logo small for menu

  • 1
facebookbutton Twitterbutton youtubebutton instagrambutton
Παρασκευή, 22η Ιουνίου 2018, 7:40 πμ
Χρύσα Σπαή

Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AgrinioBestOf.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

Την Δευτέρα 18 Ιουνίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία η ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε το Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου, αφιερωμένη στους χορηγούς, στους υποστηρικτές, στους εθελοντές του οργανισμού, καθώς και στα παιδιά που μεγαλώνουν σε αυτό. Η εκδήλωση λόγω καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε στο Γυμνάσιο Καλυβίων.

image 20

Αρχικά μίλησε η υπεύθυνη της Ημερήσιας Φροντίδας κα Νεκταρία Φελέκη η οποία ευχαρίστησε τους χορηγούς, τους εθελοντές και όλους όσους βοηθούν και υποστηρίζουν το έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

xamogelo giorti 4

Ακολούθως το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού κα Ευαγγελία Μαλαμάκη, πήρε τον λόγο και αναφέρθηκε στις πολύπλευρες κοινωνικές δράσεις του Οργανισμού.

xamogelo giorti 14

Η Παιδική Χορωδία από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την καθοδήγηση της κας Κ. Παπαθανασίου παρουσίασε πρόγραμμα βασισμένο σε γνωστές μελωδίες από Ελληνικά τραγούδια.

xamogelo giorti 16

Η μουσική βραδυά συνεχίστηκε με λαϊκά και έντεχνα τραγούδια απο το μουσικό συγκρότημα του Παύλου Μπερμπερίδη αποτελούμενο απο τους Γιώργο Κουτσούκη, τον Νίκο Ίβρο, την Κωνσταντίνα Παπαθανασίου και την Κλεοπάτρα Στούμπου.

xamogelo giorti 13

Εκτός των άλλων αξίζει να αναφέρουμε ότι για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου κος Αθανάσιος Σβόλης, παρουσία και του Γραμματέα του συλλόγου κον Κωνσταντίνο Οικονόμου, παρέδωσε χρηματική επιταγή στην υπεύθυνη του σπιτιού ημερήσιας φροντίδας κα Νεκταρία Φελέκη.

xamogelo 2

Τα AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί και η Χρύσα Σπαή φρόντισε να πάρει δηλώσεις από αρκετούς παρευρισκόμενους.

image 01

Η κα Νεκταρία Φελέκη, Κοινωνική λειτουργός του σπιτιού μας δήλωσε: «Σήμερα πραγματοποιήσαμε μια γιορτή για τους εθελοντές μας, τους υποστηρικτές μας, τους χορηγούς μας, για τους ανθρώπους που μας βοηθάνε στο σημαντικό έργο που κάνουμε στο «Χαμόγελο του παιδιού».

xamogelo giorti 5

Η κα Μαρία Παπαγεωργίου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου, μας δήλωσε: «Η σημερινή γιορτή είναι μια εκδήλωση που κάνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» για όλους εμάς. Ολοι μας βρισκόμαστε με πολύ χαρά κοντά στην οικογένεια του «Χαμόγελου του παιδιού» και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο το εξαιρετικό έργο που κάνει. Φροντίζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος είναι κοντά σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα σε αυτές που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Ειδικά όταν μιλάμε για φορείς υγιείς όπως είναι το «Χαμόγελο του παιδιού» είμαστε κοντά και θα συνεχίζουμε να το υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο.»

image 25

Η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Ζώτου ήταν στη εκδήλωση και μας δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που συνέπεσε η χρονική περίοδος που είμαι στον νομό Αιτωλοακαρνανίας να γίνεται και εκδήλωση για το «Χαμόγελο του παιδιού» γιατί όλες οι κοπέλες, όλη η ομάδα κάνει υπέροχα πράγματα. Για μια ακόμη φορά τα παιδιά, μας συγκινήσανε και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να είμαστε κοντά τους και να προσφέρουμε ότι μπορεί ο καθένας μας. Από μια ζεστή αγκαλιά στα παιδιά μέχρι ότι άλλο μπορεί. Συχγαρητήρια σε όλη την ομάδα για το έργο που προσφέρουν.»

image 29

Ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Αγρινίου κος Αθάνασιος Σβόλης ο οποίος παρέδωσε μια επιταγή οικονομικής ενίσχυσης εκ μέρος της Αερολέσχης στο «Χαμόγελο του παιδιού» μας δήλωσε : «Η σημερινή εκδήλωση ήταν το τελείωμα μιας χρονιάς για το «Χαμόγελο του παιδιού», ήταν και τιμής ένεκεν για τους δωρητές και όλους όσους βοηθάνε σε αυτό το έργο, αλλά ήταν και όμως μια ωραία ευκαιρία για να καταλάβουμε το κομμάτι ευθύνης που έχει ο καθένας μας μέσα στην κοινωνία ως προς το «Χαμόγελο του παιδιού» και οποιονδήποτε άλλον παρόμοιο φορέα.» Οσον αφορά την παράδοση επιταγής με συμβολικό ποσό εκ’ μέρους της Αερολέσχης Αγρινίου και τα συναισθήματα που δημιούργησε αυτή η κίνηση μας δήλωσε: «Ως προέδρου μου γέννησε συναισθήματα ανακούφισης έστω και με το συμβολικό ποσό που καταθέσαμε σήμερα. Το οφείλουμε προς τις αρχές του συλλόγου μας και τις υποχρεώσεις μας στο κομμάτι της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί. Προσωπικά ένοιωσα πολύ ευτυχία γιατί είδα ότι υπάρχει ένας οργανισμός με κάποιους εθελοντές που πραγματικά όμως δίνουν τον εαυτό τους για αυτά τα παιδιά. Τους δίνω συγχαρητήρια γιατί αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι. Οι χώροι της Αερολέσχης είναι πάντα ανοικτοί στα παιδιά για να έρθουν και να γνωρίσουν από κοντά τις δράσεις μας και να εισπράξουν από εμάς πολλά χαμόγελα. Στα μέτρα των δυνατοτήτων μας και με την πρώτη ευκαιρία όταν αυτό χρειάζεται και χρειαστεί θα είμαστε πάντα μαζί τους. Αλλωστε είμαστε αρωγοί από κάθε πλευρά στην κοινωνία αφού συμμετέχουμε στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας με όποιο τρόπο μας ζητηθεί από τις αρχές όπως για την έρευνα και διάσωση ανθρώπων, επίσης συνεισφέρουμε στην πυροανίχνευση και σε οποιδήποτε κομμάτι μέσα στην κοινωνία μας χρειάζεται θα το κάνουμε.»

xamogelo 3

Η Χρύσα Σπαή με τον Παναγιώτη Πλιάτσικα και την Δήμητρα Γκέκα

Ο πρωταθλητής αγώνων Καρτ κος Παναγιώτης Πλιάτσικας παρευρέθηκε στην εκδήλωσε και μας δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση ήταν μοναδική, ήταν από τις εκδηλώσεις που έχω χαρεί περισσότερο μέσα μου, με γέμισε υπερβολικά, ήταν γεμάτη συναίσθημα. Βλέποντας τα παιδιά σε έκανε να αισθανθείς και εσύ παιδί. Εχουν έρθει παιδιά από το «Χαμόγελο του παιδιού» στην πίστα Καρτ της Πάτρας, σε αγώνα που διοργάνωσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο Pick Πάτρας. Eχω δώσει χαμόγελα στα παιδιά, βαζοντάς τα ένα-ένα μέσα στο Καρτ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, βγάζοντας φωτογραφίες κλπ. Καλώ και τα παιδιά από το Αγρίνιο να έρθουν στην ομάδα μας στην Πάτρα και να γνωρίσουν από κοντά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τι είναι το Καρτ, να δουν την ασφάλεια που παρέχει και πιστεύω ότι θα το χαρούν πολύ. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης πρέπει να βοηθάμε αυτές τις προσπάθειες έστω και από το υστερημά μας. Πρέπει να είμαστε δίπλα σε αυτές τις οργανώσεις, να δίνουμε χαρά στα παιδιά και αν είμαστε όλοι ενωμένοι μπορούμε πιο σίγουρα να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα προέκυψαν.»

Από τους παρευρισκόμενους η κα Δήμητρα Γκέκα, μας δήλωσε: «Βρισκόμενη σήμερα στην εκδήλωση αυτή αισθάνθηκα μια συγκίνηση καθότι είμαι και εγώ μητέρα τριών παιδιών και μπροστά σε αυτά τα παιδιά έβλεπα και τα δικά μου, τι ανάγκες έχει το κάθε παιδί. Καλό θα έιναι όλοι μας να βοηθάμε την προσπάθεια αυτή. Είναι σημαντικό να δίνουμε χαμόγελα στα παιδιά που το έχουν ανάγκη όλοι μας. Ιδιαίτερα οι γονείς που θεωρούνται πιο ευαισθητοποιημένοι. Εγώ από την μεριά μου θα ήθελα να βοηθήσω με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστεί.»

xamogelo 1

Η Χρύσα Σπαή με την κα Μαίρη Ζαπαντώτη και την κα Ανθούλα Μακρή απο την ακτίνα εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου

xamogelo giorti 8

xamogelo giorti 9

xamogelo giorti 10

xamogelo giorti 17

xamogelo giorti 11

xamogelo giorti 12

xamogelo giorti 18

 

Με πληροφορίες και φωτό από Kalyvia.gr
Τμήμα Παραγωγής και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο. Πρόκειται για ένα κτίριο στολίδι για την πόλη, άκρως λειτουργικό και άνετο. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, της Περιφέρειας, της εκκλησίας, τα ΜΜΕ και πλήθος κόσμου. Το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με μερικούς από τους παρευρισκόμενους και σας μεταφέρει τις δηλώσεις τους.

image 000
photo credits: agriniopress.gr

image 38

Ο κος Επαμεινώνδας Τάνταρος Πρόεδρος της Διοικούσας επιτροπής της ΕΛΕΠΑΠ μας δήλωσε: «Την ζήσατε και εσείς αυτή την εκδήλωση, είναι όλο το Αγρίνιο θα έλεγε κανείς εδώ πέρα, είναι μια εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τους γονείς, είμαστε περήφανοι που έχουμε στο Αγρίνιο αυτή την υποδομή, πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε ακόμη περισσότερα προβλήματα, θα διευρύνουμε τις δραστηριότητες μας , θα κάνουμε θεραπευτική πισίνα, θα κάνουμε ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά με αναπηρία σε συνεργασία με άλλους φορείς που στην πόλη μας είναι αρκετοί και πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για αυτό, προσπαθούμε κάθε μέρα για το καλύτερο, σε ένα χώρο υπερσύγχρονο, με εξειδικευμένο προσωπικό με ότι καλύτερο που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά σήμερα.»

image 35

Η αντιπεριφερειάρχης κα Χριστίνα Σταρακά μας δήλωσε: «Σήμερα είναι μια πολύ σπουδαία μέρα για το Αγρίνιο για την Αιτωλοακαρνανία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος γενικότερα. Είναι μια μέρα σπουδαία γιατί κόποι πολλών ετών ευοδώνονται αλλά αποδείξαμε σήμερα ότι και ο σχεδιασμός και οι υγιείς ενέργειες πραγματικά έφεραν αποτέλεσμα. Ήθελα να πω ότι οι εκπαιδευτικοί, οι εκπαιδευόμενοι, οι μαθητές, οι γονείς, η διοικούσα επιτροπή, γενικά όλοι οι άνθρωποι της ΕΛΕΠΑΠ μας έχουν δείξει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι όποιος προσπαθεί παράγει έργο και ένα δεύτερο που μας έχουνε δείξει είναι ότι με όλο αυτό το εγχείρημα, αυτό το κτίριο κόσμημα που απολαμβάνουμε σήμερα, με την δουλειά το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο μας έχουνε δείξει, πως πραγματικά πρέπει να είναι η κοινωνία μας. Η ΕΛΕΠΑΠ έθεσε τους στόχους στην τοπική αυτοδιοίκηση και στον Α’ και τον Β΄ βαθμό έτσι ώστε να συμπεριλάβουμε αυτό το πρόγραμμα στο αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, να το σχεδιάσουμε και να το υλοποιήσουμε. Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση ένα έργο που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με το προηγούμενα ΕΣΠΑ 2007-2013 προϋπολογισμού σχεδόν 5,5 εκατομμυρίων να το απολαμβάνουμε και να το απολαμβάνει όλος ο κόσμος αλλά ιδιαίτερα οι γονείς και τα παιδιά που το έχουν ανάγκη αυτή την εποχή. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο θεάρεστο αυτό έργο της ΕΛΕΠΑΠ.»

image 09

Ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε: «Είναι μια μέρα ιδιαίτερης χαράς. Γίνονται εγκαίνια ενός εξαιρετικού κτιρίου, ενός κτιρίου της ΕΛΕΠΑΠ του Αγρινίου αλλά και την ΕΛΕΠΑΠ στην Ελλάδα. Είναι ένα από τα καλύτερα κτίρια της Ελλάδας το συγκεκριμένο του Αγρινίου και βέβαια το γεγονός ότι έχουμε στην πόλη μας ένα τέτοιο κτίριο είναι ένα δείγμα κοινωνικής ευαισθησίας, είναι πραγματικά ένα δείγμα πολιτισμού για τον τόπο μας, το γεγονός ότι αυτή η κοινωνία η δικιά μας η κοινωνία, συνδράμει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανθρώπους που είναι ιδιαίτεροι, ανθρώπους που θέλουν ακόμα μια βοήθεια από όλους εμάς. Και νομίζω ότι πραγματικά πρέπει να νοιώθουμε περήφανοι για αυτό, το ότι έχουμε τέτοιες δομές στον τόπο μας και βέβαια ο Δήμος Αγρινίου συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, όπως βλέπετε όλοι και στην κατασκευή του κτιρίου και στην λειτουργία, ακόμα και στις τελευταίες πινελιές. Και σε ότι διορθώσεις γίνουν από εδώ και πέρα. Είμαστε σε αγαστή συνεργασία, βοηθάμε τα μέγιστα, οφείλουμε να το κάνουμε, Έτσι και αλλιώς ο Δήμος Αγρινίου έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, είμαστε από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που έχουμε τέτοιου είδους κοινωνικές δομές, όπως γνωρίζετε ότι πρόγραμμα κοινωνικό υπήρχε στην διάθεση μας το έχουμε υλοποιήσει.»

image 016

Ο κος Παναγιώτης Πλιάτσικας, πρωταθλητής Καρτ, ήταν εκεί και μας δήλωσε: «Η δράση της ΕΛΕΠΑΠ είναι ιδιαίτερη, μια δράση που έχει σαν στόχο να δίνει χαρά, υγεία, ελπίδα και μια πνοή σε αυτά τα νέα τα παιδάκια, σε αυτές τις ψυχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους και δεν είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά με ειδικές ικανότητες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τους δώσουμε μεγαλύτερη στήριξη, ελπίδα και να είμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για την ζωή για την ελπίδα και για το αυριό τους. Ο καθένας μας πρέπει να είναι δίπλα σε αυτόν τον οργανισμό και να τον στηρίξει με τον δικό του τρόπο. Νομίζω ότι είναι ευλογία από τον θεό αυτό που βλέπω σήμερα εδώ και μεγάλη χαρά για μένα που βλέπω την θετική ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου. Είναι πολύ θετικό και πολύ καλό για την πόλη του Αγρινίου. Το νέο κτίριο που βρισκόμαστε σήμερα είναι από τα καλύτερα και λειτουργικότερα που υπάρχουν στην Ελλάδα και αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη του Αγρινίου, η οποία φαίνεται ότι είναι πολύ ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα»

Σε ερώτηση αν τον καλέσουν ως πρωταθλητή καρτ σε κάποια εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ ο Παναγιώτης Πλιάτσικας δήλωσε: « Βεβαίως θα είμαι δίπλα, βεβαίως είμαι ευαισθητοποιημένος, και με μεγάλη μου χαρά θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά. Είναι κάτι που με γεμίζει και το θέλω»

image 20

Ο κος Νεκτάριος Μαρκογιάννης είναι φωτογράφος στο γραφείο τύπου του ΟΗΕ και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε αποστολή στο νότιο Σουδάν. Επίσης έχει δημιουργήσει έναν χώρο τέχνης στο Μεσολόγγι, την gallery “Τύρβη”. Βρέθηκε προσκεκλημένος στην εκδήλωση και ο ίδιος μας δήλωσε: « Ήρθα σήμερα εδώ προσκεκλημένος από την κα Όλγα Διαμαντοπούλου την οποία είχα την τιμή να έχω καθηγήτρια στο Γυμνάσιο. Οπωσδήποτε τέτοιες κινήσεις βοηθούν περισσότερο τα παιδιά ειδικά στην επαρχία. Θεωρώ τον εαυτό μου ευαισθητοποιημένο και λόγω της δουλειάς μου και δεν θα μπορούσα να λείψω από ένα τέτοιο γεγονός που ζητά την υποστήριξη όλων μας για να συνεχίσει αυτό το οποίο κάνει. Ο χώρος εδώ είναι εξαιρετικός, φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος. Όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και ο καθένας να συνδράμει με τον τρόπο του.»

image 02

image 04

image 07

image 08

image 19

image 23

image 24

image 27

image 01

Το Hair Styling της κας Χρύσας Σπαή επιμελήθηκε η κα Δήμητρα Γκέκα, Γοργοποτάμου 39, Αγρίνιο, τηλ. 26410-45663, 6945438119

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Ο Κοινωνικός Ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο σε έξαρση. Απασχολεί καθημερινά την κοινωνία και όλοι ψάχνουν τρόπους να το περιορίσουν. Για το πολύ επίκαιρο κοινωνικό αυτό θέμα μιλάμε με την Κοινωνιολόγο Νάντια Φούντα. Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί της στον φιλόξενο χώρο του Κτήματος Πιθάρι στην Τριχωνίδα και συζήτησε το θέμα αυτό. Μέσω του άρθρου μας θα προσπαθήσουμε να το φωτίσουμε και να δώσουμε ερεθίσματα στους αναγνώστες μας ώστε να μπορέσει να αντιμετωπισθεί. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νάντια Φούντα έχει τελειώσει το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Τμήμα Κοινωνιολογίας, έχει συμμετοχή σε δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας και Περιβάλλοντος, συνεργάζεται με την Ακτίνα Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας <<ΟΔΥΣΣΕΑΣ>>- Ο.ΚΑ.ΝΑ Επίσης έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης και εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου.

image 09

Τι εννοούμε με τον όρο Ρατσισμός Εξωτερικής Εμφάνισης;

Ο Ρατσισμός απαντάται σε διάφορες μορφές όπως Θρησκείας, Γλώσσας, Χρώματος του δέρματος και υπάρχουν κάποιες μορφές ρατσισμού που δεν είναι αντιληπτές με την πρώτη ματιά όπως της εξωτερικής εμφάνισης. Με αυτό τον όρο έχουμε τον Κοινωνικό Ρατσισμό που είναι διακρίσεις που υφίστανται άτομα ή κοινωνικές ομάδες όπως παχύσαρκοι, αλλοεθνείς, άτομα με ιδιαίτερο στυλ και ντύσιμο και αυτά διαμορφώνονται εξαιτίας της έλλειψης ανεκτικότητας που υπάρχει στις κοινωνίες και την απόρριψη συνείπαρξής τους μέσα σε αυτές.

Πως οι ανθρωποι αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό της εξωτερικής εμφάνισης και πως μπορούν να το ξεπεράσουν;

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ρατσιστικές συμπεριφορές νοιωθουν κατώτεροι και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλείνονται στον εαυτό τους και να γίνονται αντικοινωνικοί και να διακατέχονται από ένα άγχος και ανασφάλεια. Χρειάζεται λοιπόν να κάνουν μια αυτοκριτική και να συνειδητοποιήσουν την ισοτιμία τους με τους άλλους, να συνειδητοποιήσουν τις αιτίες και την δημιουργία αυτής της συμπεριφοράς καθώς επίσης πρέπει να κάνουν μια ενδοσκόπηση στον εαυτό τους και με την βοήθεια ειδικών όπως συμβουλευτική ψυχολογία να μπορέσουν χωρίς φόβο να ενταχθούν μέσα στην οικογένεια την εργασία την κοινωνία γενικά. Πρέπει να αποδεχθούν ότι όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε τα ίδια δικαιώματα.

image 102

Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο; Το συναντάμε στα σχολεία συνήθως; Σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης ;

Το αντιμετωπίζουμε σε όλες τις βαθμίδες και δυστυχώς ο ρατσισμός στα σχολεία δεν είναι μόνο φυλετικός. Εκδηλώνεται στις σχολικές αίθουσες και αυτό σημαίνει ότι είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας. Οι διακρίσεις που γίνονται στα σχολεία είναι κυρίως λόγω της εξωτερικής εμφάνισης, του ντυσίματος, των μαθητικών επιδόσεων, των παραπανίσιων κιλών και της κοινωνικής θέσης. Αυτό έχει σαν συνέπεια την απομόνωση και την κατάθλιψη.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) δέχονται κοινωνικό ρατσισμό και γιατί;

Σαφέστατα ναι και ο ρατσισμός στα ΑΜΕΑ είναι μια κοινωνική μάστιγα γιατί τα άτομα αυτά κρίνονται μόνο από την εμφάνιση και οχι από τις ικανότητες που μπορούν να έχουν η να διαθέτουν. Συνήθως αυτά τα άτομα κάνουν φιλίες και παρέες με άτομα της ίδια ιδιαιτερότητας. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να αντιμετωπίζονται με ίσες ευκαιρίες και στον εργασιακό χώρο.

Ο κοινωνικός ρατσισμός της εξωτερικής εμφάνισης πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από ημερίδες, συνέδρια και συζητήσεις; Θα μας βοηθήσει να λύσουμε το πρόβλημα αυτό;

Ναι. Καταρχήν πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία δεν θα πρέπει να ενθαρρύνει ρατσιστικές εκδηλώσεις και να προωθεί τον διάλογο ώστε να μην ξεχωρίζει η διαφορετικότητα κάποιου ατόμου. Επίσης πρέπει να ενισχύσει το κράτος πρόνοιας ώστε ολες οι κοινωνικές ομάδες να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.Παραλληλα, πρέπει να εξασφαλίζει καλές συνθήκες εργασίας με πνεύμα ισοτιμίας για όλους τους πολίτες και να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή των πολιτών στα κοινά.

image 06

Η οικογένεια και τα ΜΜΕ τι θέσεις πρέπει να παίρνουν ώστε να μην έχουμε τέτοια προβλήματα;

Η οικογένεια θα πρέπει να μην περνάει στα νεαρά της μέλη απαρχαιομένες αντιλήψεις και θα πρέπει να καλλιεργεί τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και να περιορίσει την αλαζονεία και την έπαρση και να καλλιεργεί στα μέλη της την κοινωνική συνείδηση και τα βαθειά αισθήματα ανθρωπιάς.Ακομη,τα ΜΜΕ πρέπει να μην καλλιεργούν ρατσιστικές αντιλήψεις και να προβάλουν λανθασμένα μηνύματα.

Σαν επίλογο τι θα λέγαμε – προτείναμε για το πρόβλημα αυτό;

Πρέπει σαν άτομα να βάζουμε πάνω απ’ όλα το συλλογικό συμφέρον και όχι το ατομικό και μέσω της παιδείας μπορούμε τουλάχιστον στους νέους να καλλιεργήσουμε τον σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας και να υπάρχει ανεκτικότητα και καταδεκτικότητα οπότε πρέπει η παιδεία μας να είναι ανθρωπιστική. Με την κατάλληλη παιδεία θα μπορούμε να κρίνουμε σωστά και να μη πέφτουμε θύματα προπαγάνδας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο χέρι μας είναι να αποδείξουμε ότι όλοι είμαστε άνθρωποι και ίσοι μεταξύ μας.

image 104

image 11

image 103

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

***Παραθέτουμε τα Εκπαιδευτικά Προγραμμάτα που παρακολούθησε η Νάντια Φούντα
Διαχείριση εργασιακού άγχους/ Εναρμόνιση επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
• Πρώτες Βοήθειες-Αγωγές υγείας
• Επιστημονική ημερίδα με θέμα:΄΄Πρόληψη και Καταπολέμηση ενδοοικογενειακής βίας΄΄
• Αποτελεσματική ηγεσία στην εργασία
• Επιστημονική ημερίδα με θέμα:΄΄Υπηρεσίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης εντός της κοινότητας για άτομα με νοητική υστέρηση στην Ελλάδα.Προβληματισμός για τα ΑμεΑ τρίτης ηλικίας.Η σημαντική συμβολή της Ευρωπαϊκή Ένωσης στους Φορείς παροχής υπηρεσιών προς τα ΑμεΑ΄΄
• Ημερίδα με θέμα:΄΄Ο Θεσμός της αναδοχής και η προστασία του παιδιού΄΄
• Σεμινάριο με θέμα:΄΄Χαρισματικά παιδιά - αναγνώριση,διαχείριση από γονείς και εκπαιδευτικούς΄΄
• Ημερίδα με θέμα:΄΄Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο:Η άγνοια βλάπτει σοβαρά την οικογένεια΄΄
• Ημερίδα με θέμα:΄΄Ναρκωτικά:Εξάρτηση και θεραπεία΄΄
• Σεμινάριο με θέμα:΄΄Γενετικά Τροποποιημένοι οργανισμοί και Διατροφή΄΄
• Ημερίδα με θέμα:΄΄Το σχολείο που θέλουμε ή το σχολείο που θέλουν;H ‘’απατηλή’’ γοητεία των σύγχρονων εκπαιδευτικών συνθημάτων και η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων΄΄
• Ημερίδα με θέμα: ΄΄Η βία στην εξοικείωση με τη βία΄΄
• Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: ΄΄Με σύμμαχό σου ένα βιβλίο διώξε τη βία από το σχολείο΄΄
• Εκπαιδευτικό σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα: ΄΄Από την έρευνα στη διδασκαλία΄΄
• Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: ΄΄Προάγοντας την Ψυχική Υγεία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Ιδέες και προβληματισμοί΄΄
• Εργαστήριο με θέμα: ΄΄Ζευγάρια΄΄
• Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: ΄΄Κατάρτιση στη κοινότητα της ψυχικής ψυχικής υγείας΄΄

 

Το τέλος της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς μας βρήκε στην εκδήλωση λήξης μαθημάτων και στην «γιορτή αποφοίτησης» των σπουδαστών στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Αγρινίου. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καθηγητές και σπουδαστές για την χρονιά που πέρασε, τα γεγονότα που συνέβησαν και τις προοπτικές των αποφοιτησάντων στον εργασιακό χώρο.

image 01
Ο Κος Μουτόπουλος Κων/νος Δ/ντης στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Αγρινίου μας δήλωσε : «Σήμερα κάναμε την τελετή λήξης των μαθημάτων, καθότι έχουμε ακόμη τις εξετάσεις του Ιουνίου. Επειδή στις εξετάσεις τα παιδιά έρχονται σε βάρδιες σήμερα ήταν η μοναδική μέρα που ήταν όλα μαζί. Έτσι πριν ξεκινήσει το άγχος των εξετάσεων, είπαμε να κάνουμε την τελετή λήξης. Η χρονιά πέρασε πολύ γρήγορα, με εκδηλώσεις, με μεγάλη συμμετοχή των σπουδαστών, με προσπάθεια, με κόπο αλλά όλα πήγαν καλά. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα παιδιά που δεν πήγαν καλά στις πανελλήνιες είναι ότι δεν τελειώνει τίποτα εκεί, συνεχίζεται η ζωή, υπάρχουν διέξοδοι, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν για αυτά που αγαπάνε και αυτά που θέλουν. Τα όνειρα τους μπορούν να τα κυνηγήσουν και να τα πραγματοποιήσουν. Ένας δρόμος είναι και τα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ, υπάρχουν ειδικότητες σύγχρονες και αυτές που θέλει η κοινωνία, και η αγορά εργασιας και μπορούν να έρθουν εδώ να κυνηγήσουν το όνειρο τους μέσα από τις δικές τους σπουδές»


image 05
Ο Νικόλαος Πάνου είναι σπουδαστής στο τμήμα Κομμωτικής του ΙΕΚ ΟΑΕΔ, έχει τελειώσει το 1ο έτος και σχετικά με την χρονιά που πέρασε μας δήλωσε: «Φέτος για το 2018 πήραμε μέρος στην έκθεση HAIRPROF που έγινε τον Μάρτιο στην Αθήνα, όπου συμμετείχαμε στο HAIR STUDENT OF THE YEAR σε δυο θέματα, αντρικό και μαθητικό που κατέλαβα την 11η θέση σε 45 άτομα και στο γυναικείο την 15η θέση σε 70 άτομα. Επίσης πριν από δύο εβδομάδες πήραμε μέρος στο «Hair Innovation 2018» στην Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στο GRAND HOTEL. Πήρα μέρος σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο, στο Κομμωτών Αντρικού κουρέματος, στο OLD SCHOOL BARBER και πήρα την 3η θέση. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ξεκίνησα πολύ δειλά με προτροπή του αδελφού μου που είναι ήδη επαγγελματίας κομμωτής στο Αγρίνιο με δική του επιχείρηση. Αν αγαπάς αυτό που επέλεξες να κάνεις θα τα καταφέρεις, όλα γίνονται και γίνονται από την μια μέρα στην άλλη, αρκεί να το προσπαθήσεις. Μετά τα πρώτα βήματα μέσα απο μια σχολή, αν έχεις την θέληση και την πίστη όλα μπορούν να γίνουν. Η φοίτηση μου εδώ πήγε πολύ καλά για πρώτη χρονιά αν και δεν το περίμενα καθότι άργησα να ξεκινήσω το επάγγελμα αυτό και διαπίστωσα ότι στα 28 μου άξιζε να το κάνω και μου αρέσει. Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους αναγνώστες σας είναι ότι άμα πιστέψεις και δεις μπροστά τότε θα τα καταφέρεις και μπορείς να κάνεις πολλά. Μακάρι όλοι να έχουν την υγειά τους και πίστη, τότε όλα μπορούν να γίνουν»


image 07

Η Ελένη Ριζογιάννη είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και σχετικά με την φοίτηση της στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ μας δήλωσε: «Ήταν πολύ ωραία, περάσαμε θαυμάσια, δύο χρόνια εδώ μάθαμε πολλά πράγματα, συνεργαστήκαμε με τους καθηγητές και τους διευθυντές μας πολύ καλά. Λάβαμε μέρος σε εκθέσεις και πήγαμε σε ιδρύματα με παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα κουρέψαμε, προσφέραμε φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο. Η κομμωτική για μένα μου άρεσε από μικρή ήταν το χόμπι μου και το ακολούθησα τώρα και επαγγελματικά. Σε όλα τα παιδιά θέλω να πω ότι ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, να μην το βάζουν ποτέ κάτω, να κάνουν αυτό που θέλουν και αγαπάνε πραγματικά και όχι ότι τους υποβάλλουν οι άλλοι, γιατί δεν θα το αγαπήσουν ποτέ»


image 16
Η Μαρία Μουρτζάπη τελείωσε το Δ’ εξάμηνο της Κομμωτικής μας μίλησε για την φοίτηση της και την χρονιά που πέρασε: «Όλα ήταν τέλεια, περάσαμε πολύ όμορφα. Την Κομμωτική την ήθελα από μικρή και μάλιστα δεν έδωσα πανελλαδικές για να έρθω εδώ και να κάνω αυτό που μου άρεσε και ήθελα πολύ. Πήγαμε σε πολλές δράσεις, σε εκθέσεις, λάβαμε μέρος σε διαγωνισμούς, πήγαμε σε διάφορα σεμινάρια, όπου πήραμε βεβαιώσεις παρακολούθησης που θα μας χρειαστούν στο μέλλον, προσφέραμε φιλανθρωπικό έργο. και κάναμε πολλά ακόμη. Αυτό που θέλω να πω στα παιδιά που σκέπτονται να έρθουν εδώ, είναι να το κάνουν άφοβα να το εμπιστευτούν, καθότι και το περιβάλλον είναι πολύ καλό και οι καθηγητές και οι διευθυντές και γενικά η φοίτηση είναι πολύ ευχάριστη και περνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Αρκεί βέβαια να κάνουν αυτό που αγαπάνε και θέλουν. Γιατί αν δεν το αγαπάνε δεν θα καταφέρουν τίποτα»


image 12

Η Ασινέθ Τριανταφύλλου είναι στο Δ’ εξάμηνο της Κομμωτικής και μας μίλησε για την φοίτηση της και την χρονιά που πέρασε: «Έμαθα πολλά, είχαμε πολλές εκπλήξεις, συγκινήσεις, δημιουργήσαμε πολλά πράγματα, ήταν πολύ ωραία. Η Κομμωτική ήταν το όνειρο μου από μικρή και το ακολούθησα. Πήγαμε στην Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην HAIRPROF, πήγαμε στο ίδρυμα «Παναγία Ελεούσα»-«Χαμόγελο του παιδιού»…, επιμεληθήκαμε τα παιδιά και γενικά όλη την χρονιά κάναμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και περάσαμε πολύ καλά. Το μήνυμα στα παιδιά που ψάχνουν την επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι να κυνηγήσουν το όνειρο τους και να μην το βάζουν ποτέ κάτω»


image 17
Η Μαρία Σταμούλη είναι στο Β’ εξάμηνο της Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Μου άρεσε η Κομμωτική και βρήκα την ευκαιρία να έλθω και το σπουδάσω εδώ. Η Κομμωτική είναι και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Περάσαμε πολύ ωραία, όλη η διαδικασία ήταν πάρα πολύ ευχάριστη και περάσαμε όμορφα όλοι μας. Το μήνυμα που θέλω να στείλω στα παιδιά είναι ότι αν θέλεις κάτι και το αγαπάς και το βάλεις στόχο θα το καταφέρεις κάποια στιγμή σίγουρα. Αρκεί να το αγαπάς»


image 18
Η Ειρήνη Κατσανάκη είναι στο Β’ εξάμηνο της Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Η Κομμωτική ήταν όνειρο μου από μικρή και ήρθα εδώ για να το μάθω και να ασχοληθώ επαγγελματικά. Εδώ είναι πολύ ωραία, από όλες τις πλευρές, το περιβάλλον, οι καθηγητές. Πήγαμε σε διάφορες εκθέσεις Θεσσαλονίκη, Αθήνα και γενικά κάναμε χρήσιμα και ωραία πράγματα που θα τα βρούμε μπροστά μας. Το μήνυμα μου προς τα παιδιά που τελειώνουν το Λύκειο, είναι να ακολουθούν τα όνειρα τους, με όποιο τίμημα και να έχουν τον στόχο τους μπροστά και να τον ακολουθούν με οπουδήποτε δυσκολία»


image 22
Η Μαρία Μιχαλοπούλου είναι στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στο 1ο έτος και μας δήλωσε: «Το περιβάλλον στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ είναι πολύ καλό, οι εκπαιδευτές πολλοί καλοί και προσπαθούν για το καλύτερο και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις μας. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι κάτι σαν βάση η συγκεκριμένη ειδικότητα καθότι έχουμε ένα ανεβασμένο επίπεδο εκπαίδευσης και νομίζω ότι το αντικείμενο απευθύνεται σε ευρεία γκάμα επαγγελμάτων από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα. Εδώ όπως είπαμε περνάμε καλά, μαθαίνουμε πράγματα και αξίζει ο κόπος που είμαστε εδώ»


image 25
Η κα Κύρκου Ιωάννα η οποία είναι οικονομολόγος και εκπαιδεύτρια στο τμήμα Διοίκησης και Οικονομία του ΙΕΚ, μας δήλωσε: «Επειδή το τμήμα ήταν για ενήλικες φέτος είχαμε ένα πολύ ενδιαφέρον μίγμα από ηλικίες και εμπειρίες. Η ύλη προσαρμόστηκε ανάλογα, καθότι οι σπουδαστές ήταν από λυκειακές τάξεις έως επαγγελματίες 25 ετών. Ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Όσο αφορά μαθητές που δεν θα περάσουν στις πανελλήνιες έχω να πω ότι οι πανελλήνιες δεν είναι το τέλος. Τα πανεπιστήμια και οι σπουδές σε αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα σου δώσουν δουλειά, ενώ τα ΙΕΚ και οι πρακτικές σχολές είναι πιο σίγουρα για δουλειά στις μέρες μας. Βέβαια η πανεπιστημιακή μόρφωση είναι άλλου επιπέδου αλλά πιστεύω ότι σήμερα έχουμε πολλούς πανεπιστημιακούς με πτυχία και λίγους τεχνίτες. Τα παιδιά που τελειώνουν εδώ πάντως είναι πιο σίγουρο ότι θα βρουν δουλειά καθότι κάνουν και την πρακτική τους έξι μήνες και έχουν καλύτερη επαφή με τον χώρο εργασίας»


image 27
Η Αρτεμισία Παπουτσή είναι στο 4ο εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Η Κομμωτική ήταν το όνειρο μου από μικρή, ήθελα να ακολουθήσω την τέχνη αυτή, δεν ήθελα να δώσω πανελλήνιες. Δουλεύω τρία χρόνια και στο ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ περάσαμε πολύ καλά, ήταν όλοι οι καθηγητές πολύ δοτικοί και συνεργάσιμοι. Συνιστώ σε όλα τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι και όχι αυτό που τους επιβάλουν οι άλλοι. Μόνο τότε θα επιτύχουν στην ζωή τους»


image 29
Η Μαρίνα Τραγουλιά είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: « Και εγώ ήθελα από μικρή να ακολουθήσω την κομμωτική, ήταν το όνειρο μου και έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστώ τις καθηγήτριες του ΙΕΚ που μας βοήθησαν πάρα πολύ. Συνιστώ στα παιδιά να πραγματοποιούν τα όνειρα τους γιατί αλλιώς θα το έχουν απωθημένο. Όταν το όνειρο μας γίνεται πραγματικότητα, αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με περισσότερο πάθος και ευχαρίστηση»


image 30
Η Παρασκευή Χρηστάκη είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Εδώ ήταν όλα πολύ καλά, τα προγράμματα σπουδών, οι καθηγητές κλπ. Πέρα από τα μαθήματα πηγαίναμε και σε εκδηλώσεις έξω, σε σχολεία με ειδικές ανάγκες, σε ΚΑΠΗ, στο μαθητικό φεστιβάλ για τις θεατρικές παραστάσεις άλλων σχολειών. Λαμβάναμε μέρος σαν κομμωτές, κουρεύαμε, χτενίζαμε, πάντα με την βοήθεια των καθηγητών μας. Μας ενέπνευσαν πολύ οι καθηγητές και το 1ο και το 2ο έτος και ήταν πολλοί καλοί μαζί μας. Εγώ έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα και το ίδιο συνιστώ και στα άλλα παιδιά»


image 32
Ο Μάνθος Θεοδωρόπουλος είναι στο Δ’ εξάμηνο του τμήματος Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Η κομμωτική μου προέκυψε τυχαία από ένα γεγονός με ένα φίλο μου και σκέφτηκα να το ακολουθήσω. Η φοίτηση μου και η συνεργασία με τους καθηγητές ήταν πολύ καλή και σε όλα τα επίπεδα περάσαμε πολύ καλά. Συνιστώ σε όποιον το αγαπάει να έρθει αλλιώς όχι. Εγώ δουλεύω επαγγελματικά τρία χρόνια σε διάφορα κομμωτήρια και είμαι ευχαριστημένος»


image 34
Η Μαρία Μαντζάνα είναι στο Δ’ εξάμηνο στο τμήμα Κομμωτικής και μας δήλωσε: «Το ήθελα πολύ να το σπουδάσω και μου αρέσει το επάγγελμα της κομμωτικής. Θέλω να σπουδάσω και αισθητική. Εδώ περάσαμε πολύ καλά και κάναμε ταξίδια σε άλλες πόλεις. Πήραμε μέρος στην HAIRPROF στην Αθήνα, προσφέραμε, φιλανθρωπικό έργο σε διάφορα ιδρύματα και γενικά περάσαμε το έτος με πολλές δράσεις και εκπαίδευση. Στα παιδιά που δεν θα περάσουν πανελλήνιες συνιστώ να έρθουν στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ αν τα αντικείμενα που θέλουν ταιριάζουν με αυτά που διδάσκονται εδώ. Αρκεί να το αγαπάνε και να το θέλουν»


image 38
Η κα Κοσμά Παναγιώτα είναι εκπαιδευτικός Κομμωτικής τέχνης και μας δήλωσε: «Η χρονιά φέτος τελείωσε με πολλές δράσεις. Βάλαμε στόχο τις δέκα αλλά τελειώνουμε με είκοσι δύο. Κουρέψαμε, χτενίσαμε πολλούς συμπολίτες μας, στα ΚΑΠΗ, στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, στο ΕΕΕΕΚ Αγρίνιου. Προσφέραμε δηλαδή και κοινωνικό έργο. Λάβαμε μέρος σε διαγωνισμούς και έχουμε διακριθεί, στην HAIRPROF της Αθήνας και στον «Hair Innovation 2018» στην Θεσσαλονίκη. Στην εκπαίδευση εργάζομαι από το 1999-2000. Οι συνθήκες εδώ είναι πολύ καλές, έχουμε κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό. Με τους σπουδαστές ανεπτύχθησαν σχέσεις συναδελφικότητας-εμπιστοσύνης και σεβασμού. Από το 1ο Εξάμηνο τους ρίξαμε στα βαθιά και ανταποκρίθηκαν από την πρώτη στιγμή. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και να γίνουν σωστοί επαγγελματίες. Όσον αφορά τα παιδιά που δεν θα περάσουν τις πανελλήνιες έχω να τους πω ότι δεν τελείωσε τίποτα και σίγουρα μπορούν να βρουν κάποιο ταλέντο που έχουν και να το εξελίξουν με πολύ καλύτερες προοπτικές εργασίας»

image 43
Η κα Μαρία Κουτσοσπύρου είναι εκπαιδευτικός και συνεργάζεται πολλά χρόνια με την Παναγιώτα Κοσμά. Η ίδια μας δήλωσε: «Δουλεύουμε μαζί και συνεργαζόμαστε πολύ καλά με την Γιώτα, κάτι που προσπαθούμε να το μεταφέρουμε και σε αυτά. Δηλαδή να συνεργάζονται, να αλληλοβοηθιούνται και να αλληλοϋποστηρίζονται. Όλα αυτά τα χρόνια δεν τους έχουμε αφήσει, παρόλο που έχουν φύγει από το σχολείο μας. Όταν απευθύνονται σε εμάς, εμείς τους συμβουλεύουμε και προσπαθούμε πάντα να τους δώσουμε λύσεις σε όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν. Είμαστε δίπλα τους σε τυχόν δυσκολίες που έχουν, σε επαγγελματικές εφαρμογές άλλα και στην πιστοποίηση τους. Αξίζει να πούμε ότι δουλεύουμε και σε άλλα σχολεία αλλά η αντιμετώπιση που έχουμε εδώ από την διεύθυνση είναι κάτι που δεν μπορούμε να το περιγράψουμε. Μας βοηθάνε πάρα πολύ, μας δίνουν το ελεύθερο να πάμε έξω να δείξουμε στους σπουδαστές μας ότι η κομμωτική δεν είναι το να ανοίξουμε μόνο κομμωτήριο, αλλά υπάρχουν και άλλοι ορίζοντες όπως το να γίνουν κομμωτές στο θέατρο, στην τηλεόραση, να γίνουν τεχνικοί σε εταιρείες που κάνουν σεμινάρια κλπ. Η κομμωτική προσφέρει μεγάλες προοπτικές εξέλιξης. Προσπαθούμε να τους δείξουμε και άλλους ορίζοντες, κάνουμε διάφορα project κάνουμε αναδρομή σε άλλες εποχές π.χ. σε χτενίσματα στην αρχαία Ελλάδα και πολλά ακόμη που δεσμευόμαστε να τα παρουσιάσετε σε επόμενο άρθρο. Γενικά προσπαθούμε να ανοίξουμε τον ορίζοντα των σπουδαστών ώστε και αυτά να τύχουν μιας καλής επαγγελματικής σταδιοδρομίας»


Επικοινωνία ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Τηλέφωνο : 26410 32982
Fax : 26410 23008
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Διεύθυνση : Εθνική Οδός Αγρινίου Αμφιλοχίας

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOF.gr

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου σήμερα 1η Ιουνίου 2018 στην μνήμη της Μαργαρίτας Σαπλαούρα. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί.

image 01

image 11

Ο κος Μπάμπης Κολύδας (Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου) μας δήλωσε: «Ο συλλογός μας έχει καθιερώσει κάθε χρόνο το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου να πραγματοποιεί Εθελοντική Αιμοδοσία στον χώρο του σχολείου. Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται αυτή η δράση και σκοπό έχει να διαμορφώσει αιμοδοτική συνείδηση στους μαθητές. Συνείδηση προσφοράς ζωής και να παράσχει βιωματική εκπαίδευση των παιδιών και αυριανών πολιτών της χώρας. Θέλουμε να καθιερώσουμε αυτή τη δράση ώστε να γίνει θεσμός για το σχολείο μας, καθώς είμαστε από τους πρωτοπόρους στη δράση αυτή. Αφιερώνουμε την φετινή Εθελοντική Ειμοδοσία στην μνήμη της μικρής ‘Μαργαρίτας΄ που έφυγε τόσο νωρίς και ήταν μαθήτρια του σχολείου μας»

image 06

Ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κος Κώστας Μαμασούλας μας δήλωσε: «Η εκδήλωση αυτή εντάσετε στο πλαίσιο του προγράμματος της βιωματικής διδασκαλίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας που με αρκετό κόπο και μεγάλη προσπάθεια ο συλλογός μας προσπαθεί να το συνεχίσει, γιατί πιστεύουμε ότι ο δρόμος για την αυτάρκεια αίματος από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα περνά μέσα από το σχολείο.»

Από τα άτομα που έδωσαν αίμα μας μίλησε η κα Γεωργία Μπακέλα και ο κος Επαμεινώνδας Σκαρλίγκος.

image 08

Η κα Γ. Μπακέλα μας δήλωσε: «Ονομάζομαι Γεωργία Μπακέλα και έχω δύο παιδιά που φοιτούν στην Τρίτη και Τετάρτη Δημοτικού. Είμαι εθελόντρια αιμοδότης από το 2016. Το αίμα είναι δώρο ζωής. Είναι ωραία εμπειρία. Θάθελα όλος ο κόσμος να το κάνει αυτό γιατί σώζουμε ζωές, και είναι καλό για την υγεία μας. Είμαι ιδιάιτερα συγκινημένη που η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στην μικρή ‘Μαργαρίτα’ που έφυγε τόσο νωρίς. Το μήνυμα του εθελοντισμού το έχω περάσει και στα παιδιά μου και είναι ‘10 λεπτά από το χρόνο μας σώζει μια ζωή

image 03

Ο κος E. Σκαρλίγκος μας δήλωσε: «Είμαι γονέας δύο παιδιών. Ενός στην Δ’ τάξη Δημοτικού και το άλλου στην Γ’ στο 8ο Δημοτικό. Εγώ σαν εθελοντής αιμοδότης δίνω αίμα μια φορά τον χρόνο. Είναι καλό να δίνουμε αίμα για τον οργανισμό μας πρώτιστα αλλά και για τον συνανθρωπό μας μετά. Στην χώρα μας υπάρχουν ελλείψεις σε φιάλες με αποτέλεσμα να εισάγει από το Εξωτερικό. Το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους είναι να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Εγώ έδωσα αίμα σήμερα σαν εθελοντής στο 8ο Δημοτικό Σχολείο»

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Το Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγ.Κων/νου στο Αγρίνιο φημίζεται εκτός των άλλων και για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης των Ισαποστόλων Κων/νου & Ελένης ανήμερα της εορτής τους καθώς και για τις επετειακές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1919) και στη μαρτυρική πορεία των Μικρασιατών προσφύγων (1922). Εξέχουσα θέση φέτος είχε και η βραδυά γλεντιού που έγινε στο κέντρο «Ο Πρόσφυγας» το βράδυ 20 προς 21 Μαίου. Η Χρύσα Σπαή ήταν εκεί και μίλησε με καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

image 17

image 01

Ο Αιμίλιος Αυφαντόπουλος μας δήλωσε: «Βρίσκομαι στον χώρο του λαικού και μοντέρνου τραγουδιού από το 1994, έχω συνεργαστεί με τον συνθέτη Κώστα Πίτσιο, γνωστό λαικοδημοτικό συνθέτη έχοντας κάνει μέχρι στιγμής τρία τραγούδια και ολοκληρώνουμε σύντομα μια παραγωγή CD σε στίχους Αναστασίας Δούμα. Ο κόσμος δύσκολα γεμίζει τις αίθουσες την τρέχουσα περίοδο της οικονομικής κρίσης και εκτός από αυτό είναι και κακόκεφος, κάτι που κάνει και την δουλειά την δική μας πιο δύσκολη. Το καλοκαίρι θα είμαστε σε όλη την Ελλάδα, σε πανηγύρια, εκδηλώσεις, συναυλίες και όπου αλλού μας ζητηθεί. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία πάνω από όλα, να ακούνε πάρα πολύ μουσική, ποιοτική μουσική, καθότι διώχνει το άγχος. Η μουσική είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας, σε κάνει να ξεχνιέσαι από τα προβληματά σου.»

image 31

image 05


Ο Γιάννης Καψάλης μας δήλωσε: «Τραγουδάω από μικρός, καθότι κατάγομαι από μουσική οικογένεια την γνωστή οικογένεια των Καψαλαίων από την Ζίτσα Ιωαννίνων. Ο παππούς μου και ο πατέρας μου έπαιζαν κλαρίνο, έτσι και εγώ ακολούθησα τον χώρο της μουσικής, ασχολήθηκα με το παραδοσιακό τραγούδι, το οποίο το εξελίξαμε σε ότι είναι σήμερα. Το δημοτικό τραγούδι είναι η ζωή μου, εκφράζει το σύνολο των ανθρώπινων συναισθημάτων, χαρές, λύπες κλπ Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τα πανηγύρια, αλλά ο Ελληνας ακόμα και οι νέοι ακολουθούν και συμμετέχουν σε μεγάλο βαθμό καθότι μπορούν να διασκεδάσουν, να φάνε και να περάσουν καλά με λίγα χρήματα. Από τους δημοτικούς τραγουδιστές θαυμάζω πάρα πολλούς. Ενδεικτικά αναφέρω τον Αλέκο Κιτσάκη, τον Τάκη Καρναβά, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, την Βαγγελιώ Χρηστιά, την Σοφία Κολλητήρι. Η νεολαία πρέπει να ακολουθεί την δημοτική παράδοση γιατί αν σβήσει αυτή θα σβήσουμε και σαν χώρα. Το ευχάριστο είναι ότι την ακολουθεί. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία, αγάπη, ευτυχία και τον παροτρύνω να γλεντάει και να χορεύει, άλλωστε για αυτό είμαστε και εμείς εδώ»

image 27

image 11


Ο Μάκης Τσίγκος μας δήλωσε: « Γεννήθηκα στον Καναδά και ήρθα στην Ελλάδα οκτώ ετών. Ο πατέρας μου παίζει κλαρίνο, από αυτόν έμαθα και εγώ. Εντεκα χρονών πήγα πρώτη φορά με τον πατέρα μου και από δεκατέσσερων χρονών δουλεύω μόνος μου, σε πανηγύρια, γάμους, καθώς έχω δουλέψει και σε κέντρα ποντιακής μουσικής στην πατρίδα μου την Βέροια. Προπονούμαι καθημερινά σχεδόν οκτώ ώρες, ώστε να είμαι πάντα σε ετοιμότητα και σε φόρμα. Το δημοτικό τραγούδι είναι τα βιωματά μας, παράδοση, Ελλάδα. Ο κόσμος και οι νέοι έρχονται στα πανηγύρια. Πολλοί βέβαια εκφράζουν παράπονα ότι έχε αλλάξει το δημοτικό τραγούδι, εχει γίνει λαικοδημοτικό, αλλά και εμείς πρέπει να πάμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κοινού. Η κατανάλωση έχει μειωθεί βέβαια αλλά το κέφι δεν έχει πέσει. Ο Ελληνας όταν βγαίνει να γλεντήσει δεν τον σταματάει τίποτα. Το καλοκαίρι θα βρίσκομαι σχεδόν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας σε πανηγύρια και λοιπές εκδηλώσεις. Επίσης θα πάω εξωτερικό, Αμερική, Τουρκία, Ισραήλ καθότι στο CD που ολοκληρώσα πρόσφατα και θα εκδώσω σύντομα παίζουν και μουσικοί από Τουρκία και Ισραήλ και θα κυκλοφορήσει και εκεί. Το προηγούμενο CD είχε τον τίτλο «Deep Feelings” (Βαθειά Συνασθήματα) και κυκλοφόρησε με επιτυχία και στο εξωτερικό. Από δεξιοτέχνες θαύμαζα από μικρός και θαυμάζω τους Βασίλη Σαλέα, τον Μάκη Μπέκο, τον Κώστα Αριστόπουλο, τον Βασίλη Σούκα, τον Πετρολούκα, τον Σταύρο Καψάλη και άλλους. Ο καθένας έχει την δική ταυτότητα και έχει επηρεάσει τους νεώτερους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και υπομονή και να διασκεδάζουν με την ψυχή τους.»

image 07

Ο Νικόλαος Σκαρτσάρης είναι ιδιοκτήτης του κέντρου «Ο Πρόσφυγας» και μας δήλωσε ότι το κατάστημα το έχει από το 2009 και εν όψει των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου οργάνωσε στο κέντρο μια βραδυά γλεντιού για τον κόσμο με γνωστούς καλλιτέχνες και με καλή διάθεση. Ο κόσμος γέμισε το μαγαζί και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Προσπαθούν να κρατήσουν προσιτές τιμές αλλά με ποιότητα και καλό σέρβις ώστε ο επισκέπτης να ευχαριστηθεί και να ξανάρθει. Είναι ανοικτά κάθε μέρα και μεσημέρι.

image 30

image 35

image 37

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Μάλλον το Αγρίνιο τείνει να γίνει σημαντική Θεατρούπολη, κάτι που φαίνεται από την πληθώρα θεατρικών ομάδων και παραστάσεων που γίνονται κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών σε τμήμα που εδρεύει στο Αγρίνιο στον ελευθερό του χρόνο συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και μάλιστα με επιτυχία. Ο λόγος για τον Σίμο Πετρόπουλο, ο οποίος είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Χρύσα Σπαή για το AgrinioBestOf.gr

image 09

Σίμο πες μας λίγα πράγματα για σένα;

Ονομάζομαι Σίμος Πετρόπουλος, Γεννήθηκα το 1994 και μεγάλωσα στη Χαλκίδα. Από την παιδική μου ηλικία ήμουν δραστήριος και ανήσυχο πνεύμα. Ήμουν αθλητής του στίβου στο άθλημα της σφυροβολίας Εχώ παρακολουθήσει σεμινάρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συναισθηματικής νοημοσύνης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έλαβα μέρος στο 6ο συνέδριο Βιοτεχνολογίας και στο Σεμινάριο Προφορικής Ιστορίας στο Αγρίνιο. Σπουδάζω «Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» στο πανεπιστήμιο Πατρών με έδρα το Αγρίνιο. Όντας φοιτητής ασχολήθηκα με το ερασιτεχνικό θέατρο της φοιτητικής μας θεατρικής ομάδας ανακαλύπτοντας την μεγάλη μου αγάπη για την υποκριτική τέχνη. Έγραψα το βιβλίο "SOS για αρχάριους εραστές του θεάτρου" και τον θεατρικό μονόλογο "ο κύριος τίποτα" όπου πέρασε στη δεύτερη φάση πανελλήνιου φεστιβάλ νέων συγγραφέων. Είμαι λάτρης της θετικής ενέργειας και της επίτευξης στόχων.

Μιλησέ μας για το θέατρο, έχεις κάποια κατάρτηση ή είσαι αυτοδίδακτος;

Στο θέατρο δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή αν και είναι στα σχέδια μου. Ξεκίνησα από τη φοιτητική θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου σε συνδυασμό με το θεατρικό ερασιτεχνικό τμήμα ενηλίκων Αγρινίου . Στη συνέχεια μου πρωτάθηκε να παίξω στην παιδική εφηβική παράσταση "Δον Κιχώτης" και στη κωμωδία "Ρωμαίος και Ιουλιέττα" του Μπόστ σε σκηνοθεσία της Κάτιας Ζαρκάδα στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με Καλλιτεχνικό διευθυντή τον κύριο Νίκο Καραγέωργο τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία αλλά και την εμπειρία που μου δόθηκε.

diethe kalok 2017 014

Τι είναι η υποκριτική για σένα, τι σημαίνει να συμμετέχεις σε θεατρικές παραστάσεις απαιτεί χρόνο αυτό πως συνδιάζεται αυτό με τις σπουδές;

Η υποκριτική πλέον για μένα είναι σμίξιμο τεσσάρων στοιχείων, νου αντιληπτικότητα ψυχή και ενέργεια αυτά τα τέσσερα στοιχεία όσες γνώσεις και να αποκτήσω σε αυτό το σύμπαν που λέγετε θέατρο θα παλεύω να διατηρώ ζωντανά. Είναι τεράστια εμπειρία να συμμετέχεις σε παραστάσεις μα ακόμα πιο τεράστια εμπειρία για μένα είναι μέχρι να φτάσεις στη παράσταση, δηλαδή οι πρόβες. Μαθαίνεις πράγματα γα τον εαυτό σου, εξελίσσεσαι και είναι σπουδαίο αυτό. Κατά τη γνώμη μου από το θέατρο αντιλαμβάνεσαι την ασημαντότητα σου και πως χρειάζεσαι πολύ δουλειά για την προσωπική σου ανάπτυξη και καλλιέργεια ανεξάρτητα από το κοινωνικό και μορφωτικό σου επίπεδο. Σίγουρα απαιτεί χρόνο και ειδικά όταν γίνεται σε συνδυασμό με τις σπουδές όμως όταν θέλεις κάτι πολύ βάζεις στόχους και προτεραιότητες. Η μέρα μου είναι γεμάτη και είμαι ευγνώμων για αυτό διότι δεν μπορώ διαφορετικά, βαριέμαι εύκολα.

Πως το βλέπεις το θεατρόφιλο κοινό της πόλης είναι μεγάλο; γεμίζουν αίθουσες κόσμο;

Ο κόσμος του Αγρινίου ακολουθεί τις θεατρικές παραστάσεις και είναι μαγικό αυτό. Γεμίζουν τις αίθουσες, γελούν με τις κωμικές ατάκες συγκινούνται με τα πιο δραματικά. έρχονται καλοπροαίρετα στο θέατρο, όταν τους αρέσει αυτό που βλέπουν δεν χρειάζεται να στο πουν το νιώθεις με την ενέργεια που υπάρχει στην αίθουσα του θεάτρου. Νιώθω υπέροχα που κατάφερα να προσφέρω γέλιο και συγκίνηση σε ένα μεγάλο μέρος του θεατρόφιλου κοινού του Αγρινίου και επί της ευκαιρίας θέλω να τους πω ένα τεράστιο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου .

Επαρκούν οι αίθουσες για πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις στην πόλη;

Ο κόσμος του Αγρινίου και όσοι οργανώνουν εκδηλώσεις από όσο έχουμε δει έχουν αστείρευτη ενέργεια και όρεξη τόσο εκείνοι που δημιουργούν όσο και αυτοί που παρακολουθούν. Επομένως όσες αίθουσες και να είχαμε για πολιτιστικές δράσεις είναι σίγουρο πως θα αξιοποιούνταν.

Aσχολείσαι και με τη συγγραφή, διασκευή θεατρικών έργων;

Nαι έκανα μια προσπάθεια να γράψω έναν θεατρικό μονόλογο με τίτλο "ο κύριος τίποτα" όπου και επιλέχθηκε στη δεύτερη φάση σε φεστιβάλ νέων συγγραφέων όπου και θα διαγωνιστεί με άλλα έργα διεκδικώντας την έκδοσή του σε βιβλίο. Δεν πίστευα ποτέ πως θα έγραφα κάτι δικό μου και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας εν όψει θεατρικού καλοκαιριού

Να νιώθουν ευγνωμοσύνη με τη ζωή τους και με όλα όσα τους συμβαίνουν. Να θυμούνται πως όπως δεν μπορείς να γελάσεις με την ίδια ένταση όταν ακούς πολλές φορές το ίδιο ανέκδοτο έτσι δεν μπορείς να λυπάσαι με την ίδια ένταση για ένα πρόβλημα. Να έχουν υγεία να αγαπούν με πάθος τόσο τους ίδιους όσο και τους άλλους. Αν θέλεις να αλλάξεις μια κατάσταση πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σε αντιμετωπίζεις

Ένας νομός με αρχαία θέατρα και ιστορία δικαιούται να γίνει πρεσβευτής πολιτισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο. τι χρειάζεται για την προβολή του;

Προσωπικά πιστεύω πως ολόκληρη η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι κέντρο πολιτισμού της Ευρώπης. Νομίζω πως στο Αγρίνιο έγιναν άλλωστε προσπάθειες αξιοποίησης αρχαίων θεάτρων από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με θεατρικές παραστάσεις πράγμα πολύ σημαντικό. Το Αγρίνιο είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία, ένας τόπος ξεχνιέται όταν ο κόσμος του ξεχνά την ιστορία του επομένως είναι χρέος όλων να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους.

image 07

Το AgrinioBestOf.gr σου εύχεται καλή σταδιοδρομία και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Τελειώνοντας και φέτος η εκπαιδευτική χρονιά το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε με την Ελισάβετ Κανέλλη, απόφοιτη απο το τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο και μεταφέρει τις απόψεις της για όσα έζησε έδω τα χρόνια που σπούδαζε. Κατάγεται απο την Αθήνα, είναι φοιτήτρια του τμήματος "Διαχείρησης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών" και τα κύρια ενδιαφέροντα της εκτός σχολής είναι το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων και η ενεργή συμμετοχή σε εκδηλώσεις που αφορούν πολιτισμικές δράσεις.

image 03

Δύο λόγια για τη σχολή. Πόσα χρόνια φοιτάς στο τμήμα και σε ποιο σημείο βρίσκεσαι τώρα.

Η σχολή μου ονομάζεται «Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών», η οποία αφορά την προβολή και την ανάδειξη του πολιτισμού και αυτό σε συνδυασμό με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Διανύω το 4ο και τελευταίο έτος των σπουδών μου και είμαι ένα βήμα πριν μαζέψω τα πράγματα και τις αναμνήσεις μου και βάλω πλώρη προς τον τόπο μου, την Αθήνα.

Μίλησέ μας για την πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής μας.

Στο Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη πολιτιστική δράση με διάφορα δρώμενα, όπως για παράδειγμα θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, καθώς επίσης και εκθέσεις που συμβάλλουν στην προβολή του τόπου.

Πώς σου φαίνεται η περιοχή μας ζώντας η ίδια στην Αθήνα μέχρι χθες;

Για κάθε φοιτητή που αποχωρίζεται τον τόπο του για να σπουδάσει σε κάποιο άλλο μέρος είναι μία πρόκληση και μία εμπειρία που θα μείνει ανεξίτηλη. Το Αγρίνιο για εμένα είναι μία πόλη πολύ διαφορετική από τη μεγαλούπολη. Έχει σαφώς λιγότερες επιλογές σε αντίθεση με την Αθήνα, είναι όμως ένας τόπος που εγκλιματίζεσαι πολύ πιο εύκολα, οι αποστάσεις είναι πιο μικρές και οι μετακινήσεις γίνονται με πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Βέβαια παντού υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά σε όποιο τόπο και να βρίσκεσαι.

Μίλησέ μας για τα προβλήματα που αντιμετώπισες στη συγκεκριμένη σχολή (στέγαση, σίτιση, μετακινήσεις).

Το Αγρίνιο εφόσον στεγάζει πανεπιστημιακές σχολές είναι απαραίτητη προυπόθεση να έχει και φοιτητικές εστίες. Αυτό εφόσον δεν συμβαίνει είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς τους φοιτητές σε οικονομικό επίπεδο. Επομένως, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προβληματίζει μία πόλη που θέλει να έχει πανεπιστημιακές σχολές είναι να παρέχει στους φοιτητές που θα φιλοξενήσει δωρεάν στέγαση και σίτιση. Στο Αγρίνιο λοιπόν αντιμετωπίσαμε αυτό το πρόβλημα, το οποίο μας δεσμεύει οικονομικά.
Η μετακίνηση των φοιτητών εξυπηρετείται με αστικά λεωφορεία, κυρίως σε όσους μένουν κοντά στο κέντρο της πόλης. Οι υπόλοιποι φοιτητές που μένουν πιο κοντά στα πανεπιστήμια δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν κάποιο μεταφορικό μέσο, εφόσον η διαδρομή είναι σύντομη. Αυτό είναι και το θετικό σε μία μικρή πόλη.

Την πόλη μας πώς την είδες τα 4 χρόνια που είσαι εδώ; Έχει πολιτιστική ανάπτυξη αξιόλογη;

Συγκριτικά με τον πρώτο χρόνο που ήρθα στο Αγρίνιο, δηλαδή το 2014, η αλήθεια είναι ότι γίνονται ολοένα και περισσότερες δράσεις που έχουν πολιτιστικό περιεχόμενο, στις οποίες έχω συμμετάσχει κι εγώ ως φοιτήτρια. Βέβαια, μπορεί επίσης να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τους πολιτιστικούς φορείς που έχει και να τους προβάλλει. Στο σημείο αυτό όμως θέλω να αναφέρω τη συμβολή των ανθρώπων αυτών που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις και που με το έργο τους δίνουν άλλη πνοή σε αυτή την πόλη.

Ένα μήνυμα στους αναγνώστες μας και τους φοιτητές που τώρα θα κάνουν την επιλογή των σχολών σαν υποψήφιοι (μηχανογραφικό).

Αυτό που θα ήθελα να ευχηθώ είναι η επιλογή που θα κάνουν να τους προσφέρει ευτυχία και μόνο! Όσον αφορά τους υποψήφιους φοιτητές θέλω να τονίσω να κοιτάξουν αρχικά όλες τις σχολές πολύ προσεκτικά και να καταλήξουν σε αυτή και μόνο που τους αρέσει. Εξάλλου οι επιλογές μας είναι αυτές που μας καθορίζουν! Καλή σταδιοδρομία λοιπόν στους νέους φοιτητές! Καλές και δημιουργικές αναζητήσεις σε όλους όσους κάνουν όνειρα και βάζουν στόχους!!

image 05

To AgrinioBestOf.gr σε ευχαριστεί για την συνέντευξη και σου εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία !!!

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ το 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου συμμετείχε στην σκυταλοδρομία μεταξύ δημοτικών σχολείων της πόλης μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η Χρύσα Σπαή και το AgrinioBestOf.gr ήταν εκεί.

8 dimotiko 17

8 dimotiko 22

8 dimotiko 19

Η διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου κα Καλλίτσα Τσιρογιάννη δήλωσε: «Την 16η Μαίου το σχολείο μας έλαβε μέρος σε μια σκυταλοδρομία που έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Αίματος για την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη. Η σκυταλοδρομία αυτή, εκτός από τις εκδηλώσεις του Ε.ΚΕ.Α. εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της βιωματικής διδασκαλίας, της εθελοντικής αιμοδοσίας στα Δημοτικά Σχολεία, ένα πρόγραμμα που με πολλές και μεγάλες δυσκολίες προσπαθούμε να το εφαρμόσουμε γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας δρόμος που θα μας φέρει στην αυτάρκεια αίματος από εθελοντές στην χώρα μας.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια προσφορά στο συνάνθρωπο. Είναι ένα δώρο που μπορεί να σώζει ζωές, προσφέροντας μια νέα πνοή ζωής σε πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μέσα από την δράση αυτή τα παιδιά θα εξοικειωθούν με την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς.
Η βιωματική προσέγγιση με την εθελοντική αιμοδοσία θα συνεχισθεί με τη διοργάνωση Αιμοδοσίας σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων του σχολείου την 1η Ιουνίου. Τα παιδιά βλέποντας τους γονείς και τους δασκάλους τους να δίνουν εθελοντικά αίμα θα καταλάβουν με βιωματικό τρόπο ότι η αιμοδοσία είναι μια απλή διαδικασία με μεγάλη αξία.»

8 dimotiko 27

8 dimotiko 28

8 dimotiko 29

8 dimotiko 30

8 dimotiko 14

Ο κος Κων/νος Μαμασούλας και η κα Αγγελική Ζανιά

Από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων το μέλος κα Αγγελική Ζανιά δήλωσε ότι: « Ο συλλογός μας με  συμμετοχή των διδασκόντων και την συμμετοχή του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών συμμετείχε στην σκυταλοδρομία που οργανώθηκε σήμερα για να μεταφέρει το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στα παιδιά. Επίσης ενημερώνουμε το κοινό οτι την 1η Ιουνίου ο συλλογός μας με την συμμετοχή των διδασκόντων θα οργανώσει στο σχολείο μας εθελοντική αιμοδοσία ανοικτή στο κοινό. Ο καθένας μας μπορεί να έλθει και να προσφερει λίγο αίμα για τον συνανθρωπό του που το έχει ανάγκη. Οσον αφορά την εκδήλωση σήμερα τα παιδιά το χάρηκαν για τη συμμετοχή τους. Γενικά ολοι μας το χαρήκαμε και ευχαριστούμε πολυ τον κ. Κ. Μαμασούλα για την διοργάνωση και την συμμετοχή μας στην σκυταλοδρομία.»

Από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Σώματος Ν. Αιτωλοακαρνανίας ο κος Κων/νος Μαμασούλας ευχαρίστησε πολύ τα σχολεία της πόλης μας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και μας μίλησε για αυτή. « Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η σκυταλοδρομία μεταξύ των δημοτικών σχολείων 1ου Αγίου Κωνσταντίνου, 12ου, 5ου,8ου,6ου Αγρινίου και 2ου Αγίου Κωνσταντίνου. Στην σκυταλοδρομία πήραν μέρος πάνω από 500 παιδιά μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του εθνικού κέντρου αίματος με απώτερο στόχο την αυτάρκεια αίματος στην χώρα μας.
Για να πετύχουμε την αυτάρκεια αίματος στην χώρα μας πρέπει κατά την άποψή μας, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά πρέπει δηλαδή να δημιουργήσουμε συνειδητοποιημένους εθελοντές αιμοδότες. Η αυαισθητοποίηση και η προσέλκυση που εφαρμόζεται από τους συλλόγους της χώρας μας έχει φτάσει στο μέγιστο της απόδοσης της, έφερε το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα περίπου στο 60%, έτσι λοιπόν πρέπει να δημιουργηθούν συνειδητοποιημένοι εθελοντές. Ο δρόμος λοιπόν περνά από την εκπαίδευση και γενικότερα από την παιδεία.
Ο συλλογός μας κινείται σε αυτό το πλαίσιο διοργανώνοντας εθελοντικές αιμοδοσίες στα σχολεία, με αυτό τον τρόπο οι μικροί μαθητές μαθαίνουν να γίνονται κοινωνοί του εθελοντισμού»

8 dimotiko 25

8 dimotiko 36

8 dimotiko 38

8 dimotiko 39

8 dimotiko 40

Ερασιτεχνικό βίντεο που μας παραχώρησε η κα Αγγελική Ζανιά.
Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου


Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

Το περασμένο Σάββατο 12 Μαίου 2018 είχαμε την ευκαιρία να παρευρεθούμε στο wine bar C-BAR στο Αγρίνιο όπου απολαύσαμε ένα μουσικό βράδυ ή καλύτερα μια μουσική παράσταση με τους «DreamWalkers». Μουσική βραδιά με πρωτοτυπία και συναίσθημα αλλά και με κλασικά τραγούδια που άφησαν εποχή. Το συγκρότημα «DreamWalkers» αποτελείται από τον Αγρινιώτη Σοφοκλή Θαυμαστό (Τραγούδι. Κιθάρα) που το ξέρουμε από τις πάμπολλες καλλιτεχνικές του δράσεις στην πόλη μας, την Δήμητρα Κοκκινοπούλου στα Πλήκτρα και τον Δημήτρη Κρεμαλή στο Μουσικό Πριόνι (ένα πρωτότυπο μουσικό οργανο με ιδιαίτερο ήχο που εμείς τουλάχιστον δεν το είχαμε ξαναδεί). Εκεί η Χρύσα Σπαή μίλησε με τους καλλιτέχνες για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

dreamwalkers cbar 03

Από αριστερά Δημήτρης Κρεμαλής, Σοφοκλής Θαυμαστός, Δήμητρα Κοκκινοπούλου και Χρύσα Σπαή

dreamwalkers cbar 04

H Δήμητρα Κοκκινοπούλου έχει τελειώσει στην Αμερική κλασικές μουσικές σπουδές στο τραγούδι και πιάνο, παίζει φυσικά και πλήκτρα, γύρισε στην Αθήνα πριν ένα χρόνο όπου συναντήθηκε με τον Σοφοκλή και συνεργάζονται μαζί στο συγκρότημα "Dreamwalkers". Δηλώνει ότι της αρέσει η περιοχή μας, καθότι βρίσκεται κοντά στο φυσικό περιβάλλον και μάλιστα με πολλές εναλλαγές, σε αντίθεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα που έχει ζήσει και επιθυμεί να ξανάρθει. Το Αγρίνιο την ηρεμεί και θα ήθελε να καθίσει περισσότερες μέρες. Ωστόσο με την συνεργασία που ξεκίνησε με τον Σοφοκλή σίγουρα θα ξανάρθει σύντομα.

dreamwalkers cbar 05
Ο Δημήτρης Κρεμαλής κατάγεται από την Αθήνα και παίζει συνθεσάιζερ και Ηλεκτρική κιθάρα. Αλλά επίσης παίζει και ένα πρωτότυπο μουσικό όργανο το μουσικό πριόνι το οποίο είναι ιδιόφωνο, δηλαδή δεν έχει νότες και σκάλες αλλά έχει την δυνατότητα να βγάζει ένα ήχο ιδιαίτερο, αγγελικό και θεωρείται σαν επέκταση του σώματος καθότι εκφράζει απόλυτα την ψυχική κατάσταση του μουσικού. Η μουσική είναι ψυχοθεραπεία δηλώνει ο Δημήτρης. Εχει συνεργαστεί και με άλλα συγκροτήματα στο παρελθών αλλά επι του παρόντος συνεργάζεται με τον Σοφοκλή. Βρίσκει το Αγρίνιο ήρεμη πόλη και ιδανικό για πρωτότυπες μουσικές και καλλιτεχνικές ιδέες όπως του Σοφοκλή και προτείνει σε όλους μας να δούμε με την αρμόζουσα προσοχή την περίπτωσή του καθότι έχει να δώσει πολλά και σε όλους.

dreamwalkers cbar 22

Για τον Σοφοκλή Θαυμαστό έχουμε να πούμε ότι κατάγεται από το Αγρίνιο, είναι τραγουδοποιός, τραγουδάει και παίζει κιθάρα και πιάνο. Εχει ήδη κυκλοφορήσει μια μουσική δουλειά με τον τίτλο «Ιστορίες Μαγικές» με CD και βιβλίο. Δείτε ΕΔΩ σχετικό βίντεο.

dreamwalkers cbar 09

Ετοιμάζει και την επόμενη δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα. Την περίοδο αυτή ασχολείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και αρμόδιους φορείς με την οργάνωση ενός μουσικού φεστιβάλ στην πόλη μας που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα όπου θα βγαίνουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μπάντες που θα δίνουν την παραστασή τους σε διάφορα σημεία της πόλης και όλο αυτό εξελικτικά θα καταλήξει σε μια μεγάλη συναυλία στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου, την Δευτέρα 25 Ιουνίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» του ΟΚΑΝΑ, τον Δήμο Αγρινίου, Τα Υπόγεια Ρεύματα και τους «DreamWalkers».

dreamwalkers cbar 21

Το AgrinioBestOf.gr εύχεται τα καλύτερα στους "DreamWalkers” και περιμένει να τους ξαναδεί στην επόμενη μουσική παραστασή τους στην πόλη μας.

Μπορείτε να δείτε και τα άλλα άρθρα στην ιστοσελίδα μας που αναφέρονται στον Σοφοκλή Θαυμαστό και τις καλλιτεχνικές του δράσεις ΕΔΩ,  ΕΔΩ και ΕΔΩ.

dreamwalkers cbar 18

Η Κωνσταντίνα Υφαντή συμμετέχει στην Μουσική Παράσταση με απαγγελία στίχων.

dreamwalkers cbar 24

dreamwalkers cbar 15

dreamwalkers cbar 28

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

Σελίδα 1 από 13

 

mpampatsikos

fit ems

dimitra greka

manikas

giglas gym

panaitolikos1926

wineoutlet banner 300x180

vivlio life

liapis elastika

grivaswines

Εργασία στην Ελλάδα

 

  • 1

Ροή Ειδήσεων

Ιουν 21, 2018

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις στις ΕΠΑ.Σ. του Οργανισμού

in Εργασία / Απασχόληση / Aσφαλιστικό
Ιουν 21, 2018

Στα σκαριά νέα προκήρυξη για λιμενοφύλακες (ΜΟΝΙΜΟΙ)

in Εργασία / Απασχόληση / Aσφαλιστικό
Ιουν 21, 2018

Παναιτωλικός: Φιλικό με τον ΠΑΣ

in Αθλητισμός
Ιουν 21, 2018

Κάποιες σκέψεις για την Κοιλάδα του Αχελώου

in Απόψεις, Θέσεις, Προτάσεις

Άρθρα που ενδιαφέρουν

  • 1