Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:49 πμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 19:36

Το ντοκιμαντέρ που εξηγεί πολλά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν δεν έχετε δει αυτές τις μέρες το «ντοκιμαντέρ» του Πωλ Μέησον με τίτλο #ThisIsACoup να το δείτε οπωσδήποτε. Έχει τέσσερα μέρη και μέσα σε μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα που έχουν δημιουργήσει Έλληνες σκηνοθέτες, οπερατέρ και πρωταγωνιστές, αγκαλιά με μια εξίσου καταθλιπτική μουσική, θα αναφωνήσετε και σεις ότι «μας έκαναν πραξικόπημα». Μόνο όμως αν δεν ξέρετε τα στοιχειώδη, όπως ότι η ΕΚΤ είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός που δίνει φραγκάκια δανεικά μόνο αν είσαι σε κάποιο πρόγραμμα προσαρμογής. Ή αν δεν μπορείς να κάνεις μια απλή αναγωγή στις ημερομηνίες και να δεις ότι ο Γιάνης με τα λαχούρια ήταν έτοιμος για κλείσιμο των τραπεζών αρκετά πριν από το περήφανο ΟΧΙ του γνωστού δημοψηφίσματος με το ερώτημα που δεν κατάλαβε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Μπανανίας.

Όχι, δεν πρόκειται να γίνεται σοφότεροι, έτσι κι αλλιώς στο τέλος ο καλός Άγγλος δημοσιογράφος θα σας δείξει την άποψή του που είναι πάνω κάτω ότι ο Τσίπρας πρόδωσε τα ντέρτια του λαού και ότι οι γνήσιοι εκφραστές του που απομένουν είναι η Ζωή κι ο Γιάνης. Αλλιώς τα είχε στο μυαλό του ο καλός δημοσιογράφος, πίστεψε ότι ένας μικρός και περήφανος λαός θα άλλαζε τον κόσμο γιατί έτσι του είχε πει ο οικονομολόγος που τόσο πολύ θαυμάζει.

Υπάρχει όμως κάτι στο οποίο αυτή η υπερπαραγωγή μπορεί να σας βοηθήσει. Είναι το να αντιληφθείτε πώς και- κυρίως- από ποιους γράφτηκαν αυτές ο νεότερες σελίδες της Ιστορίας της χώρας που την κατέστησαν κι επισήμως αποτυχημένο κράτος. Αν και δεν το πιστεύω ότι το γράφω, νομίζω ότι εκείνο που καταλαβαίνεις αν αποστασιοποιηθείς είναι πως ο Τσίπρας και κάποιοι σαν τον Τσακαλώτο είχαν μπλέξει. Αν ήμουν οπαδός συνωμοσιών θα έλεγα ότι αυτό το ντοκιμαντέρ βγήκε τώρα για να απαλλαγεί από τις ευθύνες η ηγετική ομάδα που κυβερνά και ειδικά ο πρωθυπουργός.

Διότι, αν δεις τι είδους μυαλά κουβαλούσαν αυτοί που τον περιτριγύριζαν την εποχή που η Ελλάδα κινδύνευε να γίνει τρικοκοσμικό κράτος, θα καταλάβεις πολλά. Ναι, η σωστή απάντηση είναι «ας πρόσεχε, εκείνος οδήγησε τα πράγματα στην κατάσταση αυτή, εκείνος βιάστηκε, εκείνος τους άφησε να του κάνουν δημοψήφισμα με όρους Ζωής, εκείνος έλεγε ότι είμαστε ο μόνος λαός που πληρώνει με το αίμα του, ταΐζοντας τον λαϊκισμό». Σωστά, αν όμως υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του αρχικά, μετά ήθελε στελέχη, επιστήμονες και δημοσιογράφους με άποψη, να τον βοηθήσουν.

Ε, αυτό το ντοκιμαντέρ σε βοηθά να καταλάβεις πως ένα σωρό άνθρωποι γύρω του είχαν «καψούλι» στο μυαλό. Και ήταν εκείνοι που συνομιλούσαν με τον λεγόμενο διεθνή παράγοντα. Οι παλαβομάρες τους έγιναν ιδεολογία η οποία με ακρίβεια μας πήγαινε στο γκρεμό. Σχεδόν τα πάντα μπορείς να τα αντιληφθείς από την διαρκή παρουσία γνωστής πύρινης αρθρογράφου, η οποία με τα θαυμάσια μαλλιαρά αγγλικά της στην αρχή του πονήματος εξηγεί στον δυστυχή Μέησον ότι τα 5 χρόνια της κρίσης είχαμε στην Ελλάδα  πέντε(αρ.5)χιλιάδες αυτοκτονίες. Όταν κατάλαβε ο Τσίπρας ότι ο αληθινός αριθμός ήταν άλλος(βλ. αυτοκτονίες) κι ότι φουσκώνουμε τέτοια θέματα για να μας λυπηθούν και να πλερώσουν, ήταν κάπως αργά. Οπότε και πάλι καλά που έστριψε τελευταία στιγμή να λες. Τώρα τι θα κάνει με όσους σαλεμένους έχουν απομείνει, είναι γνωστό. Θα κάνει, όποτε μπορέσει, εκλογές.

Γ.Συμψηρής

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2837 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015 19:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.