Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  8:53 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 14:12

Ξεναγηθείτε στην όμορφη Σαντορίνη με σκάφος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αν θέλετε μία ξεχωριστή εμπειρία στις διακοπές σας, τότε σκεφτείτε μία βόλτα με σκάφος στη Σαντορίνη ή μία προγραμματισμένη ξενάγηση γύρω από το νησί. Μπορείτε να κλείσετε από νωρίς ένα σκάφος ή μια περιήγηση από την θάλασσα από το διαδίκτυο ή φθάνοντας στο νησί, όπου μπορείτε να ψάξετε για την εταιρεία Santorini Boat Rental https://santoriniboatrental.gr/

Η Σαντορίνη είναι αξιοθαύμαστη με τους εντυπωσιακούς της βράχους και τα ασβεστωμένα σπίτια που κρέμονται από την καλντέρα. Η βόλτα με το σκάφος θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε από κοντά τα κρυμμένα διαμάντια του νησιού, τις παράλιες που είναι προσβάσιμες μόνο με βάρκα, και τον θαλάσσιο κόσμο που μπορείτε να δείτε από κοντά  με μια στολή κατάδυσης.  Μην ξεχάσετε να ρωτήσετε από την εταιρεία που θα πάρετε το σκάφος, αν διαθέτει εξοπλισμό κατάδυσης για ένα μακροβούτι στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Αν είστε λάτρεις του ελεύθερου ψαρέματος με μπουκάλα, σίγουρα η ιδέα της βάρκας θα σας εξιτάρει.

Φανταστείτε ότι με την βάρκα θα μπορέσετε να κάνετε, χωρίς περιορισμούς, ένα κολύμπι κοντά στην καλντέρα, στα κρυστάλλινα νερά κάτω από πανύψηλα βράχια. Επίσης, θα μπορέστε με ευκολία και σύμφωνα με το δικό σας χρόνο, να εξερευνήστε τα ηφαιστειακά νησιά όπως η Νέα και η Παλαιά Καμένη, όπου μπορείτε να περπατήσετε και να παρατηρήσετε την στερεοποιημένη λάβα ή να απολαύσετε ένα λουτρό στις θεραπευτικές ιαματικές πηγές με την ηφαιστειακή λάσπη που είναι γεμάτη με μέταλλα και θρεπτικά συστατικά για το σώμα.

Με τις υπηρεσίες Santorini Boat Tour https://santoriniboatrental.gr/product/half-day-private-cruise/, μπορείτε να κάνετε και άλλες εκδρομές με το σκάφος από την καλντέρα στα γειτονικά νησιά της Σαντορίνης και να ζήσετε την ποικιλομορφία των Κυκλάδων. Σαλπάρετε για την Θηρασιά, το μικρότερο αδερφάκι της Σαντορίνης και ανακαλύψτε την ξεχωριστή γοητεία της. Εξερευνήστε τα παραδοσιακά χωριά, απολαύστε ένα νόστιμο, ελληνικό, μεσημεριανό γεύμα σε μια παραθαλάσσια ταβέρνα και χαλαρώστε ακολουθώντας τους αργούς ρυθμούς της ζωής που προσφέρονται στο νησί. Ένας άλλος σταθμός με το σκάφος μπορεί να είναι και το Ασπρονήσι, ένα μικροσκοπικό ηφαιστειακό νησί με μια μοναδική παραλία, πλούσια σε μαύρη άμμο. Κάντε μια βουτιά στα δροσερά νερά της ή απλά χαλαρώστε στην ακτή, θαυμάζοντας το ηφαιστειακό τοπίο.

Η Σαντορίνη μπορεί να υπερηφανεύεται για τα θρυλικά της ηλιοβασιλέματα, όπου μπορείτε να τα απολαύσετε μέσα από το σκάφος σας γυρίζοντας στο νησί. Αγκυροβολήστε κάτω από την Οία, με θέα το απέραντο γαλάζιο, την κατάλληλη ώρα, για να θαυμάστε το θέαμα. Καθώς ο ήλιος βυθίζεται στον ορίζοντα, ο ουρανός αλλάζει χρώματα σε πορτοκαλί, ροζ και μοβ αποχρώσεις. Τα ασβεστωμένα χωριά στην πλαγιά του γκρεμού λούζονται από ένα  ζεστό φως, δημιουργώντας μια σκηνή βγαλμένη από καρτ ποσταλ. Φανταστείτε να απολαμβάνετε ένα ρομαντικό δείπνο εν πλω, με ένα Ασύρτικο τοπικό κρασί και φρέσκα θαλασσινά, καθώς παρακολουθείτε τον ήλιο να χάνεται στην θάλασσα.

Η Σαντορίνη προσφέρει πολλά περισσότερα από ένα ηλιοβασίλεμα με θέα. Μια περιήγηση με σκάφος θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού. Περάστε από τα αρχαία ψαροχώρια και μάθετε για τον παραδοσιακό τρόπο ζωής που ευδοκιμούσε εδώ για αιώνες. Ακούστε ιστορίες για το ηφαιστειακό παρελθόν της Σαντορίνης και πάρτε μια γεύση από την τοπική καθημερινή ζωή των ανθρώπων της. Αυτή η εξόρμηση θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε βαθύτερα την ιστορία και τη ζωή του νησιού.

Διαβάστηκε 930 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.