Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:26 μμ
 
wm small
Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 19:23

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 118η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Ο J.Bronowski σχολιάζει: "Ο άνθρωπος είναι μοναδικός όχι μόνο επειδή παράγει επιστήμη, ούτε απλώς επειδή δημιουργεί τεχνη, αλλά διότι τόσο η επιστήμη όσο και η τέχνη αποτελούν εκφράσεις της θαυμάσιας ευελιξίας του μυαλού του.

- Ο Νταβίντζι υπήρξε μια οικουμενική προωπικότητα της Αναγέννησης που διέθετε ασυνήθιστη φαντασία, εξαιρετική ικανότητα παρατήρησης και διορατική λογική για τη σπουδή της φύσης.

- Ενδέχεται το δικό μας σύμπαν να είναι μόνον ένα απο τα πολλά που δημιουργήθηκαν - ως μαγικές φυσσαλλίδες - την εποχή του πληθωρισμού. Δεν φτάνει δηλαδή, που η Γη εκτοπίστηκε απο το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και στη συνέχεια το ηλιακό μας σύστημα εκτοπίστηκε από το κέντρο του Γαλαξία. Δεν φτάνει ακόμα ότι ο Γαλαξίας μας αποδείχθηκε ένας απο τα δισεκατομμύρια άλλους. Ίσως πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι το δικό μας σύμπαν δεν είναι κάν το μόνο που υπάρχει.

- Η αστρολογία, που σήμερα εκμεταλεύεται την αφέλεια και την ανασφάλεια των ανθρώπων, υπήρξε για πολύ καιρό συνοδός της αστρονομίας και προσέφερε στη γνώση του ουρανού τις δικές της πολύτιμες παρατηρήσεις.

- Η έκφραση "κιαπέ" όπως λέμε: κιαπέ τι απέγινε; κιαπέ ήρθαν επιτέλους; είναι χρονικό επίρρημα με συνδετικό σύνδεσμο. Ακριβώς είναι: Κι απέ= Κι ύστερα, Και Μετά, Και έπειτα

- Το ορατό φώς είναι ένα μικρό μόνο μέρος ολόκληρου του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

- Αφ' ότου οι φυσικές επιστήμες εξαπέλυσαν τις δυνάμεις του αόρατου, ο κόσμος γνωρίζει το σπασμό και το ρίγος των αφανέρωτων δυνάμεων.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

Διαβάστηκε 555 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023 19:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!

Στην ίδια κατηγορία