Τετάρτη, 1η Μαίου 2024  5:46 μμ
 
wm small
Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 14:49

Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία – Παραμένει εκτός η Αιτωλοακαρνανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα σχολεία προστίθενται από το σχολικό έτος 2022-2023 στο δίκτυο των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και η Αιτωλακαρνανία παραμένει εκτός

Από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργούν πλέον 120, από 112 που ήταν φέτος, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα από την Τρίτη 15 Μαρτίου ανοίγει η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Μπορεί βέβαια αυτή τη φορά να προστέθηκαν μόνο 8 σχολεία στο δίκτυο των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Αιτωλοακαρνανία παραμένει εκτός δικτύου. Τα νέα σχολεία που προστέθηκαν είναι σχολεία των Αθήνας, της Κρήτης και της Ροδόπης.

Πέρυσι μάλιστα, αν και είχε διπλασιαστεί ο αριθμός των πρότυπων και πειραματικών σχολείων η Αιτωλοακαρνανία είχε μείνει πάλι εκτός σχεδίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε η πρόταση να μετατραπούν σε τέτοια σχολεία το Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου και το 6ο Λύκειο Αγρινίου. Ωστόσο η πρόταση αυτή δεν προχώρησε. Μάλιστα τότε είχε γίνει λόγος για αντιδράσεις εκπαιδευτικών της περιοχής, ωστόσο κάτι τέτοιο μάλλον δεν ανταποκρίνονταν στην αλήθεια, παρόλο που είναι γνωστό ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών ανά την Ελλάδα, έχουν πολλές ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη συγκεκριμένη μεταρρυθμιστική (εντός ή εκτός εισαγωγικών) προσπάθεια.

Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι στους άλλους νομούς της Δυτικής Ελλάδας, Αχαΐα και Ηλεία, λειτουργούν εννέα συνολικά πειραματικά και πρότυπα σχολεία καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η Αιτωλοακαρνανία ωστόσο παραμένει ακόμη εκτός σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας.

Βέβαια δεν είναι ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που βρίσκεται εκτός του όλου project. Στην γειτονική για παράδειγμα Ήπειρο τέτοια σχολεία λειτουργούν μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Όμως με δεδομένο ότι μιλάμε πλέον για την επόμενη σχολική χρονιά (2022-2023), η κυβέρνηση, παρόλο που μιλάμε για μια πολυδιαφημισμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και μάλιστα ιδεολογικά φορτισμένη (όλοι θυμόμαστε τις αντιπαράθεσεις με το ΣΥΡΙΖΑ περί αριστείας κτλ) ολοκληρώνει τη θητεία της χωρίς να έχει καταφέρει να δημιουργήσει έστω ένα τέτοιο σχολείο σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Δημήτρης Παπαδάκης -Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 568 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.