Τετάρτη, 8η Μαίου 2024  5:51 μμ
 
wm small
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:08

Ο Δημήτρης Τραπεζιώτης έκανε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ένα ξεχωριστό κάλεσμα είχε απευθύνει ο συνδυασμός του Δημήτρη Τραπεζιώτη «Αγρίνιο Ανοιχτό και Πράσινο – Υπερκομματική Συνεργασία» για το βράδυ της Παρασκευής.

Πέρα από τις καθιερωμένες ομιλίες, τις τελετές εγκαινίων και τις διάφορες πολιτικές εκδηλώσεις των ημερών ο συνδυασμός αποφάσισε να συνδυάσει την ομιλία του επικεφαλής του,  με μια μουσική βραδιά από ένα τοπικό μουσικό σχήμα της πόλης, δίνοντας έτσι συμβολικά ένα μήνυμα για την άσκηση μιας δημοτικής πολιτικής που θα αναδεικνύει την τοπική πολιτιστική δημιουργία και την δημιουργική έκφραση των νέων.

Με το σκεπτικό αυτό πραγματοποιήθηκε η αποψινή ομιλία του κ. Τραπεζιώτη στο εκλογικό του κέντρο στον πεζόδρομο της Ηλία Ηλιού, πριν την συναυλία.

Εκφράζοντας την συμπαράστασή του στον σοβαρά τραυματισμένο από τροχαίο υποψήφιο του συνδυασμού του Άρη Τζιόβα ξεκίνησε την αποψινή του ομιλία ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Τραπεζιώτης.

Ο κ. Τραπεζιώτης άσκησε έντονη κριτική τόσο στον Γιώργο Παπαναστασίου, όσο και στον Κώστα Πιστόλα.

Απευθυνόμενος στον κ. Παπαναστασίου για την Ιόνια Οδό  είπε ότι πριν χρόνια υποστήριζε την ανακατασκευή του υπάρχοντος δρόμου, αντί για την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, τον κατηγόρησε για το πάρκο και τη μεγάλη, όπως σημείωσε,  καθυστέρηση και  για την “κλειστή” τοπική οικονομία.

Σχετικά με τον κ. Πιστιόλα είπε πως δεν διαθέτει γνώση και ενδιαφέρον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα στο πλαίσιο της ομιλίας του ο κ. Τραπεζιώτης, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε την δημιουργία υπηρεσίας με τίτλο «νομική βοήθεια», αναφέρθηκε επίσης στο δημογραφικό πρόβλημα και υιοθέτησε τις προτάσεις του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Εξήγγειλε επίσης δημοτική ενεργειακή κάρτα με κριτήρια για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα ή άλλες μορφές ενέργειας. Ανέφερε επίσης ότι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η τοπική οικονομία, προτείνοντας συγκεκριμένες δράσεις και έργα και μεταξύ άλλων: γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στις Βρυξέλλες, δίκτυο Πόλεων και Ενώσεων (Άρθρο του Κ.Δ.Κ), σύσταση Οργανισμού Invest in Agrinio.

Με άξονα το νερό και τις περιοχές natura πρότεινε: υδατοδρόμιο, συνεδριακό κέντρο, δημοτική μονάδα εμφιάλωσης νερού στη περιοχή Νερομάνα, οικολογική Κατασκήνωση (eco camping), περιηγητικά πλοιάρια ωθούμενα με ηλιακή ενέργεια στη λίμνη Τριχωνίδα, πλωτές εξέδρες σε 5 σημεία της λίμνης Τριχωνίδας για το δέσιμο των πλοιαρίων και τις ναυταθλητικές δραστηριότητες, υδροπάρκο – μεγάλο θεματικό πάρκο νερού, μουσείο νερού, ποδηλατόδρομος  που θα ενώνει το Αγρίνιο με την Τριχωνίδα, ενώ πρότεινε επίσης αναγνώριση τοπικών προϊόντων ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ και τη δημιουργία ενιαίας εμπορικής ταυτότητας.

Ο κ. Τραπεζιώτης απευθυνόμενος σε κάθε δημότισσα και κάθε δημότη στάθηκε σε κάποια σημεία που ανέδειξε και κατά την ομιλία του στο Παπαστράτειο Μέγαρο, ενώ ανάλυσε τις 15 προτεραιότητες της παράταξής του, τις οποίας οι θεμελιώδεις αρχές, σύμφωνα με τον ίδιο και ο θεμέλιος λίθος είναι «η νομιμότητα και η διαφάνεια, η δημοκρατική νομιμότητα και δημοκρατική συγκρότηση, η πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια, συμμετοχή και η αποκέντρωση, η αρχή της αυτονομίας. Δεν είμαστε κομματικοί εντολοδόχοι γι’ αυτό και στο ερώτημα τοπική αυτοδιοίκηση ή κομματική σκοπιμότητα η απάντηση είναι υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης, το προβάδισμα το έχει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που είναι συνυφασμένος με το δημόσιο συμφέρον και τη δημοκρατία «αποβλέπει στο κοινό της πόλεως αγαθό», δεν είναι επιχείρηση ή μηχανισμός που προωθεί προσωπικά, οικονομικά ή άλλα συμφέροντα. Δεν θέλουμε να πάρουμε το Δήμο, αλλά να αποδώσουμε το Δήμο στους πολίτες και με το σύνθημα «όλη η εξουσία στους πολίτες» θα προχωρήσουμε στη θεσμική ανασυγκρότηση του Δήμου».

Οι 15 προτεραιότητες της παράταξης που ανέλυσε απόψε ο κ. Τραπεζιώτης είναι:

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 364 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία