Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:39 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 21:56

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1  Ιουλίου  2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου στην Αθήνα.

Η ομάδα ρομποτικής   του σχολείου μας   διαγωνίστηκε στην κατηγορία Regular Λυκείου   και παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο το ρομπότ που κατασκεύασε και προγραμμάτισε  χρησιμοποιώντας το Πακέτο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της LEGO, Mindstorms NXT 2.0 το οποίο χορηγήθηκε στο σχολείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το σχολείο έλαβε μέρος σε διαγωνισμό επιπέδου Ολυμπιάδας.  Συναγωνίστηκε με  είκοσι δημόσια και ιδιωτικά   σχολεία απ’ όλη την επικράτεια  επιτυγχάνοντας την ενδέκατη θέση.

Το φετινό θέμα της Ολυμπιάδας ήταν «Food matters» και αναφερόταν στους τρόπους με τους οποίους καλλιεργούνται, διανέμονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα. Στην εποχή μας που η αυξητική τάση του πληθυσμού επελαύνει , η  σίτιση δεν αποτελεί μόνο το κυρίαρχο πρόβλημα , αλλά και το ζητούμενο .

Στην αποστολή συμμετείχαν οι μαθητές Κοντογιάννης Ραφαήλ, Μαυρέλης Γεώργιος και Σακαρέλλης Χρήστος, που αποτελούν μέλη της ομάδας  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με προπονητές τους  καθηγητές πληροφορικής του σχολείου, κ. Άγγελο Τίτη,  κ. Παπαθανασίου Λεωνίδα, κ. Μαρκή Γεώργιο, κ . Λουρόπουλο Αθανάσιο και την κ. Γεωργίου Ειρήνη.

Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO (World Robot Olympiad) είναι μια παγκόσμια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Φέρνει σε επαφή παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο, με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

To σχολείο συγχαίρει ιδιαίτερα  όλους τους συντελεστές και εύχεται «να συνεχίσουν το έργο τους με το ίδιο μεράκι και πάθος που τους διακρίνει!».

rompotiki-2o-epal1

agrinionews.gr
Διαβάστηκε 1180 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.