Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:57 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 17:45

Οι Δίδυμοι Καταρράκτες Μοκιστιάνου Θέρμου στο Athens Voice

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το κάλλος που συναντά κανείς στο συνολικού μήκους 7 χμ. φαράγγι του Μοκιστιάνου, το οποίο ξεκινάει από τις Πηγές της Αγίας Σοφίας και καταλήγει στη λίμνη Τριχωνίδα κοντά στα Λουτρά Μυρτιάς, είναι ασυναγώνιστο, καθώς συνυπάρχει πληθώρα στοιχείων, φυσικά και ανθρωπογενή, που καθιστούν το φαράγγι αξιοζήλευτο τουριστικό προορισμό.

Εδώ απεικονίζονται οι περίφημοι «Δίδυμοι Καταρράκτες» στο φαράγγι του Μοκιστιάνου, ο κρυμμένος πολύτιμος θησαυρός του φαραγγιού, οι οποίοι βρίσκονται περίπου στο μέσον της διαδρομής κατά μήκος του φαραγγιού και προσεγγίζονται είτε από τη Μυρτιά είτε από την Αγία Σοφία ακολουθώντας μικρού μήκους μονοπάτι κατάβασης ως το κάτω μέρος των καταρρακτών σε συνέχεια αντίστοιχων αγροτικών δρόμων που καταλήγουν σε κοντινά στους καταρράκτες σημεία.
Όταν αποκαλυφθεί στο σύνολό του το μονοπάτι που διασχίζει το φαράγγι κατά μήκος του και σήμερα δεν είναι λειτουργικό, όπως έχει σχεδιαστεί από τον Δήμο Θέρμου, θα είναι δυνατό το φαράγγι να καταστεί επισκέψιμο καθ’ όλο το μήκος του από τον καθένα.
 
Κωστακόπουλος Νίκος

ΦΩΤΟ: ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ

Φωτογραφία του Spiros Kokkalakis.

e-nafpaktia.gr

Διαβάστηκε 2918 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.