Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  6:20 μμ
 
wm small
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 15:13

Ο Χρήστος Ρήγας για τον νέο δικαστικό χάρτη: "Πράγματα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στον τόπο μας!"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Πράγματα πρωτόγνωρα συμβαίνουν στον τόπο μας! Σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή παίρνουν το πρωτοδικείο από την πρωτεύουσα και το πάνε στο Αγρίνιο! Σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας (πρώην Νομός Αιτωλοακαρνανίας) ορίζονται Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο.
 
Στην κατά τόπον αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου) εμπίπτουν ο Δήμος Αμφιλοχίας, πλην της Δημοτικής Ενότητας Μενιδίου, ο Δήμος Θέρμου, οι Δημοτικές Ενότητες Αγρινίου, Θεστιέων, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων και Στράτου του Δήμου Αγρινίου και η Δημοτική Ενότητα Μεδεώνος του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.
 
Τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου, Αγρινίου, Βάλτου και Ναυπάκτου καταργούνται. Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται το Μεσολόγγι, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτουν οι Δήμοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, 6 Ξηρομέρου, Ναυπακτίας και οι Δημοτικές Ενότητες Μακρυνείας, Αγγελοκάστρου και Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται η Ναύπακτος, στην κατά τόπο αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Ναυπακτίας.
 
Οι οργανικές θέσεις Δικαστών και Εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: τρεις (3), β) Πρωτοδίκες: είκοσι έξι (26), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: δύο (2), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: δύο (2), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: τρεις (3). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ανέρχονται σε πενήντα (50), της παράλληλης έδρας Μεσολογγίου σε τριάντα τέσσερις (34) και της περιφερειακής έδρας Ναυπάκτου σε δέκα (10)» Εμεις δεν ζητούμε κανένα προνόμιο και καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, επιθυμούμε κάτι το αυτονόητο για να παρέχονται τα μέσα σε όλους τους Έλληνες ώστε να προοδεύουνΠαρατηρούμε ότι τον τελευταίο καιρό ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο φορολογούμενος, ο υπάλληλος δεν μπορούν να λύσουν απευθείας τα προβλήματα που παρουσιάζονται αλλά χρειάζεται βοήθεια ειδικών και μερικές φορές πρέπει να ταξιδέψουν. Τα μέτρα αυτά ασφαλώς οδηγούν σε μαρασμό της περιοχης μας.
 
Η απομόνωση των επαρχιακών πόλεων από αρχές, εξουσίες, ιδρύματα κρατικά και υπαλλήλους που καθιστούν πιο εύκολη τη ζωή των ανθρώπων οδηγεί αναπόφευκτα στην εγκατάλειψη της υπαίθρου ενώ αντιτίθεται η κοινή λογική  σε κάθε μετάθεση αρχών, υπαλλήλων και ιδρυμάτων που μας είναι απαραίτητα εδώ. Ενωμένοι όλοι μαζί για τα δίκαια της πόλεως μας, της επαρχίας μας και το συμφέρον όλης της Ελλάδος 
 
Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει γιατί  είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί η απαξίωση της περιοχής δεν θα σταματήσει με την κατάργηση του Πρωτοδικείου αλλά θα συνεχιστεί. Πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να κλείσουμε, τα μαγαζιά  τα πάντα ,να δουν ότι έχουμε φωνή, ότι έχουμε δίκιο,  δεν τους δώσαμε την εξουσία να μας κουμαντάρου όπως θέλουν. Ζητάμε από τον κόσμο να αντιδράσει δυναμικά, μαχητικά, ακόμη και επαναστατικά. Οι τοπικές κοινωνίες αποσβολωμένες, από τις συνεχείς αλλαγές, και απογοητευμένες νιώθουν ήδη δυσφορία Η στάση των εκλεγμένων που δεν αντιδρουν, απαξιώνοντας συνέχεια τα χωριά, τους ανθρώπους τους αλλά και την ιστορία τους, βοηθά στην ερημοποίηση, σιγοντάροντας την Πολιτεία, που δε θέλει κατοίκους στην ύπαιθρο, παρά μόνο στα αστικά κέντρα.
Χρήστος Ρήγας 
Πρόεδρος Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης
Διαβάστηκε 1071 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία