Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:41 πμ
 
wm small
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016 18:11

Παρουσία τριών υπουργών δόθηκε στην κυκλοφορία η Παράκαμψη Αμφιλοχίας (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σημαντική ημέρα για τη Δυτική Ελλάδα η παράδοση τμήματος της Ιονίας Οδού. Εκδήλωση στην Αμφιλοχία με ομιλητές τους Υπουργούς Σπίρτζη, Γεροβασίλη και Φλαμπουράρη. 

Με μία λιτή εκδήλωση συνοδεύτηκε σήμερα , Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, η παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ιονίας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, μήκους 26 χιλιομέτρων.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα (από τις 13.50 έως της 14.30) σε σημείο του νέου δρόμου στο ύψος της Αμφιλοχίας, στο 93ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αντιρρίου- Ιωαννίνων.
Στην εκδήλωση παρέστησαν τρεις υπουργοί της Κυβέρνησης, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. Το λόγο έλαβαν και οι τρεις ενώ παρόντες επίσης ήταν δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου, Αμφιλοχίας Απ.Κοιμήσης και Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας) και βουλευτές.
Ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στην ομιλία του έκανε αναδρομή στο ιστορικό της κατασκευής της Ιονίας Οδού υποστηρίζοντας πως οι συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων που είχαν υπογραφεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον και βελτιώθηκαν μετά από κοπιαστικές διαπραγματεύσεις της σημερινής Κυβέρνησης.
«Όλοι γνωρίζουν την εγκατάλειψη, εδώ και δεκαετίες, της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Όλοι γνωρίζουν τον εφιάλτη που ζούσαν όλα αυτά τα χρόνια στις οδικές μεταφορές και τις μετακινήσεις, κυρίως οι πολίτες της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας. Από το 2006 που υπεγράφησαν οι συμβάσεις παραχώρησης, η απομόνωση αυτή υπήρξε πιο έντονη: Από την Κόρινθο ως το Ρίο και από το Αντίρριο ως τα Γιάννενα, ο δρόμος, ο αιματοβαμμένος αυτός δρόμος θύμιζε μονοπάτι παρά Εθνική Οδό. Το Φεβρουάριο του 2015 που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, 9 χρόνια μετά την έναρξη των αυτοκινητόδρομων, δυστυχώς τα μεγάλα έργα οδοποιίας ήταν τελματωμένα, κολλημένα, με πλήθος προβλημάτων. Η Ιόνια Οδός περίπου 200 χλμ. εδώ και πολλά χρόνια, έπρεπε να είχε δοθεί στο σύνολό της. Δυστυχώς το Φεβρουάριο του 2015 δεν είχαν ολοκληρωθεί καν οι απαλλοτριώσεις, οι αρχαιολογικές εργασίες και η μεταφορά δικτύων κοινής ωφέλειας. Δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, μια μάχη για την ολοκλήρωση των έργων παράλληλα με τη μεγάλη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση.Η συνέχιση των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων συνεπαγόταν τη μη ολοκλήρωση των έργων και οι συνέπειες θα ήταν τραγικές. Αρκεί κανείς να σκεφτεί ότι 4 δισ. ευρώ θα επιστρέφαμε στην ΕΕ και πολλά ακόμη σε ρήτρες. Θα χρειαζόμασταν πάνω από ένα μνημόνιο για τους αυτοκινητόδρομους, για τα 5 έργα παραχώρησης», είπε ο κ.Σπίρτζης επικρίνοντας σφοδρά τις προηγούμενες κυβερνήσεις
Για τα διόδια είπε τα εξής ο κ. Σπίρτζης: «Με την ολοκλήρωση των έργων, θα υπάρχει εντός του 2017 η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος. Πετύχαμε με τη διαπραγμάτευση την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων που μετέφεραν πολίτες με άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά τιμολόγια για τους συχνούς καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους Δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα. Είναι καθήκον μας, σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους, να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια»
Ο Υπουργός Υποδομών χαρακτήρισε καθήκον να γίνουν οι συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα και τους παραγωγικούς-αναπτυξιακούς πόρους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια Οδός. Σημείωσε πως η Ιόνια Οδός περιλαμβάνει 19 κόμβους, 9 σταθμούς εξυπηρέτησης, 4 σήραγγες πολύ μεγάλες, 17 μεγάλες γέφυρες, 3 κέντρα συντήρησης και θα παραδοθεί στο σύνολό της από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τόνισε παράλληλα πως γίνεται προσπάθεια να παραδοθεί το τμήμα από την Κλόκοβα μέχρι το σημείο που παραδόθηκε σήμερα, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και συνεχάρη τις εργοδοτικές εταιρείες για την προσπάθεια που έκαναν και για τις ενέργειές τους.
Τη σκυτάλη των ομιλιών έλαβε από τον κ. Σπίρτζη η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη που αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγει η παράδοση στην κυκλοφορία της Ιονίας Οδού. Εξέφρασε την ικανοποίηση της τονίζοντας πως η οδική απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας συνέβαλλε στην αναπτυξιακή της υστέρηση. Πλέον ανοίγονται προοπτικές με την Ιόνια Οδού που συνδέει νομούς, λιμάνια και αρχαιολογικούς χώρους, τόνισε η κ. Γεροβασίλη.
Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης πήρε το λόγο τρίτος στη σειρά και ξεκαθάρισε πως δεν θα μιλήσει για το δρόμο αλλά για την πολιτική κατάσταση. Εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν τη χώρα και τον κόσμο και οδήγησαν σε αδιέξοδο. «Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας και βασικός τομέας είναι οι υποδομές», ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση με τη χώρα να είναι σε κατάρρευση και να έχει απέναντι της δυνάμεις από το εξωτερικό και το εσωτερικό.
«Κάναμε μια προσπάθεια έως το Αύγουστο του 2015 που υπογράψαμε μια επίπονη συμφωνία την οποία όμως εφαρμόζουμε κατά γράμμα», είπε ο Υπουργός Επικρατείας στεκόμενος ιδιαίτερα στην «13η σύνταξη», όπως την χαρακτήρισε που αποδόθηκε στους συνταξιούχους και η οποία περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
Τον ομιλιών ακολούθησαν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Aυτοτελές οδικό τμήμα 59 χιλιομέτρων
Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού, μήκους 196 χιλιομέτρων θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της συγκοινωνιακής υποδομής στη Δυτική Ελλάδα, καθώς διασχίζει δύο περιφέρειες και τέσσερις νομούς. Υπογράμμισε ότι έρχεται να καλύψει μια απαίτηση πολλών ετών, καθώς θα δώσει νέα ώθηση ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα αστικά και αγροτικά κέντρα των προαναφερθεισών περιοχών.
Το οδικό τμήμα της Ιόνιας οδού που παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία και στους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας.
Το εν λόγω τμήμα, έρχεται να συνδεθεί με το ήδη λετουργούν, (Κεφαλόβρυσο έως Κουβαρά), δημιουργώντας ένα αυτοτελές οδικό τμήμα 59 χιλιομέτρων, μέσω του οποίου θα μειωθούν αισθητά οι χρονοαποστάσεις και θα δώσει μια πρώτη ανάσα στους ταξιδιώτες της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καταβάλλονται προσπάθειες για να παραδοθεί μέσα στο Φεβρουάριο το τμήμα από την Κλόκοβα μέχρι και τα όρια του τμήματος που παραδόθηκε σήμερα, δίνοντας ουσιαστικά στην κυκλοφορία το μισό αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού, δύο μήνες νωρίτερα από τη συμβατική ημερομηνία περάτωσης του έργου.


3 ionia-odos-parakampsi-amfilochias11 ionia-odos-parakampsi-amfilochias10 ionia-odos-parakampsi-amfilochias9 ionia-odos-parakampsi-amfilochias8 ionia-odos-parakampsi-amfilochias6 ionia-odos-parakampsi-amfilochias5 ionia-odos-parakampsi-amfilochias4 ionia-odos-parakampsi-amfilochias3 ionia-odos-parakampsi-amfilochias2 ionia-odos-parakampsi-amfilochias1 dscn6437 dscn6435 dscn6434 dscn6431 dscn6425 dscn6414 dscn6411 dscn6409 dscn6408 dscn6404 dscn6403 dscn6399 dscn6395 dscn6390 dscn6388 dscn6386 dscn6379 dscn6377 dscn6375 dscn6372 dscn6370 dscn6367 dscn6366 dscn6364 dscn6362 dscn6360 5 4
unnamed
1 2
1
2
1
2
1 2 3 4

 agrinionews.gr
 
Διαβάστηκε 2432 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.