Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  8:06 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 23:53

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 30η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Απο τους δεινόσαυρους, οι σαυρόποδες ήταν τα πιό μεγάλα ζώα, που έζησαν ποτέ στην ξηρά. Απ'αυτούς ο βραχιόσαυρος έφτανε τους 78 τόννους, δηλαδή περισσότερο απο 12 Αφρικανικούς ελέφαντες μαζί και ήταν ψηλότερος απο μια πολυκατοικία πέντε ορόφων.

- Ο μεγαλύτερος σε μήκος δεινόσαυρος ήταν ο σεισμόσαυρος, που ανήκε και αυτός στην οικογένεια των σαυρόποδων και που το μήκος του κυμαίνονταν απο 35 έως 50 μέτρα.

- Τα πρώτα θηλαστικά εμφανίστηκαν πριν απο 180 εκατομμύρια χρόνια. Πριν απο 100 εκατομμύρια χρόνια, κάποια απο αυτά, αντί για αβγά, άρχισαν να γεννούν μικρά που σχηματίζονταν στην κοιλιά της μητέρας  ενώ στη συνέχεια τα θήλαζαν. Βασικό χαρακτηριστικό των θηλαστικών είναι η ικανοτητά τους να διατηρούν σταθερή την εσωτερική θερμοκρασία τους, ανεξάρτητα απο τις περιβαλλοντικές αλλαγές.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 1869 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!