Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 15:26

Αγρίνιο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Υγεία και Τοκετός. Η γνώση και η πρόληψη σώζει ζωές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Υγεία και Τοκετός. Η γνώση και η πρόληψη σώζει ζωές», την οποία διοργάνωσε η  Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Μαιευτικής Βίας, τον Σύλλογο Μαιών Πάτρας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, την 3η ΤΟΜΥ Αγρινίου, το Κέντρο Υγείας Αγρινίου (ΠΕΔΥ) και την 6η ΥΠΕ.

Η εκδήλωση περιελάμβανε  2 δράσεις, 

  • δωρεάν test pap που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Κοινοτικό Ιατρείο στην Κοινότητα Στράτου και το Σάββατο  στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Αγρινίου και στο Κέντρο Υγείας (ΠΕΔΥ) Αγρινίου.
  • ενημερωτική ομιλία το απόγευμα του Σαββάτου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου με θέμα:

 «Γυναικεία Υγεία και Τοκετός. Η γνώση και η πρόληψη σώζει ζωές»

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση κάθε γυναίκας για την αναγκαιότητα του προληπτικού ελέγχου στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας, η αλλαγή τρόπου συμπεριφοράς απέναντι στα νοσήματα που αφορούν την σεξουαλική μας υγεία αλλά  και η κινητοποίησή τους  για τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Το προεδρείο  αποτελούσε ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας – Υποδιοικητής 6ης ΥΠΕ, ο Στράτος Ιωάννης- Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος και η Μαρία Κιούρτη- Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Πάτρας η οποία είχε και τον συντονισμό της επιστημονικής ενημέρωσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Αγρινίου Κων/νος Καλαντζής  και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης.

Η γυναικολογική-μαιευτική βία, ο φυσιολογικός τοκετός μετά από Καισαρική, το test Pap, η αντισύλληψη, ο γυναικολογικός καρκίνος ήταν μεταξύ άλλων, θέματα που αναλύθηκαν από διακεκριμένους επιστήμονες. Επίσης έγινε αναφορά και στο θέμα του οικογενειακού γιατρού και τα δίκτυα ΠΥΥ Μαιών. Στα πλαίσια της ενημερωτικής εκδήλωσης παρουσιάστηκε και η πρώτη ελληνική εφαρμογή για την υγεία της γυναίκας (Let’s ΠΑΠ).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν και βοήθησαν στην περάτωση της δράσης, καθώς και τους συμπολίτες μας, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή και συνετέλεσαν στην επιτυχία της.

 

Διαβάστηκε 417 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.