Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  10:20 πμ
 
wm small
Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 21:24

Στον απόηχο του τριήμερου Agrinio Jazz Breeze Festival (φώτο - βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 16/9/2023 στο Αγρίνιο το τριήμερο Jazz Breeze Festival. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης αυτό το τριήμερο γέμισαν με jazz μουσική απο τα συμμετέχοντα group και μια διαφορετική πολιτισμική εικόνα έκανε φανερή την παρουσία της σε αυτή.

Ωστόσο εκτός απο τις ζωντανές εμφανίσεις πραγματοποιήθηκαν και ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και μουσικά σεμινάρια προσφέροντας μια επιπλέον βαθμίδα γνώσης στους συμμετέχοντες σε αυτά.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν σε αίθουσα της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς.

Την 1η μέρα ο δεξιοτέχνης του σαξοφώνου και κλαρίνου Gilad Atzmon παρουσίασε τις βασικές τεχνικές για την δημιουργία μιας μελωδίας jazz.

Την 2η μέρα ο δεξιοτέχνης  κιθαρίστας και συνθέτης James Basdanis αναφέρθηκε στους δρόμους της μουσικής jazz αλλά και στο πως γίνονται οι αυτοσχεδιασμοί.

Την 3η μέρα ο επίσης δεξιοτέχνης κιθαρίστας Μιχάλης Μπρούζος αναφέρθηκε στην σχέση της ανατολικής και δυτικής κουλτούρας με την jazz μουσική μέσα στο χρόνο.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια γέμισαν τις αποσκευές τους με χρήσιμες γνώσεις κατασταλάγματα της πολύχρονης εμπειρίας των προαναφερθέντων εκπαιδευτών.

Ταυτόχρονα με τις ανωτέρω δραστηριότητες έτρεχε και διαγωνισμός σύνθεσης με έπαθλο μια δισκογραφική δουλειά απο την jazz breeze records (jazzbreezeradio.com) και ηχογράφηση στα στούντιο Music art lab studios (musicartlab.com) στην Αθήνα. Νικητές του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι ο Θανάσης Μπαστιάς και ο Μανώλης Μπεκράκης.

jazz breeze festival seminar 27

jazz breeze festival seminar 27

jazz breeze festival seminar 01

jazz breeze festival seminar 04

jazz breeze festival seminar 25

jazz breeze festival seminar 09

jazz breeze festival seminar 12

Δείτε και μερικά βίντεο απο τις ζωντανές εμφανίσεις που αλιεύσαμε στο facebook





 

Πολυμέσα



Διαβάστηκε 1753 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 21:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Κωνσταντίνος Σαμψών

Ο Κωνσταντίνος Σαμψών ασχολείται επαγγελματικά με την επιστήμη της Πληροφορικής και σαν χόμπι έχει τον Αεραθλητισμό (είναι χειριστής Υπερελαφρών Αεροσκαφών και Αλεξιπτώτου Πλαγιάς - μέλος της Αερολέσχης Αγρινίου) και την Ορειβασία (Ιδρυτικό μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου). Ασχολείται επίσης με την Μουσική Σύνθεση έχοντας παρουσιάσει αρκετά μουσικά έργα τα τελευταία χρόνια όπως τα "Mystic Flight", "On Air... myths and tales","Escape to Freedom","Βρες τα φτερά σου..", "Ωδή στην Τριχωνίδα", "Time to Relax", "Το κίτρινο μπλουζάκι", "Γιν' αγέρας και έλα", "Cinematica", "Lounge time" κλπ. Μεγάλη δημοτικότητα έχουν τα τραγούδια που έγραψε για την ομάδα του Παναιτωλικού "Της Καρδιάς μου Ομάδα", "Του Τόπου μας Ζωή", "Παναιτωλικός Ιππότης - 90 χρόνια ιστορία και νέοι στόχοι" και το "Ξέρω μια ομαδάρα". Επιμελείται το παρών site θέλοντας να παρουσιάσει την θετική πλευρά των πραγμάτων καθώς και άγνωστα για τον πολύ κόσμο στοιχεία που αφορούν την περιοχή μας και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων.

ksamson.gr