Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:56 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 18:09

Ο CEO της Amazon αποκαλύπτει τα 4 μυστικά της επιτυχίας - Νο1 η ... σωστή γυναίκα (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κάποια από τα μυστικά που οδήγησαν στην τεράστια περιουσία του και την παγκόσμια φήμη του, θέλησε να μοιραστεί σε συνέντευξή του ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, Τζεφ Μπέζος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon και ιδιοκτήτης της Washington Post και μιας αεροδιαστημικής εταιρείας που ονομάζεται Blue Origin, θεωρείται σύμφωνα με το Forbes, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και προφατα δήλωσε πως αν δεν είχε ξεκινήσει το Amazon, θα μετάνιωνε που δεν το προσπάθησε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη στο ideas festival Summit LA17, στο Λος Άντζελες πριν από μερικές ημέρες, ο Τζεφ Μπέζος μοιράστηκε μερικές από τα μυστικά που συνέβαλαν στην επιτυχία του.

Η επιλογή του σωστού συντρόφου ήταν σημαντική για την επιτυχία του

Ο Τζεφ και η ΜακΚέντζι Μπέζος είναι παντρεμένοι εδώ και 24 χρόνια. Γνωρίστηκαν όταν ο Μπέζος έπαιρνε συνέντευξη την ΜακΚένζι στην εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων D.E. Shaw.

Μετά από μια σειρά αποτυχημένων ραντεβού με άλλους ανθρώπους, ο Μπέζος ήξερε ότι βρήκε τη σύντροφό του, όταν είδε πως η ΜακΚένζι ήταν πολυάσχολη. «Ήθελα κάποιον που θα μπορούσε να με βγάλει από μια τριτοκοσμική φυλακή» είπε στη διάσκεψη.

Για να είστε επιτυχής αποφύγετε το multitasking

«Όταν είμαι σε ένα δείπνο με φίλους ή την οικογένεια, μου αρέσει να κάνω αυτό και μόνο αυτό» δήλωσε ο Μπέζος. «Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι ταυτόχρονα με πολλά πράγματα. Όταν διαβάζω το e-mail μου, θέλω να διαβάζω το e-mail μου με την πλήρη προσοχή μου».

Πράγματι, οι επιστήμονες λένε πως μόνο το 2% του πληθυσμού είναι ικανό να κάνει multitasking. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, το να προσπαθούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, συνήθως αποδεικνύεται καταστροφικό.

Εξερευνήστε τα ταλέντα σας

«Έχω την φαντασίωση πως είμαι μπάρμαν» είπε ο Μπέζος. «Είμαι περήφανος για τα κοκτέιλ που φτιάχνω». Τούτου λεχθέντος, ο Μπέζος παραδέχθηκε ότι είναι πολύ αργός. Στο φανταστικό του μπαρ, υπάρχει μια πινακίδα που λέει «Το θέλετε καλό ή το θέλετε γρήγορα;».

Επιλέξτε την περιπέτεια αντί για την ευκολία

Ο Μπέζος δήλωσε ότι ο καθένας έχει δύο επιλογές για να δημιουργήσει την «ιστορία της ζωής του». Είτε επιλέγεις μια ζωή «ευκολίας και άνεσης» ή μια ζωή «περιπέτειας». Ο Μπέζος είναι σαφής ως προς ποια είναι η σωστή επιλογή: Όπως δήλωσε «θα είστε πιο περήφανος αν έχετε ζήσει μια περιπετειώδης ζωή όταν θα είστε 80 χρονών».

Σε μια συχνά αναφερόμενη συνέντευξή του, ο Μπέζος είχε περιγράψει την απόφασή του να ιδρύσει την Amazon:

«Ήξερα πως όταν θα ήμουν 80 χρονών, δε θα ήθελα να το μετανιώσω που το δοκίμασα. Δε θα ήθελα να μετανιώσω προσπαθώντας να συμμετάσχω σε αυτό το πράγμα που ονομάζεται διαδίκτυο που σκέφτηκα πως θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Ήξερα ότι εάν αποτύγχανα, δε θα το μετάνιωνα. Ήξερα επίσης, πως το μόνο για το οποίο δεν θα ήθελα να μετανιώσω ποτέ, θα ήταν να μην είχα προσπαθήσει. Ήξερα ότι αυτό θα με στοιχειώνει κάθε μέρα».

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 7901 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.