Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  11:03 πμ
 
wm small
Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 18:35

Αυτοί είναι οι πέντε χειρότεροι λόγοι για να μείνετε σε μια σχέση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι πολύ πιθανό να έχουν ημερομηνία λήξης. Πολλοί άνθρωποι αφήνουν τα πράγματα να τραβήξουν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε, ακόμη και όταν μπορούν να καταλάβουν ότι μία σχέση δεν κάνει καλό.

Μέρος αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνει το να βρίσκουν δικαιολογίες που δεν τους αφήνουν να χωρίσουν. Πάντως, αν πρέπει να βρουν δικαιολογίες για να παραμείνουν σε μία σχέση, το πιθανότερο είναι αυτή να έχει ήδη τελειώσει. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τους πέντε χειρότερους λόγους για να μείνετε μαζί, σύμφωνα με τους ψυχοθεραπευτές.

Νιώθετε ενοχές

«Η ενοχή δεν πρέπει ποτέ να είναι ο κύριος λόγος που μένετε σε οποιαδήποτε σχέση», προειδοποιεί ο Aldrich Chan, PsyD, ψυχολόγος και νευροψυχολόγος. «Το αίσθημα ενοχής για τον τερματισμό της σχέσης ή η πεποίθηση ότι χρωστάτε κάτι στον σύντροφό σας μπορεί να οδηγήσει στο να μείνετε μαζί για τους λάθος λόγους. Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας ευτυχία και ευημερία και να μην παραμείνετε σε μια σχέση λόγω ενοχής».

«Καταστρατηγεί επίσης ολόκληρο τον σκοπό της πρόθεσής σας, που είναι να μην πληγώσετε τον σύντροφό σας», προσθέτει η Adrine Davtyan, LCSW, ψυχοθεραπεύτρια με έδρα το Λος Άντζελες.

«Το να παραμένετε σε μια σχέση που δεν λειτουργεί για εσάς δεν είναι ειλικρινές και αληθινό, κάτι που μπορεί να πληγώσει απίστευτα για το άτομο στην άλλη πλευρά», εξηγεί.

Φοβάστε τη μοναξιά

«Γνωρίζετε ότι πρέπει να είστε με έναν άνθρωπο, επειδή θέλετε. όχι απλώς επειδή φοβάστε να μείνετε μόνες. Ο φόβος της μοναξιάς συχνά ωθεί τους ανθρώπους να μείνουν μαζί, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσαρέσκεια και απώθηση του άλλου», σύμφωνα με την Chan. «Το να μάθετε να είστε ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας είναι σημαντικό πριν αναζητήσετε συντροφικότητα», συμβουλεύει.

Υπάρχει κοινωνική πίεση

«Είναι σημαντικό να μην βασίζετε το λόγο της παραμονής σας σε μια σχέση στο τι λένε οι άλλοι. Η απόφαση να μείνετε μαζί εξαιτίας εξωτερικών πιέσεων, όπως οι οικογενειακές προσδοκίες, οι κοινωνικοί κανόνες ή ο φόβος της οικονομικής κρίσης, δεν αποτελεί υγιή βάση για μια σχέση. Αυτή θα πρέπει να βασίζεται στα δικά σας συναισθήματα και επιθυμίες, όχι στο τι σκέφτονται οι άλλοι. Να θυμάστε να ζείτε με βάση τις δικές σας προσδοκίες και όχι των άλλων», σημειώνει ο Aldrich Chan.

Φοβάστε την αλλαγή

«Ο φόβος της αλλαγής τείνει να εμποδίζει τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν μία σχέση, όπως ακριβώς και ο φόβος της μοναξιάς», λέει ο Chan. «Η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική στην αρχή και μερικοί άνθρωποι παραμένουν σε μια σχέση απλώς και μόνο επειδή φοβούνται το άγνωστο. Αλλά αν φοβάστε πολύ να εγκαταλείψετε τη ζώνη άνεσής σας, μπορεί να κολλήσετε σε μια σχέση που δεν είναι ικανοποιητική ή υγιής για εσάς», προειδοποιεί ο ειδικός.

Οικονομική εξάρτηση

Οι οικονομικοί δεσμοί μπορεί να κάνουν την αποχώρηση από μία άσχημη ή πιεστική σχέση πολύ δύσκολη υπόθεση. «Το να μένετε μαζί με έναν άνθρωπο, επειδή εξαρτάστε από έναν άνθρωπο οικονομικά, αντιλαμβάνεστε και μόνες, πως είναι προβληματικό. Είναι σημαντικό να επιδιώξετε την οικονομική ανεξαρτησία, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε αποφάσεις για τη σχέση σας και τη ζωή σας με βάση συναισθηματικούς παράγοντες και όχι οικονομικούς».

pronews.gr

Διαβάστηκε 395 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2023 19:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.