Σκοπός είναι οι πολίτες να επιστέψουν στο πάρκο και να ανοίξει και πάλι για όλους

Αλλάζει όψη το Πάρκο Αγρινίου

Με πρωτοβουλία του δήμου εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και ξεκίνησαν οι εργασίες για μια μικρή «ανάπλαση» του Παπαστρατείου Πάρκου Αγρινίου. Θα φροντίσουν τα δένδρα, θα διαμορφώσουν την χαμηλή βλάστηση και θα βάλουν γκαζόν και λουλούδια

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου και με την υποστήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου, ξεκίνησε από χθες ο καθαρισμός του Παπαστρατείου Δημοτικού Πάρκου Αγρινίου. Οι άνδρες της εν λόγω υπηρεσίας, από νωρίς το πρωί με την βοήθεια και την παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Καλαμπαλίκη ξεκίνησαν τον καθαρισμό από την κεντρική είσοδο του πάρκου από το σημείο που φιλοξενούνταν μέχρι πρότεινες οι προτομές της οικογένειας Παπαστράτου.

«Ξεκινήσαμε να αλλάξουμε την εικόνα του Πάρκου. Ειλικρινά αυτοί που φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή πρέπει να ντρέπονται. Εμείς, σαν δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι θα φέρουμε ξανά τον κόσμο στο πάρκο, σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχουμε. Ο δήμαρχος κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν αφού αποφανθεί το Σ.τ.Ε να μπορέσει να πάρει τις αποφάσεις του για να κάνει την ανάπλαση που πραγματικά θέλει το πάρκο» δήλωσε ο κ. Καλαμαλίκης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Πιστεύουμε πως σε είκοσι με εικοσιπέντε μέρες οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια και δεν θα κινδυνεύουν από τα επικίνδυνα δένδρα».

Ο δήμος Αγρινίου σκοπεύει να αναζωογονήσει τόσο στην ουσία όσο και αισθητικά το πάρκο του Αγρινίου και να πράξει ότι είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τις επιστημονικές υποδείξεις των υπηρεσιών, για να επιστρέψει ο κόσμος στο ωραιότερο αστικό πάρκο της Ελλάδας. Στις εργασίες που ξεκίνησαν να εκτελούνται τώρα, πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στα επικίνδυνα και χρόνια εγκαταλειμμένα δένδρα, αφού με τις πρώτες άσχημες καιρικές συνθήκες υπάρχει ορατός κίνδυνος να πέσουν και να προξενήσουν σοβαρά προβλήματα ακόμη και στα πέριξ του πάρκου σπίτια ή ακόμη και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ θα γίνουν εξ αρχής εργασίες για την δημιουργία πρασίνου, γκαζόν και λουλουδιών.

Σκοπός είναι όλη η επιφάνεια του πάρκου να είναι σε άριστη κατάσταση και να θυμίζει τις παλιότερες εποχές, ώστε με ασφάλεια να παίζουν τα παιδιά, να περάνε τις ώρες τους οι ηλικιωμένοι, να αθλούνται οι κάτοικοι της περιοχής και να φιλοξενεί σπουδαία πολιτιστικά δρώμενα. Η αρμόδια αντιδημαρχία προετοιμάστηκε και αναμένεται να κάνει αγώνα δρόμου, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν ξεκινήσει ο Χειμώνας.

Κων/νος Χονδρός