Πέμπτη, 16η Μαίου 2024  5:03 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 14:30

Αγρίνιο: Με συγκέντρωση στη ΔΟΥ διαμαρτυρήθηκαν λογιστές και φοροτεχνικοί – Ποια είναι τα αιτήματά τους (εικόνες – βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Eπιστολή διαμαρτυρίας κατέθεσαν συμβολικά στη ΔΟΥ Αγρινίου το πρωί της Πέμπτης (09.06.22) λογιστές και φοροτεχνικοί στο πλαίσιο κινητοποίησης του Συλλόγου τους στην  είσοδο της Υπηρεσίας.

Επρόκειτο για μια ακόμα αντίδραση στην “προχειρότητα και ανοργανωσιά” που καταλογίζουν τόσο στη Διοίκηση της Α.Α.Δ.Ε , το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και του Υπουργείο Εργασίας, σε θέματα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και σοβαρότητας, όπως επισημαίνουν.

Το κράτος συνεχίζει να νομοθετεί και να δημιουργεί ψηφιακές πλατφόρμες χωρίς προηγούμενο σχεδιασμό, χωρίς δοκιμαστική εφαρμογή, χωρίς διαβούλευση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους να τα εφαρμόσουν (τους λογιστές), χωρίς καν συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία, σημειώνουν τα μέλη του κλάδου και τονίζουν  ότι η  δικαιολογία του κατεπείγοντος  και του «χαράσσουμε πορεία σε αχαρτογράφητα νερά» πλέον δεν υπάρχει, καθώς πέρασαν δυόμιση χρόνια από την έναρξη της πανδημίας.

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, εν μέσω φορολογικών δηλώσεων ζητείται από τους πολίτες να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, πολίτες που δεν έχουν ούτε καν κωδικούς taxis (κάτοικοι εξωτερικού, ηλικιωμένοι, σύζυγοι υπόχρεων) και όλο αυτό για άλλη μια φορά πέφτει στις πλάτες τους,  μαζί με όλες τις άλλες σωρευμένες υποχρεώσεις.

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Τάσου Προβίδα:

Εικόνες από τη συγκέντρωση:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 300 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.