logo small for menu

facebookbuttontwitterbuttonyoutubebuttoninstagrambutton
  • 1
Τετάρτη, 23η Αυγούστου 2017, 12:40 μμ
Χρύσα Σπαή

Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AgrinioBestOf.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

Συναντήσαμε την κα Λίτσα Γιαγκούση πριν την εμφανισή της σε κάποια εκδήλωση και μιλήσαμε σχετικά με το λαικό τραγούδι σήμερα. Η ίδια βρίσκεται στον χώρο του τραγουδιού από το 1987. Ξεκίνησε από μικρή καθότι ήταν το ονειρό της. Mπήκε σε κάποιο μουσικό συγκρότημα και μετά ήρθε πρόταση να δουλέψει σε κάποια μαγαζιά και έτσι ξεκίνησε επαγγελματικά με το λαικό τραγούδι.

GIAGOYSI 05

Η ίδια δηλώνει ότι: Το λαικό τραγούδι έχει αλλάξει μεσα στο χρόνο καθότι κάθε εποχή έχει το χρώμα της, έχει το δικό της στυλ. Το καλό παλιό λαϊκό τραγούδι δεν νομίζω να πεθάνει ποτέ. Εχω κυκλοφορήσει 9 CD. Αγαπημένα μου τραγούδια είναι ταυτόχρονα οι μεγάλες επιτυχίες που έχω κάνει, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα αγαπημένα μου που δεν έγιναν τόσο μεγάλες επιτυχίες. Εχω ξανάρθει στην Αιτωλοακαρνανία. Πιστεύω ότι ο κόσμος γλεντάει αλλά αυτό εξαρτάται και από το τι του δίνει ο κάθε καλλιτέχνης. Ο Έλληνας δεν έχει χάσει το κέφι του. Μπορεί να βγαίνει λίγο δύσκολα έξω άλλα όταν βγαίνει γλεντάει κανονικά. Κάνω περιοδίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με τον Ελληνισμό και γενικά με τον κόσμο. Θέλω να περνάμε όλοι καλά.

GIAGOYSI 004

Σε ερωτησή μας αν υπάρχει σήμερα έρωτας απαντά ότι φυσικά υπάρχει, δεν μπορεί να εκλείψει ποτέ αλλά έχουν αλλάξει οι διαδικασίες και ο τρόπος. Ο έρωτας δεν θα πεθάνει ποτέ.

Οσον αφορά τους νέους δρόμους που δόθηκαν στην κυκλοφορία (Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδος) μας δηλώνει ότι είναι τέλειοι και ότι ήρθε επιτέλους για πρώτη φορά ξεκούραστα από την Αθήνα.


GIAGOYSI 09

GIAGOYSI 11

Οσον αφορά την παράδοση μας δηλώνει ότι πρέπει να κάνει η κοινωνία αυτό που της αρέσει. Αν τα πανηγύρια αποτελούν ένα τρόπο επικοινωνίας που αρέσει στον κόσμο πολύ καλώς γίνονται. Σχετικά με την μουσική που ακούγεται στα πανηγύρια δηλώνει ότι το καλοκαίρι ακούγονται περισσότερα δημοτικά τραγούδια λόγω των πανηγυριών.

Η ίδια έχει συνεργαστεί με όλα τα γνωστά ονόματα του χώρου όπως Πάριος, Μαρινέλλα και  πολλούς άλλους. Τα μεροκάματα λόγω κρίσης έχουν περιοριστεί, όπως και οι αμοιβές. Ενας επώνυμος προφανώς αμοίβεται καλύτερα από τους πιο άγνωστους.

GIAGOYSI 13

Το μήνυμα που στέλνει στους αναγνώστες μας είναι να έχουν υγεία, να μην το βάζουν κάτω, να είναι αισιόδοξοι και να υποστηρίζουν τα πανηγύρια καθότι είναι οι ρίζες μας.

GIAGOYSI 002

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Συναντήσαμε την Γωγώ Τσαμπά πριν την εμφανισή της στο πανηγύρι του Αγγελοκάστρου.  Φιλική, απλοϊκή και πρόθυμη μίλησε με την Χρύσα Σπαή για το δημοτικό τραγούδι και τα παραδοσιακά πανηγύρια.  Η ίδια δηλώνει ότι Ελλάδα σημαίνει: Δημοτικό Τραγούδι, Κλαρίνο, Εκκλησία και Θρησκεία.

TSAMPA 01

Γωγώ απο που είσαι και πως ξεκίνησες;

Είμαι γέννημα θρέμα από τον Ορχομενό Βοιωτίας. Ξεκίνησα την δουλειά αυτή το 1999. Ήρθα πολύ γρήγορα στον χώρο αυτό. Στην ουσία άλλοι το θελήσανε να μπώ στον χώρο αυτό. Δεν είχα καν στο νού μου να ακολουθήσω το επάγγελμα αυτό, όμως δέθηκα με το τραγούδι και νάμαι.

Τραγουδούσε κάποιος άλλος στην οικογενειά σου ;

Ναί, τραγουδούσε ο μπαμπάς μου. Ειχα τα ακούσματα. Ελεγα ότι θα το αποφύγω.Τελικά άμα  είναι στο αίμα σου και υπάρχει και το σαράκι είναι θέμα χρόνου να ασχοληθείς με αυτό. 

TSAMPA 05

Έχει αλλάξει το πανηγύρι μέσα στο χρόνο; Το χθές είναι ίδιο με το σήμερα;

Καμμία σχέση. Σήμερα ο κόσμος αποφεύγει να χορεύει τα τσάμικα. Πιθανόν να φταίμε και εμείς. Δεν το επιβάλαμε. Προσπαθούμε κάποιες φορές αλλά δεν το δέχονται. Όμως φέραμε την νεολαία κοντά μας η οποία δεν υπήρχε πριν. Οπότε πρέπει να κάνουμε όλα τα χατήρια και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε και την παράδοση.

Η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα με ποιούς τρόπους θα κρατηθούν ζωντανά;

Σίγουρα με τα θρησκευτικά πανηγύρια όπως είμαστε εδώ απόψε. Τα καλοκαιρινά πανηγύρια. Και με τον χορό. Παλιά υπήρχε η σειρά χορού, θετικό για εμάς, αρνητικό για τον κόσμο. Τώρα χορεύουν όλοι μαζί και διασκεδάζουν όλοι.

TSAMPA 10

Γιατί διαλέξατε το δημοτικό τραγούδι; ταίριαζε με την φωνή σας;

Ταίριαζε περισσότερο με το ότι  είμαστε Ελλάδα και δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς παράδοση και κλαρίνο.

Πως βλέπετε την Ελλάδα τα επόμενα τρια χρόνια, θα αλλάξει κάτι στην οικονομία, θα ξεπεραστεί η κρίση;

Μας είχαν πει ότι θα ανακάμψει η χώρα αλλά πάμε χειρότερα. Όμως εμείς δεν το βάζουμε κάτω.

TSAMPA 09

Πως αισθάνεστε όταν σιγοτραγουδάνε τα τραγούδια σας;

Είναι πολύ σιγκινητικό. Είναι μεγάλη μου τιμή να τραγουδάνε τραγούδια μου. Συγκινούμαι ιδιαίτερα.

Ένα παιδί σήμερα πως θα ανακαλύψει το ταλέντο που τυχών έχει;

Θεωρώ ότι είναι και θέμα τύχης – δεν αρκούν οι σπουδές. Εγώ δεν έχω σπουδάσει.

Ποιά η γνώμη σας για τα Talent Show ;

Μέσα από αυτό δουλεύει πάρα πολύς κόσμος, βγαίνουν και πολύ καλές φωνές. Και όλο αυτό γίνεται θεωρώ για να κυλάει καλύτερα η ζωή των ανθρώπων και κάποια φορά βγαίνει και κάτι καλό.

TSAMPA 002

Ένα μύνημα για τους αναγνώστες μας

Εύχομαι σε εσάς να έχετε υγεία και να συνεχίσετε αυτό που κάνετε. Και στους αναγνώστες εύχομαι να είναι γεροί να υπάρχει αγάπη μέσα μας και όχι κακία. Κλαρίνο, Εκκλησία και Θρησκεία αυτό είναι η Ελλάδα. Αν έχουμε πίστη θα έχουμε και όρεξη για δασκέδαση.

TSAMPA 11

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

 

Πριν μερικές μέρες γίναμε μάρτυρες ενός απίστευτου περιστατικού στο κέντρο του Aγρινίου. Συγκεκριμένα στην πλατεία του συντριβανίου είδαμε έκπληκτοι έναν κληρικό να στήνει σκηνή και να θέλει να διαμείνει εκεί. Ο ίδιος δήλωσε άστεγος. Τελικά υπερίσχυσε η γνωστή Αγρινιώτικη φιλοξενία και ανθρωπιά, με αποτέλεσμα να βρεθεί πολίτης και να του προσφέρει προσωρινά στέγη και φαγητό. To AgrinioBestOf.gr προσπάθησε να μάθει για τον συγκεκριμένο κληρικό και το πώς βρέθηκε στην απίστευτη αυτή θέση τού να είναι άστεγος και επιδίωξε συνάντηση μαζί του ώστε να πληροφορήσει τους αναγνώστες του για τις απόψεις και θέσεις του συγκεκριμένου κληρικού ο οποίος πραγματικά μας σοκάρει. Μαζί του μίλησε η Χρύσα Σπαή.

xristodoylos 001 
Ο ίδιος ονομάζεται Χριστόδουλος και κατά κόσμον Νικόλαος Διαμαντόπουλος κατάγεται από το Αίγιο και βρέθηκε στην περιοχή μας καθ’υπόδειξη ηγούμενου να βρεί στέγη σε μοναστήρι της περιοχής. Τελικά η μητρόπολη αρνήθηκε να τον βάλει σε κάποιο μοναστήρι και έτσι ο Χριστόδουλος τριγυρίζει άστεγος στην περιοχή. Ο ίδιος επιθυμεί ως άγαμος κληρικός να τοποθετηθεί σε κάποιο μοναστήρι όπου είναι και η φυσική του θέση.

xristodoylos 10

Στις φήμες που τον θέλουν μη χειροτονημένο ό ίδιος ισχυρίζεται ότι έχει χειροτονηθεί το 2015 (25 Μαρτίου) από τον εξ Αμερικής επίσκοπο Χριστοφόρο Λαϊνάκη και στην περίπτωση που αμφισβητείται η χειροτονία του δέχεται να επαναχειροτονηθεί.

Μας δήλωσε ότι τον έχουν διώξει παράνομα από το Αγιο ΄Ορος με δυο απολυτήρια πράγμα οξύμωρο. Συγκεκριμένα το ένα απολυτήριο το έδωσε παράνομα  προιστάμενος και το άλλο ο ηγούμενος την μονής Γρηγορίου όπου και ασκούσε την μοναχική του ζωή. Ισχυρίζεται ότι του ασκήθηκε πόλεμος από το 1995 όταν δήλωσε ότι θέλει να γίνει Αρχιμανδρίτης. Αυτό δεν άρεσε στην κοινότητα των μοναχών. Θεωρήθηκε ότι ήθελε να ρίξει τον ηγούμενο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί συνεχείς διώξεις και τελικά το 2010 να εκδιωχθεί.  Μάλιστα ισχυρίζεται ότι καταχράστηκαν και περιουσιακά του στοιχεία καθώς και ότι τον έστελναν συχνά σε ψυχιατρικές κλινικές με σκοπό να τον βγάλουν τρελό.

Οσον αφορά τον λιθοβολισμό στην εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, έγινε χωρίς πρόθεση να γίνει ζημιά στην εικόνα αλλά να στρέψει την προσοχή των ΜΜΕ για να δούν το πρόβλημά του το οποίο εκφράστηκε με υπόμνημα που κυκλοφόρησε μετά το γεγονός στο διαδίκτυο. Το υπόμνημα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ.

Από το 2010 είναι στον δρόμο καθότι του έχουν κάνει πανορθόδοξο αποκλεισμό που σημαίνει ότι δεν μπορεί να τον δεχθεί καμία Μητρόπολη. Εν ολίγοις έχουμε να κάνουμε με ένα Ιερωμένο ό οποίος είναι χωρίς χρήματα, χωρίς περιουσιακά στοιχεία και περιπλανιέται στην χώρα για να βρεί στέγη, όντας στην ηλικία των 60 χρονών.

Στους ισχυρισμούς ότι δεν είναι Αρχιμανδρίτης απαντά ότι η ίδια η Ιερά Σύνοδος τον προσφωνεί σαν Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη σε επιστολές (όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες).

xristodoylos 03
xristodoylos 01 
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τον θέλουν άβουλο, άφωνο, και άνανδρο. Οι δυναμικοί μοναχοί δέχονται bulling μας εξομολογείται. Ρωτήσαμε αν έχει απευθυνθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και μας είπε ότι λόγω καλοκαιρινών διακοπών δεν τον έχει βρεί ακόμη. Εχει κάνει αίτημα να τον προσλάβουν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης καθότι ήταν πρώην Στρατιωτικός αλλά δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη.

xristodoylos 05

Ο ίδιος μας ανέφερε ορισμένα σημαντικά και σημαδιακά γεγονότα από την ζωή του, τα οποία φαίνεται να καθόριζαν την μετεξέλιξή του σε Αρχιμανδρίτη. Συγκεκριμένα όταν ήταν 12 χρονών σε θεατρική παράσταση στις 25 Μαρτίου στο σχολείο έπαιξε τον ρόλο του παππά στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου. Όμως χωρίς να το ξέρει η στολή που φόρεσε ήταν στολή Αρχιμανδρίτου.

xristodoylos 07

Σημαδιακό επίσης γεγονός είναι το ότι χρήστηκε Αρχιμανδρίτης την ίδια ημερομηνία 25 Μαρτίου 2014. Άλλο σημαδιακό γεγονός είναι ότι την Ιερατική στολή του την έκανε χορηγία ο στρατηγός  Ελευθέριος Συναδινός οποίος είναι Ευρωβουλευτής στις Βρυξέλες, ο οποίος μάλιστα την έστειλε παραμονές της χειροτονίας του 25 Μαρτίου. Επίσης το 2010 του έκαναν δώρο στην Κύπρο ποιμαντορικό μπαστουνάκι το οποίο βρέθηκε παραμονή χειροτονίας στα χέρια του στην Αθήνα από άνθρωπο που βρέθηκε συμπτωματικά στην Κύπρο.

Υπήρξε υπαξιωματικός του Ναυτικού. Έφυγε μετά από επτά χρόνια και πήγε στο Αγιο Ορος. Εκεί κάθισε είκοσι δυο χρόνια και μετά έφυγε. Τελικά η χειροτονία του έγινε 25 Μαρτίου 2015. Παραμονές της χειροτονίας προσευχήθηκε στον τάφο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Όλα αυτά τα γεγονότα ο ίδιος θεωρεί ότι έγιναν με θέλημα θεού.

Αυτό που επιθυμεί τώρα ο ίδιος είναι να τον τοποθετήσουν έστω δοκιμαστικά σε ένα μοναστήρι της περιοχής και εφόσον κριθεί άξιος να παραμείνει στο μοναστήρι.

Εχει πάει σε μοναστήρι στα Μετέωρα και τα πήγαινε πολύ καλά ώσπου με παρεμβάσεις τρίτων εκδιώχθηκε. Κατόπιν εστάλη στην Μόσχα αλλά ούτε και εκεί τον κρατήσανε. Στην Ιταλία που πήγε μετά εκδιώχθηκε πάλι με παρεμβάσεις τρίτων. Ο ίδιος είναι 30 χρόνια μέσα στην εκκλησία και σίγουρα έχει προσφέρει πολύ δουλειά ειδικά  στο Αγιο Ορος όπου ήταν κηπουρός. Είναι όνειδος για την εκκλησία να βρίσκεται ο ίδιος σε αυτή την θέση.      

xristodoylos 16
Εμείς ως ειδησεογραφική ιστοσελίδα είχαμε την υποχρέωση  να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό μας κοινό τις απόψεις του μοναχού Χριστόδουλου όπως αυτός μας τις διατύπωσε. Πιστεύουμε ότι όπως σε όλες τις ομάδες υπάρχουν καλοί και κακοί έτσι και στους κύκλους της εκκλησίας προφανώς υπάρχουν κάποιοι ιερωμένοι που δεν είναι και ότι καλύτερο για τον χώρο της θρησκείας μας. Φυσικά αυτό αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Η άποψή μας είναι ότι στο σύνολό της, η  εκκλησία και η ορθοδοξία έχει πάρα πολύ καλούς και σεβάσμιους κληρικούς με ήθος.

Το μήνυμα του πατρός Χριστόδουλου μέσω της ιστοσελίδας μας είναι προς τον Μακαριώτατον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας κον Κοσμά να μεριμνήσει ώστε να βρεθεί μια θέση σε μοναστήρι της περιοχής για να συνεχίσει την άσκηση του μοναχικού του βίου.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Ο κος Ευάγγελος Σταμούλης διοργανωτής του πανηγυριού στο Αγγελόκαστρο για πάρα πολλά χρόνια μιλάει  για τον θεσμό αυτό και την πορεία του μέσα στον χρόνο στην Χρύσα Σπαή και στο AgrinioBestOf.gr Μιλάνε επίσης και οι καλλιτέχνες Χρήστος Κατσαμάκης, Λούλα Παππά και Ελενα Γεωργαντά.

STAMOYLIS 01

Πόσα χρόνια διοργανώνετε πανηγύρι στο Αγγελόκαστρο;

Από το 1982 – γύρω στα 36 χρόνια. Είναι μια παράδοση για το χωριό μας που έχει ιστορία 150 χρόνων. Το πανηγύρι στο Αγγελόκαστρο είναι από τα πιο φημισμένα με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής να περνάνε από αυτό. Το συνεχίζουμε και εμείς με δημοτικά και λαικά τραγούδια πάντα με φίρμες. Τιμούμε την ιερά μονή Παντοκράτορα που βρίσκεται στο Αγγελόκαστρο και οι προσκυνητές που έρχονται στην Ιερά Μονή να προσκυνήσουν, παραμένουν και στο πανηγύρι και περνάνε πάρα πολύ ευχάριστα.

Τα τελευταία χρόνια με την κρίση έρχεται ο κόσμος στο πανηγύρι;

Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να έρχεται ο κόσμος αλλά δεν καταναλώνει το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια προ κρίσης. Πάντως ο κόσμος ξεφαντώνει καθότι τα ονόματα που έρχονται δεν είναι εύκολο να τα δεί στην Αθήνα και είναι μια ευκαιρία.

Πρέπει να τηρούμε την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα σαν λαός και να το περνάμε το μήνυμα στα νέα παιδιά;

Βεβαίως πρέπει η παράδοση να παραμένει και να πηγαίνει από γενιά σε γενιά και ιδίως οι θρησκευτικές παραδόσεις όπως έχουμε εμείς εδώ την Ιερά Μονή Παντοκράτορα που είναι η σημαία μας στο Αγγγελόκαστρο. Πρέπει να την συνεχίζει και η νεολαία. Εγω όσο μπορώ να κρατάω την παράδοση αυτή θα την κρατήσω και αν μπορέσω θα την μεταδώσω και στον υιό μου. Γιατί είναι κάτι ωραίο που ευχαριστεί και τον κόσμο, συνεχίζει και η παράδοση που όπως είπαμε έχουμε χρέος να την τηρούμε.

Πιο είναι το κύριο επαγγελμά σας;

Είμαι αυτοκινητιστής, έχω τουριστικό γραφείο και αυτοκίνητο στο ΚΤΕΛ. Ημουν και οκτώ χρόνια δήμαρχος στον Δήμο Αγγελοκαστρου. Επι της θητείας μου έγινε το κτίριο της Δημαρχίας και η Πλατεία. Το Αγγελόκαστρο έχει γύρω στους 2.200 κατοίκους. Παλιότερα είχε πιο πολλούς. Εχουν μεταναστεύσει πολλοί και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Το καλοκαίρι πάντως έρχονται αρκετοί. Το Αγγελόκαστρο ζεί από την αγροτική παραγωγή καθότι οι κάτοικοι καλιεργούν τον κάμπο πέριξ του Αχελώου. Το πρόβλημα που αντιμετωίζουμε φυσικά είναι ότι τα προιόντα μας δεν έχουν καλές τιμές και αυτό είναι ενας μόνιμος βραχνάς για τους καλιεργητές;

Το μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;

Να είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Να έρχονται στο  πανηγύρι μας, να ξεφαντώνουν και να διασκεδάζουν. Εμείς από την μεριά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να περνάει ο κόσμος καλά.

AGGELOKASTRO 12

 

Για τα πανηγύρια και την δημοτική παράδοση μιλήσαμε και με μερικούς από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο πανηγύρι του Αγγελοκάστρου οι οποίοι μας δήλωσαν:
KATSAMAKIS 05

KATSAMAKIS 09

Ο κος Χρήστος Κατσαμάκης κατάγεται από το Αγρίνιο, είναι δεξιοτέχνης του Κλαρίνου και δουλεύει από τα 14. Ο ίδιος δηλώνει: Η μουσική είναι παράδοση στην οικογένεια. Εγω γυρίζω ανα την Ελλάδα σε πανηγύρια σε γάμους γενικά σε όποια εκδήλωση με καλούν. Σήμερα ο Ελληνας διασκεδάζει μεν αλλά λόγω κρίσης δεν καταναλώνει. Ωστόσο δεν χάνει το κέφι του. Σίγουρα θα βγεί και εκεί πχ που έπινε 5 μπύρες θα πιεί 2. Πρέπει να συνεχίσουμε την παράδοση αλλά η αλήθεια είναι ότι σήμερα τα πανηγύρια έχουν αλλάξει. Δεν ακούγονται τα παραδοσιακά τραγούδια όπως παλιά και οι νέοι τραγουδιστές δεν μπορούν να προσεγγίσουν με την φωνή τους τους παλιότερους. Το Κλαρίνο δεν μπορεί να το παίξει σωστά ο καθένας. Στο πανηγύρι σήμερα ακούγονται πολλά τσιφτετολοειδή τραγούδια ή πολλά παραδοσιακά με διαφορετικό τρόπο ο οποίος δεν είναι μέρος της παράδοσης.   Εχω συνεργαστεί με τον Τάκη Καρναβά, τον Κώστα Σκαφίδα, την Σοφία Κολλητήρι, την Τασία Βέρα, τον Ανδρέα Τσαούση, τον Μάκη Χριστοδουλόπουο, τον Βασίλη Τερλέγκα, την Αννούλα Τσαχάλου και πολλούς άλλους. Εχω προτάσεις για να παίξω στο εξωτερικό αλλά για δικούς μου λόγους δεν έχω πάει ακόμη. Μεγάλα ονόματα στο κλαρίνο που πέρασαν από την Ελλάδα είναι κατά την γνώμη μου οι : Γιάννης Βασιλόπουλος, Βαγγέλης Κοκκώνης, Μάκης Μπέκος, Μάκης Βασιλειάδης, Βασίλης Σούκας. Σαν αυτούς τους οργανοπαίχτες είναι δύσκολο να ξαναβγούν. Στον κόσμο εύχομαι να είναι όλοι καλά να έχουν υγεία και να βγαίνουν να διασκεδάζουν όσο μπορούν και να κρατάμε την παράδοση.    

PAPPA 11

PAPPA 08

Η κα Λούλα Παππά κατάγεται από την Λαμία, τραγουδάει από 14 χρονών. Στην οικογενειά της τραγουδούσε ο πατέρα της και ο θείος της. Η ίδια δηλώνει:  Τραγουδάω 35 χρόνια σε πανηγύρια σε κέντρα και λοιπές εκδηλώσεις. Εχω κυκλοφορήσει περισσότερα από 23 CD  με πολλές επιτυχίες όπως «Τα κόκινα γαρύφαλλα», «Ολα μελι γάλα», «Μ’αγαπάς μωρέ», «Τα μάτια σου τα πράσινα», «Καλά έκανα και αγάπησα» κλπ. Εχω συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες όπως με την Φιλιώ Πυργάκη, τον Βασίλη Κωνσταντίνου, τον Θανάση Βαρσαμά, τον Κώστα Αριστόπουλο κλπ. Ο θεσμός των πανηγυριών υφίσταται όπως παλιά αλλά έχει αλλάξει το ύφος. Η νεολαία ακολουθεί καθότι ακούγονται πολύ και χορευτικά τραγούδια που αρέσουν στην νεολαία. Καλό είναι τα παιδιά να συμμετέχουν σε συλλόγους που ασχολούνται με τις παραδόσεις. Και καλό είναι να μάθουν κάποιο παραδοσιακό όργανο. Τα πανηγύρια στην Αιτωλοακαρνανία είναι από τα πιο ξακουστά και όλοι οι συνάδελφοι θέλουν να έλθουν. Εχω έλθει παρα πολλές φορές στο νομό σας και σε πολλές πόλεις.  Εύχομαι ο κόσμος να έχει υγεία, να βγαίνει να διασκεδάζει, και να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα.

GEORGANTA 24

GEORGANTA 17

Η δεσπινοίς Ελενα Γεωργαντά κατάγεται από την Πάτρα αλλά έχει γεννηθεί στο Σίδνευ της Αυστραλίας και τραγουδάει λαικά και δημοτικά τραγούδια. Η ίδια δηλώνει: Στα πανηγύρια έχει αλλάξει το ύφος, κρατάμε μεν την παράδοση αλλά έχει επικρατήσει και το λαικό στοιχείο. Ετσι έχουμε φέρει και τους νέους στα πανηγύρια. Κάνω περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Το κοινό της Αιτωλ/νίας είναι αρκετά θερμό, έχει πολύ κέφι και ζωντάνια και πάντα εδώ το κρατάμε μέχρι το πρωί. Δεν είμαι υπέρ των Talent Show. Πιστεύω ότι αν κάποιο παιδί έχει ξεχωριστή φωνή αργά ή γρήγορα θα βρεί τον δρόμο του. Τα ήθη και τα έθιμα θα συνεχίζουν να διατηρούνται μέσα από συλλόγους που ασχολούνται με την παράδοση και φυσικά μέσα από την οικογένεια. Είμαι δέκα χρόνια στον χώρο του τραγουδιού. Πριν ενα μήνα κυκλοφόρησα το πρώτο μου CD, το οποίο περιέχει έξη νεα τραγούδια και έξη επανεκτελέσεις. Κλαρίνο παίζει ο Μάκης Τσίκος, μουσική Κώστας Πίτσος και στίχοι Ρούλα Βλάχου. Εύχομαι στον κόσμο υγεία και να γλεντάει όσο μπορεί καθότι είναι μεταδοτικό.

AGGELOKASTRO 14

AGGELOKASTRO 15

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Για την γνωστή τραγουδίστρια ΣΑΜΠΡΙΝΑ δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και πολλά χρόνια έχει δείξει την αξία της στη μουσική σκηνή και είναι πολύ αγαπητή στον κόσμο. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να την συναντήσει πριν από μια εμφάνιση της στην περιοχή του Αγρινίου και να συνομιλήσει μαζί της για τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας.

SAMPRINA 02

Σαμπρίνα πότε ξεκίνησες το τραγούδι;  υπήρχε κάποιος άλλος στην οικογένεια σου που να είχε ασχοληθεί;

Τραγουδώ επαγγελματικά από το 1993, δεν προέρχομαι από οικογένεια καλλιτεχνών καθότι κανείς άλλος από την οικογενειά μου δεν τραγουδάει. Όλο το ταλέντο μάλλον το πήρα εγώ. Ξεκίνησα κάνοντας δισκογραφία όπου με άκουσαν ο συνθέτης Κώστας Χαριτοδιπλωμένος και ο παραγωγός  Νίκος Καραγιάννης που ήταν στην τότε Polygram τώρα Universal και έτσι ξεκίνησα.

Έχεις κυκλοφορήσει αρκετά CD;

Έχω κυκλοφορήσει παλιότερα γύρω στα τέσσερα ολοκληρωμένα CD και τελευταία κάποια CD-Single. Αγαπημένα μου τραγούδια είναι το «Φωνές» από το πρώτο CD και το «Φεγγάρια καθρέπτες»

Αισθάνεσαι ότι είσαι ΠΟΠ τραγουδίστρια;

Βασικά αισθάνομαι ότι είμαι ερωτική τραγουδίστρια και πιστεύω ότι τα περισσότερα τραγούδια που έχουν γίνει επιτυχίες  είναι ερωτικά. Εκτός του «Μπουμ-Μπουμ» και το «Ένα-Ένα» υπάρχουν τραγούδια διαχρονικά όπως το «Φωνές» που έχω ντουέτο με τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο που είναι ένα υπέροχο ερωτικό τραγούδι , το «Φεγγάρια καθρέφτες» που είναι με δική μου μουσική καθότι παίζω πιάνο από επτά χρονών, και είναι και αυτό ένα ερωτικό τραγούδι. Ξέρεις βασικά όταν είσαι στον χώρο πρέπει να πείς και κάποια άλλα πράγματα. Δηλαδή να πείς και περισσότερο εμπορικά τραγούδια. Οπότε ανεξαρτήτως του τι τραγούδια έχω πεί, εγώ αισθάνομαι ότι είμαι ερωτική τραγουδίστρια.

SAMPRINA 002

Μιλησέ μας για τον έρωτα. Υπάρχει έρωτας σήμερα;

Αξίζει να σας πώ ότι καθώς ερχόμουνα εδώ με το αυτοκίνητο και την παρέα μου είχαμε μια παρόμοια συζήτηση ακούγοντας στο ραδιόφωνο την Αλίκη Βουγιουκλάκη που τραγουδούσε «Μες σ’αυτή την βάρκα είμαι μοναχή …» και σκέφτηκα, πόσο όμορφες εποχές που ήταν εκείνες. Παρόλο που δεν έζησα εκείνη την εποχή, ήταν μια πολύ ρομαντική εποχή, πράγμα που βλέπουμε από τις ταινίες και τις υπόλοιπες καλλιτεχνικές δημιουργίες της εποχής. Τα νέα παιδιά σήμερα δεν έχουν την χαρά να ζήσουν αυτό το καρδιοχτύπι, το φλέρτ, δεν έχουν ρομαντισμό. Βλέπω μια δήθεν πρόοδο που υπάρχει. Γεμίζουν το σώμα τους με τατουάζ, με σκουλαρίκια κλπ αλλά δεν υπάρχει καθόλου ρομαντισμός. Όλα είναι πολύ πεζά και στενοχωριέμαι που βλέπω ότι αυτά τα παιδιά δεν μπορούν να ζήσουν το καρδιοχτύπι – το φλερτ.

Ξέρω ότι είσαι και μαμά. Είναι δύσκολο να κάνεις αυτή την δουλειά όντας μητέρα;

Δόξα τω θεώ έχω και εγώ την μαμά μου, που με βοηθάει με τον δεκατριάχρονο γιό μου.  Και είμαι υπέρ της παραδοσιακής Ελληνίδας μητέρας που είναι προστατευτικές και βοηθάνε τα παιδιά τους. Κάποιοι δεν συμμερίζονται αυτήν την  άποψη, αλλά αυτή είναι η τοποθετησή μου.

Πως είδες την διαδρομή με τους νέους δρόμους που έγιναν; Εχεις ξανάρθει στην Αιτωλοακαρνανία;

Δόξα τω θεώ με τους νέους δρόμους που δόθηκαν στην κυκλοφορία ήρθαμε πολύ άνετα και πολύ γρήγορα. Στο Αγρίνιο έχω έρθει ξανά πριν τέσσερα χρόνια για να τραγουδήσω σε κάποιο μαγαζί με τον Γιώργο Δασκουλίδη.

SAMPRINA 05

Ποιά είναι η αποψή σας για τoν θεσμό των πανηγυριών;

Εμένα μου αρέσουν πάρα πολύ τα πανηγύρια και να είμαι με τον κόσμο, θέλω να μιλάω με τον κόσμο. Η αποψή μου είναι ότι ο καλλιτέχνης δεν αποτελεί κάτι ξεχωριστό από έναν οποιοδήποτε άνθρωπο και δεν μου αρέσει καθόλου το σταριλίκι. Μου αρέσει η επαφή και η κουβέντα με τον κόσμο. Δεν κυκλοφορώ με αυτόγραφα καθότι θεωρώ ότι άλλα επαγγέλματα πιο χρήσιμα για τον άνθρωπο θα έπρεπε να έχουν και όχι εμείς.

Πως βλέπεις τον θεσμό των talent show σήμερα;

Σήμερα δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να προβληθεί ένας νέος καλλιτέχνης, δεν υπάρχουν δισκογραφικές εταιρείες όπως την εποχή που ξεκίνησα εγώ. Γενικά υπάρχει μόνο η τηλεόραση που θα τον προβάλλει. Το talent show δεν είναι κακό αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει στον νέο καλλιτέχνη κάτι ουσιαστικό. Αυτό γιατί φέτος θα βγεί ο Χ καλλιτέχνης, τον ερχόμενο χρόνο κάποιος άλλος καί ούτω καθεξής. Κάθε χρόνο βγαίνουν καινούργιοι και ξεχνιούνται οι παλιοί.

Το μήνυμα σας για τους αναγνώστες μας

Τους εύχομαι να είναι ευτυχισμένοι. Να έχουν εσωτερική ηρεμία και να τα έχουν βρει με τον εαυτό τους. Εύχομαι να περαστούν οποιεσδήποτε δυσκολίες και να κάνουν κουράγιο. Η κρίση σίγουρα έχει επηρεάσει και την δική μας δουλειά καθότι παλιότερα δουλεύαμε έξι μέρες την εβδομάδα και σήμερα μόνο δύο. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερος σεβασμός στο κοινό εκ μέρους μας καθότι αυτός που θα έρθει να σε δει θέλει να περάσει καλά και σίγουρα δεν του περισσεύουν.

Σαμπρίνα σε ευχαριστούμε για την συνέντευξη και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνεις.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

SAMPRINA 06

SAMPRINA 08

Ο αναγνώστης του AgrinioBestOf.gr Κος Χαβίνης Θεόδωρος, κάτοικος του Σαν Φραντζίσκο Αμερικής, με καταγωγή απο την Αμφιλοχία, βρέθηκε στην περιοχή μας για ολιγοήμερες διακοπές και μας μίλησε για τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής στον τρόπο ζωής και την οικονομία.

Ο κος Θεόδωρος Χαβίνης κατάγεται από την Αμφιλοχία, γεννήθηκε στην Αθήνα και τα τελευταία 20 χρόνια μένει στο Σαν Φραντζίσκο στην Αμερική. Εφυγε από την Ελλάδα από τα 18 καθότι είχε την τάση να φύγει να δει κάτι διαφορετικό με προορισμό κυρίως Αγγλοσαξονικά κράτη. Εχει σπουδάσει στο Λονδίνο Φυσική και Ηλεκτρονικά και στο Λίβερπουλ έκανε Master στις Τηλεπικοινωνίες. Σήμερα δουλεύει στην Sillicon Valley σε εταιρεία που ειδικεύεται σε εφαρμογές Business Banking, Finance, Wealth Management κλπ. Είναι παντρεμένος εχει δύο κόρες εκ τω οποίων η μία δουλεύει στην Γερμανία ως Asset Manager και η άλλη ως Βιολόγος στην Καλιφόρνια. Ο ίδιος έχει ένα χρόνο  να έρθει στην Ελλάδα και στο φετεινό ταξίδι βρήκε σημαντική εξέλιξη στην χώρα μας, την χρήση των νέων Αυτοκινητοδρόμων (Ολυμπία οδό, Ιονία οδό). Ο ίδιος δηλώνει ότι πρώτη φορά έρχεται σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από Αθήνα σε Αμφιλοχία και αισθάνεται υπερήφανος για αυτό. Η χρήση των νέων αυτοκινητοδρόμων θα φέρει νεα πνοή στην περιοχή διευκολύνοντας τους ντόπιους και βοηθώντας την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη.

Για το πώς βλέπει την ζωή στην Αμερική σε σχέση με την ζωή εδώ μας δηλώνει ότι: Στην Αμερική υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο ζωής καθότι εκεί δουλεύουν πολλές ώρες και γενικώς η ζωή ειναι πολύ ποιό γρήγορη. Οσον αφορά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στην Αμερική οι περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες και λιγότεροι έχουν δικές τους δουλειές. Εδώ συμβαίνει το αντίθετο. Οι περισσότεροι έχουν δικές τους δουλειές και λιγότεροι δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες. Οι δουλειές αυτές όμως στην χώρα μας δεν έχουν να κάνουν με παραγωγή ή να κάνουν κάτι πρωτότυπο αλλά είναι στην πλειοψηφία, καφετέριες, σουβλατζίδικα, τυροπιτάδικα κλπ παρεμφερή, τα οποία ναι μέν χρειάζονται αλλά όχι τόσα πολλά.  Θα έπρεπε η κυβέρνηση να δώσει κίνητρα ούτως ώστε ο κόσμος να ασχολείται με νέες τεχνολογίες, να κατασκευάζει πράγματα να κάνει πρωτότυπα πράγματα. Δίνοντας έμφαση στον πρωτογενή τομέα η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο βιομηχανική και να εξάγει τα πολύ ποιοτικά προιόντα που παράγει αντί να ανακυκλώνεται στα ίδια και στα ίδια. Πχ ένα τυροπιτάδικο ή ένα καφενείο δεν παράγει και δεν εξάγει τίποτα.Οσον αφορά τον Τουρισμό οφείλω να ομολογήσω ότι το προσωπικό που στελεχώνει τις τουριστικές επιχειρήσεις είναι πολύ φιλικό και αυτό είναι πολύ καλό αλλά θέλει λίγο προσοχή στην λεπτομέρεια για να ανέβει η ποιότητα του Τουρισμού και κατεπέκταση τα ωφέλη. Πιο συγκεκριμένα χρειάζετε οι πόλεις να είναι καθαρές, οι ακτές και οι παραλίες επίσης και το service ποιοτικότερο. Ο κόσμος είναι φιλικός αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

THEO XAVINIS 1

Σε ερώτηση αν θα γύριζε να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα απάντησε ότι ειναι μια δυσκολη ερωτηση και θα εξαρτηθεί πολύ μετά την οικονομική κρίση. Ωστόσο δηλώνει ότι στο σπίτι του μιλάνε άπαντες Ελληνικά και θα έρχεται πάντα τα καλοκαίρια, για όσο περισσότερο χρόνο του επιτρέπεται.

Το μήνυμα προς τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr είναι να έχουν όλοι υγεία και αυτό που θα ήθελε να δεί στην Ελλάδα τις επόμενες φορές που θα έρθει είναι περισσότερη βιομηχανοποίηση. Κάτι που κάνει τώρα η Ρουμανία η οποία συνεργάζεται σε διάφορα startups με την Sillicon Valley. Αυτό που θα ήθελα να συστήσω στους ξένους επιχειρηματίες είναι να εμπιστεύονται τα Ελληνικά μυαλά και να δίνουν δουλειά σε Ελληνες καθότι υπάρχουν πολλά ταλέντα που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν σε μεγάλο βαθμό.

Τμήμα παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 14:03

Το “Real Estate” στην εποχή της Κρίσης

Ο κος Θεόδωρος Κουβέλης (Συνεργάτης Nova Real Estate), κτηματομεσίτης από το Αγρίνιο εξηγεί την κατάσταση με την αγορά των ακινήτων στην εποχή της κρίσης που διανύουμε, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με την Χρύσα Σπαή για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr στον φιλόξενο χώρο του «ΑΛΘΑΙΑ HOTEL» στο Πετροχώρι.

th koyvelis 1
Ο κος Θεόδωρος Κ. Κουβέλης κατάγεται από το Αγρίνιο, έχει σπουδάσει Λογιστικά και από το 2005 δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων ως κτηματομεσίτης καθώς και σαν πιστοποιημένος πραγματογνόμωνας - εκτιμητής ακινήτων.  

Ο ίδιος δηλώνει : Η αγορά των ακινήτων είναι σίγουρα πτωτική αλλά παράλληλα είναι και μία περίοδος ευκαιριών που γίνονται επενδύσεις. Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν κατασκευάζονται νέες οικοδομές με αποτέλεσμα να υπάρχουν προς πώληση μόνο παλαιά σπίτια. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει χάσει την αγοραστική του δύναμη λόγω της κρίσης και των Capital Control παρόλο που οι τιμές στην αγορά ακινήτων έχουν πέσει έχουν χαθεί οι αγοραστές της μεσαίας τάξης. Για παράδειγμα διαμέρισμα 75 τμ2 που πριν 7 έτη πωλούνταν στο ποσό των 100.000€ πλέον μπορείς να αγοράσεις σε καλή περιοχή με 40.000 €. Η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την στιγμή, χρειάζεται πάρα πολύ χρόνος.  Επιχειρηματικές ενέργειες θα βοηθούσαν την κατάσταση. Στο εξωτερικό που έζησα (Μαδρίτη) εκεί υπήρχαν οι βάσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην κρίση και βοηθάει σε αυτό και το κράτος. Η υψηλή φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα λειτουργεί αποτρεπτικά για αγορές και επενδύσεις. Μην ξεχνάμε τα περισσότερα ακίνητα στην Ελλάδα είναι χρεωμένα στις τράπεζες. Είναι παρα πολύ δύσκολο να γίνουν συμβόλαια, γίνονται βέβαια πράξεις από ξένους που συνήθως αγοράζουν σε νησιά (Μύκονος, Σαντορίνη, Κρήτη) και γενικά όπου υπάρχει κοντά θάλασσα και τουρισμός. Επίσης πλέον έχει παρουσιαστεί έντονα το φαινόμενο Κινέζοι & Τούρκοι να αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα με σκοπό να αποκτήσουν την Golden Visa.

Σε ερώτηση για το τι γίνεται στην Αιτωλοακαρνανία μας απάντησε ότι:  Υπάρχει κόσμος που διαθέτει χρήματα για αγορές-επενδύσεις καθότι η ζωή πάντα συνεχίζεται και δεν σταματάει στην κρίση. Η περιοχή μας είναι ένας πανέμορφος και πλούσιος τόπος που αξίζει κάποιος να επενδύσει.

Το μήνυμα που στέλνω στου αναγνώστες του site σας είναι ότι ο Έλληνας κρύβει δύναμη μέσα του και πιστεύω να ξεπεράσουμε σύντομα την κρίση.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Μια συνάντηση στoν φιλόξενο χώρο του γνωστού μεζεδοπωλείου «Λεμόνι» στο Αγρίνιο ήταν αφορμή για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στην Χρύσα Σπαή ο Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος (Στιχουργός και Τραγουδιστής) για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

basilokostopoylos1

Ο Κος Σωτήρης Βασιλοκωστόπουλος κατάγετε από το Αγρίνιο, ασχολείται με το τραγούδι πάνω από είκοσι χρόνια και επαγγελματικά τα τελευταία τέσσερα. Ασχολείται και με την στιχουργική έχοντας δώσει τραγούδια σε αρκετούς καλλιτέχνες. Τα τελευταία τραγούδια που κυκλοφόρησαν με δικούς του στίχους είναι τα «Σαν περνάς μες το Χωριό», «Τα κρυστάλινα μάτια σου» και το «Μονοπάτι μονοπάτι θα ρθω να σε βρώ» που το τραγουδάει ο Κώστας Ζάγκας. Τραγούδια εχει δώσει επίσης και στον Κώστα Σαφέτη, Ελενα Χαραμή, Τζένη Κατσίγιαννη και στον Σταμάτη Γονίδη.

Η αποψή του είναι ότι ο Ελληνας θέλει να διασκεδάσει αλλά λόγω κρίσης και οικονομικής στενότητας δεν μπορεί να ξοδέψει όπως παλιά. Δούλευε σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα, όπου διέμενε γύρω στα είκοσι επτά χρόνια, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια  έχει έλθει και διαμένει μονιμα στο Αγρίνιο όπου δουλεύει σε μαγαζιά της πόλης. Θεωρεί ότι το Αγρίνιο εχει πρόοδο στην πολιτιστική ανάπτυξη, καθότι έχει εμφανή θετική πορεία στο θεατρικό γίγνεσθαι και πολύ γνωστή ανά το πανελλήνιο φιλαρμονική. Εχει γίνει μια σύγρονη πόλη με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Το κυριότερο είναι ότι λόγω μεγέθους και θέσης συγκεντρώνει τα περισσότερα καλά των σύχρονων μεγαλουπόλεων.  

Σε ερώτηση πως εμπνέεται για να γράψει ένα τραγούδι απάντησε ότι η εμπνευση μπορεί να προέρχεται από μια χαρά, μια λύπη, μια εμπειρία. Ο ίδιος τραγούδαγε από μικρός σε όποια δουλειά και να έκανε και θεωρεί ότι το τραγούδι γενικά είναι «Το φάρμακο της καρδιάς» και είναι αναγκαίο για τον άνθρωπο. Ο ίδιος προτείνει σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντι να πηγαίνουμε στον γιατρό ο οποίος θα μας δώσει φάρμακα για να «πνίξουμε το πρόβλημα» να το ρίχνουμε στο τραγούδι. Δηλαδή χωρίς απαραίτητα να ξέρουμε να τραγουδάμε να αυτοσχεδιάζουμε με στίχους και μελωδίες. Ετσι ξεπερνάμε καλύτερα το πρόβλημα, ξαλαφρώνουμε.   

Δηλώνει ότι το σημερινό τραγούδι είναι διαφοροποιημένο σε σχέση με το παλιό, καθότι έχουν αλλάξει οι καταστάσεις που βιώνουν οι άνθρωποι. Τα περισσότερα σημερινά τραγούδια είναι για προσωρινή κατανάλωση, σουξέ για μερικές μέρες. Αντιθέτως τα τραγούδια που γράφτηκαν στο παρελθόν ακούγονται και θα ακούγονται πάντα. Ο ίδιος προσπαθεί να γράφει ποιοτικά τραγούδια που να αντέχουν στον χρόνο. Βέβαια αυτό ο χρόνος θα το δείξει.

basilokostopoylos2
Επίσης μας δηλώνει ότι: Όταν τραγουδάμε στο πάλκο καταλαβαίνουμε σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται το κοινό και σίγουρα τα τελευταία χρόνια δεν είναι και στην καλύτερη. Ο κόσμος είναι μαγκωμένος δεν ξεφαντώνει εύκολα. Ερχονται βέβαια στα πανηγύρια αλλά πρέπει να τους προτρέψεις πχ να χορέψουν. Δύσκολα το ξεκινάνε μόνοι τους. Τα μεροκάματα για εμάς τους τραγουδιστές είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με παλιότερα και χρειάζεται να κάνεις και δεύτερη δουλειά.

Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο, να συμμετέχουν στα πανηγύρια να ξεφαντώνουν και σε οποιοδήποτε πρόβλημα να το ρίχνουν στο τραγούδι.


Στο παρακάτω βίντεο ο ίδιος τραγουδάει το «Ο ήλιος Βασιλεύει»


Στα επόμενα βίντεο ο Κώστας Ζάγκας τραγουδάει σε στίχους του Σωτήρη Βασιλοκωστόπουλου.

Μια τυχαία συνάντηση με τον γνωστό νομικό κο Νίκο Καζαντζή, ο οποίος διετέλεσε και αντιδήμαρχος Αγρινίου είχε σαν αποτέλεσμα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, την οποία παραχώρησε ο ίδιος στην Χρύσα Σπαή για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr και την παρουσιάζουμε στην συνέχεια.

panetolio 085


Ο δικηγόρος κος Νίκος Καζαντζής (πρώην αντιδήμαρχος Αγρινίου) ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση του "Ιππικού Ομίλου Παναιτωλίου" μας δήλωσε:

Θεωρώ ότι αυτές οι εκδηλώσεις φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά, δημιουργούν μια αισιοδοξία και  δημιουργούν μια σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ του κόσμου. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά του Ιππικού Ομίλου Παναιτωλίου καθότι δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό και το έχουν καταφέρει. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει ο σύλλογος εκδηλώσεις και ούτε η τελευταία, και εύχομαι κάθε φορά οι εκδηλώσεις τους να είναι καλύτερες και να ανεβαίνουν συνέχεια τα σκαλοπάτια που χρειάζεται για να φτάσουν όπου εκείνοι πιστεύουν  ότι πρέπει. Παρακολουθώ την πορεία τους και πιστεύω ότι είναι από τους πετυχημένους συλλόγους της περιοχής του Δήμου Αγρινίου, αλλά και γενικότερα επειδή μιλώ μαζί τους, από όλα τα μέρη της Ελλάδος τους ζητούν να πάρουν μέρος σε εκδηλώσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθότι έτσι κάνουν γνωστό το Παναιτώλιο και το Αγρίνιο ευρύτερα στον Ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι και οι ίδιοι πρέπει να είναι περήφανοι για αυτό γιατί τα εύσημα ακούγονται συνεχώς σε όποια εκδήλωση συμμετέχουν και παρευρίσκονται. Ετσι λοιπόν θεωρώ οτι πρέπει και εμείς να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια τους και να συμμετέχουμε ενεργά γιατί μόνος του κανένας δεν κατάφερε ποτέ τίποτα. Η ομαδικότητα είναι το ζητούμενο και δεν είναι δεδομένο. Επίσης θεωρώ ότι ο σύλλογος αυτός προσφέρει κονωνικό έργο όπως κάνει και απόψε, πράγμα που τον κάνει ακόμη πιο χρήσιμο και πιο σημαντικό. Μπράβο λοιπόν σε όλους τους συντελεστές  της σημερινής επιτυχημένης  εκδήλωσης     και εύχομαι κουράγιο δύναμη αισιοδοξία ελπίδα και θάρρος για το μέλλων για να μπορούν και στη συνέχεια να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Το Παναιτώλιο είναι πολύ ζωντανό χωριό με πολλούς κατοίκους και έχει πάρα πολλά να προσφέρει. Εχει βγάλει πολλές σημαντικές προσωπικότητες πχ Καπράλος. Έτσι λοιπόν τα παιδιά του Συλλόγου  αποδεικνύουν  ότι το  Παναιτώλιο εξελίσσεται και συνεχώς ανεβαίνει και συμμέτεχει στην πολιτιστική εξέλιξη του Δήμου Αγρινίου. Δηλαδή τρέχει με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από άλλες περιοχές του Δήμου. Οσον αφορά τους πολιτιστικούς χώρους στο Αγρίνιο θεωρώ ότι από το 2006 και μετά έχουν δημιουργηθεί κατάλληλοι χώροι μέσα στην πόλη του Αγρινίου αλλά έχει αφεθεί λίγο η περιφέρεια. Νομίζω ότι πρέπει να πέσει το βάρος της Δημοτικής αρχής στην ανάπτυξη της περιφέρειας η οποία θα πρέπει ορθολογιστικά να εξισορροπηθεί με τον Δήμο Αγρινίου ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία υστέρηση και να μην χρειάζεται να μιλάμε για πόρους του Δήμου Αγρινίου στο κέντρο του Αγρινίου η στις γειτονιές του Αγρινίου μιας και ο Καλλικράτης αυτό είχε σαν σκοπό να συνενώσει τις κοινότητες σε μια οντότητα αλλά να μην υστερεί η μια σε βάρος της άλλης. Το μήνυμα προς τους αναγνώστες είναι ότι χρειάζεται ομαδικότητα για την επιτυχία.

Τμήμα Παραγωγής ΕΙδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

Στο Παναιτώλιο Αγρινίου και συγκεκριμένα στον χώρο που γινόταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Ιππικός Ομιλος Παναιτωλίου» η Χρύσα Σπαή είχε την ευκαιρία να μιλήσει με την γνωστή καλλιτέχνιδα στον χώρο του τραγουδιού Μαρία Μιχαήλ (η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα) για το AgrinioBestOf.gr

maria michail 002

Η Μαρία Μιχαήλ κατάγεται από την Αργολίδα αλλά έχει γεννηθεί και μεγάλωσε στον Καναδά. Τραγουδάει από δώδεκα χρονών. Έχει σπουδάσει Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία και η ίδια μας δηλώνει το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι:

Στο πανεπιστήμιο κάναμε μια μπάντα οι φοιτητές και παίζαμε έντεχνα κα λαϊκά. Συνέχισα να ασχολούμαι με το τραγούδι σαν χόμπι. Επειδή μου άρεσε πάρα πολύ, στην πορεία έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Το πανηγύρι έχει μοντερνοποιηθεί και έχει φέρει την νεολαία πιο κοντά στα δημοτικά τραγούδια και από την άλλη πρέπει να προσπαθήσουμε να μην χάσουμε την παράδοση δηλ το παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι. Η κρίση έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον κόσμο αλλά οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω καθότι είμαστε γλεντζέδες, το θέλουμε δεν μπορούμε χωρίς μουσική χωρίς χορό. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι βοηθάνε την διατήρηση της παράδοσης με διάφορες εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες που κάνουν. Το Αγρίνιο είναι νο1 στα πανηγύρια και η Αιτωλοακαρνανία έχει τα μεγαλύτερα και καλύτερα πανηγύρια. Έχω ασχοληθεί με πολλά είδη τραγουδιών ποπ, ροκ, έντεχνο, λαικό κλπ. Έχω κάνει και μια δισκογραφική δουλειά το 2012. Παραγωγός ήταν ο Σήφης Σαρασίδης - αυτός που έγραψε το «Είπα να φύγω» του Θέμη Αδαμαντίδη. Ήταν μια λαϊκή δουλειά - τώρα ετοιμάζω ένα νέο single. Τα τελευταία χρόνια μπήκα στον χώρο του λαικοδημοτικού και μου αρέσει πάρα πολύ. Επειδή έχω μεγαλώσει στον Καναδά, πηγαίνω σε πάρα πολλές περιοδείες σε Αμερική, Καναδά σε εκδηλώσεις που κάνουν σύλλογοι εκκλησίες ή διάφορες κοινότητες που κάνουν τοπικές γιορτές κλπ. Εδώ στο Αγρίνιο έχω πάρει πολύ αγάπη από τον κόσμο, ο οποίος είναι πολύ φιλόξενος και νοιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου. Υπάρχει πολιτιστική ανάπτυξη στην περιοχή και βλέπω ότι η νεολαία κρατάει τις παραδόσεις πράγμα που δεν το βλέπω σε άλλα μέρη που έχουν ξενοποιηθεί. Επειδή μεγάλωσα στο εξωτερικό πρέπει να πώ ότι η οικογένειά μου κρατούσε τις παραδόσεις. Στο Αγρίνιο βρέθηκα όταν ο συνεργάτης μου Δημήτρης Μόσχος, ο οποίος κατάγεται από το Αγρίνιο και έχει το «Δικαστήριο CLUB” στο Μπουρνάζι, είχε την ιδέα να ανοίξουμε ένα αντίστοιχο CLUB και στο Αγρίνιο, το «Δικαστήριο LIVE”. Ετσι βρέθηκα και εγώ στην πανέμορφη πόλη σας και ευχαριστώ τον κόσμο που με στηρίζει. Το μηνυμά μου στον κόσμο είναι να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την παράδοση και γενικά την Ελλάδα μας.

maria michail 003

maria michail 004

maria michail 005

maria michail 008

Τμήμα Παραγωγής ΕΙδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgriniobestOf.gr

Σελίδα 1 από 7

 

panaitolikos1926

domh

wineoutlet banner 300x180

sfinakiafm play
sfinakiafm station

vivlio life

liapis elastika

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα που ενδιαφέρουν

Το Θέμα της Ημέρας

Προτεινόμενα Αρθρα

  • 1