Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  11:13 πμ
 
wm small
Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 18:03

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στη Ναύπακτο (video-φωτο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν και στην πόλη της Ναυπάκτου,τα Άγια Θεοφάνεια.Στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου,χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.Ιερόθεος συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια τελέστηκε η ακολουθία του Μέγα Αγιασμού παρουσία των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.Ακολούθως με τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου δημοτικής φιλαρμονικής,κλήρος και λαός μετέβη στο γραφικό Ενετικό λιμάνι της πόλης όπου και τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων.

Και φετός,παρά το τσουχτερό κρύο,ήταν αρκετοί αυτοί οι οποίοι δοκίμασαν τις αντοχές τους και πήδηξαν στα κρύα νερά του λιμανιoύ για να πιάσουν τον Σταυρό προς ευλογία,τον οποίο τελικά κατάφερε να πιάσει ο 22χρονος Παναγιώτης,ελάχιστα πριν αυτό το καταφέρει μια μικρή κολυμβήτρια.Πάντως ο κ. Ιερόθεος,αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια της μικρής κολυμβήτριας ,υποσχέθηκε και στην ίδια,έναν ασημένιο σταυρό τον οποίο θα παραδώσει ο ίδιος αύριο στο Επισκοπείο.

nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 644 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.