Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:25 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024 00:45

«Την… κάναμε λαχείο» από το Ανοικτό Θέατρο Αγρινίου. Συνεχίζονται εντατικά οι πρόβες με ορίζοντα την πρεμιέρα στις 17 Απριλίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Σάββατο μεσημέρι και βρεθήκαμε στο Δημοτικό Πάρκο με μέλη του Ανοικτού Θεάτρου Αγρινίου, να κάνουν πρόβα για τη νέα τους θεατρική  παράσταση που ετοιμάζουν με τίτλο «Την κάναμε λαχείο…». Είναι μια σύγχρονη κωμωδία που υπόσχεται πολύ γέλιο, σάτιρα αλλά και λίγο προβληματισμό, όπως μας δήλωσαν οι συντελεστές της. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με τους συντελεστές της παράστασης, αποκλειστικά για τους αναγνώστες μας.

image 23

Η κυρία Ζέτα Ξαξίρη μας δήλωσε: Εγώ παίζω το ρόλο της Ελπίδας. Είμαι η γυναίκα του Άγγελου και η κόρη της Πολυξένης. Βρίσκομαι ανάμεσα σε μια σχέση έντασης πεθεράς και του ανδρός μου. Είχα ξαναπαίξει θεατρική παράσταση όταν ήμουν μαθήτρια. Τρακ λίγο πριν την παράσταση, πάντα έχεις, όσο καλά προετοιμασμένος και να είσαι. Πάντα υπάρχει η καλή αγωνία να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

image 17

Η κυρία Μάργια  Φώλου μας δήλωσε: Στο έργο υποδύομαι την υπαστυνόμο Βαρβάρα και έχω κληθεί να ερευνήσω μια καταγγελία που έχει γίνει. Περιμένω με αγωνία την παράσταση. Είναι η πρώτη μου φορά που παίζω, είμαι ενθουσιασμένη με την συμμετοχή μου στην παράσταση αυτή και σας υπόσχομαι ότι θα γελάσετε πάρα πολύ.

image 18

Η κυρία Σπυριδούλα Παπαϊωάννου μας δήλωσε: Κάνω το ρόλο της πεθεράς. Μιας γυναίκας που μια ζωή έκανε αυτό που ήθελαν οι άλλοι, μιας άλλης εποχής δηλαδή, που διάλεξε ο πατέρας της ποιον θα παντρευτεί και μέσα από αυτό προσπάθησε όταν πια απελευθερώθηκε, ίσως και από το σύζυγο, να περάσει ό, τι ήθελε αυτή στο παιδί της. Ο ρόλος της πεθεράς είναι ιδιαίτερος. Πρώτη φορά τον κάνω. Έχουμε όλοι μας μια φυσιολογική αγωνία για την παράσταση, αλλά επειδή είμαστε μια δεμένη ομάδα και το διασκεδάζουμε στις πρόβες, εκτιμώ ότι η παράσταση θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία.

image 14

Η κυρία Μανίκα Θεοδώρα-Δήμητρα μας δήλωσε: Στο έργο ενσαρκώνω την κόρη του Άγγελου και της Ελπίδας, η οποία είναι μια νέα κοπέλα με όνειρα και φιλοδοξίες. Όνειρο της είναι να γίνει ηθοποιός και γι' αυτόν τον λόγο σπουδάζει υποκριτική. Είναι ερωτευμένη με τον Σάκη και δεν διστάζει να έρθει σε αψιμαχία με την γιαγιά της την Πολυξένη, για εκείνον. Έχω πάρα πολύ αγωνία και άγχος, αλλά πιστεύω ότι πάνω στην σκηνή όλα θα πάνε τέλεια.

image 11

Ο κύριος Παναγιώτης Σιάτρας μας δήλωσε: Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση και είναι τιμή για μένα που θα συμμετάσχω με την κιθάρα μου και με τα τραγούδια μου σε ένα θεατρικό έργο που πραγματικά πιστεύω ότι θα αφήσει εποχή. Είναι πρωτόγνωρο για μένα. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε θεατρικό και πιστεύω ότι η επιτυχία είναι δεδομένη. Αξίζει να σημειώσω ότι συμμετέχοντας στα δρώμενα του Λάζαρου Τσόλκα προσθέτω χαρά στη ζωή μου. Η ευρηματικότητα του Λάζαρου με εμπνέει και με καθοδηγεί στη ζωή μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

image 25

Ο κύριος Χρήστος Κυριαζής μας δήλωσε: Είμαι εκπαιδευτικός στο 5ο Δημοτικό Σχολείο και ασχολούμαι ερασιτεχνικά με το θέατρο εδώ και μια εικοσαετία περίπου. Το συγκεκριμένο έργο το αγαπάω, είναι λύτρωση. Με την παρέα γελάμε, διώχνουμε όλες τις έγνοιες και λόγω της σχέσης με το σχολείο, εμένα τουλάχιστον μου φαινόταν εύκολη υπόθεση να υποδυθώ κάποιο ρόλο, γιατί καθημερινά μέσα στην τάξη κάνουμε θέατρο, παίζουμε με τα παιδιά ώστε να τα έχουμε ζωντανά και να κατανοούν καλύτερα το μάθημα. Ο ρόλος μου στο έργο είναι ένα μικροπωλητής που δουλεύει στη λαϊκή και πουλάει καθημερινά για το μεροκάματο. Η συγκεκριμένη παρέα στο διπλανό διαμέρισμα διασκεδάζει, εμένα δεν με αφήνει να κοιμηθώ και αναγκάζομαι να τους κάνω παρατήρηση και να πάρω το νόμο στα χέρια μου μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις.

Ως εκπαιδευτικό θα ήθελα να σας ρωτήσω, από ποια ηλικία πρέπει να αποκτήσουμε θεατρική παιδεία;

Από το δημοτικό; Είναι ντροπή για τους Έλληνες που δημιούργησαν το θέατρο να μην έχουν θεατρική παιδεία όλα τα παιδιά, γιατί έτσι θα τα λυτρώσει, θα τα βγάλει από το καβούκι τους, θα μπορέσουν να εκφραστούν. Και επειδή τα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας μέσα, η σκηνή θα τα βοηθήσει, πέρα από την εσωστρέφεια που λόγω τρόπου ζωής ζουν τα παιδιά, να εξωτερικεύσουν πράγματα, να λυτρωθούν και να βγουν πιο ανάλαφρα. Είναι ανάγκη, μεγάλη ανάγκη. Η Ελλάδα δημιούργησε το θέατρο κι εμείς δεν έχουμε καμία θεατρική παιδεία. Από το δημοτικό βέβαια και όχι με τη μία ώρα στις μικρές τάξεις. Ως εκπαιδευτικός μιλάω, χρειάζονται πολλές ώρες για την θεατρική αγωγή.

image 16

Ο κύριος Σεραφείμ Τσουγκρής μας δήλωσε: Στο συγκεκριμένο έργο υποδύομαι τον ρόλο του Άγγελου. Παίζω πρώτη φορά και έχει πολύ ενδιαφέρον. Ο Άγγελος ως πεθερόπληκτος αντιμετωπίζει διάφορες καταστάσεις από την επίσκεψη της πεθεράς του. Είναι ένας ωραίος ρόλος και νομίζω αποτυπώνει και την πραγματικότητα έτσι όπως την έχουμε ζήσει κάποιοι από εμάς και άλλοι στην καθημερινότητά μας.

Θα θέλατε να είναι η ζωή σας μια κωμωδία για πάντα;

Ναι, θα ήταν ευχής έργο, αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται αυτό. Αλλά τουλάχιστον αυτές οι στιγμές που μας δίνεται η δυνατότητα, -γιατί η ζωή είναι στιγμές- η κωμωδία είναι καλοδεχούμενη στη ζωή μας και αυτό προσπαθούμε να περάσουμε, λίγο γέλιο και ξεγνοιασιά στον κόσμο, που σήμερα το έχει πολύ ανάγκη.

Έχετε αγωνία για την παράσταση; Όχι, καμία αγωνία.

image 06

Ο κύριος Λάζαρος Τσόλκας που έγραψε και σκηνοθετεί το έργο μας δήλωσε:

Το έργο αυτό ξεκίνησε να γράφεται πριν από δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά τέλειωσε πέρσι την άνοιξη. Έπρεπε να γράψω ένα τέτοιο έργο, γιατί ο κόσμος θέλει περισσότερο κωμωδία. Θέλει γέλιο για να ξεχάσει πολλά πράγματα που τον απασχολούν στην καθημερινότητα και όχι καταθλιπτικά έργα. Πιστεύω με τα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα, δημιουργήσαμε ένα πολύ καλό σύνολο το οποίο πραγματικά θα το ευχαριστηθούν όλοι. Πρεμιέρα θα έχουμε την Τετάρτη 17 Απριλίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο στις 09:00 η ώρα το βράδυ. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς. Όλα τα παιδιά είναι ένα και ένα. Θα κάνουμε κι άλλες παραστάσεις και εντός πόλεως και σε περιφερειακές πόλεις, γιατί αυτό το έργο αξίζει να το δουν πολλοί. Απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και για παιδιά και για μεγάλους. Είναι ένα έργο το οποίο πηγάζει μέσα από την ελληνική οικογένεια και αυτά που συμβαίνουν σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ο θεατής θα βρει ένα κομμάτι του εαυτού του στο και θα νομίζει πως γράφτηκε γι αυτόν. Με την έννοια αυτή, θέλουμε να πάρουμε τον θεατή από την πλατεία, να τον ανεβάσουμε στη σκηνή και να αισθανθεί ότι παίζει και ο ίδιος. Το έργο έχει πολλά μηνύματα αλλά κυρίως θέλει να περάσει το μήνυμα της αγάπης, της αλληλεγγύης και την ελπίδας.

Η θεατρική παιδεία Από πότε πρέπει να αρχίσει;

Για μένα πρέπει κάθε παιδί να πάρει μαθήματα θεάτρου από την πρώτη του δημοτικού. Δεν είναι μόνο ότι θα μάθει να μιλάει σωστά. Θα ανακαλύψει κρυφές πτυχές του εαυτού του, θα έχει το θάρρος να μιλάει με τους άλλους και βεβαίως θα αποκτήσει το θάρρος του κοινού. Είναι πολλά πράγματα που θα πάρει.

Πιστεύεις ότι στην πόλη μας είναι αρκετές οι αίθουσες που φιλοξενούν αυτές τις παραστάσεις είτε φτάνουν.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όσον αφορά την δημιουργία του Ανοικτού θεάτρου στον Άγιο Κωνσταντίνο, τις προάλλες που μίλησα με το Δήμαρχο είπε ότι προχωράει κανονικά. Ελπίζουμε να μπει στο πρόγραμμα οσονούπω και να αρχίσουν οι εργασίες. Βέβαια, ενώ έχουμε πολλές θεατρικές ομάδες, δεν έχουμε αίθουσες. Ευχής έργο να δημιουργηθούν και άλλες αίθουσες ώστε να ανθίσει το θέατρο στην πόλη μας.

Επί τη ευκαιρία να σημειώσω ότι η μουσική επένδυση του έργου ανήκει στον εξαίρετο φίλο και συνεργάτη και σε άλλα έργα Κωνσταντίνο Σαμψών. Σας περιμένουμε στην πρεμιέρα την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο Παπαστράτειο Μέγαρο όπου θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του site AitoloakarnaniaBEST.gr

 

 

Διαβάστηκε 10591 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 12:17
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033