Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  6:46 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 11:22

Πρόσκληση για συμμετοχή σε 8 Εργαστήρια Δημιουργικής Σκέψης. Club e-lit (Αγρίνιο) (Παρ 8 - Σαβ 9/3/2024)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαρτίου, η Μηχανικός Πληροφορικής και συγγραφέας Αριάδνη Δάντε (Ευτυχία Σαμαρτζοπάνου) θα πραγματοποιήσει εργαστήρια δημιουργικής μάθησης στο Εργαστήρι Σκέψης «club e-lit» στο Αγρίνιο (Παπαϊωάννου 15, Αγία Ευαγγελίστρια).

Ημερ/νία

Ώρα έναρξης

Τίτλος

Ηλικιακή ομάδα

Παρασκευή

8 Μαρτίου

17:30

Εργαστήρι Συγγραφέα

Παιδιά Δημοτικού

19:00

Γεωμετρώ στην Python

Παιδιά/Εφήβους

20:30

Δημιουργική Γραφή

Ενήλικες

Σάββατο

9 Μαρτίου

10:00

Εργαστήρι Σκέψης

Προνήπια/Νήπια

11:00

Εργαστήρι Παραμυθιού

Παιδιά Δημοτικού

12:30

Γεωμετρώ στην Python

Παιδιά/Εφήβους

15:00

Εργαστήρι Ψηφιακής Αφήγησης

Για όλους

Βασικά εργαλεία του Εργαστηρίου Σκέψης αποτελούν η ψηφιακή αφήγηση, το παιχνίδι, ο κονστραξιονισμός και η συνεργατική μάθηση. Το Εργαστήρι Σκέψης διασυνδέει αρμονικά τις Φυσικές Επιστήμες (Science), την Τεχνολογία (Technology), τη Μηχανική (Engineering), τις Τέχνες (Arts), τα Μαθηματικά (Maths) και τη Γλώσσα (Language). Πρόκειται για ένα παραμυθένιο περιβάλλον δημιουργικής μάθησης, όπου μέσα του μπορεί να συναντήσει κανείς δεκάδες ήρωες και αμέτρητες ευκαιρίες για ταξίδια στα μονοπάτια της ουσιαστικής μάθησης.

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε προνήπια, νήπια, παιδιά Δημοτικού, εφήβους και ενήλικες και υποστηρίζουν την ερευνητική φάση των διδακτορικών σπουδών στο πεδίο «Διδακτική της Πληροφορικής» της συγγραφέως. Λόγω περιορισμένων θέσεων, για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία με την Αριάδνη Δάντε (email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή sms: 693 414 6089).

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας (Αγγελόκαστρο)

Το Σάββατο 09 Μαρτίου, στις 18:00, η Αριάδνη Δάντε, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Νομού Αιτωλοακαρνανίας Θεόδωρος Τσιλίκας και τα μέλη της ομάδας «Το σεντούκι του παππού», σας προσκαλούν στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο για ένα εργαστήρι παραμυθιού.

Παρακαλείσθε να φορέσετε την αποκριάτικη στολή/μάσκα και να παρευρεθείτε για να δημιουργήσετε το δικό σας παραμύθι.

Υπενθυμίζουμε πως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Το σεντούκι του παππού» έχει στόχο την προαγωγή της αξίας του παιδικού βιβλίου, τη μύηση των συμμετεχόντων στη δημιουργική γραφή και τον ψηφιακό εγγραμματισμό, την ενδυνάμωση της φαντασίας παιδιών ηλικίας 4-12 ετών και την ανάδειξη της λαογραφίας και των δύο τόμων Παγκόσμιας Δημοτικής Ποίησης του αείμνηστου εκπαιδευτικού Περικλή Καίσαρη μέσα από ένα μοναδικό κάθε φορά παιχνίδι.

Aggelokastro Fairytale

 

Διαβάστηκε 206 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 11:28
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.