Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:57 πμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018 01:10

Μοναδικό: Το σήμα της ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη στη Βόνιτσα (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο 23χρονος πρωταθλητής των θαλάσσιων σπορ, Νικόλας Πλυτάς, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, «σχηματίζοντας» με ένα jet surf, το Σήμα της ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη, στη Βόνιτσα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, ο 23χρονος πρωταθλητής των θαλάσσιων σπορ, Νικόλας Πλυτάς, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα, «σχηματίζοντας» με ένα jet surf, το Σήμα της Ειρήνης στα νερά της λίμνης Κομήτη, στη Βόνιτσα.

«Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική. Ειδικά στις εποχές που ζούμε, το μόνο που εύχομαι είναι ο κόσμος να ζει ειρηνικά, να σέβεται το συνάνθρωπο και τη φύση», δηλώνει ο Νικόλας λίγο πριν την προσπάθειά του. «Ο κάθε άνθρωπος, έχει ένα μοναδικό μέρος όπου βρίσκει την ειρήνη. Για μένα, αυτό το μέρος είναι το νερό».

Αν και είναι μόλις 23 ετών, μετρά ήδη 9 χρόνια πρωταθλητισμού και αμέτρητες διακρίσεις σε Πανελλήνιες, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις, κυρίως στο θαλάσσιο σκι, αλλά και το wakeboarding, skateboarding, snowboarding και surfing, έχοντας μάλιστα μόλις επιστρέψει από την Ιαπωνία όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο ISA World Surfing Games.

Γνωστός για την περιβαλλοντική του δράση, ο Πλυτάς, συχνά βρίσκει πρωτότυπους τρόπους να ευαισθητοποιεί το κοινό, όπως αυτή τη φορά, επιλέγοντας για όχημα ένα jetsurf, μια χειροποίητη μηχανοκίνητη σανίδα κατασκευασμένη από carbon, που φτάνει ταχύτητες ως 38 μίλια ανά ώρα.

Ιδανικό σημείο για το εγχείρημα, αποτέλεσε η κυκλική Λίμνη Κομήτη, στη Βόνιτσα, η οποία βρίσκεται σε φυσικό βύθισμα, με περίμετρο 900 μέτρα και απλώνεται σε μία έκταση 52 στρεμμάτων. Σύμφωνα μάλιστα με την ιστορία, προήλθε από την πτώση ενός μικρού κομήτη.

protothema.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 3463 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.