Πέμπτη, 2η Μαίου 2024  5:31 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 11:54

Αγρίνιο: Μεγάλη φωτιά σε βιομηχανία παραγωγής αλουμινίων – “Συναγερμός” της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο άσκησης (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Συναγερμός» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για μεγάλη φωτιά σε βιομηχανία παραγωγής αλουμινίων στο Αγρίνιο.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 12 άτομα για να σβήσουν τη φωτιάς. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρχε ένας τραυματίας και ένας εγκλωβισμένος.

Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης της Π.Υ. Αγρινίου που πραγματοποιήθηκε στη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων αλουμινίου ALUXAL Α.Ε. στο 5ο χλμ. της Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων στο Αγρίνιο με εκπαιδευτικό σκοπό.

Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Αγρινίου δέχεται κλήση για φωτιά στη βιομηχανία παραγωγής προϊόντων αλουμινίου ALUXAL Α.Ε. στο 5ο χλμ. της Ε.Ο. Αγρινίου – Ιωαννίνων στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, στο χώρο βαφής στο ισόγειο της επιχείρησης εκδηλώθηκε φωτιά  ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας στο σημείο.

Ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στην οροφή του κτηρίου όπου υπάρχουν φωτοβολταϊκά είναι ορατός και άμεσος.

Λόγω των πυκνών καπνών που έχουν κατακλύσει τους χώρους του ισογείου της επιχείρησης, αλλά και της εξάπλωσης της πυρκαγιάς στις παρακείμενες βαφές, η πυρκαγιά καίει με μεγάλη ένταση και έχει κατακλύσει όλο το χώρο με πυκνούς καπνούς.

Παράλληλα, στην οροφή του κτιρίου εξωτερικά έχει εγκλωβιστεί ένα άτομο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην οροφή, στα φωτοβολταϊκά της οροφής και απαιτείται η άμεση διάσωσή του, καθώς επίσης και η διάσωση του τραυματία που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο.

Η απομάκρυνση του προσωπικού από το χώρο έγινε άμεσα, ενώ η ομάδα πυρασφαλείας προσπαθεί να ελέγξει την πυρκαγιά ώστε να απομακρύνει τον τραυματία από τον χώρο βαφής.

Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης της Π.Υ. Αγρινίου που ήταν προγραμματισμένη στην ALUXAL Α.Ε. στο Αγρίνιο για το πρωί της Πέμπτης (28.04.22).

Στο πλαίσιο αυτό, υ το άτομο που βρίσκεται στην οροφή απομακρύνεται από το σημείο της πυρκαγιάς, ενώ χρειάζεται η άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς στα φωτοβολταϊκά.

Επίσης, απαιτείται και η άμεση μεταφορά του τραυματία από το ισόγειο του κτιρίου εργαζομένου στο Νοσοκομείο του Αγρινίου.

Βάση του σεναρίου της άσκησης στο χώρο της επιχείρησης υπάρχει χημείο με επικίνδυνες ουσίες και πρέπει η πυρκαγιά να μην επεκταθεί προς το συγκεκριμένο χώρο.

Το συμβάν θεωρείται σοβαρό και λόγω της κρισιμότητας του απαιτείται κινητοποίηση πέραν της καθιερωμένης. Στο σημείο φτάνει η πυροσβεστική υπηρεσία αρχικά με 4 οχήματα και 12 άτομα.

Επίσης ακολουθεί ο Διοικητής της Υπηρεσίας Στράτος Πετράκης με υπηρεσιακό όχημα στο οποίο βρίσκονται ακόμη δύο αξιωματικοί, ενώ στο σημείο σπεύδει, βάση του σεναρίου της άσκησης και το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας.

Για την ολοκλήρωση της άσκησης προβλέπεται πως ο τραυματισμένος υπάλληλος που έχει ήδη εντοπιστεί με φορείο και την συνδρομή των εθελοντών του ΑΣΕΕΕΔ μεταφέρετε στο ασθενοφόρο που βρίσκετε έξω από το κτίριο, ενώ ο εγκλωβισμένος στον όροφο μεταφέρεται με το βραχιονοφόρο στο έδαφος ασφαλής.

Οι ενέργειες κατάσβεσης συνεχίζονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα η πυρκαγιά σβήνει, ενώ το ανακριτικό αναζητεί τα αίτια και κάνει την προανάκριση, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση του προσωπικού της Π.Υ. Αγρινίου, αλλά και του προσωπικού της επιχείρησης για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός συμβάντος πυρκαγιάς στον χώρο της βιοτεχνίας – βιομηχανίας, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και των δυνατοτήτων του εξοπλισμού της Π.Υ. αλλά και των πυροσβεστικών μέσων της επιχείρησης, η αποτελεσματική συνεργασία του προσωπικού της Π.Υ. με το προσωπικό της επιχείρησης, η συνεργασία των εμπλεκομένων υπηρεσιών σε συνθήκες συμβάντος και η εξακρίβωση των ελλείψεων, αδυναμιών, δυσκολιών και δυσλειτουργιών και η αντιμετώπισή τους για την περίπτωση πραγματικού συμβάντος.

Δείτε τις δηλώσεις του διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Στράτου Πετράκη για την ετήσια άσκηση:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1355 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.