Κυριακή, 28η Απριλίου 2024  5:28 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2022 13:41

Πάσχα στα Τρία Φανάρια και Ντούτσαγα Αγρινίου τη δεκαετία του ’60

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Πάσχα μας άλλης εποχής στο Αγρίνιο μας θύμισαν οι εικόνες από τη Ντούτσαγα Αγρινίου και τα Τρία Φανάρια που μας διέσωσε από το προσωπικό του αρχείο ο κος Φώτης Διαμαντής. Ήταν η εποχή που οι γειτονιές ήταν μία παρέα, τα σπίτια ήταν ανοικτά για όλους και όλοι άνοιγαν τα παράθυρά τους και πιάνονταν χέρι χέρι για να χορέψουν, να γλεντήσουν και να σουβλίσουν το αρνί τους τη μέρα αυτή. Σήμερα τη θέση τους  στις γραφικές γειτονιές και αυλές της περιοχής έχουν δώσει οι πολυκατοικίες και οι κάτοικοι, αν δεν αποδράμουν στα χωριά τους, γυρίζουν τον οβελία είτε στις πιλοτές των πολυκατοικιών είτε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος τους.

Όσο για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες του κου Διαμαντή, έχουν ληφθεί τη δεκαετία του ’60 στην Πλατεία των Τριών Φαναριών, η οποία είχε λάβει μόλις το επίσημο όνομα της “Πλατεία Μητροπολίτου Χριστόφορου” από την ονοματοδοσία του 1959. Πλέον η συγκεκριμένη γειτονιά είχε αρχίσει να εντάσσεται στον αστικό ιστό του Αγρίνιου.

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 885 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.