Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  10:32 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:33

Ο δρόμος της εξωστρέφειας για το Αγρίνιο μέσα από εκδηλώσεις που έγιναν τον Οκτώβριο του 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα σύνολο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 στην περιοχή του Αγρινίου μπορούν να αποτυπώσουν σε μεγάλο βαθμό τις προοπτικές επισκεψιμότητας και εξωστρέφειας της πόλης. Μιλάμε φυσικά για ανάπτυξη διάφορων μορφών δράσεων εναλλακτικού τουρισμού ο οποίος τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τουριστικής βιομηχανίας και λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο.

Ας δούμε μερικές εκδηλώσεις που μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.


 Στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε η τελευταία αγωνιστική του Πανελληνίου αγώνα αποστάσεων (Λίγκα) Αλεξιπτώτου Πλαγιάς (Βλαχέρνα Παρ 4 – Κυρ 6 Οκτ 2019)


Parapente 1

Parapente 2

Στην απογείωση της Παναγίας Βλαχέρνας 3 χλμ από το κέντρο της πόλης μετά από 24 χρόνια πραγματοποιήθηκε αγώνας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς πανελλαδικής εμβέλειας στον οποίο συμμετείχαν και ξένοι αθλητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη θέση απογείωσης παρόλο που βρίσκεται σε σχετικά μικρό ύψος, παρέχει μεγάλες πτητικές δυνατότητες και την μεγίστη ασφάλεια (λόγω του θαμνώδους της περιοχής) για τους Αλεξιπτωτιστές Πλαγιάς. Φυσικά η Αιτωλική πεδιάδα αποτελεί ένα απέραντο πεδίο προσγείωσης. Οι αθλητές που ήρθαν για πρώτη φορά στο Αγρίνιο έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο από τον χώρο πτήσεων και τις πτητικές δυνατότητες που αυτό προσφέρει όσο και από την φιλοξενία του κόσμου. Άπαντες δήλωσαν πρόθυμα την επιθυμία να ξαναέρθουν.

Parapente 3

Parapente 3


 Αγρίνιο: Σ/Κ 12 & 13 Οκτωβρίου οι αγώνες Dragster

dragster 1
Το πολεμικό αεροδρόμιο Αγρινίου στα Καλύβια είναι μεν ανενεργό αλλά χρησιμοποιείται πολλές φορές λόγω της καταλληλότητας τού διαδρόμου του για αγώνες Dragster & Drift Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας. Το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος το κάνουν το πλέον κατάλληλο για διοργάνωση αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας. Είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα έλκει πολύ κόσμο και σίγουρα η συστηματική χρήση του συγκεκριμένου χώρου μπορεί να αποτελέσει έναν καλό λόγο επισκεψιμότητας στην περιοχή. Σημειωτέον ότι φέτος έγιναν συνολικά τέσσερις διοργανώσεις αυτού του τύπου με δεκάδες συμμετοχές και εκατοντάδες επισκέπτες.

dragster 2

dragster 3


Πανελλήνιο Πρωτάθλημα WakeBoard 2019 στην λίμνη Τριχωνίδα (Σ/Κ 12-13/10/2019)

wakeboard-1
Είναι γνωστό ότι στον Δήμο Αγρινίου ανήκει και η μεγαλύτερη και ομορφότερη λίμνη της Ελλάδος. Η Τριχωνίδα. Η φυσική της θέση σε συνδυασμό με τις ήπιες κλιματολογικά συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μπορεί εύκολα να την καταστήσουν κέντρο Ναυταθλητικών δραστηριοτήτων πανελλήνιας και όχι μόνο εμβέλειας.

wakeboard-2
Ο ναυταθλητικός όμιλος «Τρίτωνας Αγρινίου» πραγματοποιεί εκεί σχεδόν κάθε χρόνο το πανελλήνιο πρωτάθλημα Wakebord. Αθλητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας έρχονται και απολαμβάνουν εκτός από την αθλητική τους δραστηριότητα στην λίμνη και την ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Συνομιλώντας με επισκέπτες από άλλες περιοχές που ήρθαν στην περιοχή διαπιστώσαμε την ικανοποίηση τους για τον χώρο όσον αφορά την αθλητική τους δραστηριότητα αλλά και για την φιλοξενία. Όλοι είχαν ένα θετικό λόγο να πουν και την επιθυμία να ξανάρθουν.

wakeboard-3


Συνάντηση Χειριστών PARAMOTOR στο Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου το Σ/Κ 19-20/10/2019

paramotor-5

Η Αερολέσχη Αγρινίου είναι γνωστή ανά την επικράτεια για της δραστηριότητες της. Αθλητές της συμμετέχουν πολλές φορές σε πανελλήνιους αλλά και παγκόσμιους αγώνες αποσπώντας βραβεία αλλά και καλές βαθμολογίες. Το μεγάλο πλεονέκτημα να βρίσκεται το πολιτικό αεροδρόμιο και έδρα της λέσχης μόνο 2 χλμ από το κέντρο της πόλης δημιουργεί από μόνο του σημείο αναφοράς και θετικής αποδοχής για όλους τους εμπλεκόμενους με τον αεραθλητισμό ανά την επικράτεια.

agrinio-map
Μια από τις πολλές εκδηλώσεις που έγιναν τελευταία εκεί ήταν η ετήσια πανελλήνια συνάντηση πιλότων μηχανοκίνητου αλεξιπτώτου (paramotor) και (paratrike). Χειριστές από όλη την Ελλάδα ήρθαν για ένα διήμερο πέταξαν πάνω από την περιοχή εντός και εκτός λεκανοπεδίου και χάρηκαν τις ομορφιές της περιοχής. Φυσικά άπαντες δήλωσαν ότι θέλουν να ξανάρθουν καθότι εκτός από την ικανοποίηση της πτήσης η αερολέσχη τους πρόσφερε άψογη φιλοξενία.

agrinio-map

paramotor-3

paramotor-4


Πολλές ακόμη πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν αυτή την περίοδο και σίγουρα όλες αποτελούν προστιθέμενη αξία στο θέμα που εξετάζουμε. Το σίγουρο είναι ότι η περιοχή μας (και φυσικά όλος ο Νομός μας) έχει το πρωτογενές υλικό για να τραβήξει κόσμο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν αρμονικά και εποικοδομητικά για το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά και με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια αυτή με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας.

Διαβάστηκε 10114 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 10:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr