Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:59 μμ
 
wm small
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 22:07

Τι λένε οι αγρινιώτες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δημοψήφισμα και κλειστές τράπεζες:

Τι λένε οι αγρινιώτες

Στις «ουρές» των ΑΤΜ και χθες οι αγρινιώτες. Ποια είναι η άποψη των αγρινιωτών για το δημοψήφισμα και τις κλειστές τράπεζες

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο που οι έλληνες πολίτες περίμεναν υπομονετικά στις «ουρές» των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης χρημάτων των τραπεζών, τα spreads εκτινάχτηκαν στα ύψη όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμιος και οι ελληνικές τράπεζες είναι κλειστές με τις διαδικασίες για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος συνεχίζονται. Αλλά για να συμβεί αυτό την ερχόμενη Κυριακή, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ο κάθε έλληνας πολίτης θα πρέπει να σκεφτεί ψύχραιμα και χωρίς να παρασύρεται για το τι ο ίδιο θέλει να ψηφήσει. Το τριήμερο αυτό, το μοναδικό θέμα συζήτησης αφορά το δημοψήφισμα και το κλείσιμο των τραπεζών, ενώ οι διαφωνίες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους σχεδόν μονοπωλούν. Μεσούσης της κατάστασης αυτής, η «Σ» αποτύπωσε την γνώμη τυχαίων διερχόμενων από το κέντρο της πόλης πολιτών.

Ο κ Κώστας δήλωσε: «Αυτοί που μας κυβερνάνε δημιούργησαν μεγαλύτερο πρόβλημα απ αυτό που υπήρχε. Δεν υπάρχει ρευστότητα θα την πληρώσουν τα μαγαζιά, το δημοψήφισμα είναι κακό ο κόσμος έβγαλε την κυβέρνηση αυτή για να κυβερνήσει».

Ο κ Στέφανος δήλωσε: «Μιλάμε για υπηρηφάνεια, αλλά η υπηρηφάνεια δεν τρώγεται»

Ο κ Γιάννης δήλωσε: «Γίνεται χοντρό παιχνίδι και όχι οικονομικό, θέλουν να κάνουν την Ελλάδα οικόπεδό τους, ούτε καν επαρχία τους. Με το δημοψήφισμα δεν θα γίνει τίποτε. Ναι θα βγει, γιατί οι έλληνες φοβούνται»

Ο κ Βαγγέλης δήλωσε: «Το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει για να σταθεί λίγο ψηλά η αξιοπρέπεια και η τιμή της χώρας γιατί μας έχουμε… στριμώξει. Η εποχή ήταν λάθος. Αυτή η κίνηση έπρεπε να γίνει νωρίτερα και όχι όταν τα αποθέματά σου κ Τσίπρα είναι μηδενισμένα. Οι τράπεζες καλά κάνουν και είναι κλειστές, αν και θα ανοίξουν μόνο για τις συντάξεις απ ότι πληροφορούμε. Το ότι είναι καταστροφικό για το εμπόριο, τη βιοτεχνία και τη βιομηχανία δεν θέλει σχόλια».

Ο κ Δημήτρης δήλωσε: «Ο Κίσινγκερ είχε πει ότι η Ελλάδα πρέπει να αφανιστεί και θα το κάνουν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, αλλά τουλάχιστον να πονέσουν και αυτοί».

Ο κ Γιώργος δήλωσε: «Δεν ψήφισα ποτέ Τσίπρα, ούτε αισθάνθηκα ποτέ καλά με την αριστερά, αλλά ο Τσίπρας κάνει δουλειά».

Ο κ Μιχάλης, που είναι εξ Αθηνών και βρίσκεται για λίγες μέρες στο Αγρίνιο δήλωσε: «Στο Αγρίνιο ζείτε πολύ καλύτερα από την πραγματικότητα της Αθήνας, πρέπει να προσέξετε πολύ περισσότερο την επιλογή σας. Πρέπει να πράξουμε έτσι ούτως ώστε να εξασφαλιστούμε, έστω και με απώλειες».

Η κα Χρυσούλα είπε: «Τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ και θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο ότι και να κάνουμε, ότι και να πούμε. Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι καλές, ο διάολος χαίρεται και φοβάμαι μαζί με τις μεγάλες δυσκολίες μην έρθει και πόλεμος ή επεισόδια με αρκετούς γείτονες. Εδώ που είμαστε τουλάχιστον έχουμε έστω μια τυπική προστασία που φοβούνται οι άλλοι και πρέπει να το υποστηρίξουμε».

Ο κ Τάσος δήλωσε: «Όχι, για να το καταλάβουν ότι οι έλληνες ξέρουν να ορθώνουν το ανάστημά τους όταν πρέπει».

Η κα Ασπασία δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι πρέπει αν πούμε όχι, αλλά δεν είναι έτσι. Έχουμε μικρά παιδιά, δεν έχω πλήρη εικόνα ούτε για το όχι, ούτε για το ναι, αλλά επειδή τα δυσκολότερα όπως και να χει θα έρθουν, τουλάχιστον να έχουμε κάποιες εγγυήσεις , έστω και ελάχιστες και αυτές μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν».

Κων/νος Χονδρός

πηγή: http://sinidisi.gr

Διαβάστηκε 3295 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2015 01:35
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.