Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  8:51 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 16:43

Στην τελική ευθεία η κατασκευή της νέας γέφυρας που θα ενώνει τον ορεινό Βάλτο με την Δυτική Ευρυτανία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mε ικανοποίηση οι κάτοικοι του ορεινού Βάλτου της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και οι κάτοικοι της Δυτικής Ευρυτανίας αντιμετωπίζουν την σημαντική εξέλιξη αναφορικά με την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Αχελώο κοντά στο ιστορικό γεφύρι Τέμπλας των Βρουβιανών.

Εξέλιξη που έχει να κάνει με την εγκατάσταση του εργολάβου (ΑΕΤΕΘ ΑΕ), προχθές Μ.Τρίτη, που σημαίνει την άμεση έναρξη των έργων για τη νέα γέφυρα που θα κατασκευαστεί 130 μέτρα νοτιότερα του υφιστάμενου διατηρητέου μνημείου της παλαιάς πέτρινης γέφυρας «Τέμπλας», επί της κοίτης του Αχελώου Ποταμού στο στενό σημείο του (50-55 μέτρα).

Η κατασκευή της νέας γέφυρας αποτέλεσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και αφού πέρασε από …σαράντα κύματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δημοπρατήθηκε τον Μάρτη του 2017 και η σύμβαση υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη τον περασμένο Δεκέμβρη. Εκτιμάται πως τα έργα θα ολοκληρωθούν σε επτά μήνες.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο καθώς αφενός αποτελεί αναγκαιότητα μια σύγχρονη γέφυρα να ενώνει την Αιτωλοακαρνανία με την Ευρυτανία στον ορεινό Βάλτο, αφετέρου θα αποσυμφορήσει το γεφύρι της Τέμπλας που έχει καταπονηθεί.

Στη νέα γέφυρα προβλέπεται εξάλλου κατασκευή πεζοδρομίου από την μεριά του διατηρητέου γεφυριού για τους επισκέπτες.
Προχθές, κατά την εγκατάσταση του εργολάβου, στο σημείο βρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός καθώς και ο Ευρυτάνας περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Λάμπρος Τσιτσάνης.

agriniobestof.gr

 

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 1842 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Απριλίου 2018 17:44
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.