Παρασκευή, 3η Μαίου 2024  5:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 19:04

Φωτίζοντας τον χώρο σας: Συνδυάστε διάφορα στυλ φωτισμού μέσα και έξω από το σπίτι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της διάθεσης και της λειτουργικότητας οποιουδήποτε χώρου, ποσό μάλλον όταν θέλουμε να φωτίσουμε γωνίες του σπιτιού μας. Η σωστή επιλογή φωτισμού, όπως είναι τα κρεμαστά φωτιστικά https://ledokosmos.gr/grammika-fwtistika-epagelmatika/kremasta-yrammika, μπορεί να μεταμορφώσουν ένα δωμάτιο ή έναν ενιαίο χώρο, όπως το σαλόνι σε μία ζεστή γωνιά. Στην συνέχεια θα δούμε τρία βασικά στοιχεία φωτισμού που θα μας βοηθήσουν να αναβαθμίσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Τα πιο συνηθισμένα σε όλους μας είναι τα κρεμαστά φωτιστικά. Είναι αυτά που κρέμονται από την οροφή, συχνά από ένα κορδόνι ή αλυσίδα. Μπορεί να τα βρει κάνεις σε μια απίστευτη ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και υλικών, καθιστώντας τα ευέλικτα όσον αφορά την επιλογή και τα σχήματα. Παρακάτω θα δούμε μερικούς δημοφιλείς τύπους φωτιστικών.

Γυάλινα, τα οποία διατίθενται σε διαφανές ή χρωματιστό γυαλί, προσφέροντας μια κλασική κομψότητα που συνδυάζεται όμορφα με κουζίνες, τραπεζαρίες ή ακόμα και μπάνια.

Φώτα με μεταλλικό φινίρισμα, από κομψό χρώμιο έως ρουστίκ μπρονζέ, τα μεταλλικά μενταγιόν προσφέρουν μια βιομηχανική ή μοντέρνα αισθητική.

Υφαντά κρεμαστά φώτα: Είναι φτιαγμένα από ύφασμα, γιούτα ή μπαμπού και προσφέρουν μια φυσική, chill out ατμόσφαιρα σε ένα χώρο. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε εξοχικές κατοικίες κοντά στην θάλασσα, όπου οι ιδιοκτήτες θέλουν να χαλαρώσουν.

Το κλειδί για να επιλέξετε το σωστό κρεμαστό φωτιστικό είναι να λάβετε υπόψη το μέγεθος και την κλίμακα του δωματίου. Επιπλέον, σκεφτείτε τη λειτουργία του χώρου. Αν θέλετε  φωτισμό εργασίας πάνω από τον πάγκο μιας κουζίνας, επιλέξτε ένα κρεμαστό φωτιστικό που να εστιάζει στα σημεία που θέλετε. Για φωτισμό περιβάλλοντος, προτιμήστε ένα κρεμαστό φωτιστικό που διαχέει τον φωτισμό ομοιόμορφα.

Πέρασαν οι εποχές που κάθε φωτιστικό σε ένα δωμάτιο έπρεπε να ταιριάζει τέλεια. Ο μοντέρνος σχεδιασμός περιλαμβάνει μια πιο εκλεκτική προσέγγιση, ενθαρρύνοντάς σας να συνδυάσετε και να ταιριάξετε διαφορετικά και να δημιουργήσετε την δική σας μοναδική εμφάνιση.

Βρείτε ένα στυλ για να συνδέσετε τα διάφορα φώτα μεταξύ τους. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια κοινόχρηστη παλέτα χρωμάτων, παρόμοια υλικά ή ένα συγκεκριμένο στοιχείο σχεδίασης,

όπως γεωμετρικά σχήματα, που θα υπάρχουν στα περισσότερα φωτιστικά.

Παίξτε με το ύψος για να δημιουργήσετε ένα οπτικό εφέ. Κρεμάστε μερικά φώτα χαμηλότερα, στα σημεία που θέλετε να βλέπετε καλύτερα, και τα υπόλοιπα βάλτε τα ανάλογα ώστε να δημιουργήσετε ένα γενικό φωτισμό.

Παρόλο που τα στυλ μπορεί να ποικίλλουν, η διατήρηση ενός σταθερού φινιρίσματος (π.χ., να ειναι όλα μαύρα, ματ ή  βουρτσισμένο νίκελ) μπορεί να δημιουργήσει μια πιο συνεκτική εμφάνιση.

Για τον εξωτερικό σας χώρο υπάρχουν και οι πιο οικολογικές επιλογές, για όσους αναζητούν λύσεις φωτισμού που έχουν χαμηλή συντήρηση και εύκολη τοποθέτηση, τα ηλιακά φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι μια φανταστική επιλογή. Αυτά τα φώτα χρησιμοποιούν ηλιακά πάνελ για να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, η οποία στη συνέχεια τροφοδοτεί τα φώτα τη νύχτα. Πριν αγοράσετε κάποιο ηλιακό φωτιστικό, σκεφτείτε πόσο φως χρειάζεστε στον χώρο σας. Τα ηλιακά φώτα διατίθενται σε διάφορα στυλ, από κλασικά φανάρια έως κομψούς προβολείς. Επιλέξτε κάτι που να συμπληρώνει την εξωτερική σας διακόσμηση.

Διαβάστηκε 235 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.