Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:25 πμ
 
wm small
Τρίτη, 16 Μαϊος 2017 19:53

Σχέσεις: Αυτό είναι το σημάδι για το αν είστε ευτυχισμένοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Είναι εντελώς φυσιολογικό και απόλυτα υγιές να είστε υπερήφανοι για τη σχέση σας και αρκετά λογικό να θέλετε να δημοσιοποιήσετε αυτό σας το συναίσθημα. 
Ωστόσο, υπάρχει μια σχέση μεταξύ του περιεχομένου που δημοσιεύετε και του πόσο συχνά το κάνετε. 
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ψευδαίσθηση για τη ζωή τους και να παρουσιάσουν ακόμα και πράγματα που δεν ισχύουν προκειμένου οι άλλοι να έχουν την τέλεια εικόνα γι' αυτούς.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να το κάνουν είναι μέσω της χρήσης των social media. 
Σύμφωνα με έρευνα, όμως, οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέσο προβολής της ζωής τους και των σχέσεών τους, είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που το κάνουν. 
Έρευνες έχουν δείξει ότι η υπερβολική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέεται άμεσα με την κατάθλιψη, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να συγκρίνουν τη ζωή τους με άλλους ανθρώπους.
Όπως είναι φυσικό όταν κάποιος είναι χαρούμενος με τη ζωή του και κατ' επέκταση με μία σχέση του δεν έχει καμία απολύτως ανάγκη να προσπαθεί μέσω selfies ή συνεχόμενων ενημερώσεων και check in, να αποδείξει κάτι. 
Ουσιαστικά, αυτοί που παίρνουν την επιβεβαίωσή τους και νιώθουν καλά με τη σχέση τους, στην ουσία δεν έχουν καμία απολύτως ανάγκη να αναζητήσουν ένα περαιτέρω συναίσθημα από άλλους. 
Στην ουσία η ευτυχία τους προέρχεται από το να είναι μαζί με το/τη σύντροφό τους, αδιαφορώντας για το τι μπορεί να σκέφτονται ή να πιστεύουν οι άλλοι. 
Στην πραγματικότητα  είναι λάθος, να πείθουμε τον εαυτό μας ότι είμαστε καλά, κάνοντας μ' αυτό τον τρόπο τους άλλους να πιστεύουν ότι έχουμε την τέλεια ζωή και ότι είμαστε ευτυχισμένοι.
Αυτό, φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να αρνούμαστε τελείως την ύπαρξη φωτογραφιών του/της συντρόφου μας στο facebook, καθώς παλιότερη έρευνα έδειξε ότι αυτοί που ενημερώνουν την προσωπική τους κατάσταση στο facebook τείνουν να είναι πιο πιστοί από αυτούς που δεν το κάνουν καθόλου. 
 
http://pronews.gr
 
Διαβάστηκε 10603 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 10:04
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.