Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:05 πμ
 
wm small
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019 18:44

Αιτωλοακαρνανία: Τουρισμός δύο ταχυτήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάλαιρος και Ναύπακτος σπάνε τα ρεκόρ με πληρότητα που αγγίζει το 90% με πολλούς ξένους τουρίστες, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές του νομού «δουλεύουν» με Έλληνες με την πληρότητα να φτάνει το 70%

Τουρισμός δύο ταχυτήτων και φέτος στην Αιτωλοακαρνανία, με την Πάλαιρο και τη Ναύπακτο να κατέχουν και φέτος τα πρωτεία. Οι δύο αυτές περιοχές «δουλεύουν» κυρίως με Άγγλους και Γερμανούς.

Μεγάλη «ανάσα» θα πάρουν οι ξενοδόχοι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου που τότε κάνουν τις διακοπές τους οι Έλληνες που έχουν συνηθίσει να επιλέγουν το νομό για τις διακοπές τους, αν και όπως σημειώνει στη «Σ» ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κωστακόπουλος, η περίοδος Ιουλίου – Αυγούστου είναι μικρή για να μπορέσουμε να δουλέψουμε.

«Πρέπει να βρεθούν τρόποι να μεγαλώσουμε την διάρκεια της σεζόν στην Αιτωλοακαρνανία και αυτό θα γίνει μόνο αν απευθυνθούμε οργανωμένα στους ξένους, σε αγορές των Βαλκανίων, ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε και τον θρησκευτικό τουρισμό. Τα κυρίαρχα ζητήματα της περιοχής είναι ο αγροτικός τομέας και ο τουρισμός και πρέπει να τα «τρέξουμε» για να δούμε σταδιακά να αλλάζει ο τόπος μας προς το καλύτερο» τόνισε ο κ. Κωστακόπουλος.

Σε πανελλαδικό επίπεδο φέτος μέχρι στιγμής οι αφίξεις δείχνουν πως είναι πτωτικές, της τάξεως του 20%, ενώ οι ξενοδόχοι ευελπιστούν πως η τουριστική περίοδος θα «τραβήξει» και μετά τον Αύγουστο όπως και πέρσι.

Οι ενδείξεις στην Αιτωλοακαρνανία είναι πως η Πάλαιρος θα αγγίξει σε πληρότητα το 90%, και θα ακολουθήσει η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι για τις Αλυκές και την Αγία Τριάδα και ο ορεινός όγκος του νομού, το Θέρμο και την ορεινή Ναυπακτία, που «δουλεύουν» με άτομα που αγαπούν το βουνό και κατάγονται από τις περιοχές αυτές.

«Η Ιόνια Οδός έφερε και φέρνει πολύ κόσμο στην περιοχή, αλλά πρέπει να προβάλουμε την περιοχή μας και πρωτίστως να πείσουμε να υποστηρίξουν τον τόπο τους οι Αιτωλοακαρνάνες, δεδομένου πως τα καταλύματα της περιοχής απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. Ένα δίκλινο στο νομό ξεκινάει από 30 ευρώ και φτάνει τα 150 ευρώ».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

sinidisi.gr

 

Διαβάστηκε 1725 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.