Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:13 μμ
 
wm small
Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015 18:07

1987-2015. Ένα πρόσφατο παράδειγμα αστικοποίησης περιοχών του Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Όπως είναι γνωστό, το Αγρίνιο μεταλλάχθηκε από την εποχή της  πολυκατοικίας. Εποχές αγροτικές, χωράφια, ελαιόδεντρα εξαφανίστηκαν προκειμένου να τακτοποιηθούν οι νέες ανάγκες κατοικίας και δόμησης.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αστικοποίησης είναι το δυτικό Αγρίνιο, η περιοχή δηλαδή πίσω από την οδό Καρπενησίου ( ή αριστερά όπως την ανεβαίνουμε). Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τετράγωνο Λαμπράκη-Προμηθέως-Καπετάν Δία. Στην πρώτη φωτογραφία  του  1987 ( με τα τελευταία ασπρόμαυρα φιλμ μιας χρήσεως) η περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή της όψη που βλέπετε στην δεύτερη έγχρωμη εικόνα, η οποία την παρουσιάζει λίγο πιο ψηλά.

10`2lamprakikontino2012lamprakipromithews

gipedaki

Όπως λοιπόν διαπιστώνετε το Αγρίνιο “γιγαντώθηκε” τα τελευταία τριάντα χρόνια. Πάρκα, οικοδομικά τετράγωνα, ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι πήραν τη θέση της αλάνας, εξαφάνισαν τα λιοστάσια και άλλαξαν τον τρόπο ζωής και καθημερινότητας.

Λίνος Υφαντής

πηγή: http://agrinionews.gr

Διαβάστηκε 2275 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.