Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:15 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 13:47

Άποψη: Ένας Αγρινιώτης απευθύνεται στους φοιτητές…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένας πολίτης του Αγρινίου (τα στοιχεία του στη διάθεση του agrinionews.gr) αναφέρει τα εξής σε ανοιχτή επιστολή του:

Επιστολή γονιού ενός αυριανού συμφοιτητή σας,

Αγαπητοί Σπουδαστές,
χαιρετίζω τον αγώνα σας και ως γονιός που τα παιδιά του σε λίγα χρόνια θα είναι πιθανόν στα έδρανα που είστε εσείς σήμερα, αλλά και ως άτομο που πέρασε χρόνια ενωρίτερα από εσάς από τα πανεπιστημιακά θρανία.
Διάβασα το έντυπο διαμαρτυρίας σας με τα δίκαια για εμένα αλλά πιστεύω και για πολλούς άλλους, αυτονόητα και διαχρονικά αιτήματα σας στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Δεν σας κρύβω ότι για μια στιγμή σάστισα και χάθηκα νομίζοντας ότι διάβαζα κείμενο διαμαρτυρίας των φοιτητικών αγώνων του 1992, στους οποίους συμμετείχα μαζί με χιλιάδες συμφοιτητές μου, ζητώντας ακριβώς τα ίδια ακριβώς αιτήματα (επαγγελματικά δικαιώματα, αναβάθμιση σπουδών, επαρκή χρηματοδότηση,… κ.α.).
Αυτό καταδεικνύει περίτρανα ότι τίποτε δεν άλλαξε ή τουλάχιστον δεν έγιναν αλλαγές και βελτιώσεις στο βαθμό που θα μπορούσε να γίνουν αυτές αισθητές. Όπως εμείς τότε έτσι και εσείς σήμερα, πρέπει να συνεχίσετε τον αγώνα σας για καλύτερο αύριο. Τίποτε δε χαρίστηκε σε αυτή τη χώρα. Ακόμη και την ελευθερία μας με αγώνα την κατακτήσαμε. Έτσι και εσείς πρέπει να προσθέσετε το δικό σας λιθαράκι για την βελτίωση αυτού του ταλαίπωρου τόπου και να είστε σίγουροι ότι έχετε στο πλευρό σας όλους τους πολίτες της πόλης του Αγρινίου.
Η σκέψη μου και η ευχή μου για ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων σας είναι μαζί σας.

Ένας πολίτης του Αγρινίου και
αυριανός γονιός κάποιου φοιτητή σαν εσάς.

πηγή: http://agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 2449 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 13:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.