Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:33 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 05:01

Πώς η άσκηση μειώνει το στρες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν έχετε άγχος συνήθως παρουσιάζονται διάφορα συμπτώματα όπως: προβλήματα μνήμης, αδυναμία συγκέντρωσης, ευερεθιστότητα ή κυκλοθυμία, ανικανότητα να χαλαρώσετε, πόνος, ναυτία, ζάλη, πόνος στο στήθος. Επίσης τρώτε περισσότερο ή λιγότερο, κοιμάστε πάρα πολύ ή πολύ λίγο, απομονώνετε τον εαυτό σας από τους άλλους, χρονοτριβείτε ή παραμελείτε ευθύνες, παρουσιάζετε νευρικές συνήθειες (π.χ. δάγκωμα νυχιών).

Δείτε πως η άσκηση σας ανακουφίζει από το στρες:

Η άσκηση βελτιώνει όχι μόνο τη γενική σας υγεία, αλλά βοηθά επίσης με διάφορους άλλους παράγοντες, όπως:

1 Αυξάνει την παραγωγή των ενδορφινών – γνωστές επίσης ως οι νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου που σας φτιάχνουν τη διάθεση. Ένα απλό παιχνίδι τένις, ποδοσφαίρου ή μια πεζοπορία μπορεί να βοηθήσει με την παραγωγή αυτών των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου.
2 Διαλογισμός σε κίνηση. Όταν το σώμα σας βιώνει σωματική άσκηση, η συγκέντρωση στην συγκεκριμένη δραστηριότητα επιτρέπει το μυαλό να εισέλθει σε μια κατάσταση χαλάρωσης ή διαλογισμού που μπορεί με τη σειρά του να σας βοηθήσει να ξεχάσετε τις καθημερινές σας εντάσεις.
3 Βελτιώνει την συνολική σας διάθεση. Η τακτική άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την ήπια κατάθλιψη και το άγχος. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια και απομακρύνοντας το μυαλό από το άγχος ή τις καθημερινές σας ανησυχίες.

Η καλύτερη άσκηση για να αποσυμπιεστείτε από το στρες είναι η γιόγκα. Οι διατάσεις βοηθούν τους μυς να χαλαρώσουν και εσάς να καταπολεμήσετε την ένταση.

πηγή: http://www.ygeia6.gr/

Διαβάστηκε 2334 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 20:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.