Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:17 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017 16:32

Τεκμηριωμένη πρόταση Αγγελοκαστρίτων για τις πινακίδες σήμανσης στην Ιόνια Οδό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή του Φιλοπροοδευτικού  Συλλόγου Αγγελοκαστρίτων Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων

Στην έξοδο Αγγελοκάστρου της Ιόνιας Οδού η σήμανση είναι ελλιπής αφού απουσιάζει η πινακίδα που θα πληροφορεί τους οδηγούς ότι μπορούν να μεταβούν μέσω αυτής στο Αγρίνιο.

Αυτό αναφέρει ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Αγγελοκαστρίτων Αθήνας Πειραιά και Περιχώρων σε επιστολή προς τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου και την εταιρεία «Νέα Οδό» που κατασκεύασε και διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο.

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει τις δυσχέρειες που προκαλεί η ελλιπής σήμανση ενώ καταθέτει και τεκμηριωμένη πρόταση για την τοποθέτηση πινακίδων τύπου Π-3β του ΚΟΚ για τα σημεία τουριστικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή αλλά και πινακίδας- χάρτη στην έξοδο της Ιονίας Οδού στον οποίο θα απεικονίζεται η λίμνη Λυσιμαχεία και o ποταμός Δίμηκος.

Aναλυτικά η επιστολή 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε αλλά και να σας επισημάνουμε ότι στην έξοδο Αγγελοκάστρου της Ιόνιας Οδού, η σήμανση είναι ελλιπής, αφού απουσιάζει από αυτή η πινακίδα που θα πληροφορεί τους οδηγούς ότι μπορούν να μεταβούν από την έξοδο αυτή στο Αγρίνιο , με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι διερχόμενοι οδηγοί αφού σταματούν πάνω στην Ιόνια και ρωτούν άλλους οδηγούς ή διερχόμενους κατοίκους του Αγγελοκάστρου , αν μπορούν από αυτήν την έξοδο να πάνε στο Αγρίνιο και πώς. Με αποτέλεσμα να δημιουργείτε πρόβλημα με την ασφαλή κυκλοφορία στον κόμβο.

Πέραν των παραπάνω αναφερόμενων προβλημάτων αλλά και άλλων που κρίνουμε σκόπιμο να μην αναφέρουμε στην παρούσα αίτηση μας, η έλλειψη σήμανσης στην έξοδο του Αγγελοκάστρου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην απομόνωση της πόλης του Αγρινίου από την Ιόνια Οδό.

Ως γνωστόν η έξοδος Αγγελοκάστρου της Ιόνιας οδού , οδηγεί μέσω Αγγελοκάστρου — Καλυβίων — Δοκιμίου στο Κέντρο του Αγρίνιου. Κρίνεται απαραίτητο και σκόπιμο στην έξοδο αυτή τόσο στην κατεύθυνση από Ιωάννινα προς Πάτρα αλλά και από Πάτρα προς Ιωάννινα να τοποθετηθεί άμεσα πινακίδα με Αναφορά της πόλεως Αγρινίου ως εξής:

pinakides ionia (1)

Επίσης, στους μεγάλους άξονες της χώρας μας πχ Εγνατία Οδός, τοποθετούνται πινακίδες τύπου Π-3β του ΚΟΚ οι οποίες αναγράφουν κατευθύνσεις για περιοχές τουριστικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Επειδή στην περιοχή Αγγελοκάστρου ( εντός των ορίων του Δήμου Αγρινίου) υπάρχουν αξιόλογες τέτοιες περιοχές που δυστυχώς δεν αναδείχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια με τον τρόπο που θα έπρεπε και θα πρέπει οι διερχόμενοι οδηγοί να πληροφορούνται γι’ αυτές, κρίνεται σκόπιμο και απαραίτητο να τοποθετηθούν στα παραπάνω σημεία οι κάτωθι πληροφοριακές πινακίδες Π-3Β του ΚΟΚ:

pinakides ionia (2)

pinakides ionia (3)

pinakides ionia (4)

pinakides ionia (5)

Τέλος λόγω του ιδιαίτερου τουριστικού και φυσικού ενδιαφέροντος της περιοχής θα πρέπει να τοποθετηθεί πινακίδα- χάρτης στην έξοδο της Ιονίας Οδού στον οποίο θα απεικονίζεται η λίμνη Λυσιμαχεία και o ποταμός Δίμηκος.

Γνωρίζοντας την αγάπη σας για τον τόπο μας ευελπιστούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατασκευή από τους αρμόδιους των παραπάνω απαραίτητων σημάνσεων.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος

Αλιάγας Αριστείδης

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 1535 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.