Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  9:48 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 20:01

Φαρμάκης, πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής που μπορεί να εκφράσει καλύτερα το αίτημα για άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το μήνυμα της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας αναμένεται να γίνει πιο ηχηρό στο δεύτερο γύρο

Το μήνυμα της κάλπης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν χωρά πολλές αναγνώσεις. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να τερματίσει πρώτος με μια διαφορά της τάξης του 4%, πράγμα που συνέβη για πρώτη φορά. Να τερματίσει, δηλαδή, δεύτερος ο Απόστολος Κατσιφάρας. Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί ούτε το 2014 που ο νυν Περιφερειάρχης καταφέρε να κερδίσει οριακά στο δεύτερο γύρο.

Στο σύνολό της η Δυτική Ελλάδα φάνηκε να επιθυμεί αλλαγή σκυτάλης στην Περιφέρεια. Μάλιστα αυτό το μήνυμα είναι πολύ ισχυρό στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, όπου ο Νεκτάριος Φαρμάκης πέτυχε να έχει υπέρ του διαφορές της τάξης των 14 και 9 μονάδων αντίστοιχα. Αυτό αποτυπώνει αφ’ ενός τη δυσαρέσκεια αυτών των περιφερειακών ενοτήτων για τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, η διαιώνιση των οποίων χρεώνεται στον Απόστολο Κατσιφάρα και αφ΄ ετέρου πως ο Νεκτάριος Φαρμάκης καταφέρνει να συσπειρώσει στο πρόσωπό του δυνάμεις ευρύτερες από το κόμμα που τον στηρίζει. Και μάλιστα αυτό συνέβη και στην Αχαΐα, αφού έστω και οριακά ο Νεκτάριος Φαρμάκης κατέγραψε 1,5% περισσότερο απ’ ό,τι η ΝΔ στις ευρωεκλογές. Στην Αιτωλοακαρνανία κατέγραψε 10% περισσότερο από τη ΝΔ και στην Ηλεία 11% περισσότερο.

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης φαίνεται με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών πως είναι το πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής που μπορεί να εκφράσει καλύτερα το αίτημα για άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Οι υπέρ του διαφορές που καταγράφηκαν στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία στο δεύτερο γύρο αναμένεται να λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Και αυτό γιατί το μήνυμα αυτών των περιφερειακών ενοτήτων ήταν πολύ συγκεκριμένο και δεν είχε καθόλου να κάνει με το δήθεν προοδευτικό πρόσημο που πολλοί αναζητούν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Είχε να κάνει ξεκάθαρα με το αίσθημα αδικίας που καταγράφεται σε αυτές τις περιοχές σε σχέση με την φροντίδα που δείχνει η Περιφέρει στην Αχαΐα.

Αυτό το αίσθημα παλιότερα έκανε τους Αιτωλοακαρνάνες να πιστεύουν πως πρέπει να ενταχθούν σε άλλη Περιφέρεια. Τώρα υπάρχει, πιστεύουν πολλοί, η ευκαιρία το “σύστημα της Πάτρας” να χτυπηθεί από μέσα, με έναν Αιτωλοακαρνάνα Περιφερειάρχη και δη με το Νεκτάριο Φαρμάκη που έχει το πακέτο της νεότητας και της γνώσης των αυτοδιοικητικών πραγμάτων. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν στην κάλπη και εφ΄όσον ο Νεκτάριος Φαρμάκης εκλεγεί στην επόμενη τετραετία…

agrinioculture.gr

 

Διαβάστηκε 1592 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.