Ένα πρόβλημα που ταλανίζει για πολύ καιρό τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 8ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στην περιοχή του Πάρκου στην οδό Ιθάκης κάθετα  της Ηρώων Πολυτεχνείου και αφορά την κίνηση των αυτοκινήτων κατά τις ώρες άφιξης και αποχώρησης των μαθητών, εξέθεσε στο AgrinioBestOf.gr ο Κος Κολύδας Χαράλαμπος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

8 dimotiko 07

Ο ίδιος δήλωσε στην Χρύσα Σπαή:

Από το 2015 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου έκανε έγγραφο προς την Διεύθυνση του Σχολείου με σκοπό να αποσταλεί στον Δήμο Αγρινίου και στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου η οδός Ιθάκης κατά την ώρα άφιξης και αναχώρησης των μαθητών να κλείνει με σήμανση η οποία πρέπει να τοποθετηθεί στην είσοδο επι της Ηρώων Πολυτεχνείου με σκοπό την προστασία των παιδιών από τα αυτοκίνητα τα οποία ειδικά τον χειμώνα όταν ο καιρός είναι άσχημος, έχουν μεγάλη προσέλευση. Τα αυτοκίνητα στριμώχνονται το ένα πίσω από το άλλο, οι μαθητές κινούνται αναγκαστικά ανάμεσα τους, δημιουργούνται εντάσεις,  τα αυτοκίνητα κάνουν όπισθεν η άλλες μενούβρες με τους μαθητές να βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κίνδυνο. Θέλοντας να αποφύγουμε αυτή την κατάσταση κάναμε το έγγραφο στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου από το 2015. Ζητούμε να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκριθεί η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Ιθάκης κατά τις ώρες άφιξης (08:00 εως 08:30) και αποχώρησης (13:00 – 13:30) των μαθητών. Εκτιμούμε ότι ο χρόνος απαγόρευσης (30 λεπτά το πρωί και 30 λεπτά το μεσημέρι) είναι πολύ λίγος για να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στους οδηγούς η στους περίοικους του σχολείου. Ωστόσο η καλύτερη λύση είναι με την τοποθέτηση των πινακίδων, το πρώτο διάστημα να υπάρχει και τροχονόμος που να ρυθμίζει την κυκλοφορία ώσπου να το συνηθίσουν οι οδηγοί και κυρίως οι διαμένοντες πέριξ του σχολείου.

Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό υπάρχει και άλλη επιλογή η οποία λύνει μόνιμα το πρόβλημα και είναι η διάνοιξη της οδού Ιθάκης μέχρι την Εθνικής Ανεξαρτησίας. Μιλάμε για απόσταση 30-40 μέτρα και θεωρούμε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα η υλοποίηση του. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει ροή των αυτοκινήτων δεν θα γίνονται αναστροφές και γενικά με μια απλή παρουσία ενός σχολικού τροχονόμου δεν θα υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.

Ευελπιστούμε στην ευαισθησία των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου ώστε να εξευρεθεί σύντομα λύση, πριν δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα σε μαθητή του σχολείου.

8dhmotiko

8 dimotiko 08

Στο σημείο αυτό μπορεί να γίνει επέκταση της οδού Ιθάκης και σύνδεση με την Εθνικής Ανεξαρτησίας

eggrafo se dhmo agrinioy

Η επιστολή που εστάλη στον δήμο Αγρινίου και παρελήφθη με Αρ.Πρ. 84202/14-12-2015

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα wakeboard πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Βουλιαγμένης το Σ/Κ 7-8 Οκτωβρίου 2017. Σε αυτό συμμετείχαν και αθλητές – αθλήτριες από την σύλλογο του Αγρινίου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» οι οποίοι επέστρεψαν με οκτώ μετάλια εκ τω οποίων τα δύο xρυσά. Για την διοργάνωση αυτή και την συμμετοχή του «ΤΡΙΤΩΝΑ» μίλησε στο AgrinioBestOf.gr ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Kος Νίκος Σκόνδρας καθώς και η αθλήτρια Σίσσυ Γιγκλά με τον πατέρα της.

tritonas panelinio okt 2017 07

Ο Κος Νίκος Σκόνδρας δήλωσε ότι ο χώρος που έγινε η διοργάνωση ηταν καλός αλλά σύμφωνα με δηλώσεις παρευρισκομένων αθλητών από όλη την Ελλάδα το καλύτερο μέχρι στιγμής μέρος για Wakeboard είναι η λίμνη Τριχωνίδα.

Από το Αγρίνιο συμμετείχαν 13 αθλητές οι οποίοι απέσπασαν οκτώ διακρίσεις.

Συγκεκριμένα διακρίθηκαν:

Γιγκλά Σίσσι 1η  στην Κατηγορία Under 9

Κατσίρα φωτεινή 2η στην Κατηγορία Open Woman

Σκόνδρα Αγάθη 3η στην Κατηγορία Under 12

Πιστιόλα Αννα 2η στην Κατηγορία Under 14

Γεωργοπούλου Αναστασία 3η στην Κατηγορία Under 14

Πιστιόλας Ραφαήλ 3η στην Κατηγορία JuniorMan

Πετροπούλου Θάλεια 3η στην Κατηγορία Master Woman

Αντωνιάδης Πέτρος 1ος στην Κατηγορία Master Man

Σημειωτέον ότι ο κος Αντωνιάδης Πέτρος είναι και ο προπονητής της ομάδας του Τρίτωνα.

Συνολικά συμμετείχαν 52 Αθλητές απο Βουλιαγμένη, Αγρίνιο, Πάρο, Βάρκιζα, Πάτμο και Χαλκίδα.

tritonas panelinio okt 2017 09

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν μια εβδομάδα έγινε επίσης με επιτυχία στην Τριχωνίδα και το 8ο TRICHONIAN WAKEBOARD CUP στο οποίο συμμετείχαν 35 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» ανέλαβε κατά μεγάλο ποσοστό (90% περίπου) τα έξοδα και τις συμμετοχές των αθλητών διασφαλίζοντας Βαν για την μεταφορά, ξενοδοχείο και διατροφή καθώς και μεγάλος μέρος του κόστους συμμετοχής. Εν ολίγοις τα χρήματα που εισπράττει ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» από τις χορηγίες διατίθενται  για χρήση από τους αθλητές ώστε να υπάρξει συνέχεια και συμμετοχή στα Πανελλαδικά πρωταθλήματα.

Το μήνυμα που στέλνεται στα παιδιά από τον κο Νίκο Σκόνδρα είναι να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες για να τηρείται έτσι το αρχαίο δόγμα «Νούς υγιής εν σώματι υγιή».

Στόχος του «ΤΡΙΤΩΝΑ» και του προέδρου του κου Κώστα Πιστιόλα είναι να φιλοξενηθεί το 2018 το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Τριχωνίδα και το 2019 το Πανευρωπαικό.

Σε ερωτησή μας αν ακολουθούν πολλά παιδιά τον αθλημα του Wakeboard ο κος Σκόνδρας μας είπε ότι δεν είναι μεγάλη η προσέλευση με αρνητικό παράγοντα την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα. Ωστόσο ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ» καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να καλύψει μεγάλο μέρος του κόστους της προπόνησης των αθλητών ώστε να μην είναι αποτρεπτικό και καλεί τους νέους να έρθουν να γνωρίζουν την συγκεκριμένη  αθλητική δραστηριότητα από κοντά.

Πολύ σημαντικό και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο «ΤΡΙΤΩΝΑΣ»  παρόλο που δραστηριοποιρείται από το 2012 είναι 2ος  στην χώρα μετά την Βουλιαγμένη που είναι στον χώρο από το 1937. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι γίνεται πολύ καλή και ποιοτική δουλειά.
 
tritonas panelinio okt 2017 01
Η Σίσσυ Γιγκλά

Η χρυσή αθλήτρια των under 9 Σίσσυ Γιγκλά μας δήλωσε ότι είναι 9,5 χρονών, πηγαίνει Τετάρτη Δημοτικού,  κάνει Wakeboard τα τρία τελευταία χρόνια και εντατικά τον τελευταίο χρόνο. Από τεσσάρων ετών έχει ασχοληθεί με μπαλέτο και πατινάζ, την κέρδισε όμως το Wakeboard. Στο σχολείο τα πηγαίνει καλά με τα μαθηματά της και βρίσκει χρόνο για τις προπονήσεις της. Αφιερώνει το βραβείο στην τάξη της στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Ο Κος Φώτης Γιγκλάς πατέρας της Σίσσυς μας δήλωσε: Για μένα σημαντικό σαν γονέας δεν είναι ότι πήρε η κόρη μου το χρυσό μετάλιο. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι 9 π.μ. βούτηξε στα νερά της Βουλιαγμένης με 11 βαθμούς θερμοκρασία και 5 μποφώρ ανέμους. Μεγάλη η χαρά όλων των γονέων όταν βραβεύονται τα παιδιά τους. Για μένα σημαντικό είναι αυτό που αναφέρει ο Πλάτωνας: «Από όλες τις ηδονές η μεγαλύτερη είναι ο έπαινος».
 
tritonas panelinio okt 2017 04
Η Σίσσυ Γιγκλά με τους γονείς της
 

Τα στοιχεία επικοινωνίας με τον «ΤΡΙΤΩΝΑ» είναι:

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «ΤΡΙΤΩΝΑΣ»
Ακαδημία water ski & wakeboard
Λίμνη Τριχωνίδα / Δογρή – Κτήμα Πιθάρι
Γραμματεία: 6934779170
Τμήμα Προπονήσεων: 6934779100
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Τρίτωνας Αθλητικός Σύλλογος Αγρινίου – Blog: tritonasagriniou.blogspot.gr
 
Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http:\\AgrinioBestOf.gr
 
 
Σελίδα 1 από 8

 

mpampatsikos

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

fenia kolovoy

Εργασία στην Ελλάδα

grivaswines

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Απόψεις, Θέσεις, Προτάσεις
  • 1