Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  1:59 μμ
 
wm small
Κυριακή, 05 Νοεμβρίου 2017 21:36

Δημόσιος θηλασμός και στο Αγρίνιο χωρίς ταμπού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Αγρίνιο καθώς και σε άλλες πόλεις του νομού (Μεσολόγγι και Ναύπακτο) δημόσιος θηλασμός στα πλαίσια της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού. Στο Αγρίνιο η δράση έγινε σήμερα Κυριακή 5/11 σε δύο σημεία της πόλης, στην πλατεία Παναγοπούλου (Συντριβάνι) και στον Πρώην Σιδηροδρομικό Σταθμό (Παλαιό Τρένο) στην οδό Μαβίλη. Διοργανωτές ήταν η "Ανεξάρτητη εθελοντική ομάδα Μητέρες – Γυναίκες του νομού Αιτωλοακαρνανίας" και η "Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αιτωλοακαρνανίας". Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή βρέθηκε στην Πλατεία Παναγοπούλου (συντριβάνι) και μίλησε με τις παρευρισκόμενες μητέρες.

dimosios thilasmos 5 11 17 05

Η Κα Βίβιαν Θωμάτου δήλωσε οτι : η ομάδα ανήκει στο Πανελλήνιο Κίνημα Μητρικού Θηλασμού. Η ίδια έχει δύο παιδιά και έχει θηλάσει το ένα εξ' αυτών και το μήνυμα που απευθύνει στις μαμάδες είναι ότι ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι ταμπού. Πρέπει να βγαίνουν έξω, να έχουν κοινωνική ζωή, να θηλάζουν τα μωράκια τους. Τα παιδιά πρεπει να έχουν εικόνες και βιώματα μητρικού θηλασμού που η δικιά της η γενιά δεν είχε και όσες μητέρες εργάζονται θα πρέπει να επιστρέψουν στην δουλειά τους χωρίς ο θηλασμός να είναι πρόβλημα.

dimosios thilasmos 5 11 17 13


Η Κα Τζένη Μαργέτου μας δήλωσε οτι: Θηλάζει είκοσι μήνες. Στην αρχή ταλαιπωρήθηκε αρκετά αλλά το πάλεψε πολύ. Για αυτήν που δουλεύει είναι πολύ κουραστικό αλλά το θέλει καθότι το παιδί είχε πρόβλημα με τα δοντάκια του και ο θηλασμός λειτουργούσε σαν φάρμακο. Δένεται πολύ η σχέση μητέρας και παιδιού πράγμα πολύ σημαντικό και είναι πολύ χαρούμενη που φέτος στο Αγρίνιο, μια μικρή πόλη, υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ο κόσμος αρχίζει να το βλέπει θετικά, χωρίς το κόμπλεξ που υπήρχε παλιότερα και δεν το θεωρεί ταμπού. Η ομάδα μας έχει συχνή επικοινωνία μεταξύ των μελών της, τα οποία βρίσκονται μια-δυο φορές τον μήνα ανταλλάσοντας απόψεις και βοηθώντας η μια την άλλη.

dimosios thilasmos 5 11 17 07

Η Κα Καφεντζή Βασιλική θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντική η σημερινή ημέρα, υποστηρίζει τον θηλασμό και πρέπει όλοι να τον υποστηρίζουν γιατί το γάλα της μαμάς είναι ο λευκός χρυσός όπως αποκαλείται από τις μαμάδες και μεγαλώνει τα παιδιά της με φυσικό τρόπο. Ο θηλασμός δένει την σχέση μητέρας με το παιδί και συνίσταται ανεπιφύλακτα.

dimosios thilasmos 5 11 17 10

Η Κα Τριποτσέρη Λαμπρινή έχει δύο κόρες, τις έχει θηλάσει και τις δύο και δηλώνει ότι: ο μητρικός θηλασμός είναι πολύ απαραίτητος για τα παιδιά καθότι το μητρικό γάλα περιέχει βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία που είναι πολύ απαραίτητα για την ανάπτυξη του παιδιού καθώς επίσης περιέχει και πολλά αντισώματα. Ο θηλασμός δένει την σχέση μητέρας με το παιδί. Στην περίπτωσή της αντιμετωπίζοντας τις όποιες δυσκολίες θήλασε την μια κόρη δέκα μήνες και την άλλη τρείς. Η εργαζόμενη μητέρα μπορεί να θηλάσει το μωρό της καθότι όταν υπάρχει θέληση βρίσκονται τρόποι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια.

dimosios thilasmos 5 11 17 04
Το AgrinioBestOf.gr εύχεται καλή συνέχεια στις δράσεις αυτές των ομάδων και ευελπιστεί ότι μέρα με την μέρα όλο και θα αυξάνονται τα μέλη τους και η κοινωνική τους προσφορά.

dimosios thilasmos 5 11 17 01
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πλατεία παναγοπούλου διοργανώθηκε παράλληλα και δράση με κλόουν για τα μεγαλύτερα παιδιά, τα οποία φαίνεται ότι το διασκέδασαν με την ψυχή τους.

dimosios thilasmos 5 11 17 03

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του http://AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 10394 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 00:11
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033