Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:45 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 19:14

16 Ιουνίου 1967: Ξεκινά στο Monterey το φεστιβάλ ροκ μουσικής που άλλαξε μια ολόκληρη γενιά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η 16η Ιουνίου ήταν η ημέρα που ξεκίνησε το πρώτο πρακτικά φεστιβάλ ροκ μουσικής οι επιδράσεις του οποίου άλλαξαν πρακτικά μια ολόκληρη γενιά στις ΗΠΑ αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Πρόκειται για το Monterey International Pop Music Festival που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 16 και 18 Ιουνίου του 1967 στην Καλιφόρνια.

Συνολικά το φεστιβάλ παρακολούθησαν μεταξύ 25.000 και 90.000 ατόμων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί τόσο στο χώρο των συναυλιών όσο και στις γύρω περιοχές.

Ο περιφραγμένος συναυλιακός χώρος είχε χωρητικότητα 7.000 ατόμων αλλά το Σάββατο το βράδυ  (το φεστιβάλ είχε ξεκινήσει την Παρασκευή και είχε ολοκληρωθεί την Κυριακή) είχαν συγκεντρωθεί περί τα 8500 άτομα.

Στο φεστιβάλ είχαν συμμετάσχει όλα τα «ιερά τέρατα» της μουσικής της εποχής. Πιο συγκεκριμένα οι Jefferson Airplane, The Who, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Otis Redding, The Mamas & the Papas κ.α. Το Monterey Festival άνοιξε ουσιαστικά το δρόμο για την πραγματοποίηση και άλλων φεστιβάλ όπως φυσικά αυτό του Woodstock.

Τμήμα ειδήσεων efencenet.gr

Διαβάστηκε 2416 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.