Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:44 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 19:34

“Η τελευταία παρτίδα” (νέος διαγωνισμός) για Δευτέρα 5 Οκτωβρίου από το agrinio-life και τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το agrinio-life σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα προσφέρει στους αναγνώστες του δύο (2) αντίτυπα από το μυθιστόρημα «Η τελευταία παρτίδα» της Νερέα Ριέσκο από την Ασημένια σειρά.

Ο διαγωνισμός λήγει την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν την ίδια ημέρα για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων τους, και τα ονόματά τους θα αναρτηθούν στην σελίδα του agrinio-life.gr στο facebook.

Για να λάβετε μέρος στη κλήρωση:
1. Kάντε like στη σελίδα του facebook του agrinio-life.gr εδώ
2. Σχολιάστε στο τέλος της συγκεκριμένης ανάρτησης
3. Κοινοποιήστε (share) την ανακοίνωση του facebook

h teleutaia partida

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η τελευταία παρτίδα

Την ημέρα των Αγίων Πάντων του 1755 μέγας σεισμός έμελλε να ταρακουνήσει τη Σεβίλη και τα λιμνάζοντα νερά της άχαρης ζωής της Δόνια Χούλια. Νέα και όμορφη χήρα, ιδιοκτήτρια του πιο ξακουστού τυπογραφείου της πόλης, έκανε ώς τώρα στη ζωή της πάντα το σωστό. Όμως απόψε, έχοντας πια καταλάβει πόσο μικρή είναι η ζωή και πόσο εύκολα μπορεί να κυλήσει σαν την άμμο μέσα απ’ τα δάχτυλά της, παίρνει την απόφαση ν’ ακούσει την καρδιά της και να παραδοθεί στον έρωτα του Λεόν ντε Μοντενέγκρο, του μυστηριώδους νεαρού που εργάζεται στο τυπογραφείο της. Δεν γνωρίζει όμως ότι αυτός ο αινιγματικός άντρας είναι επιφορτισμένος με μια μυστική και επικίνδυνη αποστολή που θα σημαδέψει τη μοίρα όλης της οικογένειας: ένα παμπάλαιο στοίχημα μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, που θα κριθεί σε μια παρτίδα σκάκι• μια συμφωνία τιμής που είχε σφραγιστεί πριν από έξι αιώνες.

Με φόντο την ασύγκριτη Σεβίλη του 18ου αιώνα, η Νερέα Ριέσκο στήνει ένα λαμπερό μυθιστόρημα όπου οι παθιασμένοι έρωτες εναλλάσσονται με τις πολιτικές ίντριγκες, όπου ο θρησκευτικός ζήλος των μεσαιωνικών ιπποτών αντιπαρατίθεται με το πάθος του Διαφωτισμού για γνώση και ελευθερία, όπου η ευωδιά από την Αυλή με τις Νεραντζιές και το άρωμα των μπαχαρικών ανακατεύονται με τη μυρωδιά της μελάνης, όπου ο Σταυρός και η Ημισέληνος βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι σε μια τελευταία παρτίδα. Ίσως όμως αυτή τη φορά η έκβαση του παιχνιδιού δείξει ότι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν είναι αυτά που μας ενώνουν.

πηγή: http://agrinio-life.gr

Διαβάστηκε 3847 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.