Πέμπτη, 16η Μαίου 2024  1:47 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 15:01

«Αντίδοτο» το Πάσχα για τους εμπόρους του Αγρινίου - Προσδοκούν ανάταση τζίρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Αντίδοτο» το Πάσχα για τους εμπόρους του Αγρινίου - Προσδοκούν ανάταση τζίρου όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία διίστανται οι απόψεις για το πόσο απέδωσε το άνοιγμα την Κυριακή των Βαΐων

 Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Διίστανται οι απόψεις των εμπόρων για το πώς «κύλισε» η Κυριακή των Βαΐων όπου τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου μετά από δεκαετίες ήταν ανοιχτά. Το κέντρο της πόλης είχε αρκετό κόσμο, ενώ η γενική αίσθηση στον εμπορικό κόσμο της πόλης είναι πως η «ζυγαριά» φαίνεται να έγειρε στο ότι αρκετοί έμποροι τα πόλης δούλεψαν την ημέρα αυτή.

Την ίδια στιγμή, οι έμποροι της πόλης ευελπιστούν να δουλέψουν την Μεγάλη Εβδομάδα ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τρέχοντα έξοδα και ανάγκες που πρέπει, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι και τώρα η πορεία της τοπικής αγοράς παρουσιάζει κάμψη ή κατά πολλούς ήταν «παγωμένη».

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε: «για την κίνηση την Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε έχουμε προσδοκίες, θέλουμε να υπάρχει αυξημένη κίνηση, αλλά καταλαβαίνουμε πως ο κόσμος πιέζεται πολύ στα οικονομικά. Πρώτη φορά βγαίνει τόσο νωρίς η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Βλέπουμε ότι τα λεφτά δεν περισσεύσουν και ο κόσμος ψάχνει μόνο για τα απαραίτητα. Σίγουρα θα κυκλοφορήσει κόσμος στην αγορά και θα έρθουν ετεροδημότες, αλλά η πηγή του προβλήματος είναι η φτώχεια. Δεν έχουμε σαν μαγαζιά γιατί δεν έχουν να αγοράσουν οι πελάτες μας. Την Κυριακή των Βαΐων είχε πολύ κόσμο, περατζάδα, αλλά η αγοραστική δύναμη δεν ήταν σαν Μεγάλη Εβδομάδα. Στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας θα δούμε τα αποτελέσματα όταν  θα ανοίξουμε τα ταμεία μας και θα δούμε συγκριτικά και με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Οι προσδοκίες για αυξημένη ζήτηση αυτή την εβδομάδα είναι αυτό που περιμένουμε, αλλά στο τέλος της εβδομάδας θα δούμε και θα μπορούμε να συγκρίνουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα και το βλέπουμε από τα ξενοίκιαστα καταστήματα και από τις σακούλες που έχουν στα χέρια τους ο κόσμος. Προσδοκούμε σε κάτι καλό».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου σημείωσε: «η επιλογή του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών του Δήμου Αγρινίου να συμπεριλάβει μέσα στο εορταστικό προτεινόμενο ωράριο του Πάσχα την Κυριακή των Βαΐων, να προτείνει να ανοίξουν δηλαδή τα καταστήματα μας δικαιώνει απόλυτα. Οι συνάδελφοι έμποροι που άνοιξαν τα καταστήματά τους είδαν να έχουν επισκεψιμότητα και ζήτηση, ενώ οι δε καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης των επιχειρήσεων. Η αγορά του Αγρινίου είχε να ανοίξει την Κυριακή των Βαΐων πολλές δεκαετίες και αυτό θα πρέπει να το τονίσουμε. Το προτείναμε και δικαιωθήκαμε, γιατί εκτός του ότι κυκλοφόρησε κόσμος στο κέντρο της πόλης και επισκέφτηκε τα καταστήματά μας πραγματοποίησαν και αγορές, όπως προαναφέραμε.

Την ίδια στήριξη αναμένουμε και την Μεγάλη Εβδομάδα. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που στην αγορά υπάρχει μια παρατεταμένη πτωτική πορεία και η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η περίοδος εκείνη που έχουν εναποθέσει τις προσδοκίες τους και τις ελπίδες τους οι συνάδελφοι έμποροι για να μπορέσουν να πάρουν μικρές «ανάσες», ευελπιστούμε να δημιουργηθεί τζίρος για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και στα αυξημένα λειτουργικά έξοδα που υπάρχουν. Έχουμε ποιοτικά προϊόντα και ποικιλία, όπως επίσης και καλές τιμές, ώστε να μπορούμε να προσεγγίζουμε και την πραγματικότητα που είναι ότι το εισόδημα των καταναλωτών το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πιεστεί αρκετά. Το Αγρίνιο για την Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της περιοχής. Επίσης λόγω των εθίμων αποτελεί πόλο έλξης και για άλλο κόσμο, απ’ όλο το νομό και όχι μόνο, αποτελεί προορισμό και για αρκετούς συμπατριώτες μας».

Η Στέλλα Στέφα τόνισε: «Η Κυριακή των Βαΐων πήγε πάρα πολύ καλά και ευελπιστώ να πάει καλά και η Μεγάλη Εβδομάδα. Συγκεκριμένα οι απόψεις για την Κυριακή των Βαΐων διίστανται, κάποιοι δηλαδή πήγαν καλά και κάποιοι όχι, αλλά θεωρώ πως η πλειοψηφία των εμπόρων δούλεψε καλά την ημέρα αυτή. Το ζήτημα είναι η Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι μαζεμένος ακόμη ο κόσμος, φταίει ίσως η ακρίβεια; Tο άγχος που έχει ο κόσμος; τα πολλά έξοδα; Ευελπιστώ όμως πως θα μας στηρίξει τις ημέρες αυτές και ο κόσμος που έρχεται από άλλες πόλεις όπως από την Αθήνα, αλλά το σημαντικότερο είναι την αγορά του Αγρινίου να την στηρίξουν πρώτα οι Αγρινιώτες. Τα λεφτά να ανακυκλώνονται μέσα στην πόλη και να μην φεύγουν εκτός. Θέλω να πιστεύω πως από την Μεγάλη Τρίτη και έπειτα θα ξεκινήσει η κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας. Επίσης, καλό είναι ότι μεταφέρθηκε και η Πρωτομαγιά και θα υπάρχει κόσμος στην πόλη. Το ό,τι το Πάσχα είναι αργά, είναι Άνοιξη δηλαδή, βοηθάει πιστεύω ακόμη και στην ψυχολογία του καταναλωτή».

Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος σημείωσε: «η Κυριακή των Βαΐων «κινήθηκε» μέσα στα αναμενόμενα, ότι δεν θα υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση ή τουλάχιστον και αυτή η περιορισμένη κίνηση που υπήρχε θα λείψει από τις επόμενες ημέρες. Ό,τι αγορές έγιναν δηλαδή ήταν αγορές που έπρεπε να γίνουν και έγιναν τη συγκεκριμένη ημέρα, δεν ήταν προσθετική καθόλου, ακόμη και αυτή η περιορισμένη κατανάλωση. Δεν νομίζω δηλαδή πως υπάρχει λόγος να τεθεί και πάλι το θέμα της συγκεκριμένης Κυριακής με αυτά τα δεδομένα που έχουμε τώρα. Η προσέλευση κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αναμένεται να είναι όπως κάθε χρόνο λόγω της μεγάλης γιορτής του Πάσχα. Συνεπώς, περιμένουμε μήπως αναπληρωθεί το μεγάλο κενό των προηγούμενων μηνών και αυτό που θα προκύψει τους επόμενους μήνες, γιατί δεν είμαστε προορισμός που συνδέεται και με άλλες περιόδους του έτους, εκτός των μεγάλων εορτών και κυρίως του Πάσχα όπου το Αγρίνιο έχει ιδιαίτερα έθιμα. Ελπίζουμε σε αυξημένη κίνηση. Οι καταναλωτές είναι ευχαριστημένοι με την ποικιλία και την ποιότητα που υπάρχει στην αγορά της πόλης, σχετικά όμως με τις διακυμάνσεις των τιμών ο καθένας μπορεί να ανταποκριθεί μέχρι ενός σημείου, μέχρι εκεί που του επιτρέπουν τα οικονομικά του. Μακάρι να υπήρχε η ευχέρεια να καταναλώνει περισσότερο, αλλά για να καλύψει τα βασικά του έξοδα του φεύγουν αρκετά από τα χρήματα. Ελπίζω να συμβεί κάτι καλό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μπορεί να αναπληρωθεί το προηγούμενο μεγάλο χρονικό διάστημα».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 286 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.