Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  7:34 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 18:52

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο και πόνο, γίνεται; Ναι!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Η μη επεμβατική ρινοπλαστική, ή αλλιώς αναίμακτη ρινοπλαστική, είναι μία πρωτοπόρος, ανώδυνη και προσιτή οικονομικά εναλλακτική λύση έναντι του παραδοσιακού χειρουργείου με εξαιρετικά και άμεσα αποτελέσματα.

Η μύτη είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την εικόνα του προσώπου μας. Πολλές γυναίκες και άντρες αναρωτιούνται πώς θα ήταν η εικόνα τους εάν η μύτη τους ήταν λίγο διαφορετική, πιο ίσια, χωρίς «καμπουρίτσα» στη ράχη της, αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν στη διαδικασία της επεμβατικής ρινοπλαστικής. Σήμερα, η αισθητική δερματολογία προσφέρει μία ανώδυνη, εύκολη και γρήγορη λύση για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εικόνα της μύτης τους: πρόκειται για την αναίμακτη ρινοπλαστική.

Τι είναι η αναίμακτη ρινοπολαστική

Η αναίμακτη ή «υγρή» ρινοπλαστική πραγματοποιείται με την έγχυση υαλουρονικού οξέος. «Η υγρή ρινοπλαστική μας επιτρέπει να διορθώσουμε ένα ραχιαίο εξόγκωμα, να ανυψώσουμε το ακρορρίνιο ή να εξομαλύνουμε τη ρινική γέφυρα για να καλύψουμε την καμπούρα της μύτης. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά, πραγματοποιείται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας στον χώρο του ιατρείου και κατόπιν ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στις δραστηριότητές του», εξηγεί η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, Δερματολόγος–Αφροδισιολόγος και Επιστημονική Διευθύντρια της Cosmetic Derma Medicine.  

Τι επιτυγχάνεται με την αναίμακτη ρινοπλαστική

  • Αλλαγή στο σχήμα της μύτης. Εάν έχετε ένα ήπιο προεξέχον εξόγκωμα στη ρινική γέφυρα, το υαλουρονικό μπορεί να το «καμουφλάρει» και να εξομαλύνει το περίγραμμα του προφίλ σας. Επίσης, μπορεί να διορθώσει την εμφάνιση μιας επίπεδης (πλακουτσωτής) μύτης.
  • Αλλαγή στη γέφυρα της μύτης. Το υαλουρονικό μπορεί να κάνει τη γέφυρα να φαίνεται πιο λεπτή ή πιο πλατιά.
  • Αλλαγή στο σχήμα του ακρορρινίου, ώστε η άκρη της μύτης να γίνει πιο διακριτή.
  • Ανύψωση του ακρορρινίου. Με τα fillers μπορεί να ανυψωθεί ένα «πεσμένο» ρινικό άκρο (γαλλική μύτη).
  • Αλλαγή στο πλάτος και το μήκος της μύτης. Τα fillers προσθέτουν όγκο και διορθώνουν το προφίλ.
  • Διόρθωση ανομοιόμορφου περιγράμματος.
  • Διόρθωση τυχόν υπολειπόμενων ατελειών μετά από μια επεμβατική ρινοπλαστική ή μια αποτυχημένη ρινοπλαστική.

Χειρουργική ρινοπλαστική vs αναίμακτη ρινοπλαστική

Το πρώτο και κυριότερο πλεονέκτημα της αναίμακτης ρινοπλαστικής είναι ότι δεν απαιτείται χειρουργείο και αναισθησία. Εφαρμόζεται στο δερματολογικό ιατρείο, με την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Επιπλέον, με την τακτική επανάληψη, δημιουργείται μία «βάση» και το αποτέλεσμα διατηρείται ακόμη και για χρόνια. «Πρόκειται για μία διαδικασία ανώδυνη, που δεν αφήνει ουλές και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό, ενώ η αναίμακτη ρινοπλαστική μπορεί να αποτελέσει και μία πρόβα για κάποιον που επιθυμεί να διορθώσει τη μύτη του χειρουργικά και θέλει να έχει μια πρώτη εικόνα του αποτελέσματος», σχολιάζει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα. Τέλος, ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι αποτελεί μία προσιτή οικονομικά επιλογή συγκριτικά με την επεμβατική ρινοπλαστική.

Ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος για υγρή ρινοπλαστική

Όπως επισημαίνει η Δρ. Αμαλία Τσιατούρα, δεν είναι όλοι κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική με υαλουρονικό οξύ. «Η μη επεμβατική ρινοπλαστική δεν μπορεί να διορθώσει λειτουργικά προβλήματα της μύτης, όπως το «στραβό» ρινικό διάφραγμα ή την υπερτροφία των κόγχων. Επίσης, δεν ενδείκνυται εάν κάποιος επιθυμεί να μικρύνει τη μύτη του, να εξομαλύνει ευμεγέθη εξογκώματα ή να διορθώσει δυσμορφίες στα πλάγια τοιχώματα της μύτης. Σε αυτές τις περιπτώσεις ή για πιο δραστικές αλλαγές, ίσως χρειαστεί να εξετάσει τη λύση της επεμβατικής ρινοπλαστικής.  Επίσης, η αναίμακτη ρινοπλαστική μπορεί να προσφέρει μακροχρόνια αποτελέσματα με επαναληπτικές θεραπείες συντήρησης, αλλά δεν επιφέρει μόνιμες αλλαγές στη μύτη. Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός θα σας συμβουλεύσει για το ποια διαδικασία είναι η πιο κατάλληλη για εσάς και θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Διαβάστηκε 754 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2023 19:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.