logo small for menu

facebookbuttontwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambutton
 • 1
Κυριακή, 25η Ιουνίου 2017, 9:04 πμ
Χρύσα Σπαή

Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AgrinioBestOf.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

Στα πλαίσια της έκθεσης φωτογραφίας της ομάδας art8 στον χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στο Αγρίνιο, μιλήσαμε με το μέλος της ομάδας Παναγιώτη Καλτσά ο οποίος δήλωσε στην Χρύσα Σπαή τα παρακάτω:

art8 2017 038
Είμαι μέλος της art8 απο το 2013, ενα χρόνο μετά την ιδρυσή της.  Μες την ομάδα γίνονται μαθήματα φωτογραφίας. Oλα τα μέλη που αριθμούν περι τα 30 άτομα φέρνουν το υλικό τους. Το βλέπουμε, το κριτικάρουμε και έτσι μέσα από αυτή την διαδικασία βελτιωνόμαστε συνέχεια. Ταυτόχρονα μέσα στην ομάδα μαθαίνουμε την ιστορία της φωτογραφίας, βλέπουμε φωτογραφίες από μεγάλους φωτογράφους απο όπου σίγουρα παίρνουμε μυστικά και γνώσεις που χρησιμοποιούμε στην συνέχεια.


Εγώ από το Δημοτικό σχολείο ξεκίνησα να φωτογραφίζω. Εκεί κρυφά από τον πατέρα μου είχα μια μικρή πλαστική φωτογραφική μηχανή και φωτογράφιζα συμμαθητές, γυμναστικές επιδείξεις, στο διάλειμα κλπ. Μου άρεσε αυτή η διαδικασία. Κατόπιν έφερνα το φίλμ στο Αγρίνιο (καθότι έμενα στο Αγγελόκαστρο) το εμφάνιζα και έπαιρνα τις φωτογραφίες. Ολη αυτή η διαδικασία ήταν μια μαγική υπόθεση για μένα. Συνέχιζα να φωτογραφίζω και αργότερα βρέθηκα στην Αθήνα για είκοσι χρόνια. Εκεί συνεργάστηκα με έναν φωτογράφο, πήγαινα μαζί του σε διάφορες εκδηλώσεις κλπ. Μετά όταν ήρθα στο Αγρίνιο σαν υπάλληλος του ΟΤΕ άφησα για λίγο στην άκρη την φωτογραφία καθότι τότε ασχολήθηκα με το ραδιόφωνο και δεν έμενε χρόνος για τίποτε άλλο, αλλά μετά το 2010 άρχισα και πάλι να ασχολούμαι με την φωτογραφία και από το 2013 μέσα από την art8 συνεχίζω την ενασχόληση αυτή.

Η έκθεση ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την προσεχή Κυριακή 25 Ιουνίου. Αναλόγως την επισκεψιμότητα ενδέχεται και συνεχίσει  ακόμα για μια εβδομάδα. Οι ώρες λειτουργίας είναι 19:00 – 22:00 κάθε μέρα.

Η έκθεση όπως κάθε χρόνο αποτελείται από δύο θέματα. Ένα θέμα βρίσκεται επάνω στο πατάρι και είναι οι «Αστυγραφίες» δηλαδή φωτό από την πόλη του Αγρινίου μέσα από την ματιά του καθενός φωτογράφου. Στο ισόγειο βρίσκεται η έκθεση «Τοπογραφίες» όπου τη θεματολογία είναι από όλον τον νομό. Διάφορα τοπία του νομού μας μέσα από την ματιά του κάθε φωτογράφου.

art8 2017 036

Η πολιτιστική δραστηριότητα στην πόλη του Αγρινίου βρίσκεται σε ανοδική πορεία καθότι πριν 10 χρόνια πχ δεν κινούταν τίποτα αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει έξαρση και πλέον παράγεται πολιτισμός. Με αργά και σταθερά βήματα αλλά παράγεται.

Δεν υπάρχουν πολλοί χώροι στην πόλη για παρουσίαση εκθέσεων και σχετικών δραστηριοτήτων. Ο κύριος χώρος είναι αυτός που είμαστε τώρα, υπάρχει ενας μικρός χώρος στην Γυμναστική εταιρία και κάποιοι ακόμη. Υπάρχουν καλλιτέχνες που θέλουν αίθουσα για να εκθέσουν τα έργα τους αλλά δεν μπορούνε να βρούνε καθότι λόγω της πολιτισμικής έξαρσης οι υφιστάμενοι χώροι κλείνονται από πολύ νωρίς. Ο χώρος στην Δημοτική Αγορά είναι συνέχεια κλεισμένος από διάφορες εκδηλώσεις και έχει γίνει σημείο αναφοράς για την πόλη του Αγρινίου. Αυτό είναι καλό καθότι ο επισκέπτης οποιαδήποτε στιγμή έρθει θα έχει κάτι να δεί και να θαυμάσει. Όμως επιβάλλεται να βρεθούν και άλλοι χώροι. Η δημοτική αρχή πρέπει να το φροντίσει αυτό.

Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας λόγω του μεγάλου φυσικού πλούτου και των εναλλαγών τοπίων που διαθέτει, αποτελεί, αστείρευτη πηγή έμπνευσης για κάποιον φωτογράφο που ασχολείται με τα τοπία και οχι μόνο.

Η έκθεση της art8 κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερη. Ακόμα αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο την επισκέπτεται περισσότερος κόσμος.

Αγνωστο τμήμα τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Το τμήμα «Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών» . Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε με έναν φοιτητή του τμήματος που κατάγεται από το Αγρίνιο τον κον Απόστολο Κρανιά και μίλησε μαζί του για αυτό το τμήμα και τις προοπτικές των σπουδών αυτών.

kranias 1

Πότε λειτούργησε το τμήμα και τι κατευθύνσεις έχει;

Το τμήμα «Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών» της Σχολής Ο.Π.Ε. (Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) του Πανεπιστημίου Αθηνών από το Ακαδημαικό έτος 2003 εως 2004 που άρχισε την λειτουργία του ξεκίνησε να δέχεται 60 φοιτητές ανα έτος. Πλέον δέχεται 113 φοιτητές ανα έτος. Το τμήμα φυσιογνωμικά έχει δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη των Τουρκικών Σπουδών όπου ασχολείται κάποιος με την Τουρκία και την Μέση Ανατολή ενώ η δεύτερη των Ασιατικών Σπουδών που έχει στόχο την επαφή με τον Κινεζικό, Ιαπωνικό, Ινδικό Πολιτισμό υπολειτουργεί. Ουσιαστικά λειτουργεί μόνο ο κλάδος των Τουρκικών Σπουδών ο οποίος χωρίζεται σε δυο κατευθύνσεις: 1ον) Γλώσσας, Μετάφρασης, Γραμματείας και Πολιτισμού και 2ον) Ιστορικών, Κοινονικών, Στρατηγικών Σπουδών και Γεωπολιτικής.

Όταν τελειώσει κάποιος την σχολή που μπορεί να εργασθεί;

Το πτυχίο της Σχολής αυτής από μόνο του σε καθιστά αυτομάτως ως έναν επιστήμονα, ο οποίος είναι ικανός να προάγει, να διδάσκει, να μελετά την Λογοτεχνία, την Γλώσσα, την Ιστορία τον Πολιτισμό, τους Πολιτικούς Θεσμούς, και την Οικονομία της γείτονος χώρας Τουρκίας (Τουρκολόγος). Οσον αφορά βέβαια τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις δυνατότητες του πτυχίου είναι αρκετές. Αρχικά μπορεί να εργαστεί κανείς ως σύμβουλος επιχειρήσεων Δημοσίων η Διεθνών Οργανισμών που ασχολούνται με τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις (πχ Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, σε Προξενείο, στην Ευρωπαική Ενωση στον ΟΗΕ). Μπορούν επίσης να ασχοληθούν στον τομέα του πολιτισμού, του εμπορίου, της οικονομίας και των εξωτερικών σχέσεων στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και υπάρχει η δυνατότητα για εργασία ως καθηγητές Τουρκικής Γλώσσας και Μεταφραστές εκδοτικών οίκων στο ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, στα ΜΜΕ αλλά και ως ειδικοί συνεργάτες σε Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια, Κολλέγια κλπ

Η επικοινωνία και οι δημόσιες σχέσεις είναι απαραίτητες για την θεμελίωση ενός νέου εργασιακού μοντέλου με γνώμωνα την επιτυχία.

Σαφώς και είναι απαραίτητες τόσο η επικοινωνία όσο και οι δημόσιες σχέσεις. Ειδικά στον κλάδο των σχέσεων και της επικοινωνίας το τμήμα των Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών εξιδικεύεται στην εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας και στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα και τα Βαλκάνια όσο και με τις διεθνείς σχέσεις της ΤουρκΙας. Είναι μια σχολή με προοπτικές καθώς τα τελευταία χρόνια ένα μέρος του παγκόσμιου πλούτου προέρχεται από τα κράτη του Αραβικού κόλπου. Κράτη με τα οποία η Τουρκία έχει πολλές σχέσεις (Εμπορικές , Οικονομικές κλπ) οπότε σίγουρα μιλάμε για θεμελίωση ενός νέου εργασιακού επιτυχούς μοντέλου το οποίο απαιτεί γνώσεις πολλαπλών ξένων και κυρίως ανατολικών γλωσσών.

Οι Ασιατικές σπουδές έχουν σχέση με τις χώρες της ανατολής; Συνδέονται με το εμπόριο παίρνοντας σαν παράδειγμα την Κίνα που γίνεται μια νέα παγκόσμια δύναμη στον χώρο του εμπορίου;

Φυσικά και έχουν σχέσεις με τις χώρες της Ανατολής. Δυστυχώς ο κλάδος των Ασιατικών Σπουδών υπολειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λόγω των Οικονομικών Πολιτικών των τελευταίων χρόνων (υποχρηματοδότηση των Ελληνικών Πανεπιστημίων, υποτίμηση, έλλειψη νεων επιστημόνων που φεύγουν στο εξωτερικό) Η λειτουργία πάντως του κλάδου των Ασιατικών σπουδών θα παρείχε στους φοιτητές του πανεπιστημίου Αθηνων την δυνατότητα να μάθουν Ινδικά ή Κινεζικά ή Ιαπωνικά, γλώσσες απαραίτητες και συνδεδεμένες άρρηκτα με το εμπόριο καθώς η Ανατολή αναδυκνείεται μια νέα παγκόσμια οικονομική δύναμη με τις τρείς ισχυρές χώρες της νοτίου Ασίας (Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία).

Οι πολιτικές και οικονομικές επιστήμες ανοίγουν ορίζοντες στο να αναπτυχθούν το εμπόριο, η τεχνολογία, η ναυτιλία και να οδηγήσουν μια χώρα σε ανάπτυξη;

Οι επιστήμες του Ο.Π.Ε. με την απαραίτητη γνώση και την εξιδείκευση θα μπορούσαν σίγουρα να βάλουν μια χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Διότι η ανάπτυξη μιας χώρας εξαρτάται και από τις σχέσεις της διεθνώς, αντικείμενο το οποίο εξετάζει, αναλύει και μελετάει κάθε τμήμα που ανήκει στην Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

kranias 2

Τα παιδιά σε λίγες μέρες φτιάχνουν τα μηχανογραφικά δελτία στα Λύκεια. Θα τα συμβούλευες να διαλέξουν κατά προτίμηση τα παραδοσιακά επαγγέλματα όπως παιδαγωγική, Ιατρική, Νομική ή θα έπρεπε να περιλάβουν και τις Ασιατικές Σπουδές στο δελτίο;

Προσωπικά είμαι της άποψης πως το κάθε παιδί πρέπει να διαλέγει μια σχολή την οποία θα του αρέσει το πρόγραμμα σπουδών και το αντικειμενό της. Γνωρίζω κόσμο που παράτησαν την σχολή τους (πχ Νομική) για να ασχοληθούν με κάτι που τους άρεσε πραγματικά. Η επιλογή των σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο πρέπει να γίνεται κατ’εμέ με βάση τα ενδιαφέροντα και τις προοπτικές που μπορεί να έχει. Αν κάποιος υποψήφιος σπουδαστής ενδιαφέρεται στην εκμάθηση ξένων γλωσσών και τις διεθνείς σχέσεις μπορεί να περιλάβει στο μηχανογραφικό δελτίο του το τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών σπουδών της σχολής Ο.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

 

 

Ο Βαγγέλης Στάμος κατάγεται από το Αγρίνιο, είναι ζωγράφος και τα τελευταία χρόνια ασχολείται στο Αγρίνιο επαγγελματικά με το τατουάζ. Σε μία συνάντηση που είχαμε μαζί του στον πολύ όμορφο και μοντέρνο χώρο εργασίας του, μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε αρκετά πράγματα για την μόδα αυτή που βέβαια δεν είναι κανούργια και σίγουρα θα σας ενδιαφέρουν. Η Χρύσα Σπαή μίλησε μαζί του για λογαριασμό του AgrinioBestOf.gr  

stamos tattoo 07

Βαγγέλη τι είναι το τατουάζ;

Είναι η αποτύπωση μιας εικόνας πάνω στο δέρμα. Η ιστορία του τατουάζ φαίνεται να ξεκινάει από ιθαγενείς στην ταιτή εξ ου και η ονομασία του! Υπάρχουν μαλιστα δείγματα απο το 3000 πΧ σε ανθρώπους χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τι σήμαιναν για τον κάτοχό τους. Έπειτα κ για καιρό κυριαρχούσαν στερεότυπα καθώς κοσμούσαν τα σώματα ναυτών κ εγκληματιών ενω απο τα τέλη του 19αιώνα κ μετά άρχισαν να κερδίζουν σε δημοτικότητα στο σύγχρονο δυτικό κόσμο.

Πως γίνεται το τατουάζ;

Υπάρχει κάποιο μοτέρ που παίρνει μέσα κάποια βελόνα και λειτουργεί περίπου όπως η ραπτομηχανή, η βελόνα κινείται παλμικά πάνω κάτω πάνω στο δέρμα και αφήνει το αποτύπωμα.

Απαιτείται πολύ ώρα να γίνει κάποιο τατουάζ;

Ανάλογα το σχέδιο, την λεπτομέρεια που απαιτεί, το μέγεθος και το σημείο του σώματος που θα αποτυπωθεί. Φυσικά και από το πόσο γρήγορος είναι ο καλιτέχνης.

Για ποιό λόγο κάνουν τατουάζ οι νέοι ; ποιές ηλικίες περισσότερο το κάνουν;

Τατουάζ κανεις για πολλούς λόγους. Για ομορφιά για να εκφράσεις κάτι, πχ μία στεναχώρια η μία χαρά, ακόμα και για αγχολυτικους λόγους, η αλλαγή της εμφάνισης σε κάνει να λειτουργείς με διαφορετική ψυχολογία. Το τατουάζ άλλωστε είναι τέχνη κάποιος μπορεί να το έχει επάνω του οπως θα διακοσμούσε το σπίτι του με έναν πίνακα ζωγραφικής!

Οσον αφορά την ηλικία,  συνήθως από την ενηλικίωση μέχρι τα τριάντα πέντε είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που κάνουν τατουάζ. Ωστόσο δεν υπάρχει οριο ηλικίας. Οποιος θέλει να αισθάνεται όμορφα μπορεί να το κάνει.

stamos tattoo 01
Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να γίνει και πού πονάει περισσότερο;

Το τατουάζ μπορεί να γίνει σε όλα τα σημεία και φυσικά κάποια πονάνε περισσότερο όπως ο λαιμός, η τα πλευρά. Ο πόνος ομως είναι σχετικός, αλλιώς τον αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος έτσι για αυτόν τον λόγο, σε πολυ σπάνιες περιπτώσεις μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία ειδική κρέμα με σκοπό την ελαχιστοποίηση του!

Από σχέδια τι ζητάνε οι περισσότεροι πελάτες σήμερα;

Οι νέοι επηρεάζονται κυρίως από το ίντερνετ και τις περισσότερες φορες μου ζητάνε σταυρούς, πυξίδες, λουλούδια.


Κάθε φιγούρα κρύβει μια ιστορία;

Με το πέρασμα των χρόνων έχουν δημιουργήθει πολλά στυλ τατουάζ, (μπουένα βίστα, old school, Japan, γραμμικο) που το καθένα ετσι κ αλλιως κρύβει μία ιστορία! Αλλά φυσικα και το κάθε σχέδιο μπορεί να συμβολίζει κάτι προσωπικό, παραδείγματος χάρη ένα λουλούδι μπορεί για κάποιον να συμβολίζει το παιδί του.

stamos tattoo 08
Είναι μόνιμο ή ημιμόνιμο το tattoo;

Το τατουάζ είναι μόνιμο. Ωστόσο αν καποιος θελει να το αφαιρεσει υπάρχουν κάποια studio κυριως στην Αθήνα που τα τελευταια χρονια εφαρμοζουν τεχνικες λειζερ για την αφαιρεση του τατουαζ. Φυσικα με το αναλογο κοστος κ τις συνεδριες που απαιτουνται!

Μιλήστε μας λίγο για την ασφάλεια του tattoo και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να λαμβάνονται υπ’οψιν;

Οπωσδήποτε πρέπει αυτός που κάνει το τατουάζ να τηρεί στο εργαστηριό του κανόνες υγιεινής. Δηλαδή υλικά μιας χρήσεως, αποστειρωμένα εργαλεία, καλύματα για τις καρέκλες, καθαριότητα γενικά. Εφόσον τηρούνται οι προυποθέσεις αυτές ο πελάτης δεν έχει να φοβηθεί μην κολλήσει κάτι. Πάντως γενιά ο υποψήφιος πελάτης πρέπει να δίνει προσοχή σε αυτόν που θα εμπιστευτεί να του κάνει τατουάζ.

stamos tattoo 04
Κάνοντας ένα τατουάζ στο σώμα μας, λειτουργεί αυτό σαν ενα μέσο ψυχοθεραπείας στον εαυτό μας;

Σίγουρα το τατουάζ είναι και ψυχοθεραπεία. Ακόμα και σαν διαδικασία. Από την στιγμή που κάποιος μπαίνει εδώ μέχρι την στιγμή που βγαίνει εννοείται ότι γίνεται και κάποιος διάλογος αναπτύσεται κάποια σχέση και ολο αυτό λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά.

Πόσο κοστίζει ένα τατουάζ; είναι προσιτό σήμερα;

Συνήθως από 50-60 ευρώ. Ωστόσο αυτό έχει να κάνει με πολλούς παραμέτρους όπως το σχέδιο, το σημείο που θα γίνει κλπ. Πάντως ο κάθε καλιτέχνης κοστολογεί σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Που μπορεί να σας βρεί κάποιος ;

Το εργαστηριό μας βρίσκεται στην Χαριλάου Τρικούπη 81 στον Αγιο Γεώργιο, στο Αγρίνιο
Τηλ. 6940725780, facebook: Highway tattoo

Μπορείτε να δείτε ενα βίντεο με όλη την διαδικασία για να αποκτήσετε άποψη καθώς και φωτοσυλλογή με σχέδια:

stamos tattoo 22

stamos tattoo 51

stamos tattoo 52

stamos tattoo 53

stamos tattoo 54

stamos tattoo 55

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Η Φιλοζωική Εταιρεία Αγρινίου οργάνωσε BAZAΑR (9-10/6/2017) στο Εντευκτήριο του Παλιού Σταθμού Τραίνων, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση των αναγκών του σωματείου. Η Πρόεδρος του σωματείου Κα Βούλα Αναγνωστοπούλου μίλησε στην Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr και δήλωσε τα εξής:

filozoiki 09

"Άρχισε από χθές (9/6) το BAZAAR για τα αδέσποτα ζώα που φροντίζουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και το Δίκτυο Εθελοντών, το οποίο παρέχει βοήθεια στα αδέσποτα. Το πιο βασικό πρόβλημα είναι οι εγκαταλήψεις που γίνονται μέσα στην πόλη και μέσα στις εθνικές οδούς που συνήθως δεν επιζούν. Πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται, τσιπαρίσματα και στειρώσεις (τις οποίες κάνει ο Δήμος και τον βηθούμε και εμείς σε αυτό). Ζητάμε από τους κατόχους των σκυλιών ειδικά αυτών που γεννούν να μάθουμε που θα πάνε τα κουταβάκια τους και να γίνονται συμβόλαια υιοθεσίας από τον Δήμο για αυτά. Χρειαζόμαστε πολλούς εθελοντές, έχουμε μεγάλο χώρο φιλοξενίας των ζώων, πληρώνουμε ακριβό ενοίκιο. Δεν μας φθάνει ο χώρος και δεν μπορούμε να τον συντηρήσουμε. Πληρώνουμε γιατρούς και φάρμακα για τα ζώα και δεν έχουμε την ανάλογη βοήθεια απo τον κόσμο.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να συμπαρασταθεί με εθελοντική εργασία ή οποιαδήποτε άλλη παροχή και να βοηθήσει την προσπαθειά μας."

filozoiki 02

filozoiki 03

filozoiki 14

filozoiki 12

filozoiki 17

filozoiki 22

filozoiki 21

filozoiki 19

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Όλοι οι μαθητές της τρίτης τάξης του λυκείου αυτές τις μέρες προετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα αποτελέσουν το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζοντας το άγχος που τους διακατέχει και θέλοντας να τους βοηθήσουμε επισκεφθήκαμε την ψυχολόγο Κα Αντιγόνη Βλάχου ή οποία μίλησε στην Χρύσα Σπαή και μας έδωσε πληροφορίες για την καλύτερη διαχείριση της εξεταστικής περιόδου από τους μαθητές.

psixologos math 07

Πόσο διάστημα χρειάζεται ο υποψήφιος να προετοιμαστεί για να λάβει μέρος στις εξετάσεις;

Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι γνωρίζουν πολύ περισσότερα για το χρόνο προετοιμασίας των μαθητών. Συνήθως η προετοιμασία αυτή τείνει να ξεκινά πλέον από την πρώτη τάξη του Λυκείου ώστε να παιδιά να γνωρίζουν σταδιακά τα μαθήματα και να εξασκούνται στον τρόπο που θα διαβάζουν. Αυτή η σταδιακή και ομαλή προετοιμασία, κατά τη γνώμη μου βοηθάει ώστε τα παιδιά να ξεκινήσουν να προετοιμάζονται και ψυχολογικά/συναισθηματικά για τις εξετάσεις.  

Η οικογένεια και οι φίλοι πως θα στηρίξουν το παιδί στην προσπάθειά του για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις;

Το παιδί χρειάζεται την υποστήριξη τόσο από τους φίλους ,όσο και από την οικογένειά του. Ο τρόπος που θα επιλέξει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον και τη στήριξη η οικογένεια , διαφέρει από αυτόν των φίλων. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για το παιδί να νιώθει ασφάλεια, ότι έχει την πλήρη υποστήριξη και συμπαράσταση των γονιών των. Οι ίδιοι πρέπει να τονίσουν στο παιδί τη σπουδαιότητα να έχει έναν προσωπικό στόχο και να το ενθαρρύνουν να προσπαθήσει να τον επιτύχει. Ωστόσο, η ύπαρξη υπερβολικά υψηλών προσδοκιών από την πλευρά των γονέων, μπορεί να δημιουργήσει υπερβολική πίεση στο παιδί. Έτσι, σε περίπτωση αποτυχίας ή άσχημου αποτελέσματος, η απογοήτευση και για τις δύο πλευρές (γονείς -παιδιά) θα είναι μεγάλη. Επομένως, οι προσδοκίες οφείλουν να είναι ρεαλιστικές.

Πως πρέπει να είναι η διατροφή του υποψηφίου; Ο ύπνος του; Η φυσική του κατάσταση γενικότερα για τις εξετάσεις;

Τα παιδιά πρέπει στο βαθμό που μπορούν να τρέφονται υγιεινά και σύμφωνα με τη μεσογειακή διατροφή. Να προτιμούν τρόφιμα όπως ψάρια, προϊόντα ολικής άλεσης, γάλα κλπ. Ο ύπνος πρέπει να είναι αρκετός, να κοιμούνται τουλάχιστον 6-7 ώρες και το κυριότερο να τηρείται  ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Επίσης, η φυσική άσκηση βοηθάει βελτιώνοντας και αλλάζοντας την διάθεση των παιδιών. Οι γονείς δεν πρέπει να τα περιορίζουν παραμονές των εξετάσεων στερώντας τους την έξοδο από το σπίτι, αλλά αντίθετα να τα προτρέπουν να βγουν για μια βόλτα και να βρεθούν με τους φίλους και τις παρέες τους.

Ποιο είναι το μυστικό για την επιτυχία την στιγμή που θα αναγνωσθούν στον μαθητή τα θέματα της εξέτασης;

Το μυστικό είναι η ψυχραιμία. Να παραμείνουν προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι σε όλη την διαδικασία της εξέτασης. Να διαβάσουν ήρεμα και προσεκτικά τα ερωτήματα που θα τους τεθούν. Μετά να αρχίσουν να απαντάνε, να μην πέφτουν στην παγίδα να κοιτάξουν τα θέματα βιαστικά, επιπόλαια ή με υπερβολικό ενθουσιασμό. Οι εξετάσεις θέλουν προσοχή και συγκέντρωση,.

Είναι εφόδιο ζωής μόνο το πανεπιστήμιο στην χάραξη του μέλλοντος για επαγγελματική αποκατάσταση;

Οχι δεν επαρκούν οι πανεπιστημιακές γνώσεις για να έχουν τα παιδιά δουλειά αύριο. Πρέπει να έχει καλλιεργηθεί από την οικογένεια η διάθεση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο με όποιο τρόπο μπορούν. Η προσφορά είναι πολύ σημαντική, πέρα από την γνώση και την εξειδίκευση, Ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός.

Τι δυνατότητες έχει ο μαθητής που δεν θα περάσει στο πανεπιστήμιο;

Να ξαναπροσπαθήσει. Να μην το δει σαν αποτυχία αλλά σαν μια πρόκληση να προσπαθήσει περισσότερο για να κερδίσει μια θέση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μπορεί επίσης να απευθυνθεί σε ιδιωτική σχολή και να καταρτιστεί σε αυτό που ονειρεύεται.  Όσον αφορά  στους γονείς η στάση που πρέπει να κρατήσουν από την αρχή είναι να μην αγχώνουν τα παιδιά τους, να τονίζουν πως δεν κρίνεται η ζωή τους από τις εξετάσεις, να περάσουν το μήνυμα στο παιδί ότι μπορεί να νοιώσει ελεύθερο να κάνει τις δικές του επιλογές για την μελλοντική του πορεία, χωρίς να αγωνιά ή να ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει την έγκριση των γονιών ή άλλων σημαντικών προσώπων. Ακόμη κι ο τρόπος που θα κοιτάξει ο γονέας το παιδί του, οι κινήσεις του, η γλώσσα του σώματός του μεταδίδει στο παιδί ένα μήνυμα θετικό η αρνητικό που μπορεί να το γεμίσει ανασφάλεια ακόμα και ενοχές. Πρέπει να είναι προσεκτικοί ο γονείς ώστε να αισθάνονται ασφάλεια τα παιδιά.

Τι εύχεστε στους υποψήφιους;

Εύχομαι να έχουν καλή επιτυχία. Να παραμείνουν ψύχραιμοι και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτύχουν στον στόχο τους.

Η μαθήτρια Ελένη Κ. μας είπε

ότι δίνει για δεύτερη φορά πανελλήνιες και ότι θέλει να περάσει μαθηματικός,  ενώ πέρσι είχε περάσει ηλεκτρολογος μηχανικός αλλά δεν της άρεσε.  Αποφάσισε να ξαναδώσει εξετάσεις να περάσει στο μαθηματικό, γιατί το είχε όνειρο από το δημοτικό. Επειδή δίνει δεύτερη φορά εχει αυτοπεποίθηση και λιγότερο άγχος. Δίνει μια ευχή να είναι ψύχραιμοι οι μαθητές και να αποβάλλουν το άγχος. Ετσι θα αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας.

psixologos math 21

Λίγα στοιχεία απο το βιογραφικό της Κας Αντιγόνης Βλάχου

 • Πτυχιούχος Τμήματος Ψυχολογίας  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσ/νίκης  με κατεύθυνση σπουδών «Κοινωνική –Κλινική Ψυχολογία»
 • Πρακτική άσκηση στην ψυχιατρική κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής βοήθειας σε ενήλικες
 • Διαθέτω ειδίκευση στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία.  Από τον Μάιο του 2014 εργάζομαι ιδιωτικά στο γραφείο μου παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε εφήβους και ενήλικες.
 • Παρακολούθηση εξειδικευμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων σε τομείς όπως η Ψυχολογία της Υγείας και η Συμβουλευτική στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Εθελοντική εργασία από το 2015 έως σήμερα στο «Κοινωνικό Ιατρείο» του Δήμου Αγρινίου.
 • Παροχή υπηρεσιών ως συνεργάτης  στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Παιδικό Πανεπιστήμιο..η καραμελίτσα» και στο Γηροκομείο Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.

Με μεγάλη προσέλευση η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών, λόγος για τον οποίο θα συνεχιστεί μέχρι την Τρίτη 30/5, είναι σε εξέλιξη η έκθεση «Παιχνιδοϊστορίες: Παιχνίδια στην Αιτωλοακαρνανία 1940-2010». Οργανώθηκε από τους φοιτητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών (τμήμα Αγρινίου), στο πλαίσιο των μαθημάτων “Θέματα Λαϊκού Πολιτισμού” της κ. Κ. Γκουγκουλή, “Ανάδειξη και Προβολή Πολιτισμικών Αγαθών” της κ. Ν. Πάντζου και “Διαχείρισης Ψηφιακών Πολιτισμικών Προϊόντων” του κ. Γ. Στυλιαρά σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου.

laxanagora 01

Για την έκθεση μίλησε στο AgrinioΒestOf.gr και την Δημοσιογράφο Χρύσα Σπαή εκ’ μέρους των διοργανωτών η φοιτήτρια του τμήματος Ελισάβετ Κανέλη η οποία δήλωσε:

«Διοργανώσαμε αυτή την έκθεση καθότι η σχολή μας κάνει γενικότερα εκθέσεις όπως πέρσι και πρόπερσι την έκθεση φωτογραφίας. Μας άρεσε πάρα πολύ το θέμα διότι το παιγνίδι είναι πολιτισμός οπότε σχετίζεται με το τμήμα μας. Το παιγνίδι επίσης είναι φιλοσοφία, είναι τέχνη, ακόμα και επιστήμη. Είναι πολύ ενδιαφέρων, αφορά όλες τις ηλικίες και όσοι έρχονται ενθουσιάζονται πάρα πολύ και ιδίως οι μεγαλύτεροι, οι οποίοι  πηγαίνουν πίσω στον χρόνο και αυτό μας αρέσει πολύ και μας χαροποιεί. Η έκθεση ξεκίνησε την Τετάρτη 24/5 και ήταν να τελειώσει σήμερα, αλλά επειδή άρεσε πολύ στο κοινό δηλαδή είχαμε μεγάλη επισκεψιμότητα πήρε παράταση μέχρι την Τρίτη 30/5. Η έκθεση αφορά όλον τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Εχουμε και το εργαστήριο στο οποίο συμμετέχουν τα παιδιά και περνάνε ευχάριστα την ώρα τους. Είναι πολύ διαδραστικό από μόνο του το θέμα της έκθεσής μας και είμαστε παρα πολύ χαρούμενοι όλοι μας που έρχεται τόσος κόσμος και αμοιβόμαστε με την χαρά του κοινού»

laxanagora 07

laxanagora 08

laxanagora 09

laxanagora 10

laxanagora 11

laxanagora 12

laxanagora 13

laxanagora 14

laxanagora 15

laxanagora 16

laxanagora 17

laxanagora 18

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

 

Πλήθος κόσμου – γονείς με τα παιδιά τους – και οι μαθητές των συμμετεχόντων νηπιαγωγείων από την Αιτωλοακαρνανία πέρασαν ένα όμορφο και δημιουργικό πρωινό στην αίθουσα εκδηλώσεων στον πολυχώρο του EMILEON το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Αριάδνη Δάντε παρουσίασε την συλλογική εργασία «Ο πραγματικός ποιητής γεννιέται» η οποία πραγματικά εντυπωσίασε με τα κείμενα που έγραψαν οι μικροί μαθητές για τις μανούλες τους. Η εκδήλωση τα περιείχε όλα. Απαγγελία κειμένων από τους μαθητές, χορό, τραγούδι, παντομίμα, παιχνίδι. Ολη η δράση ήταν αφιερωμένη στην «Γιορτή της Μητέρας» που εορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του Μαίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται στιγμιότυπα και συνεντεύξεις από την εκδήλωση.

Η δημοσιογραφική επιμέλεια του βίντεο ανήκει στην Χρύσα Σπαή

Η Αριάδνη Δάντε ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, χορηγούς  και παρευρισκόμενους στην εκδήλωση με το παρακάτω κείμενο

Μητέρα: μια αλυσίδα συναισθημάτων

Με μια σταγόνα ευγνωμοσύνης, λίγα γραμμάρια θαυμασμού, μισή κούπα μεράκι, μπόλικη όρεξη για απόλαυση, πέντε δόσεις θαλπωρής, διακόσια γραμμάρια ευαισθησίας, τρία κουταλάκια του γλυκού χαρμοσύνης και δυο κανάτες γλυκύτητας, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει μια παραμυθένια αλυσίδα συναισθημάτων για το σπουδαίο ρόλο της Μητέρας.

Όλα αυτά τα υλικά, τα βρίσκει κανείς πιο εύκολα, όταν συνεργάζεται με υπέροχους ανθρώπους. Εμένα, με βοήθησαν να τα βρω, η Αντωνία Στελιανού, η Γαρυφαλιά Παπασωτήρη, η Ελένη Δημητρέλλου, η Θεοδότη Σαΐτη και η Χαρά Κανιούρη. Ρίχνοντας μια ματιά στην άκρη της αλυσίδας μου, θα βρείτε κρεμασμένο το δικό μου «Επίλογο». Έναν επίλογο που ξεκινάει σαν παραμύθι και τελειώνει με ένα άλλο, πιο μελωδικό παραμύθι ή πιο σωστά με ένα παραμυθένιο τραγούδι, «Το τραγούδι των Ποιητών».

Μια φορά κι έναν καιρό, στην πόλη του Αγρινίου, αρρώστησε μια μάνα. Κι αυτή η αρρώστια, στάθηκε η αφορμή για το έργο «Ο πραγματικός Ποιητής γεννιέται». Χαίρομαι ιδιαίτερα, που η μάνα μου είναι ζωντανή και το απόλαυσε...

 • Για την επιτυχία της Γιορτής μας, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τους κάτωθι:
  την κυρία Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, που παραστέκεται πάντα στις δράσεις μου,
 • το ραδιοφωνικό παραγωγό του breezerRadio.gr και πολύ καλό φίλο, Γιώργο Δήμου, για τη μουσική επιμέλεια της γιορτής μας.
 • το Agriniobestof.gr, που με πρωτεργάτες τον Κωνσταντίνο Σαμψών και τη Χρύσα Σπαή, στήριξαν ευγενικά την εκδήλωση με την επικοινωνία, αλλά και τη χορηγία των μπαλονιών, που έδωσαν απίστευτη χαρά στους μικρούς Ποιητές,
 • την Αλεξάνδρα Τσιτσικάου και τη Μαρίνα Τσιτσικάου, από το Δημιουργικό Παιχνιδοβιβλιοπωλείο «Το Φουρφούρι», για τα πανέμορφα λουλούδια, που στόλισαν τα χεράκια των παιδιών μας.
 • την κυρία Ήβη, από τον Πολυχώρο Emileon, που στάθηκε δίπλα μου για αρκετές ώρες για να διαμορφώσουμε κατάλληλα το χώρο για την εκδήλωση.
 • τις μαμάδες του 23ου Νηπιαγωγείου, για τη συμμετοχή στα δρώμενα των ευφάνταστων νηπιαγωγών, της Αντωνίας Στελιανού και της Χαράς Κανιούρη, αλλά και για τα πεντανόστιμα μαμαδίστικα γλυκίσματα του μπουφέ μας, που ετοίμασαν με τα χεράκια τους για όλους!
 • τις Ναυπακτιώτισσες μαμάδες για την απίστευτη ενέργεια και καταπληκτική συμμετοχή τους στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ελένης Δημητρέλλου από το 3ο Νηπιαγωγείο Ναυπάκτου.
 • την οικογένειά μου και όλους τους φίλους μας, που βρέθηκαν κοντά μας, για να τιμήσουμε τον σημαντικότερο ρόλο μιας γυναίκας.

Ο «Σκοπός Ζωής» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) που έχει σαν σκοπό να στηρίζει ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες σε κάθε πόλη της Ελλάδας, έχει εθελοντές συνεργάτες και συνεργάζεται με τους Δήμους και τους Τοπικούς φορείς κάνοντας δράσεις που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Εδρα της εταιρείας είναι ο Πειραιάς. Η κα Γαντζούδη Ευη μίλησε στο AgrinioBestOf.gr και την Χρύσα Σπαή για την έκθεση που διοργάνωσε η εταιρεία στον χώρο της παλαιάς λαχαναγοράς.

Η έκθεση αυτή (εθελοντική δράση) ξεκίνησε στις 2 και θα διαρκέσει εως τις 10 Μαίου 2017. Γίνεται στον χώρο της παλαιάς λαχαναγοράς ο οποίος μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου και την κα Μαρία Παπαγεωργίου. Εδώ εκθέτουμε τα έργα μας και τα εσοδά από την εκδήλωση θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Θα πάμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και πάντα θα αφορά φορέα του τόπου ο φιλανθρωπικός μας χαρακτήρας. Ολες οι χειροτέχνες της δράσης έχουν κάνει έργα αγάπης και η ανταποδοτική δωρεά μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Η κα Ξανθή Γκούβρα - Παπαδημητρίου μίλησε για τον σκοπό της δράσης που είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος στην φιλανθρωπία και όχι μόνο να θυμούμαστε τον συνάνθρωπο τις γιορτές και το πάσχα αλλά να τον σκεφτόμαστε και να συνεισφέρουμε σε καθημερινή βάση με κάθε τρόπο. Οσον αφορά για τις τιμές των εκθεμάτων είναι προσιτές στον καθένα. Πχ έχουμε εκθέματα από δύο ευρώ. Είναι η πρώτη ομαδική δράση μας. Οι πρώτες ατομικές μας δράσεις ήταν λίγο πριν το πάσχα (λαμπάδες και ευχετήριες κάρτες). Ο Κόσμος μπορεί να μας βρεί στο Ιντερνετ και συγκεκριμένα στο facebook Ομάδα Εθελοντών «Σκοπός Ζωής» Αιτωλοακαρνανίας

Στην παρούσα δράση συμμετείχαν με δικά τους έργα οι παρακάτω εθελόντριες: Μαρία Κάππα, Ιωάννα Τσιαντοπούλου – Παπαγιάννη, Ξανθή Γκούβρα – Παπαδημητρίου, Νίκη Αθανασίου, Μαρία Κραβαρίττη, Γιούλη Τουρλίδα, Κων/να Χαντζάρα, Νατάσα Κοτσοβού, Γωγώ Σύρρου, Παναγιώτα Γκεζέπη, Ελλη Στυλιανού, Αναστασία Χαλκιά, Κατερίνα Στεργίου, Αννα Κοντούρη, Σπυριδούλα Σταμάτη, Ελισάβετ Λαβρέντζου, Δήμητρα Κομόρη, Εύη Γαντζούδη.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με τα χειροποίητα εκθέματα της έκθεσης αυτής:

Αννα Κουντούρη – Χαλιμούρδα (Κλόουν Παστελίτσα). Η Αννα κατάγεται από τον Πειραιά και τα τελευταία οκτώ χρόνια κατοικεί στο Αγρίνιο. Εχει σπουδάσει μαιευτική, έχει παντρευτεί Αγρινιώτη, έχει μια κόρη πέντε ετών. Είναι εθελοντής συνεργάτης της φιλανθρωπικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Σκοπός Ζωής".

klooyn 06ok

Πως σας ήρθε η ιδέα να γίνετε κλόουν;

Είμαι μαία στο επάγγελμα και εχω ασχοληθεί με το παιδί σε κατασκηνώσεις σε φυλάξεις παιδιών σε παιδότοπο και έτσι μου ήρθε η ιδέα να μπώ στην φαντασία του παιδικού μυαλού φτιάχνοντας το παραμύθι, το παραμύθι του κλόουν.

Σας στήριξε κάποιος στα πρώτα σας βήματα εδώ στο Αγρίνιο;

Ναι. Είναι αλήθεια. Όταν ήρθα εδώ στο Αγρίνιο είχα μεγάλη βοήθεια από επιχειρηματίες της πόλης που με βοήθησαν να οργανώνω εκδηλώσεις να κάνω μπαλονοκατασκευές και πινιάτες.

Είναι ακριβές οι υπηρεσίες που προσφέρετε;

Οχι. Είναι προσιτές αν υποθέσουμε ότι βάλουμε και τα υλικά για κάθε εκδήλωση (Μπαλόνια, Χρώματα κλπ)

Είστε από μια μεγάλη πόλη τον Πειραιά, πως βλέπετε την πόλη του Αγρινίου; Εχει πολιτιστική ανάπτυξη;

Πιστεύω ότι έχει ανάπτυξη. Είναι στις πέντε πρώτες πόλεις στην Ελλάδα. Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερες αίθουσες για παιδικό θέατρο και κινηματογράφο.

Είναι η επαρχία ο χώρος που ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει χωρίς φόβο, με ασφάλεια;

Ναι. Είναι το περιβάλλον της επαρχίας ένα περιβάλλον που μπορεί ένα παιδί να μεγαλώσει με ασφάλεια μέσα στο πράσινο και την φύση, χωρίς την εγκληματικότητα των μεγάλων αστικών κέντρων.

Επιμέλεια Κειμένου: Χρύσα Σπαή
Φωτό: Μαριάννα Μαργώνη
 
klooyn 05
  klooyn 01
 
klooyn 02
 
klooyn 03

Σε εκδήλωση που έγινε στο Αγρίνιο (Κυριακή 30/4/2017) στο ξενοδοχείο ALEXANDER παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Νίκου Μαυρωνά με τίτλο «Θρύλε μου, Ιστορίες Oλυμπιακής τρέλλας και λατρείας». Την εκδήλωση οργάνωσε η Ολυμπιακή Ακαδημία  Αγρινίου. Παρευρέθησαν και μίλησαν: ο Συγγραφέας, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, ο Γιάννης Μαυρωνάς – Δικηγόρος, ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Ακαδημίας Αγρινίου Κος Πανέτας Θεόδωρος, ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Γιώργος Ασπρογέρακας. Στην εκδήλωση παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και μέλη της Ολυμπιακής Ακαδημίας Αγρινίου.

mayrwnas 30 04 15

mayrwnas 30 04 07

Ο Συγγραφέας Νίκος Μαυρωνάς προλογίζοντας το βιβλίο του αναφέρθηκε σε ιστορίες Ολυμπιακής τρέλλας και λατρείας που εξελίχθηκαν τα τελευταία τριάντα χρόνια στον Ολυμπιακό. Το βιβλίο αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα όπως στην περίπτωση ενός φιλάθλου που έκανε την διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τα πόδια προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας. Άλλη μια ιστορία είναι αυτή με τον Γιώργο Σιδέρη που το πρωί κήδεψε την μητέρα του και το απόγευμα έπαιξε σε τελικό με τον ΠΑΟ που έληξε  ισόπαλος 1-1. Συγκλονιστική ιστορία. Το βιβλίο αναφέρει και την σχέση των μεγάλων Ελλήνων μουσικοσυνθετών Χαντζηδάκη και Θεοδωράκη που ήταν φανατικοί Ολυμπιακοί και υποτήριζαν την ομάδα. Ο Ολυμπιακός πήρε συνολικά 66 πρωταθλήματα. Όταν ήρθε ο Νίκολα και ο Αργυρούδης δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο Καραισκάκη, με αποτέλεσμα ο κόσμος να φθάσει να καθίσει μέχρι τον αγωνιστικό χώρο. Αναφέρεται και στην φυγή του Δεληκάρη από τον Ολυμπιακό και τέλος αναφέρεται στα πρωταθλήματα που πήρε με πρόεδρο τον Νταιφά. Το βιβλίο είναι μοναδικό και αναπτύσσει τα θεματά του με λογοτεχνικό, συναισθηματικό και προσιτό τρόπο ώστε να διαβάζεται ευχάριστα.

mayrwnas 30 04 23

mayrwnas 30 04 18

Ο Σάββας Θεοδωρίδης δήλωσε: Ο Ολυμπιακός είναι ενας μεγάλος αθλητικός οργανισμός που έχει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και κάνει κοινωνικό έργο στην Ελλάδα. Δέχεται και ανελέητο πόλεμο παρόλο που βρίσκεται πολλούς βαθμούς μπροστά στην βαθμολογία. Ο κος Κοντονής (πρωην υπουργός αθλητισμού) είναι υπέυθυνος για την διάλυση του ποδοσφαίρου. Και ο κος Φιλιππούσης μαζί με τον Κοντονή είναι οι μεγαλύτεροι αντιολυμπιακοί. Δεν υπάρχει διαιτησία, γίνονται απίθανα πράγματα όλα από ομάδες του ιδιου φάσματος. Πρέπει να ιδρύσουμε ένα νέο επικοινωνιακό τμήμα για να αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς. Αλλά έχω να δηλώσω ότι ο Ολυμπιακός αντέχει τους πολέμους. Είκοσι από τους παίκτες μας βρίσκονται στο εξωτερικό. Φέτος αλλάξαμε πέντε προπονητές. Φέτος όμως χάσαμε το κύπελο. Οι εισπράξεις φέτος της superleague είναι κατά 40% από τον Ολυμπιακό. Θα είμαστε καλύτεροι του χρόνου. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας του ΟΣΦΠ.

mayrwnas 30 04 25

Το λόγο πήρε ο Γιάννης Μαυρωνάς δικηγόρος και γιός του Νίκου Μαυρωνά ο οποίος δήλωσε: Μπήκα στον αθλητισμό γιατί βλέπω και θαυμάζω το τρίπτυχο Αθλητισμός – Πολιτισμός – Πρωταθλητισμός. Για αυτά τα τρία αξίζει να είναι πρώτος ο Ολυμπιακός. Γίνεται προσπάθεια κατά το Ολυμπιακού να πλήξουν το πρωτάθλημα, δέχεται συντονισμένο πόλεμο. Μένει η άσχημη εικόνα.

mayrwnas 30 04 30

Στην παρουσίαση μίλησε και ο Γιώργος Ασπρογέρακας από το Νεοχώρι (πρωην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού) και δήλωσε ότι έκανε προσπάθεια να δημιουργηθεί η Ολυμπιακή Ακαδημία. Πιστεύω ότι η στήριξη από τους γονείς πρέπει να είναι μεγάλη. Μαζι με τον Κο Πανέτα σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα γήπεδο αντάξιο του Ολυμπιακού. Εχουμε τρείς προπονητές, θα γίνει επάνδρωση τμήματος ΑΜΕΑ και γυναικεία ομάδα. Στόχος της ομάδας είναι το παιδί να φύγει από τα playstation και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Η παιδεία του κάθε αθλητή είναι αυτό που αρμόζει στην Ελληνική κοινωνία.

mayrwnas 30 04 28

Τέλος η υπεύθυνη σχολής ποδοσφαίρου Βίκυ Νικολάκου  μας δήλωσε ότι η Ολυμπιακή Ακαδημία ιδρύθηκε στις 9 Σεπτεβρίου και αυτή την στιγμή έχει πέντε τμήματα στο ποδόσφαιρο. Οργανώσαμε αυτή την εκδήλωση σήμερα για την προβολή στης σχολής και τις δημόσιες σχέσεις της ομάδας. Για τον σκοπό αυτό καλέσαμε τον κο Νίκο Μαυρωνά για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, και παράγοντες της ομάδος του Ολυμπιακού που βρίσκονται στο Αγρίνιο για των αγώνα με τον Παναιτωλικό.

mayrwnas 30 04 05

mayrwnas 30 04 06

Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο «Θρύλε μου – Ιστορίες Ολυμπιακής τρέλας και λατρείας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΑΛΔΕ» Ζωοδόχου Πηγής 43, Αθήνα, τηλ. & Fax 210-3828464 http://alde.com.gr

Επιμέλεια : Χρύσα Σπαή

Σελίδα 1 από 5

 

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

sfinakiafm play
sfinakiafm station

vivlio life

liapis elastika

 • 1

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Γενικά και Αόριστα

Προτεινόμενα Αρθρα

 • 1