Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:52 πμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 17:08

Στέλιος Μερμίγκης: Μεγάλη και ιστορική η απόφαση παραχώρησης των Καπναποθηκών Παπαστράτου στο Δήμο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νιώθω τυχερός που μου τα έφερε έτσι η ζωή ώστε να γίνω μάρτυρας χθες σε μια ιστορική συνάντηση στην αίθουσα του παλιού δημοτικού συμβουλίου που προκλήθηκε από τον πρώην δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό με όλους τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων.

Σκοπός της ήταν η ενημέρωση μας τόσο από τον ίδιο τον πρόεδρο όσο και από τα άλλα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος Παπαστράτου για την μεγάλη και ιστορική τους απόφαση αυτής της αυτοκατάργηση τους προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιηθεί μια δυνατότητα του καταστατικού τους ώστε να περάσουν στα χέρια του δήμου το σπουδαίο και εμβληματικό κτίριο των καπναποθηκών μαζί με το χρηματικό αποθεματικό που ξεπερνά κατά πολύ το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Έτσι ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο κέντρο της πόλης που περιλαμβάνει δυο υπέροχα κτίρια εμβληματικά για τον τόπο μας, μαζί με τον αυλειο χώρο τους, περνούν στα χέρια του δήμου στο σύνολό τους. Οι δυνατότητες αξιοποίησης τους προς όφελος της κοινωνίας είναι πολλές. Οπότε είναι στο χέρι της δημοτικής αρχής αλλά και με την συνδρομή των υπολοίπων να γίνει η βέλτιστη αξιοποίηση τους.

Μακάρι να γινόμαστε όλο και πιο συχνά μάρτυρες τέτοιων σπουδαίων γεγονότων. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλα τα μέλη του Δ.Σ του ιδρύματος καθώς με την απόφαση τους αυτή έπραξαν το απολύτως σωστό και αναγκαίο επ’ ωφελείας του δημόσιου συμφέροντος.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 897 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.