Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  3:18 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 14 Μαϊος 2021 22:51

Αγρίνιο - Γ. Βασιλείου:”Δεν θα άνοιγα τους παιδικούς σταθμούς, αν ήταν στη δική μου ευχέρεια”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί: Χωρίς self-test τα παιδιά – Υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους

Γ. Βασιλείου: Δεν θα άνοιγα τους παιδικούς σταθμούς, αν ήταν στη δική μου ευχέρεια

Προβληματισμός για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών λόγω της τοπικής επιδημικής έξαρσης

Τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδικούς σταθμούς δεν θα υποβάλλονται σε self-test σε αντίθεση με τους εργαζόμενους, όπως δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Μετά από διαδοχικές συναντήσεις με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου. Προκειμένου να προστατεύσουμε τα μικρά παιδιά, αυστηροποιούμε το πρωτόκολλο κάνοντας υποχρεωτικά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ δύο φορές την εβδομάδα και τη μάσκα προστασίας για τους εργαζόμενους, ανέφερε η κ. Μιχαηλίδου. «Αντιθέτως, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας και χαρακτηριστικών παιδιών και βρεφών, δεν θα υποβάλλονται σε self-test» διευκρινίζει η κ. Μιχαηλίδου. «Εφιστούμε, όμως, την προσοχή στους γονείς τους! Είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, εάν δεν το έχουν κάνει ήδη, και να συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» αναφέρει η κ. Μιχαηλίδου.

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου

Στην Αιτωλοακαρνανία όμως, που καθημερινά γράφει τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων, όπως συνέβη με τα σχολεία, έτσι και το επικείμενο άνοιγμα των παιδικών σταθμών δημιουργείται έντονος προβληματισμός. Ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8»δήλωσε ότι ο Δήμος Αγρινίου είναι έτοιμος να ανοίξει τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, αφού έχει προχωρήσει σε απολυμάνσεις των χώρων, έχει προγραμματίσει το testcovidτων εργαζομένων και παράλληλα έχει υπερεπάρκεια σε ό,τι αφορά τις καθαρίστριες, ωστόσο συμμεριζόμενος την ανησυχία που προκαλεί η τοπική επιδημική έξαρση, δήλωσε πως αν περνούσε από το χέρι του δεν άνοιγε τώρα τους παιδικούς σταθμούς. «Ο υπουργός μπορεί να παίρνει μια απόφαση για άνοιγμα των παιδικών σταθμών, αλλά το ζήτημα είναι αν αυτή η απόφαση είναι και υλοποιήσιμη. Τη Δευτέρα 500 παιδιά στο Αγρίνιο ηλικίας από 6 μηνών και πάνω θα πάνε στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, είναι δυνατόν η δασκάλα να μην πάρει το παιδί αγκαλιά; Είναι δυνατόν να μην έρθει σε επαφή μαζί του όταν κλάψει ή όταν πρέπει να το αλλάξει;»  αναρωτήθηκε με νόημα ο Γ. Βασιλείου και πρόσθεσε ότι «αν ήταν στη δική μου ευχέρεια το άνοιγμα ή όχι ειλικρινά δεν θα άνοιγα τους παιδικούς σταθμούς, θα περίμενε 10 ή 15 να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το ιικό φορτίο στην Αιτωλοακαρνανία και μετά τους άνοιγα».

Ο Γ. Βασιλείου εκτίμησε ότι δεν θα αρκούσε ένα τεστ στα παιδιά για ένα ασφαλέστερο άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Το πρόβλημα όπως εξήγησε, έχει να κάνει με το γεγονός ότι «έχουμε στους παιδικούς σταθμούς προσωπικό που έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή προσωπικό που νοσεί. Το να ανοίξουμε σε αυτές τις συνθήκες είναι δύσκολο, γιατί πρέπει να προστατευτεί και το προσωπικό και τα παιδιά. Όταν ανοίξαμε μετά τα προηγούμενα lockdown δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα. Όμως τώρα δεν είναι οι ίδιες συνθήκες, δεν υπάρχει το ίδιο ιικό φορτίο σε όλες οι περιοχές, αυτή τη στιγμή τα πράγματα στην Αιτωλοακαρνανία είναι δύσκολα»…

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 334 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.