Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:02 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 17:57

Κώδικες και άλυτα μυστήρια της ιστορίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το άγνωστο πάντοτε σαγήνευε την ανθρώπινη φύση που πάσχιζε να πάρει απαντήσεις για να κατανοήσει τον κόσμο. Yπάρχουν μερικά πράγματα που παραμένουν άλυτα μυστήρια και προκαλούν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και όχι μόνο.

Κώδικες και μυστικά δημιουργούν ένα σύμπλεγμα μυστηρίου που συνεχίζει να υπάρχει ακόμα και σήμερα και να μας ιντριγκάρει. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Η Γραμμική Α της Κρήτης

Οταν το 1990 ένας αριθμός πήλινων σπασμένων δοχείων βρέθηκαν στην Κρήτη όλοι εκτίμησαν ότι πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη. Περιέχει δύο γραφές, την Γραμμική Α και τη Γραμμική Β και τα δοχεία χρονολογούνται από το 1800 π.Χ.

Ωστόσο, αν και οι επιστήμονες κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τη Γραμμική Β, η Γραμμική Α δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί έπειτα από 25 χρόνια μελέτης.

Πιστεύεται ότι η αποκρυπτογράφησή της θα αποκαλύψει τη γλώσσα και ενδεχομένως και την καταγωγή των Μινωιτών. Τα ιδεογράμματα μας επιτρέπουν να συμπεράνουμε με αρκετή ασφάλεια ότι το περιεχόμενο των πινακίδων αναφέρεται σε καταλόγους ανθρώπων και αγαθών.

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του δολοφόνου Zodiac

Τα γράμματα του Zodiac είναι μία σειρά από τέσσερα κρυπτογραφημένα μηνύματα που πιστεύεται ότι έχουν γραφτεί από τον κατά συρροή δολοφόνο που έγινε γνωστός με το όνομα Zodiac και τρομοκρατούσε τους κατοίκους του Σαν Φρανσίσκο στο τέλος της δεκαετίας του ’60 και αρχές των 70’s.

Τα γράμματα, κατά πάσα πιθανότητα είχαν σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους δημοσιογράφους και την αστυνομία και παρόλο που κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν το ένα από τα γράμματα, το μυστικό των υπολοίπων παραμένει κλειδωμένο έως και σήμερα.

Όσο για την ταυτότητα του δολοφόνου που έβαψε τα χέρια του με αίμα τόσες φορές, παραμένει έως και σήμερα μυστήριο. Παρ” ολ” αυτά από το 1970 δεν έχουν συνδεθεί άλλοι φόνοι με το όνομά του.

Ο Δίσκος της Φαιστού

Το μυστήριο του δίσκου που ανακαλύφθηκε από τον Ιταλό αρχαιολόγο, Λουίτζι Περνιέρ, κρατάει για περισσότερα από 100 χρόνια και παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά μυστήρια.

Παρόλο, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν προσπαθήσει, από το 1908 που ανακαλύφθηκε στο μινωικό παλάτι της Φαιστού, κανένας δεν έχει καταφέρει να τον αποκρυπτογραφήσει. Πολλοί πιστεύουν ότι τα σύμβολα που έχει πάνω είναι ένας συνδυασμός της Γραμμικής Α και της Γραμμικής Β. Το μόνο πρόβλημα; Η Γραμμική Α δεν έχει αποκρυπτογραφεί ακόμα. Μέχρι και σήμερα ο δίσκος της Φαιστού θεωρείται ένα από τους πιο διάσημους γρίφους της αρχαιολογίας.

Το κρυπτογραφημένο γλυπτό Kryptos στο κτίριο της CIA

Πρόκειται για ένα μυστηριώδες γλυπτό γεμάτο κώδικες που σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Τζιμ Σανμπορν και βρίσκεται ακριβώς έξω από τα γραφεία που έχει την έδρα της η CIA. Αποτελείται από 865 χαρακτήρες οι οποίοι δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Το έργο, που ο τίτλος του είναι είναι εμπνευσμένος από την ελληνική λέξη «κρυφός», ανατέθηκε στον Σανμπορν το 1988, μέχρι και σήμερα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί εντελώς, ενώ και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται έξω από την έδρα της CIA είναι αρκετό για να πυροδοτήσει πολλές φήμες και θεωρίες συνωμοσίας.

Ο αριθμός «7»

Πρόκειται για έναν αριθμό που επαναλαμβάνεται συνέχεια στην ιστορία, τη θρησκεία και τη μυθολογία. Ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε 7 ημέρες.

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία οι Πλειάδες ήταν οι 7 αδερφές που κρατούσαν συντροφιά στη Θεά Άρτεμη, ενώ 7 ήταν οι πληγές του Φαραώ, 7 τα θαύματα της ανθρωπότητας, 7 οι σοφοί της αρχαιότητας και πολλά ακόμα παραδείγματα. Από την αρχαιότητα οι Έλληνες πίστευαν ότι ο αριθμός 7 κρύβει κάποιο μυστήριο. Ο Πυθαγόρας τον θεωρούσε ως τον τέλειο αριθμό.

Η αλήθεια είναι ότι το 7 έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφού είναι ο μοναδικός μονοψήφιος αριθμός που δεν προκύπτει από πολλαπλασιασμό ή διαίρεση άλλων μονοψήφιων αριθμών. Όσον αφορά τις μαγικές ιδιότητες του αριθμού 7, παραμένει μυστήριο…

http://pronews.gr

 

Διαβάστηκε 2925 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 18:09
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.