Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:02 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2016 19:36

“Που χάθηκες ψυχή μου;”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Κοιτάζω παντού τον κόσμο γύρω μου. Ένας εκφυλισμένος κόσμος που έχει βυθιστεί στη σύψη του. Ένας άνθρωπος που έχει λησμονήσει το κυριότερο κομμάτι του εαυτού του, την ψυχή του.
 
Αρθρογραφεί η Ηλιάνα Αναιλή
 
Υπάρχει άραγε σωτηρία για τις ψυχές που ξεστράτησαν ή η κατάβαση είναι πλέον δεδομένη; Ψυχή, η ύστατη ένδειξη της πραγματικής ύπαρξης, της άϋλης ουσίας και πηγής του ανθρώπου, της σύνδεσης του ουρανού και γης, ύλης και πνεύματος. 
 
Η ζωή είναι ουσιαστικά μια σκηνή της ψυχής, η οποία εκδηλώνεται και πριν το χειροκρότημα αποσύρεται. Το σώμα λαβώνεται και φθείρεται, αποθνίσκει όμως η τιμωρία της ψυχής είναι πολύ βαθύτερη από μία φθορά , είναι η ανυπαρξία. Η ανάσταση της ψυχής επέρχεται με την τιμωρία ή με την καλοσύνη; Πως μπορείς να επουλώσεις μία ψυχή; 
 
Είναι αδιανόητο να θεραπεύσεις ένα σώμα χωρίς να γνωρίζεις κάθε εκατοστό του, κάθε αντίδραση του, όμως η ψυχή είναι πάντοτε μία αλχημεία. Στη ψυχή δε γνωρίζεις τις συνέπειες των πράξεών σου, κάθε ψυχή είναι ένα μοναδικό θαύμα που πρώτα το πιστεύεις κι ύστερα το ερευνάς. Πάντοτε ο ίδιος τρόμος για την έρευνα μου. Ο ίδιος τρόμος για το θεριό, τη μεγαλύτερη ευλογία και κατάρα του κόσμου , τον άνθρωπο. Που είναι ικανός για το μεγαλύτερο καλό και κακό, το μόνο όν απ΄όλα που στρέφεται και κατά του ίδιου του εαυτού του. Ο άνθρωπος δαγκώνει ακόμα και το χέρι που τον τρέφει. Τόσα χρόνια και δεν τόλμησα ποτέ να κατανοήσω, γεννιέσαι ή γινέσαι κακός; Καταδικάζεις ή καταδικάζεσαι; 
 
Λένε πως η κακία είναι ουσιαστικά η λάθος παίδευσης της ψυχής. Σε αυτό που καταλήγω όμως είναι ότι ακόμα και αν η προδιάθεση υπάρχει , όπως για παράδειγμα ένα σώμα έχει προδιάθεση να είναι αδύνατο ή πιο παχύ, δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να δαμάσει τον εαυτό του. Η καλοσύνη ακόμα και χρησιμοθηρικά είναι μονόδρομος προς την επιβίωση των ανθρώπων. Ακόμα κι ένας τρομοκράτης θα ισχυριστεί πως πιστεύει στην καλή θέληση του σκοπού ή της οργάνωσής του.
 
Ουσιαστικά η αντίληψή μας για το τι είναι καλό καθορίζει και τις πράξεις μας γι΄ αυτό. Με τους βομβαρδισμούς ή τους πολέμους του σύγχρονου κόσμου δεν παιδεύεις τις ψυχές, αλλά δημιουργείς ακόμα πιότερες στρατιές απελπισμένων και διχασμένων ανθρώπων. Η καλοσύνη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν , η καλοσύνη είναι εκείνη η ουσία που ενώνει την ψυχή που έχει γονατίσει. 
 
Αν θες να σώσεις έναν άνθρωπο, τότε φώτισε την ψυχή του. Όταν πολεμάς το μυαλό ενός ανθρώπου χάνεις, όταν κερδίσεις την ψυχή του αυτή είναι η ουσιαστική νίκη. 
 
 
 
Διαβάστηκε 4646 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.