Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:40 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:28

Κάθε αποτυχία στη ζωή σημαίνει πολλές επερχόμενες επιτυχίες.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Και τι σημαίνει αν απέτυχες σε κάτι; Αν τα σχέδιά σου δεν πήγαν έτσι όπως ήθελες να πάνε; Σημασία έχει πως προσπάθησες, πως έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό, άσχετα με το αποτέλεσμα.

Μια αποτυχία δε σημαίνει κάτι. Αυτό που πραγματικά σημαίνει είναι ότι στη συνέχεια θα σου έρθουν πολλές επιτυχίες. Γι’ αυτό και δε θα πρέπει ποτέ να τα παρατάς και να εγκαταλείπεις τον αγώνα. Γιατί η ζωή είναι ένας σκληρός αγώνας και κάθε ήττα είναι και μια επερχόμενη νίκη, αν δεν τα παρατήσεις βέβαια και δεν το βάλεις στα πόδια θεωρώντας, πως επειδή απέτυχες μια, ίσως και δεύτερη και τρίτη φορά, δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρεις!


Να θυμάσαι πως η επιτυχία έρχεται σιγά σιγά και θέλει τεράστια υπομονή, επιμονή και προσπάθεια προκειμένου να την κάνεις δική σου. Άλλωστε, για να καταφέρεις να φτάσεις στην κορυφή και να παραμείνεις εκεί πρέπει να κοιτάς από χαμηλά και να μη σταματήσεις ποτέ να κοιτάς με αυτόν τον τρόπο· ακόμη κι αν φτάσεις εκεί, πρέπει να συνεχίσεις να έχεις καρφωμένο το βλέμμα σου στο έδαφος, γιατί με μια αλλαγή του βλέμματος προς μια διαφορετική κατεύθυνση, μπορεί να χάσεις, όσα μέχρι τότε θα έχεις πετύχει.

Αν, δηλαδή, αρχίσεις να κοιτάς τους άλλους από ψηλά, κάνοντας τους να πιστεύουν πως δεν αξίζουν και δείχνοντάς τους ότι τους υποτιμάς, θεωρώντας πως εσύ είσαι καλύτερος, τότε να θυμάσαι πως το παιχνίδι μονομιάς θα το έχεις χάσει και ό,τι είχες καταφέρει και είχες πετύχει μέχρι τότε, θα χαθεί! Το κλειδί της επιτυχίας είναι να είσαι ταπεινός και να σέβεσαι τους γύρω σου και τις προσπάθειές τους, ακόμη κι αν εσύ έχεις πετύχει περισσότερα.

Κάποτε είχα διαβάσει : “ Ν’ ανέβεις στην κορυφή για να δεις τον κόσμο, όχι για να σε δει ο κόσμος ”. Πόσο σωστά λόγια! Ναι! Ν’ ανέβεις στην κορυφή, αλλά να το κάνεις για σένα, μόνο για σένα, για κανέναν άλλο! Να μη χάσεις ποτέ την αυθεντικότητά σου και τα καλά σου στοιχεία, που σε έφτασαν εκεί. Αν τα χάσεις αυτά, να θυμάσαι πως αυτομάτως θα χάσεις και ό,τι είχες χτίσει μέχρι τότε και πάντα, μα πάντα να θυμάσαι από που ξεκίνησες και πάντα να θυμάσαι τις ήττες σου και τις αποτυχίες σου, γιατί αυτές σε έφτασαν στο σημείο που ήθελες, ενδεχομένως, να βρίσκεσαι. Αυτές σε έκαναν να ξεχωρίζεις και να μη μοιάζεις με κανένα.

Σκαλοπάτι – σκαλοπάτι, λοιπόν, να ανέβεις προς την κορυφή και όχι να επιδιώκεις μεμιάς να βρεθείς εκεί. Γιατί, αν βρεθείς στην κορυφή με την πρώτη, χωρίς να έχεις αποτυχίες στο διάβα σου, όχι μόνο αυτό δεν μπορεί να νοηθεί ως επιτυχία, γιατί δεν θα έχεις μάθει να εκτιμάς, να σέβεσαι και να αγαπάς ό,τι θα έχεις καταφέρει μέχρι τότε, αλλά έτσι όπως ξαφνικά βρέθηκες εκεί πάνω, έτσι ξαφνικά και απότομα μπορεί και πάλι να προσγειωθείς και να βρεθείς στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησες και ίσως και πιο χαμηλά.

Οι αποτυχίες είναι αυτές που θα σε κάνουν να εκτιμάς πραγματικά, όσα έχεις και όσα θα αποκτήσεις στη συνέχεια με τον προσωπικό σου αγώνα και την προσωπική σου προσπάθεια.

Να μην θεωρείς τίποτα δεδομένο, γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Όλα όσα έχεις πετύχει, αν δεν τα φροντίζεις , δεν τα σέβεσαι και δεν τα αγαπάς, μπορεί να χαθούν μέσα σε μια στιγμή. Γιατί η ζωή είναι ένας σκληρός αγώνας για δυνατούς παίκτες. Κι εσύ είσαι ένας δυνατός παίκτης. Μπορεί τώρα να μην το έχεις καταλάβει, όμως θα το καταλάβεις στη συνέχεια.

Όπλο σου πρέπει να είναι η θέλησή σου, η βαθιά αγάπη σου, γι’ αυτό που θέλεις να πετύχεις και έχεις θέσει ως στόχο, αλλά και η πίστη σου πως θα τα καταφέρεις και πως θα προσπαθήσεις πραγματικά, ακόμη κι αν η ζωή θα σου βάλει πολλά εμπόδια· ακόμη κι αν στον δρόμο σου συναντήσεις Σειρήνες, που θα προσπαθήσουν να σε αποπροσανατολίσουν. Εσύ, στο τέλος, θα τα καταφέρεις και θα υπερνικήσεις όλα τα εμπόδια, γιατί έχεις τη δύναμη μέσα σου, γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ!

Το τραγικό της όλης υπόθεσης δεν θα είναι ότι θα έχεις αποτύχει κάπου, αλλά ότι δεν θα έχεις προσπαθήσει πραγματικά, για κάτι που υποτίθεται ότι θες. Το ότι δηλαδή απέτυχες δεν σημαίνει ότι δεν είσαι ικανός, ότι δεν μπορείς. Να θυμάσαι πως έχασες μια μάχη, όχι και τον πόλεμο! Να κοιτάς μπροστά και να προσπαθείς για το καλύτερο!

Να μάθεις “ να στοχεύεις ψηλά, το φεγγάρι. Γιατί ακόμη κι αν αποτύχεις, θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια ”.

http://www.anapnoes.gr/

Διαβάστηκε 12893 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017 02:10
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.