Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  4:50 μμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Φεβρουαρίου 2018 14:35

Αγρίνιο: «Με το δεξί» το 2018 με την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, πρώτη για το 2018 που συνδιοργανώθηκε από τέσσερις φορείς της περιοχής

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενθάρρυνση συμμετοχής των πολιτών στις εθελοντικές αιμοδοσίες, πραγματοποιήθηκε χθες, αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η πρώτη για το 2018. Συνδιοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΛΤΑ, ο Σύλλογος Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας και το Νοσοκομείο Αγρινίου. 

«Η εθελοντική αιμοδοσία είναι αναμφισβήτητα μια πράξη φιλαλληλίας και αλτρουισμού, μια πράξη συνειδητής προσφοράς του εθελοντή αιμοδότη, καθοριστική για τον συνάνθρωπο που τη χρειάζεται» δήλωσαν στη «Σ» εθελοντές αιμοδότες που συμμετείχαν παροτρύνοντας τους συμπολίτες τους να συμμετέχουν σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία ώστε να υπάρχει επάρκεια σε αίμα.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Δήμητρα Αβράμπου σημείωσε: «είναι η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνεται για το 2018. Η προσέλευση είναι καλή, αλλά ως εθελοντές αιμοδότες λέμε πάντα ότι χρειάζονται κι άλλοι εθελοντές. Οι ανάγκες για αίμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Δεν υπάρχει επάρκεια εθελοντικού αίματος για να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν στην χώρα μας. Επίσης, πλην των εθελοντικών αιμοδοσιών, προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας την ερχόμενη Τετάρτη, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στα γραφεία μας, όπου θα κόψουμε την πίτα μας. Εκτός από την ενημέρωσή των πολιτών για την λειτουργία του συλλόγου μας θα διεξαχθούν και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση» 

aimodosia1

aimodosia2

aimodosia3

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 1189 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.