Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  1:30 μμ
 
wm small
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 18:56

Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 26η αγωνιστική!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Δέκα πράγματα που μάθαμε από την 26η αγωνιστική!. Το Match Review του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα πράγματα που μάθαμε/είδαμε στην 26η αγωνιστική της Superleague Σουρωτή.

Το «κιτρινόμαυρο» όνειρο πλησιάζει

ΤΟ ΟΑΚΑ δεν γέμισε, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί και άλλωστε, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει… μια και καλή! Η ΑΕΚ βρίσκεται στα «σύννεφα» και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση για να «κολλήσει» στο εμπόδιο του Παναθηναΐκού. Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε πανηγυρικά για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ και ο πολυπόθητος τίτλος απέχει μόλις 4 βαθμούς στα εναπομείνατα ισάριθμα παιχνίδια. Ο Αραούχο έδωσε «σόου» και όπως και οι συμπαίκτες του, προετοιμάζονται για την αποθέωση, της οποίας θα τύχουν, όπως όλα δείχνουν, σε περίπου έναν μήνα από σήμερα!

Ο Ολυμπιακός κάνει τη σεζόν του όλο και χειρότερη

Όσα έγιναν στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος είναι για… πέταμα στο «λιμάνι», με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει καλά, μια σεζόν που ολοκληρώνεται καταστροφικά. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν κι απέτυχαν να νικήσουν τον Λεβαδειακό, με τον Όσκαρ Γκαρθία να μοιάζει «τελειωμένος», σε λιγότερο από τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του, ενώ τα παράπονα από τους παίκτες είναι φρικτά. Η δεύτερη θέση μοιάζει να χάνεται και η αποτυχία των Πειραιωτών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, μετά τα γεγονότα της Τούμπας είναι χαρακτηριστική.

Η κλάση του ΠΑΟΚ φάνηκε στην «επιστροφή»

Η σεζόν 2017/18 ξεκίνησε ως αυτή του «ονείρου» για τους Θεσσαλονικείς, αλλά μάλλον θα κλείσει ως αξέχαστη για αρνητικούς λόγους. Αξίζει πάντως να καταγραφεί η καλή απόδοση και η αποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, όπου ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Ατρόμητου κι επανέκτησε τη δεύτερη θέση. Η ομάδα του Λουτσέσκου πληρώνει φέτος ένα σωρό εξωαγωνιστικά λάθη, αλλά ο χαρακτήρας που έδειξε κόντρα στους Περιστεριώτες δείχνει για ποιο λόγο φέτος θεωρήθηκε φαβορί για τον τίτλο.

Παναθηναϊκός για… κλάματα

Η διαιτησία του Θάνου στο ΟΑΚΑ είναι δικαιολογία, όχι όμως σε βαθμό να δικαιολογήσει την εύκολη «παράδοση» στην ΑΕΚ, λίγο καιρό μάλιστα μετά τη γενναία εικόνα που έδειξαν οι «πράσινοι» στο «Καραϊσκάκης». Βέβαια η Ένωση αποδείχθηκε πολύ δυσκολότερος αντίπαλος, αλλά το 3-0 σε ντέρμπι είναι αρνητικότατη επίδοση. Τα νεύρα του Ινσούα στην αποβολή του δείχνουν και το κακό κλίμα που επικρατεί στο «τριφύλλι» και για τη διοικητική αστάθεια, που αποτελεί τροχοπέδη σε οποιαδήποτε θέληση και προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη και των παικτών, σε μια σεζόν εφιαλτική για τον σύλλογο.

«Ανεβαίνει» ο Παναιτωλικός

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο Αγρίνιο ήταν απ’ αυτά που θα έκριναν τη φετινή προσπάθεια του συλλόγου, που ξεκίνησε άσχημα, αλλά με τον Τραϊανό Δέλλα έχει κάνει το come-back στον ευρωπαϊκό στόχο που τέθηκε στην αρχή της σεζόν. Το γκολ του Μάρκος Πάουλο έβγαλε εκτός μάχης τους Ηπειρώτες κι αύξησε τις μετοχές των Αγρινιωτών για την 5η θέση, όπου θα δοθεί βεβαίως μάχη με την Ξάνθη και τον Αστέρα Τρίπολης, κατά κύριο λόγο. Υπάρχει ακόμα «ψωμί», αλλά πλέον και ο Παναιτωλικός θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, όντας στο -4.

«Κερδισμένη» η Ξάνθη

Ο Πανιώνιος είχε τις τελικές προσπάθειες και τις ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά η Ξάνθη τον συνήθη τρόπο να αποσπάσει αυτό που θέλει από το παιχνίδι. Η ισοπαλία τη διατήρησε στην 5η θέση και τη βολεύει, αφού δεν έχασε απο την έδρα μιας ομάδας με τον ίδιο στόχο. Ο Μίλαν Ράσταβατς έχει μάθει τους Ακρίτες να παίζουν έτσι, ώστε να παίρνουν αυτό που θέλουν από τον αγώνα και αυτή η σταθερότητα ίσως αρκεί για να τους δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Κέρκυρα

Οι ευκαιρίες του Επστάιν και του Ρόλε θα αρκούσαν για να της δώσουν άλλη μια βαθιά βαθμολογική ανάσα κόντρα στη Λαμία, αλλά δεν ήταν εύστοχες κιόλας για να το κάνουν. Μετά την ισοπαλία στο Ιόνιο, που πανηγυρίστηκε από τους φιλοξενούμενους, ίσως αποδειχθεί σημείο-«κλειδί» στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, αφού πλέον η Κέρκυρα βρίσκεται ξανά στη διακεκαυμένη ζώνη. Το δε πρόγραμμα στη συνέχεια (Ολυμπιακός-Ατρόμητος εκτός, ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης εντός) κάνει τη συνέχεια «βουνό» και η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη δεν είχε την πολυτέλεια να αφήσει δυο βαθμούς σε ένα τέτοιο αγώνα, όμως αυτός κόντρα στους Φθιωτούς.

Ο Απόλλων «γυρίζει» το παιχνίδι

Με τέτοιο Αλμπάνη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μπορεί να ελπίζει βάσιμα στην παραμονή της! Ο Έλληνας φορ σκόραρε δις κόντρα στην κακή ΑΕΛ, έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και αν καταφέρει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο ως το τέλος, σίγουρα ο Απόλλων θα πανηγυρίσει στο φινάλε. Πλέον είναι εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, ενώ έχει και παιχνίδι λιγότερο. Η πιο βατή συνέχεια που έχει, συγκριτικά με την Κέρκυρα, κάνει το σύνολο του Παράσχου να αισιοδοξεί, ενώ η εικόνα απέναντι στους «βυσσινί» αποδεικνύει και την ετοιμότητά του για την κρίσιμη συνέχεια.

Ξανά «μπλόκο» σε… μεγάλο στη Λιβαδειά

Ούτε ο ΠΑΟΚ (0-0), ούτε ο Παναθηναϊκός (3-2) και πλέον ούτε ο Ολυμπιακός (1-1) μπορούν να βάλουν «τσεκ» στο φετινό πρόγραμμα τους, στο «κουτάκι» της Λιβαδειάς! Κόντρα στον Ολυμπιακό οι Βοιωτοί προηγήθηκαν, δεν πήραν τη νίκη, αλλά εξουδετέρωσαν τον κακό αντίπαλό τους, φεύγοντας με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα από το γήπεδο. Η ομάδα του Ανιγκό φέτος δεν κινδύνεψε, μα ούτε και κοίταξε ψηλότερα, οπότε τα καλά αποτελέσματα με τους «μεγάλους» είναι αυτά που… νοστιμίζουν τη σεζόν της!

Ο Αστέρας έχει τους πρωταγωνιστές του

Μανιάς, Δουβίκας και φυσικά Τόνσο. Οι παραπάνω έχουν σκοράρει 15 από τα 32 γκολ του Αστέρα φέτος και είναι μερικά από τα «διαβατήρια» των Αρκάδων, στο ευρωπαϊκό ταξίδι που θέλουν να κάνουν την επόμενη σεζόν. Συνολικά ο Αστέρας ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Πλατανιά, ως όφειλε και ξανάπιασε την 5η θέση, μένοντας στην κούρσα για την -υπό προϋποθέσεις- έξοδο στο Europa League. Οι Χανιώτες ήταν χαμηλό εμπόδιο και παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, ένεκα του θανάτου του πατέρα του, αυτή κατάφερε να κάνει όσα έπρεπε για να κατακτήσει τη νίκη.

gazzeta.gr

 

Διαβάστηκε 988 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 19:52
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.